Softwarepakketten.nl
 
FiscaalOnline
Exact Software
VISMA E-accounting

Agenda

Praktijkdag BI en RPA voor de accountancy

Datum 31-05-2023
Duur Van 10.25 - 16.30 uur
Plaats Hoevelaken
Locatie Expo Hoevelaken


Met het Microsoft Power Platform dat bestaat uit o.a. Power BI, Power Automate en Power Apps. Aandacht voor koppelingen met o.a. boekhoudsoftware en beschikbare templates als basis voor eigen dashboards. Ook wordt ingegaan op het inzetten van RPA voor repetitieve handelingen door middel van software. Gebruikers uit de accountancy delen hun praktijkervaring met do's en don'ts.

Er is sprake van een dagvullend programma.

Doelgroep
Financials, accountants-, administratiekantoren en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met BI en RPA. 

Ontvangst vanaf 10.00 uur met koffie.

Programma (onder voorbehoud)

10.25 uur 
Inleiding door de dagvoorzitter.

10.30 uur
Het Microsoft Power platform toegelicht
Als je over een Microsoft 365-licentie beschikt, heb je in de meeste gevallen al direct toegang tot de tools van het Microsoft Power Platform. Het Microsoft Power Platform bestaat o.a. uit Power BI, Power Automate (ook wel bekend als Flow) en Power Apps. Je kunt kennismaken met deze tools, zonder direct kosten te maken. Maar waarvoor gebruik je deze tools nu en welke technologieën bevatten de tools? Mitchel Klaassen, consultant bij DOCCO, geeft antwoord op deze vragen en gaat ook in op enkele voorbeelden uit de accountantspraktijk.  

10.50 uur
BI flexibeler dan reguliere rapportagesoftware
Corlin van Oeveren is eigenaar van VO Accountants. Onder de naam ‘FinProof’ wordt een totaalpakket aangeboden voor finance en strategie.Met het 100% abonnementenmodel begeleidt VO Accountants ambitieuze groei ondernemers naar persoonlijke vrijheid. 

Belangrijk onderdeel van de dienstverlening is inzicht bieden aan klanten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Power BI omdat, zoals Corlin het verwoordt, “Power BI flexibeler is dan reguliere rapportagesoftware”. Corlin deelt zijn opgedane ervaring met BI en gaat daarbij ook in op het uitbesteden van een deel van de ontwikkeling daarvan.

11.10 uur
BI en procesoptimalisatie in de accountancypraktijk
Ronald Schetters is IT-manager bij VWG Accountants & Belastingadviseurs en begeleid ook relaties bij procesoptimalisatie. Ronald heeft daarvoor meer dan tien jaar praktijkervaring opgedaan in de samenstelpraktijk. Voor onder andere het optimaliseren van interne processen bij VWG maakt Ronald gebruik van Power BI, waarbij gegevens ontsloten worden uit meerdere applicaties. Ronald deelt zijn opgedane ervaring met BI en procesoptimalisatie.

11.40 uur
BI toegepast in de eigen accountancypraktijk
Robert Heerze is fiscalist en mede oprichter van Heerze + Nieland. Robert heeft zichzelf Power BI aangeleerd en gebruikt het in combinatie met de overige toepassingen van het Microsoft Power Platform, waaronder Power Apps. Het combineren van data uit verschillende toepassingen op kantoor biedt Robert tal van analysemogelijkheden, zoals simpelweg de aansluiting tussen boekhouden, fiscaal en de jaarrekening. Maar ook individuele grootboekmutaties en de salarisadministratie leveren Robert een bron aan informatie op voor verdere analyses. Robert geeft de deelnemers een kijkje in zijn keuken.

12.05 uur
Van RPA-toepassingen een succes maken
Dennis Blotenburg is oprichter van Cloudigy en heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van Power Platform oplossingen met als expertise vooral Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents. Dennis heeft in de accountancy zijn sporen verdiend op het gebied van Robotic process automation (RPA) in combinatie met Power Apps en Virtual Agents. Dennis geeft tijdens zijn presentatie inzicht in hoe deze producten kunnen bijdragen om van RPA-toepassingen binnen de accountancy praktijk een succes te maken.

12.30 uur
Pauze met lunch en netwerken.

