Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl oktober 2018 met robotic en real-time accountancy

Uitgave oktober 2018

Actueel

Woensdag 31 oktober 2018
ICT Accountancy jaarcongres, thema: "Real-time accountancy"
Op woensdag 31 oktober 2018 wordt het ICT Accountancy jaarcongres georganiseerd. Met als centraal thema "Real-time accountancy" en op het programma onder meer:

 • Instant Payments; interbancair betalen en ontvangen binnen 5 seconden.
 • Beoordelen veiligheid (web)applicaties; Gericht op adviseurs van ondernemers.
 • Data driven mindset; een presentatie over de ‘data-driven reis’.
 • 3.0 Boekhouding; ervaring en visie vanuit een kantoor dat voorop loopt met adoptie van ICT-ontwikkeling.
 • ICT gerelateerde zaken vernieuwingsplan NBA;
 • API-ontwikkeling en administratieve software; maak deel uit van een bijna oneindig ECO-systeem.
 • ICT Accountancy softwaregids 2019; wat is er veranderd in 2018 qua aanbod?
 • ICT Accountancy award in het teken van robotic accounting binnen boekhoudsoftware.

Met uiteraard ruimte voor netwerken en een bezoek aan de informatiemarkt.
Meer informatie en aanmelden...

Robotic accounting: welke boekhoudpakketten ondersteunen dat echt?
Onderzoeksbureau GBNED heeft, met medewerking van Full.Finance, het initiatief genomen te onderzoeken welke boekhoudpakketten bepaalde functies op het gebied van Robotic accounting (automatisch boekhouden, no hands accounting en andere termen die duiden op robotic accounting) daadwerkelijk ondersteunen. De volgende leveranciers zijn de uitdaging aangegaan: Exact, Informer, Kleisteen, Minox, MUIS, SnelStart, YUKI en XSO/Stipp. De eerste testfase waarbij alle leveranciers elektronische facturen (in UBL-formaat) hebben uitgewisseld is zelfs al afgerond. Mede op basis van een vooraf gedefinieerde testset, onder andere om ingebouwde controles te beoordelen, zijn en worden de andere functies op basis van een demonstratie doorgenomen en beoordeeld. Het resultaat wordt op 31 oktober a.s. tijdens het hiervoor genoemde ICT Accountancy jaarcongres bekend gemaakt en nader toegelicht. Zorg dat u erbij bent.
Meer informatie over het onderzoek...


Onderzoek en artikelen

APIs en administratieve software: het nieuwe ERP
Steeds meer softwareleveranciers gebruiken dezelfde standaarden en technieken die op steeds grotere schaal uitwisseling van gegevens met behulp van API-techniek mogelijk maken. Het onderscheidend vermogen bij API zit hem in het ‘real-time’ uitwisselen van gegevens alsof systemen één geheel vormen, zoals bij systemen voor Enterprise Rource Planning (ERP) het geval is. Er zijn softwareleveranciers van cloud-toepassingen die complete ‘app-centers’ beschikbaar hebben om andere leveranciers de gelegenheid te geven om met additionele toepassingen koppelingen te maken met behulp van API-techniek. Door slim gebruik te maken van dit laatste kan software van verschillende aanbieders eindeloos aan elkaar gekoppeld worden op basis van real-time gegevensuitwisseling. Vergelijk het maar met lego bouwstenen. "API is als het ware het nieuwe ERP".

De uitgave "APIs en administratieve software: het nieuwe ERP" is bedoeld om inzicht te geven in ontwikkelingen, veelgebruikte begrippen, softwarepakketten en het gebruik van api’s en aandachtspunten.
Lees verder en gratis opvragen rapport...

Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking op basis van robotic accounting
In de meest ideale situatie komen verkoopfacturen geheel automatisch vanuit het boekhoudsysteem van de leverancier terecht in het boekhoudsysteem van de klant en wordt de factuur daar automatisch geboekt op de juiste rekeningen en betaalbaar gesteld. Uiteraard omgeven met de nodige, al dan niet automatische, controles. Een belangrijke bijdrage bij het automatisch boeken van (inkoop)facturen wordt geleverd door “machine learning” als onderdeel van “robotic accounting”. De nieuwe uitgave van het rapport "Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking op basis van robotic accounting" brengt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van inkomende factuurverwerking.
Lees verder en gratis opvragen rapport...

