Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl september 2017 met: ERP, eFactureren via PEPPOL en Robotic

Uitgave september 2017

Actueel

Administratiekosten MKB-sector kan omlaag naarmate boekhoudsoftware Robotic accounting omarmt
De gids “Boekhoudsoftware 2017” toont aan dat steeds meer boekhoudsoftware de MKB-sector optimaal ondersteunt als het gaat om Robotic accounting. Maar er is ook nog de nodige boekhoudsoftware die achterloopt op dat gebied. Robotic accounting is geen marketinghype, maar kan beschouwd worden als functionaliteit binnen boekhoudsoftware om de ondernemer te ont-zorgen.
lees verder...

Wie kan volgens de AVG als functionaris gegevensbescherming aangewezen worden?
Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt de Functionaris Gegevensbescherming aangewezen op grond van zijn professionele kwaliteiten en, in het bijzonder, zijn deskundigheid op het gebied van de wetgeving en de praktijk inzake gegevensbescherming en zijn vermogen betreffende taken te vervullen. Lees verder...


Onderzoek en artikelen

ERP Systemen voor Productie en Groothandel 2017
IPL Advies heeft recent het rapport “ERP Systemen voor Productie en Groothandel 2017” gepubliceerd. De adviseurs van IPL hebben meer dan 30 ERP Systemen onderzocht op basis van meer dan 3500 functionele criteria. Het rapport telt 250 pagina’s met een schat aan informatie over ERP, ERP-selectie, ERP-leveranciers en hun systemen. Het bevat een gedetailleerde onafhankelijke vergelijking van functionaliteiten op meer dan 100 gebieden.
Lees verder...

e-Boekhouden.nl ontvangt Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden
Onderzoeksbureau GBNED heeft 29 augustus 2017 het 'Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden' uitgereikt aan e-Boekhouden.nl. GBNED heeft dit keurmerk onlangs in het leven geroepen om boekhoudsoftware te checken op basis van een uitgebreid normenkader dat bestaat uit meerdere aspecten met de nadruk op functionalitet. e-Boekhouden.nl is dit jaar de tweede leverancier die het keurmerk heeft ontvangen voor haar gelijknamige boekhoudsoftware. Het complete testrapport is gratis op te vragen. Meer informatie over het keurmerk en opvragen van de complete testrapporten en normenkader kan via www.betrouwbaarboekhouden.nl.

Gratis data-analyse?
Discussies over een standaard aanpak voor accountants roepen vaak heftige emoties op. Helaas blijft de discussie daardoor vaak hangen in algemeenheden als maatwerk, ambacht en professionele oordeelsvorming. Natuurlijk, elke onderneming is uniek en heeft zijn eigen aandachtspunten. Dat neemt echter niet weg dat veel elementen van het werk van accountants wel te standaardiseren is.
Lees verder...

ICT Accountancy award 2017
Tijdens het ICT Accountancy jaarcongres 2017 op woensdag 1 november 2017 wordt de "ICT Accountancy award 2017" uitgereikt voor de meest innovatieve software, gericht op de accountancybranche. Softwareleveranciers (en anderen) kunnen oplossingen nomineren om in aanmerking te komen voor de ICT Accountancy award.
Meer informatie en meedoen...

Verwacht

  • Update rapport "RGS: Uniform rekeningschema voor alle bedrijven (medio september 2017)".
    RGS versie 3.0 komt eraan. WIj proberen u met de update van ons rapport zo goed mogelijk op de hoogte te houden van RGS ontwikkelingen en de betekenis van versie 3.0 voor softwareleveranciers en gebruikers.

  • Update rapport "Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking op basis van robotic accounting" (13 september 2017). Met een nieuw hoofdstuk over "machine learning" als onderdeel van robotic accounting.

  • Rapport "Boekhoudsoftware volgens de blockchain filosofie" (najaar 2017).
    Enerzijds wordt aandacht besteed aan de rol die blockchain kan vervullen in relatie tot functionaliteit binnen boekhoudsoftware en anderzijds de wijze waarop boekhoudsoftware ondersteuning kan bieden aan het registreren van cryptocurrency transacties. Suggesties en input zijn welkom.

Meer actueel onderzoek...


Agenda

13 september 2017
ICT Accountancy praktijkdag scan, herken, efactureren en robotic 2017
Een actuele ontwikkeling is Robotic accounting met als belangrijk onderdeel Machine learning.
Machine learning geeft computers het vermogen zelflerend te zijn, zonder expliciete programmering. 
In relatie tot elektronische factuurverwerking wordt bijvoorbeeld boekingsintelligentie opgebouwd die er voor zorgt dat steeds meer ontvangen facturen automatisch geboekt kunnen worden zonder menselijke tussenkomst. Tijdens deze praktijkdag wordt uitgebreid aandacht besteed aan scannen, herkennen, elektronische factuurverwerking (UBL) en robotic accounting met natuurlijk machine learning.
Meer informatie en aanmelden...

9 oktober 2017
Congres: misdaad zonder bloed, hoe de handen ineen te slaan bij de bestrijding van fraude

Op deze dag zetten verschillende sprekers hun standpunten uiteen en gaan met elkaar en met het publiek in debat over het tegengaan van fraude waar bedrijven en burgers tot de doelgroep van oplichters behoren. Waar liggen kansen en welke knelpunten kunnen genoemd worden? Tot de sprekers behoren de minister van Veiligheid en Justitie, Michaël van Straalen (MKB-Nederland & VNO-NCW) en verschillende CEO's uit het bedrijfsleven.
Meer informatie en aanmelden...

