Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl maart 2018 met: smart industry, robotic accounting en meer

Uitgave maart 2018

Actueel

14 maart 2018
RGS, RGS en nog eens RGS...
De Praktijkdag Digitaal dossierbeheer en data analyse staat dit keer voor het grootste deel in het teken van het Referentie grootboekschema (RGS). Met PE (AA/RA), gereduceerd toegangstarief en dus alles over RGS.
Meer informatie en aanmelden...

18 april 2018
Seminar Robotic accounting
Na het succes in 2017 wordt op woensdag 18 april a.s. voor de tweede maal het "Seminar Robotic accounting" georganiseerd. Het doel van dit seminar is geïnteresseerden inzicht bieden in innovaties op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Robotic proces automation (RPA), PSD2 (met Access to the Account - XS2A), Blockchain, Artificial Intelligence (AI) met machine learning en E-factureren o.b.v. UBL.

Robotic accounting en Robotic process automation (RPA) gaan hand in hand. Bij RPA gaat het om administratieve bedrijfsprocessen, waarbij de workforce (arbeidscapaciteit) van (hoog volume) processen vervangen wordt door automatisering. Er wordt ook wel gesproken over "workforce emulate", oftewel het imiteren/nabootsen van menselijke handelingen (die repeterend en voorspelbaar zijn). Andere genoemde ontwikkelingen dragen ook bij aan Robotic accounting.

Met op het programma onder meer:

 • Robotic Process Automation (RPA); Dit soort software tools maken het mogelijk om processen te robotiseren, zonder veranderingen of aanpassingen aan de applicatie.
 • Het nieuwe technologische tijdperk van blockchain en cryptocurrencies; een inleiding.
 • Blockchain in de prakijk toegepast; Cryptocurrencies is het schoolvoorbeeld als het gaat om Blockchain technologie. Inmiddels wordt Blockchain technologie ook met succes toegepast op andere gebieden.
 • Artificial intelligence (Ai) in normale mensentaal; u wordt meegenomen in de wereld van Ai. Aan de hand van een demo wordt tevens een voorbeeld van ledger analytics met Ai in beeld gebracht.
 • De impact van PSD2 op Robotic Accounting; met uitleg over PSD2, nieuwe diensten die daardoor mogelijk worden en de relatie met administratieve software en Robotic Accounting.
 • Finance van morgen (modern finance); inzich in de wijze waarop Oracle modern finance mogelijk maakt. Waarbij RPA, AI en Blochchain technologie ook een rol spelen.
 • Robotic accounting en boekhoudsoftware: ultieme tijdwinst;
  Met uitleg van 'robotic proof', waarmee een leverancier van boekhoudsoftware kan aantonen in welke mate Robotic accounting ondersteund wordt.
  Met de Robotic assistant: kwaliteitsmonitor van YUKI en de toekomst van zakelijk financieren m.b.v. AI en Robotic door Exact. 

Tijdens dit seminar worden tevens de resulaten van het onderzoek en gelijknamige uitgave "De complete gids Elektronisch factureren 2018", mondeling toelichting.

Laat u goed informeren over de mogelijkheden van Robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen en maak kennis op de informatiemarkt met softwareleveranciers en natuurlijk collega's.
Met vroegboektarief tot 10 maart a.s.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie en aanmelden voor 18 april a.s.


Onderzoek en artikelen

Go2UBL: Het ontvangen van e-facturen nog verre van gangbaar 
Uit een onderzoek van go2UBL naar factuurverwerking onder haar klanten, blijkt dat minder dan 2% van de binnenkomende facturen op dit moment elektronisch is. Elektronische facturen worden aangeleverd in een standaardopmaak waarmee ze geschikt zijn voor automatische verwerking. Hoewel automatisch boekhouden groeit, worden facturen voornamelijk niet-elektronisch aangeleverd.
Lees verder... 

Marktanalyse zelfroosteren: met complete aanbod zelfroostersoftware
Zelfroosteren kent zijn oorsprong in Zweden en dan met name in de gezondheidszorg.
Zelfroosteren heeft als doelstelling medewerkers meer zeggenschap te geven over de eigen roosters en kan daarbij helpen bij het organiseren van een goede werk-privé balans. Zelfroosteren staat al een aantal jaren in de belangstelling, hetgeen ook te merken is aan het toenemende aanbod van softwaretools om zelfroosteren te ondersteunen. Deze marktanalyse brengt deze tools in beeld.
Naar marktanalyse zelfroosteren...

