Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Wiki ERP voor groothandel en productiebedrijven

Boeken (registreren) van voorraad
  • Handmatig ontvangsten/uitgiften boeken? Het gaat er om dat vooraad ontvangsten en uitgiften geboekt kunnen worden in het ERP-systeem, zonder de aanwezigheid van een inkoop- en/of verkoopadministratie. 
     
  • Handmatig voorraadcorrecties boeken? Voorraadcorrecties kunnen geboekt worden op basis van inventarisatie van het fysieke aantal aanwezige artikelen. Of vanwege breuk, verlies of andere redenen. Opgave van reden is dan ook van belang bij een voorraadcorrectie
      
  • Procentuele voorraadcorrectie? Denk aan verdampen en lekken van (vloeibare) artikelen. Op basis van ervaring kan dan een procentuele voorraadcorrectie toegepast worden om de aanwezige voorraad te corrigeren. 
     
  • Herverdeling voorraden? Merchandising is een aanduiding van het herverdelen van voorraden in met name de detailhandel. Herverdeling vindt dan plaats over filialen of tegenwoordig voorraad t.b.v. verkoop via een webshop. 
      
  • Mutaties verwerken in boekhouding? Het gaat erom dat voorraadmutaties auomatisch verwerkt worden in de (grootboek)administratie. ZIe voor het verwerken van voorraadmutaties in de boekhouding ook de opgave van grootboekrekeningen bij de Wiki voor artikel- en assortimentsbeheer.
      
  • Via handterminal inventariseren? Op basis van een barcode op artikelen en/of stelling de voorraadinvetarisatie ondersteunen via een handterminal. 

LET OP
Deze WIKI ERP en Logistieke softwarepakketten is een onderhanden versie die nog afgerond moet worden.
Input is van harte welkom.

Gids ERP & Logistieke softwaresystemen
De "Gids ERP & Logistieke softwaresystemen" is gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners". Doelstelling van deze gids is potentiële gebruikers van ERP & Logistieke softwaresystemen een handvat te bieden bij de selectie van dergelijke software, inzicht te bieden relevante ontwikkelingen en visie.
Meer informatie en opvragen Gids ERP & Logistieke softwaresystemen...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.


 

WIKI suggesties
Suggesties om deze WIKI ERP en Logistieke softwaresystemen te verbeteren kunnen gemaild worden aan redactie@softwarepakketten.nl


Onerzoeksbureau GBNED