Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl: ICT Accountancy jaarcongres 31-10-2018


Woensdag 31 oktober 2018

ICT ACCOUNTANCY JAARCONGRES
"Real-time accountancy"

Op woensdag 31 oktober 2018 wordt het ICT Accountancy jaarcongres georganiseerd. Met als centraal thema "Real-time accountancy" en op het programma onder meer: Instant Payments, beoordelen veiligheid (web)applicaties, Data driven mindset, 3.0 Boekhouding, API-ontwikkeling en administratieve software, de ICT Accountancy softwaregids 2019 en de ICT Accountancy award in het teken van robotic accounting binnen boekhoudsoftware.

Dit congres wordt gehouden in Hoevelaken en duurt ongeveer van 10.30 tot 18.00 uur.

Doelgroep
Accountants-, administratiekantoren en andere geÔnteresseerden.†

Programma
Op het programma staan de volgende onderwerpen en sprekers (onder voorbehoud):

 • ICT gerelateerde zaken vernieuwingsplan NBA
  De NBA geeft een toelichting over de stand van zaken van haar vernieuwingsplan in relatie tot ICT onderwerpen. De verdere aanpak komt aan de orde en aan deelnemers worden vragen en/of stellingen voorgelegd.

 • Instant Payments
  De Introductie van Instant Payments (interbancair betalen en ontvangen binnen 5 seconden, 24/7/365) is begin 2019. Voor de accountancy is het van belang te weten wat Instant Payments†is en wat de impact is op de processen rondom het betalingsverkeer.†
  Door†Frans†van Beers, Manager Betalingsverkeer productmanagement, Betaalvereniging Nederland.

 • Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties)†
  In relatie tot (web)applicaties worden we regelmatig geconfronteerd met het onderwerp 'beveiliging'. Als het gaat om het beoordelen van de beveiliging van (web)applicaties komen we standaarden tegen als: ISO27001, ISO27002, ISAE 3402, OWASP en SOC2. Tel hierbij op termen als Injection, SQL-injectie en Cross-Site Scripting (XSS) en menig lezer haakt al snel af. Gericht op†adviseurs van ondernemers,†waaronder†accountants- en administratiekantoren,†zal†Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED,†ingaan op deze termen en de context aangeven waarin deze zijn geplaatst. Zonder teveel op de technische details in te gaan.

 • Data driven mindset
  Pieter de Kok, Accountantskantoor Coney, verzorgt een presentatie over de ‘data-driven reis’. Pieter verheugt zich op het gesprek met de aanwezigen en is erg benieuwd naar de manier waarop mkb-accountantskantoren vergaande ICT-gebruik willen inzetten. “De grote vraag is: gaan kantoren ICT gebruiken om inhoudelijke werkprocessen, zoals het samenstellen en administreren, verder te optimaliseren of gaan ze data inzetten ten behoeve van de meerwaardepropositie voor de ondernemer. Wij worden zelf erg enthousiast als we een kasstroomoverzicht drie maanden vooruit kunnen projecteren op basis van data van de afgelopen drie jaar. Op basis daarvan ga je de discussie aan met de klant. Dat zijn hele andere gesprekken dan dat de loonaangifte een bepaald percentage afwijkt van hetgeen geboekt is”.

 • 3.0 Boekhouding
  Mkbtr is een innovatief accountantskantoor dat in 2013 is opgericht door†Dirk-Jan de Jeu. Inmiddels bestaat Mkbtr uit 20 professionals en houdt Dirk-Jan zich bezig met de strategische ontwikkeling en koers van het kantoor. Dirk-Jan loopt met zijn kantoor voorop als het gaat om de adoptie van ICT-ontwikkeling en interessant is dat Mkbtr inmiddels met een ruim scala van softwareproducten ervaring heeft, telkenmale afgestemd op de behoefte van de cliŽnt. Zo is niet alleen ervaring met meerdere boekhoudpakketten, maar bijvoorbeeld ook met meerdere softwaresystemen voor rapportages en de inzet van dashboards, zowel financieel als operationeel. Daarnaast volgt Dirk-Jan ontwikkelingen als PSD2, Instant Payments, Robotic accounting en APi’s en maakt daarbij de vertaalslag naar de kantoorpraktijk, nu en in de toekomst. Dirk-Jan zal tijdens de presentatie zijn opgedane ervaring en visie met u delen.

