Softwarepakketten.nl

Agenda

Seminar Robotic accounting 2020

Datum 08-04-2020
Duur 10.30 - 17.00 uur (dus filevrij!)
Plaats Hoevelaken
Locatie Expo Hoevelaken


Onderzoeksbureau GBNED organiseert op woensdag 8 april 2020 voor het vierde jaar op rij, het "Seminar Robotic accounting".

Robotic accounting

Begripsvorming

Robotic process automation (RPA) is gericht op bedrijfsprocessen, waarbij de workforce (arbeidscapaciteit) van (hoog volume) processen vervangen wordt door automatisering. Dit laatste in de regel zonder veranderingen of aanpassingen aan de applicatie zelf. Er wordt ook wel gesproken over "workforce emulate", oftewel het imiteren/nabootsen van menselijke handelingen (die repeterend en voorspelbaar zijn).

Robotic accounting richt zich met name op administratieve processen en heeft ook betrekking op het aanpassen van bestaande softwaresystemen zelf om de workforce te verminderen. 

Artificial intelligence (AI), oftewel Kunstmatige intelligentie, wordt toegepast om machines (computers) in staat te stellen om taken op een 'slimme' (smart) manier uit te voeren. Zo maakt, in relatie tot de accountancy, machine learning onderdeel uit van AI dat beoogt de boekhouding en audit daarvan verregaand te automatiseren. AI en machine learning en gaan feitelijk hand in hand als het gaat om technologische ontwikkeling en Robotic accounting.

Ook andere ontwikkelingen (standaarden) dragen bij aan Robotic accounting. Denk aan UBL als standaard formaat voor het elektronisch uitwisselen van facturen (en andere handelsdocumenten), RGS als standaard voor de grootboekadministratie en PSD2 als het gaat om bankmutaties.  

Doel
Geïnteresseerden inzicht bieden in visie en oplossingen op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren en -factuurverwerking op basis van UBL en RGS.

Doelgroep
Financials, accountants, softwareleveranciers en andere geïnteresseerden die goed geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen op ICT gebied die van invloed zullen zijn op administratieve bedrijfsprocessen en in het bijzonder Robotic accounting.

Ontvangst vanaf 10.00 uur met koffie op.

Programma (in ontwikkeling)

 • 10.30 uur
  Inleiding door de dagvoorzitter Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED

 • 10.40 uur
  Volgt.

 • 12.30 uur
  Lunch en netwerken op de informatiemarkt.

 • 13.15 uur
  Wat vinden deelnemers het melden waard?
  Deelnemers kunnen een terugkoppeling geven over hun bezoek aan de informatiemarkt. Wat vinden zij het melden waard en wat vinden de andere deelnemers daarvan? Op deze wijze kunnen deelnemers leren van elkanders bevindingen.  

 • 13.45 uur
  Volgt.

 • 15.00 uur
  Middagpauze en netwerken op de informatiemarkt.

 • 17.00 uur 
  Afsluiten en napraten op de informatiemarkt.

17.30 uur
Einde bijeenkomst.

Locatie 
EXPO Hoevelaken 
Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein).

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt kunt u kennismaken met de volgende leveranciers:
Volgt. 

Deelnemen
Het deelnametarief bedraagt 175 euro excl. BTW per deelnemer.

Direct inschrijven voor woensdag 8 april 2020
Naar online aanmeldformulier... 

Organisator Onderzoeksbureau GBNED
E-mail gerard@gbned.nl


Onerzoeksbureau GBNED