Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl mei 2018: elektronisch facturen versturen verdient meer aandacht

Uitgave mei 2018

Actueel

De complete gids Elektronisch factureren 2018
De uitgave 2018 van “De complete gids elektronisch factureren” is verschenen met als belangrijke conclusie dat we in Nederland nu ruim tien jaar bezig zijn om elektronisch factureren in te voeren binnen zowel het bedrijfsleven als de overheid (waaronder semi-overheid) en dat elektronisch facturen versturen vanuit diezelfde overheid en grote organisaties de nodige aandacht behoeft en nog niet op grote schaal van de grond lijkt gekomen.

Voor ons reden om de gids uit te breiden met het hoofdstuk “Voortgang elektronisch factureren in de praktijk” en dit jaar een speerpunt te maken van elektronisch factureren (in UBL) vanuit de overheid en grote organisaties, onder meer via het label "UBL-AAN". 

De gids zelf geeft uitgebreid inzicht in organisaties, standaarden en initiatieven rondom elektronisch factureren, zowel internationaal als in Nederland. Voor organisaties die aan de slag willen met elektronisch factureren, biedt het rapport uitgebreid inzicht in softwaretoepassingen op het gebied van elektronisch factureren en factuurverwerking. Tot slot bevat de gids conclusies en aanbevelingen met betrekking tot de adoptie van elektronisch factureren in Nederland.
Meer informatie en gratis opvragen Gids Elektronisch factureren 2018.


Onderzoek en artikelen

Gids ERP & Logistieke softwaresystemen
Op dinsdag 8 mei 2018 verschijnt de eerste versie van de Nieuwe “Gids ERP & Logistieke softwaresystemen, gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners”.

Doelstelling van deze gids is potentiële gebruikers van ERP-systemen een handvat te bieden bij de selectie van dergelijke software, inzicht te bieden relevante ontwikkelingen en visie. Het aanbod van software is daartoe qua segmentatie onderverdeeld naar:

 1. (groot)handel;
 2. productiebedrijven (procesindustrie, discrete industrie verdeeld naar serie- en stukproductie);
 3. logistieke dienstverleners (in elk geval verladers, opslagbedrijven en expediteurs).

De gids bevat een handige "ERP en Logistieke Softwarematrix" waarmee u direct kunt welke aanbieders software leveren per hiervoor genoemd segment.

Een pre release van de gids is inmiddels beschikbaar om een voorproefje te krijgen van de definitieve gids die dus dinsdag 8 mei 2018 wordt gepubliceerd en bekend gemaakt. Leveranciers die ontbreken kunnen hun software alsnog gratis laten opnemen in de gids.
Meer informatie...

Presentaties Seminar Robotic accounting 18-4-2018 beschikbaar
Op woensdag 18 april 2018 heeft voor de tweede maal het "Seminar Robotic accounting" plaatsgevonden te Hoevelaken. Een succesvolle dag met ruim 200 aanwezigen. Met presentaties over Robotic accounting, Robotic Process Automation (RPA) en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: blockchain, PSD2, Modern finance, Artificial intelligence (AI), No hands accounting, Robotic Assistent en Elektronisch factureren.
Presentaties van sprekers zijn beschikbaar.

RGS
De ICT Accountancy praktijkdag "Digitaal dossierbeheer en data-analyse" op woensdag 14 maart 2018 stond voor een belangrijk deel in het teken van RGS (Referentie Grootboekschema) met meerdere ervaren sprekers op dit gebied. Opnames van de presentaties over Referentie GrootboekSchema (RGS) staan NU op YouTube.
Meer over de spekers en presentaties.

OAMKB test online boekhoudsoftware Reeeleezee
"In 2017 heeft Exact het boekhoudprogramma Reeleezee gekocht. Hoe bevalt Reeleezee vandaag de dag?". Dat is de vraag die Pascale Petiet van OAMKB zich stelde. Daarom nam Pascale, als een van de eerste gebruikers van boekhoudprogramma Reeleezee (in 2005), recent het programma opnieuw onder de loep. De performance noemt Pascale als punt van aandacht, zo blijkt uit haar bevindingen.
Lees de bevindingen en conclusie van Pascale over Reeleezee.

Heeft u de moeite genomen de (boekhoud)software van Reeleezee of van een andere leverancier onafhankelijk, objectief en uitvoerig te testen en bent u ook bereid deze ervaring te delen? Neem dan even contact met ons op via redactie@softwarepakketten.nl. Wie weet prijkt dan straks ook uw ervaring in deze nieuwsbrief.

Verwacht

 • Rapport "Managementreports en Business Intelligence (BI)" mei 2018).
  Internal reporting (management rapportage) als onderdeel van internal accountability staat voolop in de belangstelling. Dit rapport gaat expliciet in op begrippen als Business Intelligence, ‘Data analyses, Management dashboards en Self service BI en geeft inzicht in het aanbod van software op deze gebieden.

 • De "Gids Boekhoudsoftware 2018" (zomer 2018).
  Geeft inzicht in nagenoeg ALLE standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar: ZZP'ers en klein MKB, Middelgrote bedrijven (MKB) en grote bedrijven (MKB+ en Multinationals). Met tevens inzicht in ontwikkelingen als: PSD2, RGS, SBR, Elektronisch factureren, Data-analyse en Robotic accounting.