Presentaties beschikbaar van praktijkdag: scan, herken, elektronische factuurverwerking en robotic accounting 2018
Op 19 september 2018 heeft de ICT Accountancy praktijkdag "scan, herken, elektronische factuurverwerking en robotic 2018" plaatsgevonden met onder andere praktijkervaring met scan- en herkentoepassingen en elektronische factuurverwerking op basis van UBL. Met speciaal aandacht voor robotic accounting, machine learning en online betalen. Presentaties van een aantal sprekers zijn beschikbaar.
Lees verder en opvragen presentaties...

Verwacht

 • ICT Accountancy softwaregids 2019 (31 oktober 2018).
  Met wederom inzicht in het complete aanbod van standaard software voor accountants- en administratiekantoren, onderdeeld naar de functionele werkgebieden binnen het kantoor.

 • Gids Salaris- en HRM software (najaar 2018).
  Deze gids biedt inzicht in het complete spectrum van toepassingen op het gebied van salaris- en HRM-software. Met inzicht in: zelfstandige salarissoftware, geïntegreerde salaris- en HRM-software, zelfstandige HRM-software en toepassingen gericht op slechts een of enkele aspecten. Met ook aandacht voor cloud computing, employee self services (ESS), elektronische gegevensuitwisseling en data-analyse. De uitvraag onder softwareleveranciers loopt.

 • De complete gids elektronisch factureren (december 2018).
  Dit rapport heeft als belangrijkste doel het aanbod van software en diensten op het gebied van elektronisch factureren zo volledig mogelijk in beeld te brengen. Om deze software op de juiste manier te kunnen positioneren wordt ook inzicht gegeven in het 'elektronisch factureren landschap' in Nederland.
  In december 2018 verschijnt een update van dit rapport.

Meer actueel onderzoek...


Blogs en white papers

Waarom leveranciers elektronisch aan u zouden factureren
Nu steeds meer organisaties e-factureren ontstaat de vraag hoe je ervoor zorgt dat je zoveel mogelijk facturen elektronisch ontvangt. Facturen elektronisch ontvangen heeft tenslotte veel voordelen ten opzichte van een factuur op papier of in PDF. Het scheelt een ontvangende organisatie vele uren aan inscannen, corrigeren en inboeken. Maar waarom zou een leverancier daaraan meewerken?
Naar blog...

Planningssoftware leidend in DDMRP productiebesturing: flow, flexibiliteit, voorraad- en kostenreductie
De hedendaagse dynamische economie vraagt extreme flexibiliteit van productiebedrijven. We merken in de dagelijkse praktijk dat veel productiebedrijven hiermee moeite hebben. Klassieke MRP besturingssystemen zijn meestal niet ingericht om om te kunnen gaan met een grote variatie in eindproducten in combinatie met constant veranderende levertijden.
Naar blog...

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

31-10-2018
ICT Accountancy jaarcongres

Op woensdag 31 oktober 2018 wordt voor het 17e jaar op rij het ICT Accountancy Jaarcongres gehouden.
Met als thema "realtime accountancy" en onder meer de Introductie van Instant Payments (interbancair betalen en ontvangen binnen 5 seconden, 24/7/365) begin 2019. En de ICT Accountancy award in het teken van boekhoudpakketten en de ondersteuning van.Robotic accounting.
Meer informatie en aanmelden...

12-12-2018
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk

Op woensdag 12 december 2018 wordt voor de 3e maal het “Seminar: elektronisch factureren in de praktijk” georganiseerd. Met Overview elektronisch factureren op dit moment. Europese ontwikkeling (EN 16931) op het gebied van elektronisch factureren. Elektronisch factureren internationaal. PEPPOL netwerk en Elektronisch factureren in de praktijk.
Meer informatie en aanmelden...


