Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

ICT Accountancy Jaarcongres 2017 met: blockchain, big data, realtime accounting en meer

Woensdag 1 november 2017
ICT ACCOUNTANCY JAARCONGRES 2017

Op woensdag 1 november 2017 wordt voor het 16e jaar op rij het "ICT Accountancy Jaarcongres 2017" georganiseerd door Onderzoeksbureau GBNED in samenwerking met Novak.

Dit congres wordt gehouden in Hoevelaken en duurt ongeveer van 10:15 tot 18:00 uur.

Het hoofdthema van deze bijeenkomst is†Blockchain†met een drietal ervaren sprekers op dit gebied.

Maar ook de waarde van Big data, overview IT-recht (met GDPR/AVG), Cyber risico management, Realtime accounting met PSD2 en Instant Payments, Digitaal deponeren jaarrekening (middelgroot), actuele ontwikkelingen†en de ICT Accountancy award komen aan de orde.

Doelgroep
Accountants-, administratiekantoren en andere geÔnteresseerden die geÔnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken op het gebied van ICT voor de accountancy.

Programma
Op het programma staan de volgende onderwerpen en sprekers (onder voorbehoud):

Blockchain: hype of toekomst?
Er is geen onderwerp waarover zoveel gesproken wordt als over Blockchain op dit moment. Enerzijds vanwege cryptocurrencies als de Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin en anderzijds vanwege de achterliggende techniek van de blockchain als het gaat om betrouwbaarheid van transacties. Bij dit laatste wordt Triple entry accounting genoemd als verbetering van het traditionele systeem van dubbel boekhouden, waarbij alle transacties versleuteld op meerdere plaatsen zijn vermeld.

  • Douwe Lycklama, Innopay,†neemt u mee in de wereld van blockchain waarop onder andere cryptocurrency, zoals de Bitcoin en Ethereum zijn gebaseerd. Douwe gaat ook in op blockchain initiatieven waar Innopay bij betrokken is.
  • Erich Schnoeckel, Exact,†toont ťťn van de blockchain initiatieven waar onder andere Innopay en Exact bij betrokken zijn en vertelt over zijn betrokkenheid bij blockchain oplossingen.
  • Martin de Bie, 216,†vertelt over blockchain en accountancy en hoe hiermee om te gaan in de dienstverlening richting klanten.

Gaat een big data oplossing ons helpen
De simpele analyses winnen het nu nog van de advanced. We denken nu op voorhand nog zelf na. Proces mining geeft ons de eerste handvatten van waar het heen gaat met analytics in de audit. Gaat een big data oplossing ons helpen? Of zelfs vervangen? Wellicht zijn we helemaal niet meer nodig in de wereld van blockchain en kunstmatige intelligentie. Wat is dan nog onze rol? Voorlopig zijn er nog kansen genoeg. En vooralsnog begint veel werk bij onszelf. Wacht jij af of ga jij meerennen?†Door†Marco Hill, Coney.

De waarde van Big data
In deze presentatie wordt ingegaan op aspecten als: uit welke onderdelen bestaat een Big Data verzameling en in hoeverre zijn deze nodig om de waarde van Big Data in stand te houden en verder te exploiteren. Kan Big Data als een ‘bezitting’, een ‘asset’, worden aangemerkt en welke regels gelden daarvoor. Wat zijn de voordelen en nadelen om assets als Big Data te identificeren, te waarderen, of zelfs op een balans te plaatsen?†Door†mr. Friso de Jong, Silverback.

Cyber risicomanagement
Welke risico’s zijn er en hoe breng je de impact in beeld. Hoe verminder je de impact en stellen we ons de vraag of je de huidige ontwikkelingen ook als kans kan zien.†Ten slotte willen we u allemaal met enkele vragen uw organisatie insturen opdat cyber risicomanagement daadwerkelijk een item wordt voor de gehele organisatie. Deze sessie†wordt ingevuld†door†Sjaak Schouteren, manager Cyber Risk Solution, Aon Nederland. Hij is verantwoordelijk voor het cyberteam, dat klanten helpt om zorgeloos te kunnen ondernemen. Dit doen zij door de digitale risico's in kaart te brengen, te minimaliseren en zo nodig te verzekeren. Sjaak: “Cybersecurity draait steeds meer om digitale compliance. Dat gaat verder dan alleen oplossingen voor kwetsbaarheden in ICT-systemen. Het gaat om een gestructureerde aanpak met effectieve maatregelen voor risicobeheersing ťn bescherming tegen de (financiŽle) gevolgen van cyberrisico's.”.