Review boekhoudpakket Stip-T door Jules van Delden, Zijfers
Stip-T is een modern boekhoudpakket in een ‘klassiek’ jasje. Niet alleen is dit pakket bijzonder volledig (wat je niet altijd kunt zeggen van de concurrenten), het voelt ook als ‘degelijk’ en ‘af’, terwijl het toch een betrekkelijke nieuwkomer op de markt is. Stip-T combineert het beste uit twee werelden: je draait het programma niet direct in je internetbrowser, maar vanuit een cliënt die lokaal geïnstalleerd wordt. Terwijl de dataopslag gewoon in de Cloud is! En die combinatie maakt dit pakket bijzonder. De laatste release is voorzien van een nieuwe frisse interface: een ideaal moment om het pakket eens uitgebreid aan de tand te voelen.
Lees verder...

Heeft u de moeite genomen standaard software (boekhoudsoftware of anders) onafhankelijk, objectief en uitvoerig te testen en bent u ook bereid deze ervaring te delen? Neem dan even contact met ons op via redactie@softwarepakketten.nl. Wie weet prijkt dan straks ook uw ervaring in deze nieuwsbrief.

Onderhanden: nieuwe gids ERP Softwaresystemen
Nieuwe “Gids ERP Softwaresystemen, gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners”.
Doelstelling van deze gids is potentiële gebruikers van ERP-systemen een handvat te bieden bij de selectie van dergelijke software, inzicht te bieden relevante ontwikkelingen en visie. Het aanbod van software is daartoe qua functionaliteit onderverdeeld naar (groot)handel, productiebedrijven (procesindustrie, discrete industrie) en logistieke dienstverleners (in elk geval verladers, opslagbedrijven en expediteurs).
Meer informatie...

Verwacht

 • Rapport "Managementreports en Business Intelligence (BI)" (april 2018).
  Internal reporting (management rapportage) als onderdeel van internal accountability staat voolop in de belangstelling. Dit rapport gaat expliciet in op begrippen als Business Intelligence, ‘Data analyses, Management dashboards en Self service BI en geeft inzicht in het aanbod van software op deze gebieden.

 • "De complete gids Elektronisch factureren 2018" (april 2018).
  Heeft als belangrijkste doel de mogelijkheden van elektronisch factureren en het aanbod van software en diensten op het gebied van elektronisch factureren zo volledig mogelijk in kaart te brengen. In deze uitgave wordt speciaal aandacht besteed aan de ontwikkeling van de EU norm wat betreft een Europese factuur (EN16931) en Peppol voor het elektronisch uitwisselen van facturen.

 • De "Gids Boekhoudsoftware 2018" (zomer 2018).
  Geeft inzicht in nagenoeg ALLE standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar: ZZP'ers en klein MKB, Middelgrote bedrijven (MKB) en grote bedrijven (MKB+ en Multinationals). Met tevens inzicht in ontwikkelingen als: PSD2, RGS, SBR, Elektronisch factureren, Data-analyse en Robotic accounting.

 • Rapport "Boekhoudsoftware volgens de blockchain filosofie" (zomer 2018).
  Enerzijds wordt aandacht besteed aan de rol die blockchain kan vervullen in relatie tot functionaliteit binnen boekhoudsoftware en anderzijds de wijze waarop boekhoudsoftware ondersteuning kan bieden aan het registreren van cryptocurrency transacties. Suggesties en input zijn welkom.

Meer actueel onderzoek...


Blogs en white papers

Smart Industry vraagt om Smart Planning: past in concept van Lean en Internet of Things (IoT)
Smart Industry draait om het versterken van de Nederlandse industrie door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen zodat deze efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en tailor made kan produceren. Het staat bij de meeste ondernemers hoog in het vaandel maar hoe kunt u het nu daadwerkelijk toepassen in uw organisatie?
Lees white paper...

Accountancy 2020: visie op ict-ontwikkelingen met o.a. robotic accounting, chatbots, virtuele assistenten en AI
De nieuwste technologie zal al snel niet meer draaien om het verzamelen van data, maar vooral ook om het zelfstandig analyseren van die data. Daarmee zullen algoritmes en machines in toenemende mate mensen vervangen als het gaat om de processen voor het verzamelen en analyseren van informatie. 
Als wij kijken naar de stip op de horizon voor 2020 kunnen we gerust stellen dat het einde van de technologietunnel nog lang niet in zicht is.
Lees white paper...

Drempelloos e-factureren: net zo eenvoudig als een WhatsApp bericht uitwisselen
De meeste softwarepakketten bieden hun gebruikers de mogelijkheid om te e-factureren. Dat is op zich positief, want e-factureren brengt veel voordelen met zich mee en steeds meer organisaties willen daarvan profiteren. In veel van deze softwarepakketten is e-factureren alleen niet zo eenvoudig.
Lees blog...

