Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Links

Duurzaamheid (Sustainability) > Duurzaamheid (Sustainability)

Accountancy Europe
Accountancy Europe verenigt 50 professionele organisaties uit 35 landen die accountants, auditors en adviseurs vertegenwoordigen. Accountancy Europe heeft met ondersteuning van de “European Association of Co-operative Banks (EACB)” de checklist “3-step sustainability assessment for SMEs” uitgebracht.
CO2emissiefactoren.nl
CO2emissiefactoren.nl is dé plek voor betrouwbare emissiefactoren voor de Nederlandse markt. De lijst emissiefactoren is de basis om een CO2-voetafdruk van activiteiten op te stellen en te vergelijken. Bedrijven, consumenten, én CO2-instrumenten maken gebruik van deze CO2-emissiefactoren. Met zeven categorieën is er een brede basis om een complete CO2-voetafdruk te maken. CO2emissiefactoren is een initiatief van Milieu Centraal, Stimular, SKAO, Connekt en de Rijksoverheid. Ieder jaar wordt deze lijst geactualiseerd door een breed panel van experts op basis van de meest recente inzichten.
Europese Green Deal
Klimaatverandering en milieu-aantasting zetten de toekomst van Europa en de wereld op het spel. Ons antwoord hierop is de Europese Green Deal, die de EU omvormt tot een moderne, grondstoffenefficiënte en concurrerende economie.
Global Reporting Initiative
een onafhankelijke internationale organisatie die bedrijven en andere organisaties helpt met het bieden van een gemeenschappelijk taal om te communiceren over duurzaamheid. GRI biedt voor duurzaamheidsverslaglegging: de GRI-standaarden.
International Integrated Reporting Council
Een wereldwijde coalitie van toezichthouders, investeerders, bedrijven, normalisatie-instellingen, het accountantsberoep, de academische wereld en ngo's. Het IIRC heeft het IR-raamwerk uitgegeven dat zowel financiële- als niet-financiële (ESG-) informatie omvat.
PwC thema Sustainability
Met informatie over ESG en specifiek de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ)
Met informatie over ESG rapportages.
SDG Nederland
SDG Nederland is de beweging van iedereen die bijdraagt aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) in Nederland.
SER - IMVO
Themapagina internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen IMVO.
Sustainability Accounting Standards Board
De Sustainability Accounting Standards Board (SASB) heeft de SASB standards opgezet. Deze normen worden ontwikkeld op basis van uitgebreide feedback van bedrijven, investeerders en andere marktdeelnemers als onderdeel van een transparant, openbaar gedocumenteerd proces.

Onerzoeksbureau GBNED