Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Seminar elektronisch factureren in de praktijk met als thema eFactureren LIVE op 12-12-2018


Woensdag 12 december 2018

SEMINAR ELEKTRONISCH FACTUREREN IN DE PRAKTIJK
"Thema eFactureren LIVE"

Op woensdag 12 december 2018 wordt voor het 3e achtereenvolgende jaar het “Seminar: elektronisch factureren in de praktijk” georganiseerd, met ditmaal als thema "eFactureren LIVE".

Dit congres wordt gehouden in Hoevelaken en duurt ongeveer van 13.00 tot 19.00 uur.

Aan de orde komt:

 1. Overview elektronisch factureren op dit moment;
 2. PEPPOL: Uitleg en gebruik. Met aspecten als onboarding en auto discovery.
 3. MKB Brandstof zorgt met elektronisch factureren voor een fiscusproof boekhouding;
 4. De praktijk van e-factureren bij de Rijksoverheid;
 5. Elektronisch factureren bij Eneco;
 6. De praktijk van elektronisch factureren bij administratiekantoor SFAA in onze hoofdstad;
 7. Safecin en FraudeInfodesk;
 8. eFactureren LIVE; elektronisch facturen verzenden, automatisch ontvangen, controleren en verwerken, waarbij ook de werking van PEPPOL met auto discovery live getoond wordt.

Doelgroep
Financials en andere geïnteresseerden die onafhankelijk op de hoogte gehouden willen worden over de stand van zaken en ontwikkelingen rondom elektronisch factureren in het algemeen en UBL als factuurstandaard en PEPPOL als transportstandaard in het bijzonder. Dit seminar is ook interessant voor software ontwikkelaars die met UBL en/of PEPPOL te maken hebben of krijgen, alsmede overheden en semi-overheden. De nadruk van dit seminar ligt enerzijds op het delen van gebruikerservaring uit de praktijk en anderzijds LIVE laten zien hoe goed en eenvoudig elektronisch factureren werkt in de praktijk.   

Programma
Op het programma staan de volgende onderwerpen en sprekers (onder voorbehoud):

 • Inleiding
  Overview elektronisch factureren op dit moment.
  PEPPOL: Uitleg en gebruik. Met aspecten als onboarding en auto discovery.

 • MKB Brandstof zorgt met elektronisch factureren voor een fiscusproof boekhouding
  Al jarenlang ontvangen klanten van MKB Brandstof de transacties van hun tank-, carwash- en parkeerbeurten op één fiscusproof verzamelfactuur. Door de nieuwe koppeling op het PEPPOL/Simplerinvoicing netwerk en het gebruik van 'Auto-Discovery' (lees nieuwsbericht), wordt die factuur (in UBL-formaat) nu direct verwerkt in alle aangesloten boekhoudpakketten. Hiermee neemt MKB Brandstof de maandelijkse handeling weg voor ondernemers om facturen eerst te moeten downloaden, om hem daarna in te kunnen laden in het boekhoudpakket. Hiermee wordt de stap gemaakt van een "fiscusproof factuur", naar een "fiscusproof boekhouding". Waling Dijkstra, it architect bij MKB Brandstof, deelt zijn kennis over elektronisch factureren in de praktijk. 

 • De praktijk van e-factureren bij de Rijksoverheid
  Erwin Wulterkens is Regisseur Digitalisering Rijksinkoop, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 
  Erwin zal een inkijk geven in de praktijk van e-factureren bij de Rijksoverheid en stilstaan bij de diverse leermomenten. Daarnaast zal hij een toelichting geven op de toekomst van e-factureren binnen de Rijksoverheid.

 • Elektronisch factureren bij Eneco
  Binnen onze missie duurzame energie van en voor iedereen gaan we graag samen met onze klanten op zoek naar slimme oplossingen die besparen en zelf opwekken van duurzame energie mogelijk maken. Ook op het gebied van administratieve dienstverlening loopt Eneco voorop, met als één van de speerpunten elektronisch factureren aan klanten. Facturen per email als PDF-bijlage sturen is gemeengoed bij Eneco. Zakelijke klanten kunnen hun facturen nu ook elektronisch in het UBL-formaat via het PEPPOL-netwerk ontvangen, waar steeds meer ondernemers op aangesloten zijn. Ook de branche standaard ‘Energie eFactuur’ (in UBL-formaat), bedoeld voor (groot)verbruikers van energiediensten, wordt door Eneco in de praktijk ondersteund. Sonja Thissen, Business Technology Consultant en Ilse Bouwman, Manager Klantbediening Corporate Accounts, beiden werkzaam bij Eneco, delen hun praktijkervaring over elektronisch factureren met u.

