Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl: praktijkdag scan, herken, efactureren en robotic 2018


Woensdag 19 september 2018

Praktijkdag scan, herken, efactureren en robotic 2018

Steeds meer accountants- en administratiekantoren maken gebruik van oplossingen voor het scannen en herkennen van boekingsdocumenten, al dan niet in combinatie met het elektronisch uitwisselen van boekingsdocumenten. Het bekendste voorbeeld is ongetwijfeld de factuur die als PDF-bijlage wordt ontvangen en vervolgens verwerkt via een scan- en herken oplossing in de boekhouding. De rol van het scannen is dan overgenomen door bijvoorbeeld email en scheelt dus weer een handmatige handeling. Ook elektronisch factureren op basis van de ISO-standaard UBL behoort steeds meer tot de standaardbagage van deze oplossingen. Dit biedt kantoren de mogelijkheid om in dit hybride tijdperk zowel te profiteren van scannen en herkennen van boekingsdocumenten als van elektronisch factureren in de meest optimale vorm. 

Op woensdag 19 september 2018 wordt de "Praktijkdag scan, herken, efactureren en robotic 2018" georganiseerd. Maak tijdens deze praktijkdag kennis met alle mogelijkheden op het gebied van scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking en natuurlijk robotic accounting.

Dit congres wordt gehouden in Hoevelaken en duurt ongeveer van 13.45 - 19.00 uur.

Doelgroep
Accountants-, administratiekantoren en andere geïnteresseerden. 

Programma
Op het programma staan de volgende onderwerpen en sprekers (onder voorbehoud):

 • Inleiding en toelichting rapport ‘Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking op basis van robotic accounting 2018’; 
  Naast oplossingen en aandachtspunten voor scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking komen ook aanvullende softwaretools aan de orde die het proces van inkomende factuurverwerking ondersteunen. Door Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED.

 • Scannen, herkennen en eFactureren in de praktijk (1)
  Etien de Kam is online adviseur bij Rijkse accountants & adviseurs waar sinds eind 2014 wordt gewerkt met scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking in combinatie met meerdere boekhoudpakketten. Onder de noemer "Scan en klaar". Om het proces van inkomende facturen zowel mogelijk te automatiseren wordt gewerkt met tools van verschillende softwareleveranciers. De eerste paar jaar lag de nadruk op procesoptimalisatie. Inmiddels ligt de nadruk op zoveel mogelijk automatische koppelingen. Etien deelt met u zijn opgedane ervaring. 

 • Wat betekent PEPPOL voor de accountantspraktijk?
  De overheid heeft ingezet op PEPPOL als transportkanaal voor elektronische facturen. Daarnaast moeten (semi)overheid in april 2019 elektronische facturen kunnen ontvangen op basis van de standaard EN 16931. Wat betekent dit voor de accountantspraktijk en haar cliënten? Gerard Bottemanne geeft een toelichting over EN 16931 en met aanwezige partijen die tevens PEPPOL Access Point provider zijn worden de mogelijkheden van PEPPOL besproken en de aansluiting daarop.

 • Scannen, herkennen en eFactureren in de praktijk (2)
  Nico Prevoo is oprichter van Jheronimus Accountantskantoor en heeft de nodige ervaring met scannen, herkennen en verwerken van inkomende facturen en boekingsbonnen. Nico werkt met een voorportaal voor meerdere boekhoudpakketten die gebruikt worden (King, Reeleezee, Exact Online, SnelStart) en gebruikt daarnaast meerdere softwaretools voor de ondersteuning van inkomende factuurverwerking.  
  Nico deelt met u zijn opgedane ervaring en gaat daarbij specifiek in op aandachtspunten.

 • Factuurherkenning en RGS
  De relatie tussen UBL en RGS is al vaker aan de orde geweest, zoals via de UBL-RGS pilot in het laatste kwartaal van 2015. Wat is de stand van zaken van RGS zelf? En kan RGS toegevoegde waarde hebben voor UBL? Na een korte introductie door Gerard Bottemanne over RGS en de relatie tussen UBL en RGS wordt u uitgenodigd uw visie over de relatie tussen UBL en RGS met aanwezige leveranciers en deelnemers te delen.

 • Scannen, herkennen en betalen
  Steeds vaker worden facturen gestuurd met de mogelijkheid om deze als ontvanger direct online te betalen. Hoe gaat dit precies in zijn werk en wat betekent dit voor het proces van het verwerken van inkoopfacturen? De bedoeling is dat aanwezige deelnemers en leveranciers hun ervaring delen. 

 • Robotic accounting en machine learning
  Voor het rapport "Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking op basis van robotic accounting" is leveranciers gevraagd een expertbijdrage te leveren voor wat betreft "machine learning". Het begrip "machine learning" als onderdeel van robotic accounting wordt nog steeds niet eenduidig gebruikt in de praktijk. Meestal worden geprogrammeerde controles aangeduid als machine learning en dat is niet juist. Op basis van de expertbijdragen in het genoemde rapport worden onder leiding van Gerard Bottemanne de mogelijkheden en onmogelijkheden van machine learning met u doorgenomen.  

Deze bijeenkomst biedt ook volop gelegenheid voor netwerken en onderling kennis en ervaring uitwisselen.

Maak op de informatiemarkt nader kennis met:

Kosten
De kosten voor het bijwonen van het congres bedragen 150 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een broodjesmaaltijd. Leden van Auxilium, BSPD, NOAB en NOVAK betalen 130 euro persoon. Genoemde tarieven zijn excl. BTW.

PE
NBA 3 PE-punten / BSPD 4 PE-punten.

Locatie
EXPO Hoevelaken

Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein)

AANMELDEN
Online informatie over het programma en inschrijven voor de Praktijkdag scan, herken, efactureren en robotic 2018 op woensdag 19 september 2018.
Meer informatie en aanmelden...

Contact
Voor meer informatie over dit congres kunt u contact opnemen met:
Onderzoeksbureau GBNED, Gerard Bottemanne, email gerard@gbned.nl, mob 06 10069402.

Reguliere nieuwsbrief
Begin september a.s. ontvangt u onze reguliere nieuwsbrief met onder meer:
- Resultaat onderzoek "wat gaat er mis met de introductie van RGS?".
- CFO Software landscape: herijkt inzicht in onderverdeling aanbod van software voor de CFO
- WIKI boekhoudsoftware met toelichting over ruim 400 eigenschappen: alles ondersteunen is een utopie.
- Robotic accounting: welke boekhoudpakketten ondersteunen dat echt?


Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Een on-line versie van deze nieuwsbrief vindt u op www.softwarepakketten.nl onder de rubriek 'Nieuwsbrieven'

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy reglement.


Onerzoeksbureau GBNED