Realtime accounting is de nieuwe norm
Ondernemers besteden het liefst zo weinig mogelijk tijd aan de financiŽle administratie en willen zo goed mogelijk actueel inzicht in de administratie. Als alternatief voor traditioneel bankieren is realtime bankieren de nieuwe norm. De ondernemer heeft voldoende aan een mobiele telefoon om te bankieren en alle bankmutaties komen echt realtime terecht in het (online) boekhoudpakket. Steeds meer boekhoudpakketten spelen in op deze ontwikkeling.†Dennis van Allemeersch†neemt u mee in de wereld van realtime bankieren met†bunq bank†en de wijze waarop samengewerkt wordt met steeds meer softwareleveranciers. Tijdens zijn presentatie besteed Dennis ook aandacht aan de gevolgen van PSD2 en Instant Payments.†

Digitaal deponeren jaarrekening (middelgroot)
Vanaf 2018 is elektronisch deponeren van de jaarrekening middelgroot via SBR verplicht. De Kamer van Koophandel werkt samen met andere betrokkenen (NBA Logius, softwareleveranciers en accountants) aan pilots om e.e.a. goed voor te bereiden. Tijdens deze sessie wordt inzicht gegeven in de stand van zaken van elektronisch deponeren middelgroot via SBR, komen aandachtspunten aan de orde en is nog ruimte voor vragen. Ook na afloop is ruimte voor vragen tijdens de pauze.†Door†Ronald Groenewold, KVK en†Sebastiaan Bal, Logius.

Overview IT-recht
Belangrijke juridische aspecten van IT. Met aandacht voor de juridische kant van smart contracts bij blockchaintechnologie, meldplicht datalekken, AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), de General Data Protection Regulation - GDPR, verplicht register voor verwerken van persoonsgegevens en bewerkersovereenkomst: een verplichting bij verwerken persoonsgegevens in de cloud.
Door mr.†Teun de Heer, De IT-Jurist.†

De ICT Accountancy softwaregids 2018
Inzicht in alle software voor de accountancy, onderverdeeld naar o.a.: Boekhoudsoftware, Salarissoftware,
Managementrapportages, Management dashboards, Jaarrekeningsoftware, Data Analysesoftware, Fiscale software, Relatiebeheer, Digitaal dossierbeheer, Uren- en declaratiessoftware, Pensioen- en financiŽle planning software en Portaalsystemen. Gerard Bottemanne van GBNED geeft een toelichting op de†nieuwe uitgave:†"De ICT Accountancy softwaregids 2017" die op deze dag verschijnt.†

ICT Accountancy award
Welke leverancier levert de meest innovatieve software, gericht op de accountancybranche. Met presentaties door de drie genomineerden en keuze†van de winnaar door aanwezigen in de zaal.
U bepaalt dus mede welke leverancier de uiteindelijke winnaar is.
Meer over de award.

Deelnemers informatiemarkt


Caseware IDEA

Exact Software

Reeleezee

Informer Online Nederland

RADAR Software

Reed Business / Nextens

Caseware Nederland

DizzyData

Yuki

CreAim

Cash Software

MUIS Software

SnelStart

Everbinding

Visma

Smartbooqing

BPMSoftware

Minox

Accept Development

Twinfield

Coney

TriFact365

Noab

Ctrl

Make Life Easier
Apptomorrrow
Pro Management

PE
NBA: 5 PE-punten / BSPD: 6 PE-punten.

Kosten
De kosten voor het bijwonen van het congres bedragen 150 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een broodjeslunch. Leden van†NOVAK, NOAB, Auxilium en de BSPD betalen een gereduceerd tarief van 130 euro. Genoemde tarieven zijn excl. BTW.†

Locatie
EXPO Hoevelaken

Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein)

AANMELDEN
Online informatie over het programma en inschrijven voor het ICT Accountancy Jaarcongres op
woensdag 1 november a.s.
Meer informatie en aanmelden... (of via www.ictaccountancy.nl).

Contact
Voor meer informatie over dit congres kunt u contact opnemen met:
Onderzoeksbureau GBNED, Gerard Bottemanne, email gerard@gbned.nl, mob 06 10069402.


Verwacht
- Update rapport "Software voor externe verslaggeving: SBR jaarrekening en meer".
- ICT Accountancy softwaregids 2018.
- Update visierapport ICT Accountancy 2020/2030; Hebben uw leveranciers ook een visie?
- Update rapport "De complete gids elektronisch factureren".
- Rapport boekhoudsoftware volgens de blockchain filosofie.


Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Een on-line versie van deze nieuwsbrief vindt u op www.softwarepakketten.nl onder de rubriek 'Nieuwsbrieven'

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden.


Onerzoeksbureau GBNED