1 november 2017
ICT Accountancy jaarcongres
Met onder andere: blockchain als centraal thema (met 3 sprekers!), de waarde van Big data, overview IT-recht met aandacht voor de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), cyber risicomanagement, realtime bankmutaties uitwisselen, actuele zaken van dit moment, ICT Accountancy award, ICT Accountancy softwaregids 2018 met ook afgelopen jaar weer nieuwe toepassingen.
Meer informatie en aanmelden...


Blogs en white papers

Niet langer handmatig cijfers rapporteren dankzij nieuwe functionaliteit
Heb je als accountant te maken met meerdere waarderingsgrondslagen, dan heb je ook te maken met handmatig rapportagewerk. Ook al is de boekhouding van je klanten geautomatiseerd. Boekhoudsoftwareprogramma’s beperken je immers tot slechts één waarderingsgrondslag, bijvoorbeeld transacties geschikt voor fiscale doeleinden.
Lees blog...

Steeds meer bedrijven vragen van hun leveranciers ook eFacturen via het PEPPOL netwerk
Een eFactuur versturen via het PEPPOL netwerk betekent dat je de factuur stuurt naar bijvoorbeeld het KVK nummer van een bedrijf, of, als het om de overheid gaat, naar een Overheid Identificatie Nummer ("OIN"). Dit heten "PEPPOL identifiers."
Lees white paper...

Exact Finance: helpt bij uitdaging om een financiering te krijgen
MKB’ers ervaren het dagelijks: de uitdaging om een financiering te krijgen. 8 op de 10 ondernemers krijgt “nee” op hun financieringsaanvraag te horen. Met de introductie van Exact Finance helpt Exact ondernemers bij het krijgen van een financiering.
Lees blog...

Robots in finance is dichterbij dan je denkt: no hands accounting
Van virtual assistants tot chatbots voor het beantwoorden van klantvragen; robots worden steeds vaker toegepast in ons dagelijks leven. Nog een stapje verder gaan Google’s DeepMind en IBM’s Watson. Deze supermachines maken op een geheel nieuwe manier gebruik van een wereldwijde databank aan informatie. Zij doen iets wat we ons een aantal jaren geleden nog niet eens konden voorstellen.
Lees blog...

Bedrijfssoftware in de cloud of op eigen server: whitepaper over verschillen tussen SaaS, Cloud en On Premises
Ondanks de explosieve groei van bedrijfssoftware in de cloud blijven sommige organisaties twijfels houden bij deze vorm van software. Twijfels die vrijwel altijd gebaseerd zijn op angst om geen controle meer te hebben, om de beveiliging over te laten aan een ander, of om geen direct contact met de leverancier meer te hebben. Twijfels die niet per se nodig zijn. Onbekend maakt onbemind, en dat geldt zeker voor bedrijfssoftware in de cloud!
Lees white paper...

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

Realtime koppelingen bunq met boekhoudpakketten is nog maar het begin [ 30-08-2017 ]

Nieuwsberichten

Voor het derde jaar op rij heeft InformerOnline een MKB Proof Award ontvangen [ 08-08-2017 ]
Start e-factureren vergemakkelijkt met DDi eInvoiceConnect [ 08-08-2017 ]
FIQAS verzorgt facturatie voor JOYNE [ 09-08-2017 ]
Oracle lanceert next-generation Cloud Applications [ 10-08-2017 ]
SnelStart koppelt met TriFact356 voor volledig automatische factuurverwerking [ 10-08-2017 ]
Minox koppelt banken en webshops aan de boekhouding [ 15-08-2017 ]
Oracle breidt Enterprise Performance Management Cloud uit voor financiele teams [ 18-08-2017 ]
Exact introduceert Exact Finance [ 20-08-2017 ]
Onderzoek: respondenten positief over Instant Payment potentieel maar onbewust van planning [ 21-08-2017 ]
Nieuw samenwerkingsverband tussen ISProjects en Pantheon Automatisering [ 22-08-2017 ]
Basware lanceert archiveringsdienst voor e-facturen [ 24-08-2017 ]
BizzCloud koppelt met SnelStart [ 24-08-2017 ]
Loket.nl is deelnemer van Zeker-OnLine [ 24-08-2017 ]
Hoe kiest u de slimste practicemanagementoplossing voor uw kantoor? [ 29-08-2017 ]
e-Boekhouden.nl ontvangt Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden [ 29-08-2017 ]
eVerbinding organiseert vanaf september 2017 gratis webinars [ 30-08-2017 ]
Binnenkort de module: vaste prijsafspraken,voor accountants en adviseurs die naast Twinfield online boekhouden ook met Alure practice management werken [ 30-08-2017 ]
ACTNOVUM op Business Software Event 2017 [ 01-09-2017 ]
Arnhemse tech startup IKUU introduceert marketing intelligence-platform [ 01-09-2017 ]

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware 2017
- ICT Financials softwaregids 2017
- ICT Accountancy 2020/2030: accountantspraktijk op weg naar de toekomst 2017
- De complete gids Elektronisch factureren 2017
- Gids projectmanagementsoftware 2016
- Gids Salaris- en HRM-software 2016/2017
- Software voor externe verslaggeving 2016

Meer rapporten en onderzoek op onze website...


Asperion

Exact Software

 
VISMA Unit4 Business Software BV Informer  

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service vanSoftwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden.


Onerzoeksbureau GBNED