 • API-ontwikkeling en administratieve software
  Door de ontwikkeling van api's vervagen systeemgrenzen en worden gegevens onder de motorkap van softwaresystemen (app’s) ‘real-time’ uitgewisseld. Niet voor niets†maken†steeds meer softwareleveranciers gebruik van api’s om deel uit te maken van een uitgebreid (oneindig) ECO-systeem dat gebruikers in staat stelt al hun bedrijfsprocessen verregaand te automatiseren.†Grote softwareleveranciers hebben hun zelfs hun eigen API management platform, soms met honderden koppelingen.†Gerard Bottemanne,†Onderzoeksbureau GBNED†heeft de afgelopen paar maanden onderzoek gedaan naar deze API-ontwikkeling en deelt zijn opgedane ervaring met u.

 • Transitie naar data gedreven accountants in de praktijk
  IT en innovatie zijn kernbegrippen binnen HLB van Daal adviseurs en accountants. De HLB-piramide vormt hierbij het raamwerk van de dienstverlening. De inzet van data is van groot belang. Zonder dat ze het weten beschikken veel organisaties over een ‘goudmijn’. Inkopen, verkopen, voorraadgegevens, klantinformatie en financiŽle gegevens. Die databerg blijft maar groeien. Wij zien dit als een kans. Al deze gegevens vormen immers een geweldige bron van kennis. Wij investeren voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe, intelligente tools die onze cliŽnten helpen om deze data om te zetten in kennis en inzichten om strategisch richting te kiezen op basis van heldere analyses. Inzichten die wij vervolgens verdiepen en verrijken met onze eigen data ťn met diepgaande kennis van branches, bedrijven en processen, opgedaan bij duizenden klanten. Arthur Schins, IT-adviseur, HLB van Daal adviseurs en accountants neemt u mee in de transitie naar data gedreven accountants.

 • De ICT Accountancy softwaregids 2019
  Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED†geeft een toelichting op de†nieuwe uitgave:†"De ICT Accountancy softwaregids 2019" die op deze dag verschijnt. Ook wordt ingegaan op†actuele ontwikkelingen.

 • ICT Accountancy award
  Mondelinge toelichting van het onderzoek "Robotic accounting: welke boekhoudpakketten ondersteunen dat echt?". Exact, Informer, Kleisteen, Minox, MUIS software, SnelStart, Yuki en XSO/Stipp zijn de uitdaging aangegaan. Tijdens dit congres wordt het resultaat van het onderzoek, in relatie tot de ICT Accountancy award, toegelicht door Arjan Gelderblom, Full.Finance. De drie leveranciers die volgens het onderzoek de meeste functionaliteit bieden op het gebied van robotic accounting geven vervolgens een presentatie.†
  Meer over de award.

Maak op de informatiemarkt nader kennis met:Kosten
De kosten voor het bijwonen van het congres bedragen†175 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een broodjesmaaltijd. Leden van Auxilium, BSPD, NOAB en NOVAK†betalen†150 euro persoon. Genoemde tarieven zijn excl. BTW.

PE
NBA 4 PE-punten / BSPD 4 PE-punten.

Locatie
EXPO Hoevelaken

Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein)

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN
Online informatie over het programma en inschrijven voor het ICT Accountancy jaarcongres op woensdag 31 oktober 2018.
Meer informatie en aanmelden...

Contact
Voor meer informatie over dit congres kunt u contact opnemen met:
Onderzoeksbureau GBNED, Gerard Bottemanne, email gerard@gbned.nl, mob 06 10069402.

Reguliere nieuwsbrief
Begin november a.s. ontvangt u onze reguliere nieuwsbrief met onder meer:
- Rapport "Robotic accounting: welke boekhoudpakketten ondersteunen dat echt?";
- Rapport "ICT Accountancy softwaregids 2019";
- Gids Salaris- en HRM-software 2018/1019".


Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Een on-line versie van deze nieuwsbrief vindt u op www.softwarepakketten.nl onder de rubriek 'Nieuwsbrieven'

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy reglement.


Onerzoeksbureau GBNED