Softwarepakketten.nl

Agenda

Seminar RPA en robotic accounting 2022

Datum 12-10-2022
Duur 10.00 - 17.00 uur
Plaats Amersfoort / Utrecht


Woensdag 12 oktober 2021 

Onderzoeksbureau GBNED organiseert voor het vijfde jaar, het "Seminar RPA en robotic accounting".

Robotic accounting

Begripsvorming

Robotic process automation (RPA) is gericht op bedrijfsprocessen, waarbij de workforce (arbeidscapaciteit) van (hoog volume) processen vervangen wordt door automatisering. Dit laatste in de regel zonder veranderingen of aanpassingen aan de applicatie zelf. Er wordt ook wel gesproken over "workforce emulate", oftewel het imiteren/nabootsen van menselijke handelingen (die repeterend en voorspelbaar zijn).

Robotic accounting richt zich met name op administratieve processen en heeft ook betrekking op het aanpassen van bestaande softwaresystemen zelf om de workforce te verminderen. 

Artificial intelligence (AI), oftewel Kunstmatige intelligentie, wordt toegepast om machines (computers) in staat te stellen om taken op een 'slimme' (smart) manier uit te voeren. Zo maakt, in relatie tot de accountancy, machine learning onderdeel uit van AI dat beoogt de boekhouding en audit daarvan verregaand te automatiseren. AI en machine learning en gaan feitelijk hand in hand als het gaat om technologische ontwikkeling en RPA en robotic accounting.

Ook andere ontwikkelingen (standaarden) dragen bij aan Robotic accounting. Denk aan UBL als standaard formaat voor het elektronisch uitwisselen van facturen (en andere handelsdocumenten), RGS als standaard voor de grootboekadministratie en PSD2 als het gaat om bankmutaties en online betalingen.  

Doel
Geïnteresseerden inzicht bieden in visie en oplossingen op het gebied van RPA, robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen. 

Doelgroep
Financials, accountants, adviseurs en andere geïnteresseerden die goed geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen op ICT gebied die van invloed zullen zijn op administratieve bedrijfsprocessen en in het bijzonder RPA en Robotic accounting.

Ontvangst vanaf 09.30 uur met koffie op de informatiemarkt.

Programma (onderhanden en onder voorbehoud)

  • Ochtendprogramma volgt.

  • 12.30 uur
    Pauze met lunch, netwerken en bezoek aan de informatiemarkt.
      
  • Middagprogramma volgt.

  • 16.30 uur 
    Afsluiten bijeenkomst en napraten op de informatiemarkt.

Locatie 
Regio Amersfoort/Utrecht.

Robotic accounting

Deelnemen
Volgt.

Direct inschrijven 
Volgt.
 

Organisator Onderzoeksbureau GBNED
E-mail gerard@gbned.nl


Onerzoeksbureau GBNED