Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl, mei 2019: verplichtingen registreren en checklist eFactureren

Uitgave mei 2019

Actueel

15 mei 2019
Seminar voor de accountancy adviespraktijk 

Op woensdag 15 mei 2019 wordt voor de eerste keer het "ICT Accountancy seminar voor de adviespraktijk" georganiseerd. Met praktijkervaring en visie op het gebied van de adviesrol binnen de accountancy en de daarbij gebruikte ICT-hulpmiddelen. Naast een inleiding over accountech en de invloed op de adviesfunctie komen meerdere gebruikers aan het woord die hun praktijkervaring en visie delen. Tot slot komen actuele ICT ontwikkelingen aan de orde die ook hun invloed hebben op de accountancy adviespraktijk. Deelnemers kunnen vooraf aangeven welke onderwerpen zij graag de revue laten passeren tijdens het seminar.
Meer informatie over programma en aanmelden...

Snel aan de slag met elektronisch factureren: checklist voor gebruikers (en softwareleveranciers)
Of u als eindgebruiker optimaal gebruik kunt maken van elektronisch factureren hangt af van uw klanten (de ontvangers van uw facturen), uw leveranciers (waarvan u zelf facturen ontvangt) en van de door u in gebruik zijnde softwaresystemen. Deze checklist geeft houvast bij de criteria die daarbij een rol spelen en gaat in op: het formaat van een elektronische factuur, het verzend- en ontvangstkanaal, afstemmen met klanten, afstemmen met leveranciers, afstemmen met softwareleverancier(s) en hoe te handelen bij complexere situaties.
Meer informatie en checklist direct downloaden...


Onderzoek en artikelen

Nieuw verschenen in april 2019

Gids boekhoudsoftware 2019
De Gids boekhoudsoftware geeft inzicht in nagenoeg ALLE standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar: ZZP'ers en klein MKB, Middelgrote bedrijven (MKB) en Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals). Compleet met eigenschappen per pakket. De Gids is gratis beschikbaar in PDF-formaat.
Met nieuw thema: de exit strategie.
Meer informatie en opvragen gids...

De complete gids Elektronisch factureren 2019
Dit rapport heeft als belangrijkste doel het aanbod van software en diensten op het gebied van elektronisch factureren zo volledig mogelijk in beeld te brengen. Om deze software op de juiste manier te kunnen positioneren wordt ook inzicht gegeven in het 'elektronisch factureren landschap' in Nederland. Met een uitgebreide specificatie van tientallen oplossingen.
Meer informatie en opvragen gids...

Verwacht

  • Rapport: Software voor de accountancy adviespraktijk (15 mei 2019).
    Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuw rapport dat inzicht geeft in standaard software, speciaal gericht op de accountancy adviespraktijk. Het rapport maakt onderscheid tussen beschikbare autonome adviessoftware op het gebied van pensioen- en financiële planning en managementinformatie (gericht op de ondernemer) en aan de andere kant (uitgebreide) adviesfunctionaliteit in andere softwaresystemen (boekhouden, salaris, fiscaal, etc.). Alle input en suggesties zijn alvast welkom...

  • Model: CFO software landscape (juni 2019).
    Het aanbod van software voor de CFO is divers en uitgebreid te noemen. Om het aanbod duidelijk in kaart te brengen is het model “CFO software landscape” samengesteld. Dit model is onderverdeeld naar: management accounting (internal reporting), management controlling (planning & control), financial accounting (external reporting) en continuous monitoring en -auditing (data analyse auditing). In de zomer van 2019 komt een update van het model uit.

  • Rapport: Management reports, BI en CPM (najaar 2019).
    Op dit moment zijn er twee aparte rapporten, te weten: 1) Managementreports en Business Intelligence (BI) en 2) Marktanalyse CPM software. Beide rapporten worden in de loop van 2019 samengevoegd tot één uitgave met functionaliteit als: budgettering, planning, forecasting, consolidatie, BI, management)reports, kostprijscalculatie en balanced scorecards.

Meer actueel onderzoek...


