Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl, augustus 2017 met: UBL Readiness Monitor

Uitgave augustus 2017

Actueel

Woensdag 13 september 2017
Praktijkdag met Machine learning

Een actuele ontwikkeling is Robotic accounting met als belangrijk onderdeel "Machine learning".
Machine learning geeft computers het vermogen zelflerend te zijn, zonder expliciete programmering. 
In relatie tot elektronische factuurverwerking wordt bijvoorbeeld boekingsintelligentie opgebouwd die er voor zorgt dat steeds meer ontvangen facturen automatisch geboekt kunnen worden zonder menselijke tussenkomst.

Tijdens de praktijkdag scan, herken, efactureren en robotic 2017 op woendag 13 septemer 2017 wordt uitgebreid aandacht besteed aan machine learning. Vooraf is leveranciers van elektronische factuurverwerking gevraagd naar hun ervaring en plannen met machine learning. Een en ander is verwerkt als expert-bijdragen in een nieuwe rapport dat deze dag wordt gepresenteerd. Door middel van een forumdiscussie wordt met leveranciers gediscusseerd over wat machine learning betekent voor elektronische factuurverwerking en in welke mate dit al wordt toegepast.
Meer informatie en inschrijven voor 13 september a,s. (tot 6 augustus a.s. tegen vroegboektarief).

ICT Accountancy award 2017
Tijdens het ICT Accountancy jaarcongres 2017 op woensdag 1 november 2017 wordt de "ICT Accountancy award 2017" uitgereikt voor de meest innovatieve software, gericht op de accountancybranche. Softwareleveranciers (en anderen) kunnen oplossingen nomineren om in aanmerking te komen voor de ICT Accountancy award.
Meer informatie en meedoen...


Onderzoek en artikelen

UBL Readiness Monitor in het kader van de Europese Norm voor e-factureren EN16931
De afgelopen 2 á 3 jaar heeft het merendeel van leveranciers van boekhoudsoftware, e-facturatiedienstverleners en aanbieders van scan- en herkenoplossingen UBL geïmplementeerd. Dat het onderwerp leeft blijkt wel uit het feit dat in minder dan een jaar tijd meer dan 100 leveranciers zich hebben aangemeld voor UBL Ready (via de UBL Ketentest).

Zoals bekend is "EN 16931" een feit als één Europese norm voor elektronisch factureren vanaf eind 2018. Uitgangspunt voor alle informatie op www.ublketentest.nl en www.ublready.com is per juni 2017 "EN 16931".

Over dit onderwerp staan nog wel de nodige vragen open. Wat betekent de Europese richtlijn 2014/55/UE en de norm “EN 16931” voor - de adoptie van - elektronisch factureren in Nederland? Waar gaat het goed en waar gaat het mis?

Via de UBL Readiness Monitor willen we duidelijkheid krijgen voor zowel dienstverleners als gebruikers (in het business-to-business als business-to-government segment van e-factureren) wat hen de komende periode te wachten staat. De vragenlijst is inmiddels breed uitgezet onder softwareleveranciers, de overheid en andere betrokkenen. Er is bewust voor gekozen de vragenlijst ook online beschikbaar te stellen. Zo missen we niemand en bent u volledig op de hoogte van alle vragen die zijn uitgezet via deze UBL Readiness Monitor.
Meer informatie...

Verwacht

  • Update rapport "RGS: Uniform rekeningschema voor alle bedrijven (september 2017)".
    RGS versie 3.0 komt eraan. WIj proberen u met de update van ons rapport zo goed mogelijk op de hoogte te houden van RGS ontwikkelingen en de betekenis van versie 3.0 voor softwareleveranciers en gebruikers.

  • Update rapport "Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking op basis van robotic accounting" (13 september 2017). Met een nieuw hoofdstuk over "machine learning" als onderdeel van robotic accounting.

  • Rapport "Boekhoudsoftware volgens de blockchain filosofie" (najaar 2017).
    Enerzijds wordt aandacht besteed aan de rol die blockchain kan vervullen in relatie tot functionaliteit binnen boekhoudsoftware en anderzijds de wijze waarop boekhoudsoftware ondersteuning kan bieden aan het registreren van cryptocurrency transacties. Suggesties en input zijn welkom.

Meer actueel onderzoek...


Nieuw
Software gezocht

Een kleine zorg-stichting is op zoek naar een eenvoudig maar goed facturatiepakket dat kan communiceren met het VeCoZo (zorgportaal). VECOZO is het digitale communicatiepunt in de zorg. Suggesties kunt u mailen naar gezocht@softwarepakketten.nl. Wij zorgen er dan voor dat uw suggestie bij de aanvrager terecht komt. Gegevens van de aanvrager worden niet verstrekt.

Bent u zelf op zoek naar bepaalde software en wilt u anoniem een oproep doen? Stuur dan ook een mail naar gezocht@softwarepakketten.nl. WIe weet komt uw oproep geanonimiseerd in de volgende nieuwsbrief.
Deze dienst bieden wij in 2017 - als pilot - gratis aan.


Agenda

13 september 2017
ICT Accountancy praktijkdag scan, herken, efactureren en robotic 2017
Een actuele ontwikkeling is Robotic accounting met als belangrijk onderdeel Machine learning.
Machine learning geeft computers het vermogen zelflerend te zijn, zonder expliciete programmering. 
In relatie tot elektronische factuurverwerking wordt bijvoorbeeld boekingsintelligentie opgebouwd die er voor zorgt dat steeds meer ontvangen facturen automatisch geboekt kunnen worden zonder menselijke tussenkomst. Tijdens deze praktijkdag wordt uitgebreid aandacht besteed aan scannen, herkennen, elektronische factuurverwerking (UBL) en robotic accounting met natuurlijk machine learning.
Meer informatie en aanmelden...

