Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl, maart 2019: o.a. Wiki ERP- en Logistieke softwarepakketten

Uitgave maart 2019

Actueel

Wiki ERP- en Logistieke softwarepakketten
Sinds medio vorig jaar is de Wiki Boekhoudsoftware operationeel met ruim 400 eigenschappen. In aansluiting op de Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018) is nu is gestart met het opzetten van de Wiki ERP- en Logistieke softwarepakketten gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners. Bedoeld als hulpmiddel voor de selectie van standaard ERP- en logistieke softwaresystemen. Onderverdeeld naar: Artikel- en assortimentsbeheer, ERP en groothandel (inkoop, voorraadbeheer, productie, verkoop en service) en Logisiek (warehouse-, transport- en forwarding management). De bedoeling is dat deze Wiki in de loop van 2019 volledig operationeel is.

Met name voor de onderdelen MRP, WMS, TMS en FMS zijn suggesties voor de opname en toelichtng van eigenschappen welkom. Mede vanuit de gedachte dat een Wiki door gezamenlijke inbreng tot stand komt.
Wilt u meewerken aan deze Wiki? Stuur dan een mail aan redactie@softwarepakketten.nl. We nemen daarna z.s.m. contact met u op.  
Naar (onderhanden) Wiki ERP- en Logistieke software...


Onderzoek en artikelen

Software voor de accountancy adviespraktijk
Akkermans & Partners software, Finact software, CaseWare IDEA, Comandi Business Solutions, Diamond FMS, Ezora Limited, GearSoft, MKS.Tools, Silverfin, Visionplanner, Exact, Nextens en Wolters Kluwer. Softwareleveranciers die oplossingen leveren voor de accountancy adviespraktijk.

Onderzoeksbureau GBNED werkt aan het nieuwe rapport "Software voor de accountancy adviespraktijk" (zie ook verderop in deze nieuwsbrief). Genoemde leveranciers hebben een of meer oplossingen aangedragen, specifiek gericht op de adviespraktijk van administratie- en accountantskantoren. Wie volgen er nog?
Lees verder: wij zijn benieuwd welke oplossingen gebruikt worden in uw adviespraktijk...

Verwacht

  • Gids boekhoudsoftware 2019 (17 april 2019).
    De Gids boekhoudsoftware geeft inzicht in nagenoeg alle standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar: ZZP en klein MKB, middelgrote bedrijven (MKB) en grote bedrijven (MKB+ en Multinationals). Met tevens inzicht in relevante ontwikkelingen. De nieuwe uitgave van deze gids wordt mondeling toegelicht tijdens het Seminar Robotic accounting op 17 april 2019.

  • Rapport: Software voor de accountancy adviespraktijk (april 2019).
    Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuw rapport dat inzicht geeft in standaard software, speciaal gericht op de accountancy adviespraktijk. Het rapport maakt onderscheid tussen beschikbare autonome adviessoftware op het gebied van pensioen- en financiële planning en managementinformatie (gericht op de ondernemer) en aan de andere kant (uitgebreide) adviesfunctionaliteit in andere softwaresystemen (boekhouden, salaris, fiscaal, etc.). Alle input en suggesties zijn alvast welkom...

  • De complete gids Elektronisch factureren 2019 (17 april 2019).
    Dit rapport heeft als belangrijkste doel het aanbod van software en diensten op het gebied van elektronisch factureren zo volledig mogelijk in beeld te brengen. Om deze software op de juiste manier te kunnen positioneren wordt ook inzicht gegeven in het 'elektronisch factureren landschap' in Nederland. De nieuwe uitgave van deze gids wordt mondeling toegelicht tijdens het Seminar Robotic accounting op 17 april 2019.

Meer actueel onderzoek...


Blogs en white papers

Knowledge Management, System and Practices
A Theoretical and Practical Guide for Knowledge Management in Your Organization. Een E-book bestaande uit meer dan 200 pagina's, dat naast een inleiding en begripsvorming ingaat op onder meer: Organizational Knowledge, Organizational Learning, Knowledge Management Strategy, Knowledge Management Tools by Category (IT Based), Knowledge Management Careers and Skills.
Naar E-book Knowledge management...