13.15 uur
Ontsluiten van data en het opzetten van een data warehouse
Bas Land is oprichter van Kimura Data Intelligence, met als expertise Power BI en Azure data warehouses in de dienstverlenende sector. Daarnaast heeft Bas ruime ervaring met Microsoft tools in het algemeen. De afgelopen jaren heeft Bas verscheidene accountants- en administratiekantoren ondersteund bij de inzet van Power tools. Bas neemt de deelnemers mee in het ontsluiten van data uit softwarepakketten voor de accountancysector en het opzetten van een data warehouse voor de kantoorpraktijk.

13.45 uur
BI toegepast in de auditpraktijk

Maarten van Duijn is partner bij Actan accountants en werd enkele jaren geleden aangenaam verrast door de mogelijkheden van Power BI via het uren- en facturatiesysteem van Qics. Eddy Plasier, oprichter van Qics, zag al snel de mogelijkheden van Power BI als analyse- en dasboardtool waar Actan accountants volop gebruik van maakt. Binnen Actan wordt BI inmiddels zelf door ontwikkeld op veel meer gebieden, zowel intern als voor klanten.

Eddy vertelt hoe de inzet van Power BI begon en wat zijn visie is.
Maarten gaat specifiek in op de controlepraktijk waar BI niet meer is weg te denken en deelt daarbij zijn visie over de invloed van BI en AI op cijferanalyses.

14.15 uur
RPA in de praktijk
Michel Emmerik is partner bij Flow Robotics en heeft ervaring met de inzet van RPA bij meerdere organisaties. Enkele concrete voorbeelden van de inzet van RPA laat Michel de revue passeren en gaat ook in op aandachtspunten en risico's bij de inzet van RPA in de praktijk.     

14.45 uur
Pauze met koffie en netwerken.

15.15 uur
AI met ChatGPT in combinatie met data uit uw applicatie
AI en ChatGPT staat op dit moment volop in de belangstelling. De nadruk in de media wordt gelegd op het maken van tekstvoorstellen op basis van het online stellen van vragen aan ChatGPT. Maar wat nu als de engine achter ChatGPT gebruikt wordt om AI toe te passen op data uit uw eigen applicatie(s)? Mohammed Zoundri, oprichter van Brick IT Consulting vertelt wat een tool als ChatGPT is en kan. Geeft zijn visie over de mogelijkheden van AI en een live demo van het toepassen van ChatGPT in combinatie met data uit een (personeel)administratie.

15.40 uur
Data ontsluiten via APIs uit softwarepakketten
BI toepassingen staan volop in de belangstelling. Maar zonder data kom je niet ver. Belangrijke data voor BI komt zeker niet alleen uit boekhoudsoftware. Denk ook aan: salaris- en hrm toepassingen, scan- en herken, rapportagesoftware, fiscale aangiftesoftware en practice managementsoftware (met o.a. crm en uren).

Vanuit Onderzoeksbureau GBNED zijn softwareleveranciers in de accountancy individueel benaderd met het verzoek inzicht te geven in de mogelijkheid van het ontsluiten van data via APIs voor BI door gebruikers. De resultaten van het onderzoek worden mondeling toegelicht.

16.05 uur
Rapportages en 30 kengetallen op basis van RGS
RGS MKB is een standaard rekeningschema (subset van RGS), specifiek gericht op de MKB ondernemer en ondersteunende accountants- en administratiekantoren. Naast een rekeningschema biedt RGS MKB ook modellen (templates) voor rapportages en 30 kengetallen met formules. Ideaal om te gebruiken voor een BI omgeving. Gerard Bottemanne, initiatiefnemer van RGS MKB, geeft een presentatie over RGS MKB en het gebruik ervan.   

16.30 uur
Afsluiten door dagvoorzitter.

Locatie 
Expo Hoevelaken,
Koninginneweg 1
te Hoevelaken
(zie www.expohoevelaken.nl)

Kosten
Het standaard deelnametarief bedraagt 225 euro per persoon (excl. BTW). 

Aanmelden
Direct inschrijven.

Voor vragen kan contact opgenomen worden met Onderzoeksbureau GBNED, email info@gbned.nl, mob 06 10069402.  

Organisator Onderzoeksbureau GBNED
E-mail gerard@gbned.nl


Onerzoeksbureau GBNED