9 oktober 2017
Congres: misdaad zonder bloed, hoe de handen ineen te slaan bij de bestrijding van fraude

Op deze dag zetten verschillende sprekers hun standpunten uiteen en gaan met elkaar en met het publiek in debat over het tegengaan van fraude waar bedrijven en burgers tot de doelgroep van oplichters behoren. Waar liggen kansen en welke knelpunten kunnen genoemd worden? Tot de sprekers behoren de minister van Veiligheid en Justitie, Michaël van Straalen (MKB-Nederland & VNO-NCW) en verschillende CEO's uit het bedrijfsleven.
Meer informatie en aanmelden...

1 november 2017
ICT Accountancy jaarcongres
Met aandacht voor actuele ICT ontwikkelingen voor onder meer het accountants- en administratiekantoor. Met onder andere: boekhoudsoftware volgens de blockchain filosofie, de waarde van Big data, overview IT-recht, actuele zaken van dit moment, ICT Accountancy award en de ICT Accountancy softwaregids 2018; met ook afgelopen jaar weer nieuwe toepassingen.
Meer informatie en aanmelden...


Blogs en white papers

Ontwikkelingen betalingsverkeer: PSD2, QR-codes en Payment Service Providers (PSP)
Elke ondernemer heeft te maken met inkoopfacturen, verkoopfacturen en banktransacties die in een boekhoudpakket worden vastgelegd. De meeste ondernemers doen dit al lang niet meer handmatig! Inkoop- en verkoopfacturen worden automatisch herkend, verkoopfacturen worden elektronisch als UBL verzonden en banktransacties worden automatisch in de boekhouding bijgewerkt. Steeds meer bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Graag vertel ik in mijn blog wat meer over de mogelijkheden en trends in het online betalingsverkeer.
Naar blog...

Blockchain: Wat zijn smart contracts?
Op blockchainpilots.nl staan inmiddels tientallen Nederlandse Blockchainpilot-projecten. Steeds meer partijen verkennen de mogelijkheden van blockchaintechnologie, waarbij o.a. wordt gekeken of het gebruik van smart contracts sommige processen efficiënter en veiliger kan maken. Wat zijn nou eigenlijk smart contracts en wat is de juridische status daarvan?
Naar blog...

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

Nmbrs lanceert Artificial Intelligence Assistant [ 11-07-2017 ]

Nieuwsberichten

Bizcuit een nieuw samenwerkingsmodel voor innovatieve accountants [ 04-07-2017 ]
Croonwolter&dros kiest opnieuw voor ICT-gemak met een vijfjarig all-in-contract met Acto [ 04-07-2017 ]
Volledige integratie factuurverwerking in Infor LN, FIT Gap analyse en tevreden gebruikers! [ 04-07-2017 ]
Visma Digitaliseringsindex 2017 [ 04-07-2017 ]
Softwareleveranciers moeten meebetalen aan boete GDPR [ 04-07-2017 ]
SnelStart lanceert online platform voor het MKB [ 04-07-2017 ]
Elektronische-Aangifte.nl wordt Fiscaal-Online.nl [ 05-07-2017 ]
Provincie Utrecht werkt als eerste provincie met Octopus [ 06-07-2017 ]
Update stand van zaken RGS 3.0 [ 09-07-2017 ]
Automatische koppeling tussen Knab en Cash Software is een feit [ 11-07-2017 ]
eHerkenning als een (1) inlogmiddel voor ondernemers [ 11-07-2017 ]
Infor kondigt AI-platform aan [ 12-07-2017 ]
Loon Salarissoftware is de tweede softwareleverancier die koppelt aan het nieuwe online boekhoudplatform van SnelStart [ 12-07-2017 ]
E-factureren met de overheid heeft een beveiligde netwerkverbinding nodig [ 13-07-2017 ]
DDi Transaction Robot en FinConnect werkt [ 18-07-2017 ]
DEEN Supermarkten rekent af met inefficient promotieproces [ 19-07-2017 ]
Eerste SBR-kredietrapportage succesvol verzonden vanuit King [ 19-07-2017 ]
Oracle vereenvoudigt overstap naar de cloud met toevoeging van PaaS- en SaaS-diensten aan Cloud at Customer [ 20-07-2017 ]
Branchesessie Handel voor accountants op 6 september 2017 [ 20-07-2017 ]
Automatische koppeling tussen Cash en bunq vandaag live! [ 21-07-2017 ]
In welke mate heeft de automatisering van de boekhouding invloed op de kwaliteit van managementrapportage [ 23-07-2017 ]
Syntrus Achmea Real Estate en Finance kiest voor Hyarchis Document Management [ 24-07-2017 ]
Een jaar No More Ransom: bijna 30.000 apparaten gedecodeerd, vele miljoenen teruggepakt van criminelen [ 27-07-2017 ]
Webwinkelfacturen koppelt webshops aan SnelStart API [ 28-07-2017 ]
TIE Kinetix tekent contract met gemeente Amsterdam voor e-facturatie [ 28-07-2017 ]

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware 2017
- ICT Financials softwaregids 2017
- ICT Accountancy 2020/2030: accountantspraktijk op weg naar de toekomst 2017
- De complete gids Elektronisch factureren 2017
- Gids projectmanagementsoftware 2016
- Gids Salaris- en HRM-software 2016/2017
- Software voor externe verslaggeving 2016

Meer rapporten en onderzoek op onze website...


Asperion

Exact Software

 
VISMA Unit4 Business Software BV Informer  

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service vanSoftwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden.


Onerzoeksbureau GBNED