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

Lancering en implementatie RGS; een terug- en vooruitblik [ 27-09-2018 ]
(met reactie van RGS organisatie op resultaat GBNED-onderzoek)

Nieuwsberichten

Round table: Financiële stromen versnellen binnen organisaties [ 03-09-2018 ]
ICreative: Ziekenhuis Rivierenland Tiel live met Basware Alusta SaaS [ 04-09-2018 ]
Migratie van datawarehouses versnelt ICT-integratie Air France-KLM [ 06-09-2018 ]
BLOXS legt de (e)Verbinding [ 06-09-2018 ]
CFO Software landscape: herijkt inzicht in onderverdeling aanbod van software voor de CFO [ 06-09-2018 ]
Overweegt u een moderne cloudoplossing voor intern kantoorbeheer te gaan gebruiken? | 3 Optimalisatie van uw winstgevendheid [ 10-09-2018 ]
Concordia de Keizer optimaliseert bedrijfsproces met Salesforce partner Intigris [ 10-09-2018 ]
Humanwave Sponsort KNKV [ 12-09-2018 ]
LogiSal ondersteunt Spaww en Sepa [ 12-09-2018 ]
Tradeinterop ontvangt ISAE 3402 Type II assurance rapport [ 13-09-2018 ]
Overweegt u een moderne cloudoplossing voor intern kantoorbeheer te gaan gebruiken? | 4 Overzicht en verbondenheid dankzij de cloud [ 15-09-2018 ]
Nieuwe versie Infor Talent Science beschikbaar [ 17-09-2018 ]
Visma Software en Dyade gaan samen voor beter onderwijs [ 18-09-2018 ]
implementatie van e-facturatie bij decentrale overheden loopt nog te ver achter [ 19-09-2018 ]
Storecove: Bidfood (voorheen Deli XL) helpt klanten aan vertaalpartij voor efficiente factuur [ 21-09-2018 ]
Infor neemt point-of-sale leverancier Vivonet over [ 21-09-2018 ]
Intermax Group en Grace Systems lanceren Intermax Datascience [ 21-09-2018 ]
Deloitte en The Foundation for Responsible Robotics ontwikkelen keurmerk voor Artificial Intelligence [ 22-09-2018 ]
Overweegt u een moderne cloudoplossing voor intern kantoorbeheer te gaan gebruiken? | 5 Integratie van alle systemen tot een oplossing op maat [ 22-09-2018 ]
Cybersecurity Health Check beschikbaar, een instrument ontwikkeld voor middelgrote bedrijven [ 22-09-2018 ]
Factuurherkenning op regelniveau biedt uitkomst logistieke sector [ 24-09-2018 ]
Yuki neemt Comandi over [ 24-09-2018 ]
Infor M3 faciliteert groei Rouveen Kaasspecialiteiten [ 25-09-2018 ]
Lancering Robotic Invoicing op Overheid360 graden [ 27-09-2018 ]
Infor introduceert Coleman AI Digital Assistant en Infor Coleman AI Machine Learning Platform [ 27-09-2018 ]
Exponentiele groei domineert Nederlandse software-as-service-markt [ 27-09-2018 ]
Next 2018: transformeren naar digitaal bouwen op 13 november 2018 [ 27-09-2018 ]

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2018)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- Rapport Managementreports en Business Intelligence (BI) (2018)
- RGS: Uniform rekeningschema voor alle bedrijven (2018)
- Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) (2018)
- Gids Salaris- en HRM-software (2017/2018)
- De complete gids Elektronisch factureren (2018)
- ICT Financials softwaregids met CFO software landscape (2017)
- ICT Accountancy softwaregids (2018)
- Gids projectmanagementsoftware (2016)

Meer rapporten en onderzoek op onze website...


Asperion

Exact Software

 
VISMA Twinfield Informer e-Boekhouden.nl Minox  
MUIS Software AFAS  

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service vanSoftwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy reglement.


Onerzoeksbureau GBNED