Softwarepakketten.nl

Agenda

Cybersecurity toegepast op uw kantoor

Datum 31-12-2021
Duur 13.00 - 18.30 uur
Plaats Regio Amersfoort / Utrecht


(Definitieve datum volgt in de loop van 2021 als dat weer verantwoord is)

Cybersecurity is een breed terrein. Speciaal voor accountants- en administratiekantoren hebben wij een programma samengesteld dat toegespitst is op onder andere de volgende onderwerpen:

  1. Veiligheid (web)applicaties; met standaarden en de AVG.
  2. Authenticatie en autorisatie; met digitaal ondertekenen, wachtwoordbeheer en beveiligd berichtenverkeer.

Authenticatie is het proces om de identiteit van een gebruiker of van een systeem te verifiëren (= controleren en vast te stellen). Wettelijke term: authentificatie. Ook wel uitgelegd als: is degene ook degene die hij of zij zegt te zijn.

Autorisatie heeft betrekking op personen die binnen of namens een organisatie bevoegd en/of gemachtigd zijn bepaalde handelingen (of transacties) te verrichten.

Cybersecurity

In relatie tot authenticatie en autorisatie komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- Digitaal ondertekenen en de elektronische handtekening;
- eHerkenning;
- Wachtwoordbeheer en Single Sign-on;
- Twee factor authenticatie (2FA);
- Multi-factor authenticatie (MFA);
- Beveiligd berichtenverkeer (o.a. per e-mail);

Doelgroep
Financials, accountants-, administratiekantoren, softwareleveranciers en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken op het gebied van Cybersecurity voor de accountancy. 

Ontvangst vanaf 13.00 uur met koffie.

Programma (onder voorbehoud)

13.30 uur
Inleiding door door dagvoorzitter Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED

13.35 uur
Cybersecurity: goede hackers omarmen

Erik Rutkens, is oprichter van Qbit Cyber Security en oprichter/eigenaar van Zerocopter. Met meer dan 20 jaar ervaring in cybersecurity weet Erik als geen ander welke nieuwe bedreigingen zich voordoen en wat organisaties kunnen doen om hun digitale weerbaarheid te vergroten. Hij spreekt en schrijft regelmatig over trends in cybersecurity, nieuwe ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied van cybersecurity en the Internet of Things. Erik studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met passie en overtuiging maakt Erik ons duidelijk waarom we goede hackers moeten omarmen.

Erik gaat in zijn presentatie in op een aantal belangrijke trends en ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Denk aan de snelle verschuiving van criminaliteit van de fysieke naar de digitale wereld en de snelst groeiende vorm van criminaliteit: ransomware. Er gaat hierbij in op actuele voorbeelden. Ook CEO fraude en phishing komen aan de orde. Vervolgens gaat Erik in op de risico's IoT. Hij maakt dit concreet met een demo. Software zit in alle dingen en moet goed zijn beveiligd. Iedereen moet een beetje denken als hacker. Hacken is niet moeilijk: met een investering van nog geen € 200 kun je je carrière als cyber crimineel kick-starten. Erik laat dit zien met een aantal 'hands-on' demo's. Erik gaat ook in op de risico’s en gevolgen van de trends en ontwikkelingen. voor de accountancy. Hij sluit af met een aantal praktische tips.

14.15 uur
Volgt.

15.00 uur
Pauze met koffie en bezoek aan de informatiemarkt. 

15.30 uur
Leren van elkaar
Deelnemers kunnen een terugkoppeling geven over hun bezoek aan de informatiemarkt. Wat vinden zij het melden waard en wat vinden de andere deelnemers daarvan? Op deze wijze leren deelnemers van elkanders bevindingen.

16.00 uur
De digitale handtekening met PKIoverheid en eIDAS

Veel accountants zijn bekend met de term PKIoverheid en gebruiken vaak ook al één of meerdere PKIoverheid certificaten. Toch bestaat er veel onduidelijkheid over het toepassingsgebied van de verschillende certificaten. Welke zijn geschikt voor authenticatie, welke voor een digitale handtekening en wat is het verschil tussen een persoonlijk certificaat en een services certificaat?

In deze presentatie geeft Tom van Bolhuis, directeur van PKIsigning, antwoord op de bovenstaande vragen én gaat hij verder in op de wet- en regelgeving rondom de verschillende niveaus van digitale handtekeningen en welke zekerheid je daar van mag verwachten.

16.30 uur

17.00 uur
Broodjesmaaltijd en netwerken op de informatiemarkt.

17.45 uur
Volgt

18.30 uur
Afsluiten en einde bijeenkomst.

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt kunt u kennismaken met de volgende leveranciers:
Volgt.

Locatie 
EXPO Hoevelaken 
Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein)

Kosten
Het standaard deelnametarief bedraagt 175 euro per persoon. 
Leden van Novak en Noab betalen het gereduceerde tarief van 150 euro per persoon.
Genoemde tarieven zijn exclusief BTW.

Direct inschrijven
Naar inschrijven...  
 

Organisator Onderzoeksbureau GBNED


Onerzoeksbureau GBNED