 • Rapport "Boekhoudsoftware volgens de blockchain filosofie" (zomer 2018).
  Enerzijds wordt aandacht besteed aan de rol die blockchain kan vervullen in relatie tot functionaliteit binnen boekhoudsoftware en anderzijds de wijze waarop boekhoudsoftware ondersteuning kan bieden aan het registreren van cryptocurrency transacties. Suggesties en input zijn welkom.

Meer actueel onderzoek...


Blogs en white papers

Uitleg over twee factor authenticatie
Als internetgebruiker heb je gemiddeld 17 online accounts: Facebook, Gmail, Bol.com, Apple, Dropbox en ga zo maar door. Deze online accounts zijn allemaal beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Maar veel mensen gebruiken gemakshalve vaak dezelfde inlognamen en wachtwoorden voor verschillende online diensten. Begrijpelijk, maar tegelijkertijd gevaarlijk. Bij inbreuk krijgt de boosdoener namelijk automatisch toegang tot meerdere accounts.
Lees blog...

QRM: productie maar voor 80% vol plannen
QRM staat voor Quick Response Manufacturing. Wie zich in QRM verdiept hoort al snel dat je productie maar voor 80% vol moeten plannen. Veel mensen schrikken daarvan. Dat is toch veel te weinig!?
Lees blog...

Elektronisch factureren via PEPPOL: Native OR NOT native
Iedere organisatie of softwareleverancier kan aansluiten op PEPPOL. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten aansluitingen, namelijk een native aansluiting en een non-native aansluiting op PEPPOL.
Lees blog...

Beseft u al dat uniforme e-invoicing vanaf 2019 OOK voor uw organisatie geldt?
Ooit nagedacht over de ultieme manier om e-facturatie binnen uw onderneming in te zetten? U bent er vast niet elke dag mee bezig, maar wij wel. Wij dromen ervan dat de IT-systemen van leveranciers en klanten automatisch aan elkaar kunnen factureren zónder dat daar vooraf afspraken over gemaakt moeten worden, omdat de facturen ‘elkaar, zonder menselijke tussenkomst, helemaal begrijpen’. 
Lees blog...

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

6-6-2018 (nieuw)
ICT Accountancy praktijkdag: software voor de belastingadviespraktijk
De fiscaal intermediair en andere geïnteresseerden inzicht bieden in visie en oplossingen voor fiscale aangifte IB en VPB en daaraan gerelateerde zaken, zoals koppeling boekhouden, deponeren jaarrekening (micro/klein) en adviesgerelateerde data-analyse voor de aangiftepraktijk. Met als belangrijk motto "zien is geloven", waarbij leveranciers van fiscale aangiftesoftware IB en VPB live bepaalde casussen zullen tonen.
Lees verder...

27-6-2018
Kenniscongres administratieve software
Inzicht bieden in ontwikkelingen en oplossingen met betrekking tot en gerelateerd aan standaard administratieve software. Aan bod komen ontwikkelingen als RGS, PSD2, UBL en API's. Gericht op Leveranciers van administratieve software die innovaties in hun productenaanbod belangrijk vinden en andere geïnteresseerden.
Lees verder...


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

NBA publiceert: Vernieuwingsagenda [ 24-04-2018 ]

Nieuwsberichten

Accountancy: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten [ 02-04-2018 ]
Romal live met volledige webshopintegratie [ 05-04-2018 ]
Exact lanceert Exact Online Mijn[Kantoor] voor een betere samenwerking tussen accountants en hun klanten [ 10-04-2018 ]
Exact geeft klanten boost in samenwerking met nieuwe innovaties in Spring 18 Release [ 10-04-2018 ]
Basware maakt einde aan frauduleuze facturen en dubbele betalingen [ 10-04-2018 ]
Moneybird voegt scan & herken functionaliteit toe aan haar online boekhoudpakket [ 11-04-2018 ]
SBR Banken levert digitale versie voor de Standaard Bankverklaring [ 12-04-2018 ]
SAP versterkt portfolio met overname Callidus Software Inc. [ 14-04-2018 ]
Exact facturen direct afgeleverd op Peppol netwerk [ 14-04-2018 ]
MUIS Robotic on Tour 2018 [ 14-04-2018 ]
BALR. kiest Exact voor internationale groeiambities [ 16-04-2018 ]
Simac en eVerbinding verbonden: beiden actief in factuurverwerking [ 19-04-2018 ]
Dit is de Top 15 voor de Exact Cloud Award 2018 [ 19-04-2018 ]
Infor CloudSuite Field Service helpt equipmentbedrijven op hoger niveau te presteren [ 25-04-2018 ]
RADAR software AVG-module [ 26-04-2018 ]
Vijf tips voor de online aanwezigheid van een accountancypraktijk [ 26-04-2018 ]

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2018)
- Software voor externe verslaggeving: SBR jaarrekening en meer (2018)
- RGS: Uniform rekeningschema voor alle bedrijven (2018)
- Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) (2018)
- Gids Salaris- en HRM-software (2017/2018)
- De complete gids Elektronisch factureren (2018)
- ICT Financials softwaregids met CFO software landscape (2017)
- ICT Accountancy softwaregids (2018)
- ICT Accountancy 2020/2030: visierapport accountantspraktijk op weg naar de toekomst (2018)
- Gids projectmanagementsoftware (2016)

Meer rapporten en onderzoek op onze website...


Asperion

Exact Software

 
VISMA Twinfield Informer e-Boekhouden.nl Minox  
MUIS Software AFAS  

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service vanSoftwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden.


Onerzoeksbureau GBNED