GDPR en uw facturatieproces
Er wordt al lange tijd over gesproken, maar op 25 mei aanstaande is het zover. Op die datum treedt de General Data Protection Regulation (GDPR) in werking en dat raakt vrijwel iedere organisatie. Het is een misverstand dat deze wet alleen belangrijk is voor organisaties die data van consumenten verwerken.
Lees blog...

Processen vereenvoudigen: koppel je webshop aan je administratie
Koppel jouw webshop aan je administratie en krijg overzicht in je gegevens. Artikelen met de voorraad, bijbehorende prijzen, tarieven en klantgegevens met prijsafspraken komen direct uit jouw administratie. Bestellingen en nieuwe klanten komen via de webshop weer in de administratie om verder verwerkt te worden.
Lees white paper...

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

18-4-2018
Seminar Robotic accounting 2018
Geïnteresseerden inzicht bieden in visie en oplossingen op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: RPA, E-factureren, Artificial Intelligence (AI), PSD2 en Blockchain.Een dag vol innovatie!
Lees verder...

27-6-2018
Kenniscongres administratieve software
Inzicht bieden in ontwikkelingen en oplossingen met betrekking tot en gerelateerd aan standaard administratieve software. Aan bod komen ontwikkelingen als RGS, PSD2, UBL en API's. Gericht op Leveranciers van administratieve software die innovaties in hun productenaanbod belangrijk vinden en andere geïnteresseerden.
Lees verder...


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

AFAS Foundation en Prinses Máxima Centrum starten Outreach-programma om genezingskans bij kinderkanker ruim te verdubbelen [ 13-02-2018 ]

Nieuwsberichten

SBR Banken levert basis voor de Standaard Bankverklaring [ 01-02-2018 ]
Linden accountants ontzorgd door Unit4 Accountancy as a Service [ 01-02-2018 ]
Fontys Accountancy opleiding aan de slag met Make Life Easier [ 06-02-2018 ]
HSO biedt nieuwe oplossing voor digitale factuurverwerking [ 06-02-2018 ]
Infor introduceert nieuwe supply chain-mogelijkheden voor meer inzicht en controle [ 06-02-2018 ]
Nieuw rapport RGS 3.0 (Referentie grootboekschema): van RGS-prater naar RGS-doener of RGS-achterblijver [ 06-02-2018 ]
6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk [ 08-02-2018 ]
JLT Specialty breidt cyber capaciteiten in Europa verder uit [ 08-02-2018 ]
Arcadis kiest voor Oracle Cloud [ 09-02-2018 ]
Uitbreiding Easy2Analyse door groot enthousiasme gebruikers [ 14-02-2018 ]
Oracle Cloud Platform zelfsturend, zelfbeveiligend en zelfherstellend [ 14-02-2018 ]
Go2UBL: Het ontvangen van e-facturen nog verre van gangbaar [ 19-02-2018 ]
M-factuur: gratis app voor elektronisch factureren in UBL voor ZZP-ers [ 20-02-2018 ]
Deelnemen aan de Exact Cloud Awards? Slim! Nomineer je kantoor nu! [ 20-02-2018 ]
E-mailaanvallen en detectie van security incidenten blijven pijnpunten voor bedrijven [ 24-02-2018 ]
Digitale boekhoudrevolutie begint [ 24-02-2018 ]
SAP introduceert drie oplossingen ter ondersteuning van GDPR compliancy [ 27-02-2018 ]
Reddconnect en Stelder Verspeek Software samen verder in ALPIEK [ 28-02-2018 ]
Onderzoek Exact: compliance snelste stijger op de prioriteitenlijst van het MKB [ 28-02-2018 ]
Microsoft is opnieuw leidend in Analytics en Business Intelligence [ 28-02-2018 ]
Kleisteen lanceert nieuwe versie Accountancy Portal in haar oplossing voor online boekhouden [ 01-03-2018 ]
Auditfileplatform: domein auditfile logistiek, vergadering op 22 maart 2018 [ 02-03-2018 ]

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2018)
- Software voor externe verslaggeving: SBR jaarrekening en meer (2018)
- RGS: Uniform rekeningschema voor alle bedrijven (2018)
- Gids Salaris- en HRM-software (2017/2018)
- De complete gids Elektronisch factureren (2018)
- ICT Financials softwaregids met CFO software landscape (2017)
- ICT Accountancy softwaregids (2018)
- ICT Accountancy 2020/2030: visierapport accountantspraktijk op weg naar de toekomst (2018)
- Gids projectmanagementsoftware (2016)

Meer rapporten en onderzoek op onze website...


Asperion

Exact Software

 
VISMA Twinfield Informer e-Boekhouden.nl Minox  
MUIS Software AFAS  

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service vanSoftwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden.


Onerzoeksbureau GBNED