Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Links

Standaardisatie > Standaardisatie

Forum Standaardisatie
Informatie over (open)standaarden in de elektronische informatie-uitwisseling tussen overheden onderling en tussen de overheid, bedrijven en burgers.
Ondernemingsdossier
Het Ondernemingsdossier stelt een onderneming in staat om bepaalde informatie uit de eigen bedrijfsvoering eenmalig beschikbaar te stellen aan overheden zoals toezichthouders en vergunningverleners. De onderneming bepaalt zelf welke overheden toegang hebben tot het Ondernemingsdossier.
Open Standaarden / Forum Standaardisatie
Open standaarden bevorderen de digitale uitwisseling van informatie, oftewel interoperabiliteit. Met behulp van open standaarden vereenvoudigt de communicatie tussen (semi-)overheden onderling en tussen overheid, bedrijven en burgers. Ook vergroot het gebruik van open standaarden de onafhankelijkheid van softwareleveranciers.
Rijksoverheid en ICT
Mobiel bellen, online winkelen, digitale facturen versturen en e-mailen. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) heeft steeds meer invloed op het dagelijks leven. Ook zorgt ICT voor economische groei. Het kabinet wil ondernemers helpen de kansen van ICT meer te benutten. Consumenten moeten met vertrouwen online kunnen gaan. Verder bevordert het kabinet de toegang tot internet en de ICT-infrastructuur.
SMEunited
SMEunited is de vereniging van ambachten en KMO's in Europa met ongeveer 70 lidorganisaties uit meer dan 30 Europese landen. Houdt zich onder andere bezig met standaardisatie.

Onerzoeksbureau GBNED