Blogs en white papers

Doet uw boekhoudpakket dat ook: verplichtingen registreren met 10 voordelen
Verplichtingen kunnen starten met registratie van een individuele inkooporder die later, zoveel mogelijk automatisch, wordt afgestemd met een ontvangen inkoopfactuur. Onder aangegane verplichtingen (veelal over een langere periode) vallen ook huurcontracten, leaseverplichtingen en abonnementen. Het bijhouden van een verplichtingenregistratie als onderdeel van standaard boekhoudsoftware biedt 10 voordelen.
Lees complete blog en reageer...

Volgende keer:
Doet uw boekhoudpakket dat ook: van bonnetje tot fiscale winstaangifte.

3 tips voor een klantvriendelijke salarisverwerking
Onlangs ontmoette ik 2 salarisadministrateurs die samen 300 stroken verwerkten per maand. Ze kregen mutaties binnen via allerlei kanalen: e-mail, telefoon, fax, per post en zelfs via Whatsapp. Mutaties werden handmatig ingevoerd en verwerkt tot loonstrook. Sommige klanten kregen hun loonstroken per post, anderen per e-mail.
Lees blog...

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

15 mei 2019
ICT Accountancy seminar voor de adviespraktijk
Al jaren wordt gesproken over de accountant als adviseur. Ondersteuning van de juiste (advies)software is daarbij van groot belang. De basis wordt gevormd door boekhoud-, salaris- en fiscale aangiftesoftware. Welke adviesfuncties mogen van dergelijke software verwacht worden en welke specifieke adviessoftware is er op de markt en wordt in de praktijk ingezet binnen de accountancy. Welke rol spelen ICT-onwtikkelingen (API's, RGS, AI, etc.)  als het gaat om advies en in hoeverre speelt de markt hierop in?
Meer informatie en aanmelden...  

3 juli 2019
Kennisevent administratieve software(ontwikkeling)

Inzicht bieden in ontwikkelingen en oplossingen met betrekking tot en gerelateerd aan standaard administratieve software. Aan bod komen ontwikkelingen als RGS, UBL, PEPPOL en API's. Ook het certificeren van (boekhoud)software staat op het programma. Bedoeld voor leveranciers van dergelijke software en andere geïnteresseerden.

Oproep:
Heeft u een ontwikkeling in relatie tot administratieve software die u graag behandeld ziet of heeft u zelf een ontwikkeling die interessant is voor de genoemde doelgroep? Naam dan alvast even contact op met Onderzoeksbureau GBNED.
Meer informatie en aanmelden volgt later.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

King Business Software biedt als eerste softwarebedrijf betalen met Tikkie aan [ 08-04-2019 ]

Nieuwsberichten

Medius en To-Increase sluiten strategisch partnership voor digitale factuurverwerking voor Microsoft Dynamics [ 04-04-2019 ]
Dit zijn de tien meest innovatieve accountants van Nederland [ 05-04-2019 ]
Startup DocVisie helpt het MKB met optimale documentoplossingen [ 05-04-2019 ]
Heeft u een idee, product of tool ontwikkeld waarmee u de accountantswereld verbetert of op z’n kop zet? [ 05-04-2019 ]
SnelStart en MLE realiseren koppeling inclusief RGS [ 10-04-2019 ]
Geautomatiseerd fiscaal adviseren. Zo werkt het! [ 11-04-2019 ]
FunctieWijzer introduceert innovatieve HR-software op basis van het Thinkwise low-code platform [ 12-04-2019 ]
Uitkomsten rondetafelgesprek RGS: verbeter de businesscase van RGS [ 15-04-2019 ]
TIE Kinetix presenteert de FLOW: Spring Release [ 18-04-2019 ]
Ook AVG-proof salarisdocumenten delen? [ 23-04-2019 ]
Reduceren van give-away in de tuinbouw met slimme software [ 27-04-2019 ]

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2019)
- De complete gids Elektronisch factureren (2019)
- ICT Accountancy softwaregids (2019)
- Gids Salaris- en HRM-software (2018/2019)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- Rapport Managementreports en Business Intelligence (BI) (2018)
- APIs en administratieve software: het nieuwe ERP (2018)
- Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) (2018)

Meer rapporten en onderzoek op onze website...


MUIS Software

Asperion

Exact Software

 
VISMA Twinfield Informer e-Boekhouden.nl Minox  
  AFAS  

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.


Onerzoeksbureau GBNED