Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Wiki ERP voor groothandel en productiebedrijven

Capaciteitsplanning

Essentieel voor de groothandel en industriële bedrijven is de economische voorraad in de tijd.

De standaard economische voorraad wordt als volgt uitgedrukt: EV = TV plus (inkoop)bestellingen (voorinkopen) minus (verkoop)reserveringen (voorverkopen). Voor industriële bedrijven is de economische voorraad tevens opgebouwd uit  ‘gereserveerd voor productie’ en ‘verwachte voorraad’.

Deze formule zegt echter niets over het voorraadverloop in de tijd dat op een of meerdere momenten zelfs negatief kan zijn. In dit laatste geval kan weliswaar sprake zijn van een positieve EV, maar kunnen een of meer (verkoop)reserveringen toch niet op tijd geleverd worden. Het bijhouden van de economische voorraad in de tijd is dan ook een vereiste voor een goed ERP-systeem. 

 

Industriële bedrijven plannen daarnaast de inzet van mensen en machines. Feitelijk hebben we het dan over capaciteitsplanning, oftewel de enterprise ‘resource’ planning waar ERP voor staat.



LET OP
Deze WIKI ERP en Logistieke softwarepakketten is een onderhanden versie die nog afgerond moet worden.
Input is van harte welkom.

Gids ERP & Logistieke softwaresystemen
De "Gids ERP & Logistieke softwaresystemen" is gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners". Doelstelling van deze gids is potentiële gebruikers van ERP & Logistieke softwaresystemen een handvat te bieden bij de selectie van dergelijke software, inzicht te bieden relevante ontwikkelingen en visie.
Meer informatie en opvragen Gids ERP & Logistieke softwaresystemen...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.


 

WIKI suggesties
Suggesties om deze WIKI ERP en Logistieke softwaresystemen te verbeteren kunnen gemaild worden aan redactie@softwarepakketten.nl


Onerzoeksbureau GBNED