The accountancy practice of the future
De accountancy bevindt zich op een keerpunt. De traditionele manier van werken verandert - dit alles aangedreven door het hoge tempo van technologische verandering, digitale transformatie en efficiëntieverbeteringen op het gebied van zaken als cloud automatisering en kunstmatige intelligentie (AI). Er is een kans van 95% dat de boekhouding in 2033 volledig is geautomatiseerd, waarbij het voor accountantskantoren steeds belangrijker wordt om toegevoegde waarde te leveren die verder gaat dan pure compliance-werkzaamheden.

We leven in wat door het World Economic Forum 'The Fourth Industrial Revolution' is genoemd. Een verschuiving naar digitaal werken, online interactie en verdere automatisering door software die invloed heeft gehad op praktisch alle industrieën in de ontwikkelde wereld. Deze industriële revolutie stimuleert enkele belangrijke trends binnen de acountancysector.
Naar E-book The accountancy practice of the future...

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

17 april 2019
Seminar Robotic accounting 2019

Geïnteresseerden inzicht bieden in visie en oplossingen op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), PSD2, E-factureren en Blockchain. Tijdens het seminar wordt door meerdere partijen LIVE gedemonstreerd hoe elektronisch factureren nu echt werkt, zowel qua verzenden als ontvangen en verwerken van elektronische facturen in de boekhoudhouding. Dus geen powerpoint en theorie over gebruikte techniek, maar live ervaren hoe elektronisch factureren nu echt werkt voor de gebruiker. Ervaar zelf welke aanbieders deze uitdaging aan gaan.
Meer informatie en aanmelden...

15 mei 2019
ICT Accountancy seminar voor de adviespraktijk
Al jaren wordt gesproken over de accountant als adviseur. Ondersteuning van de juiste (advies)software is daarbij van groot belang. De basis wordt gevormd door boekhoud-, salaris- en fiscale aangiftesoftware. Welke adviesfuncties mogen van dergelijke software verwacht worden en welke specifieke adviessoftware is er op de markt en wordt in de praktijk ingezet binnen de accountancy. Welke rol spelen ICT-onwtikkelingen (API's, RGS, AI, etc.)  als het gaat om advies en in hoeverre speelt de markt hierop in?
Meer informatie en aanmelden...  


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

Inwerkingtreding op 19 februari 2019 van de Nederlandse wetgeving voor de nieuwe betaalrichtlijn PSD2 [ 19-02-2019 ]

Nieuwsberichten

4 op de 10 organisaties loopt risico door gebrek aan aandacht voor security [ 04-02-2019 ]
Snelle IT integratie met Robotic Process Automation [ 06-02-2019 ]
Gemeente Amsterdam gaat voor HR-software van AFAS [ 07-02-2019 ]
Nieuw rapport: Practice management software voor de accountancy [ 08-02-2019 ]
Ook AVG-proof salarisdocumenten delen? [ 08-02-2019 ]
Visma neemt Roxit Groep over – toonaangevende speler in de Nederlandse private en (semi-) overheidssoftwaremarkt [ 12-02-2019 ]
Boekhoudsoftware en exitstrategie voor ZZP en klein MKB: harde of zachte exit? [ 12-02-2019 ]
Hyarchis introduceert vier nieuwe tools op basis van Artificial Intelligence [ 14-02-2019 ]
6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk [ 18-02-2019 ]
Action werkt efficiënter met point-of-sale-systeem XV5 van Ctac [ 19-02-2019 ]
Ondernemende studenten strijden om SnelStart Startup Prijs [ 20-02-2019 ]
Robots ondersteunen afdeling Informatie Management bij de gemeente Hengelo [ 21-02-2019 ]
BCD Travel kiest voor SAP Customer Data Cloud voor een eenduidig platform voor traveler management [ 21-02-2019 ]
Hyarchis Content Services winnaar Global Legal Hackathon Benelux [ 28-02-2019 ]

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2018)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- Rapport Managementreports en Business Intelligence (BI) (2018)
- APIs en administratieve software: het nieuwe ERP (2018)
- Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) (2018)
- Gids Salaris- en HRM-software (2018/2019)
- De complete gids Elektronisch factureren (2018)
- ICT Financials softwaregids met CFO software landscape (2017)
- ICT Accountancy softwaregids (2019)

Meer rapporten en onderzoek op onze website...


MUIS Software

Asperion

Exact Software

 
VISMA Twinfield Informer e-Boekhouden.nl Minox  
  AFAS  

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.


Onerzoeksbureau GBNED