 • De praktijk van elektronisch factureren bij administratiekantoor SFAA in onze hoofdstad
  SFAA | Administratiekantoor Amsterdam is een online administratiekantoor. Er wordt gewerkt met apps en online tools om de administratie zo efficiënt mogelijk te doen. Boekhouding 3.0 zeg maar. Elektronisch factureren (uitgaand) en elektronische factuurverwerking (inkomend) behoort tot de standaard bagage. Hoewel nog veel facturen digitaal in PDF-formaat uitgewisseld worden neemt elektronisch factureren in UBL steeds meer toe. Een aansluiting op PEPPOL maakt onderdeel uit van het “No hands accounting” initiatief waar SFAA aan deelneemt. Drs. Annelie Snijder, directeur/eigenaar van SFAA neemt u mee in de mogelijkheden van elektronisch factureren op haar kantoor.

 • Safecin en FraudeInfodesk
  Sommige bedrijfstakken en -sectoren beschikken over zwarte lijsten van dubieuze afnemers en regelrechte oplichters. Als de daar beschikbare gegevens worden gecombineerd met een landelijke databank van alle bedrijfstakken – binnen een gesloten circuit – kan het Nederlandse bedrijfsleven voor het eerst écht een vuist maken naar georganiseerde en solistisch opererende fraudeurs. 

  Stichting Aanpak Financieel-Economische Criminaliteit in Nederland (SafeCin), waar ook de Fraudehelpdesk deel van uitmaakt, wil met de pilot FraudeInfodesk een organisatie neerzetten die fraudeurs de wind uit de zeilen neemt. Mr. Fleur van Eck, verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur bij Safecin praat u bij over de FraudeInfodesk en gaat met u graag in discussie over het belang ervan in relatie tot elektronisch factureren. 

 • eFactureren LIVE sessies: controle op inkomende UBL-facturen en robotic accounting
  Er zijn standaard validaties mogelijk op een UBL-factuur. Denk aan controle totaaltellingen factuurregels, BTW en factuurtotaal. Of controle op verplicht voorkomende elementen, zoals factuurnummer, datum, afzender, ontvanger en bepaalde bedragen. Dergelijke controles maken in de regel deel uit van hetgeen vastgelegd is in het UBL-schema. Onder meer in relatie tot robotic accounting (automatisch boeken) zijn er meer controles nodig, zoals: bestaanbaarheid BTW-nummer, bestaanbaarheid KVK-nummer en bijvoorbeeld een afwijkend bankrekeningnummer in een UBL-factuur t.o.v. de crediteuren stamgegevens. 

  Via LIVE demonstraties worden facturen elektronisch uitgewisseld tussen boekhoudsoftware, al niet met behulp van speciale software c.q. diensten. Aanvullend wordt dan getoond op welke wijze inkomende facturen gecontroleerd worden, voordat deze op basis van robotic accounting automatisch afgehandeld worden in de boekhouding. Ook de werking van PEPPOL wordt live getoond.

Informatiemarkt
Maak op de informatiemarkt nader kennis met:


Kosten
De kosten voor het bijwonen van het congres bedragen 175 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een broodjeslunch. Leden van de BSPD en deelnemers van de UBL Ketentest / UBL Ready betalen een gereduceerd tarief van 160 euro. Genoemde tarieven zijn excl. BTW.

Locatie
EXPO Hoevelaken

Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein)

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN
Online informatie over het programma en inschrijven voor het Seminar: elektronisch factureren in de praktijk op woensdag 12 december 2018 via www.efacturerenindepraktijk.nl.

Contact
Voor meer informatie over dit congres kunt u contact opnemen met:
Onderzoeksbureau GBNED, Gerard Bottemanne, email gerard@gbned.nl, mob 06 10069402.

Reguliere nieuwsbrief
Begin december a.s. ontvangt u onze reguliere nieuwsbrief met onder meer:
- Switchen van boekhoud-, salaris- en fiscale aangiftesoftware: vendor lock-in en dataportabiliteit.
- Nieuwe uitgave van: De complete gids elektronisch factureren.


Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Een on-line versie van deze nieuwsbrief vindt u op www.softwarepakketten.nl onder de rubriek 'Nieuwsbrieven'

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy reglement.


Onerzoeksbureau GBNED