Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl: ICT Accountancy jaarcongres 30 oktober 2019 met mobiel werken


Woensdag 30 oktober 2019

ICT ACCOUNTANCY JAARCONGRES 2019

Op woensdag 30 oktober 2019 wordt het " ICT Accountancy Jaarcongres" georganiseerd door Onderzoeksbureau GBNED in samenwerking met Novak.

Met als centraal thema "Mobiel werken" en verder o.a. aandacht voor PSD2, Mazars Signals, ICT Accountancy in België, Cybersecurity en de nieuwe ICT Accountancy softwaregids.

Programma
Op het programma staan de o.a. volgende onderwerpen en sprekers (onder voorbehoud):

 • Een PSD2 vergunning en boekhoudsoftware 
  De komst van PSD2 is een feit. Banken en ook dienstverleners met een PSD2 vergunning (al dan niet in aanvraag bij de DNB) zijn er druk mee. Moneymonk is, met haar gelijknamige boekhoudpakket, de eerste leverancier van boekhoudsoftware in Nederland die een PSD2 vergunning heeft gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB). Waarom heeft Moneymonk sinds medio 2018 volop geïnvesteerd in de voorbereiding op het verkrijgen van de vergunning? Wat betekent de vergunning voor gebruikers van de software. Jasper Horstink (CEO), MoneyMonk geeft antwoord op deze vragen en deelt tevens zijn visie over het belang van PSD2 voor administratieve software en dienstverlening.

 • Mazars Signals, het online platform voor digitale samenwerking met klanten
  Mazars heeft in 2015 het unieke en radicale besluit genomen om zelf een platform te ontwikkelen voor al hun klanten en voor alle diensten die Mazars biedt. Tijdens de presentatie zullen Frank Keessen (CIO) en Rob Vergeer (Product Owner Mazars Signals) het verhaal vertellen over hoe deze beslissing tot stand is gekomen. Ook vertellen zij hoe de afgelopen jaren alle klanten en medewerkers gebruik zijn gaan maken van dit platform. Verder wordt ingegaan op de technische uitdagingen, de samenwerking met de verschillende leveranciers en de implementatievraagstukken.

 • Cybersecurity en de rol van de accountant
  Vanuit de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is cybersecurity een belangrijk onderwerp dat regelmatig aandacht behoeft. Zo is de "Digitale veiligheidscheck MKB" ontwikkeld voor de MKB Accountant, bedoeld als een goede start om de belangrijkste cyberrisico's in kaart te brengen en aan te pakken. Gericht op middelgrote bedrijven is op verzoek van de Cyber Security Raad de "Cybersecurity Health Check" samengesteld specialisten van vier grote accountantsorganisaties (Deloitte, EY, KPMG en PwC). Jacques Urlus, beleidsmedewerker NBA, neemt u mee door de handvatten die beide checks bieden op het gebied van cybersecurity.

 • ICT en accountancy in België
  In België is net als in Nederland een transformatie en digitalisering gaande binnen de accountancysector.  Christophe Meesters, founder of Fiscotax, erkend belastingconsulent ITAA (Institute for tax advisors and accountants), gecertificeerd kwaliteitstoetser en insolventiefunctionaris ITAA, neemt de deelnemers mee in het proces van aankoopfactuur tot fiscale aangifte en deponeren van de jaarrekening alsook de opmaak verslag algemene vergaderingen en jaarrapportering met mogelijkheid voor digitale ondertekening, zoals dat in België plaatsvindt. Tijdens de presentatie van Christophe passeren initiatieven als Billtobox, Codabox, Silverfin, Estox en Emasphere, de revue, alsmede software voor ondersteuning van de interne processen binnen het kantoor. In relatie tot RGS (Referentie Grootboekschema) gaat Christophe ook in op het gemak van het standaard rekeningschema dat in België al vele jaren verplicht wordt toegepast en ondersteund wordt door softwaresystemen om op een gestandaardiseerde wijze financiële gegevens uit te wisselen.

 • Mobiel werken toelichting en pitches
  De ICT Accountancy award staat dit jaar volledig in het teken van "mobiel werken". Wat wordt verstaan onder mobiel werken? Een toelichting door Arjan Gelderblom, Full.Finance, gevolgd door enkele rondes van softwareleveranciers die meedingen naar de ICT Accountancy award 2019. Via een korte demo c.q. pitch van hun mobiel werken oplossing. Met aan het einde van de bijeenkomst stemmen door de deelnemers en uitreiking "ICT Accountancy award mobiel werken".

 • De ICT Accountancy softwaregids 2020 
  Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED geeft een toelichting op de nieuwe uitgave: "De ICT Accountancy softwaregids 2020" die op deze dag verschijnt.

Kosten
De kosten voor het bijwonen van deze dag bedragen 175 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een broodjesmaaltijd. Leden van NOVAK, NOAB en de BSPD betalen een gereduceerd tarief van 150 euro. Onderwijsdocenten en voltijd dagstudenten hebben gratis toegang. Genoemde tarieven zijn excl. BTW. 

Vroegboektarief
Bij inschrijving t/m 27 september 2019 geldt altijd het vroegboektarief van 140 euro per persoon, excl. BTW.
Dit wordt automatisch verwerkt bij uw inschrijving.

PE punten
NBA: onderhanden.

Locatie
EXPO Hoevelaken

Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein)

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN
Online informatie over het seminar en inschrijven...

Contact
Voor meer informatie over dit seminar kunt u contact opnemen met:
Onderzoeksbureau GBNED, Gerard Bottemanne, email gerard@gbned.nl, mob 06 10069402.


Reguliere nieuwsbrief
Begin oktober ontvangt u onze reguliere nieuwsbrief met onder meer:
- APIs: het nieuwe ERP;
- Rapport "Scannen, herkennen en e-factureren".


Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Een on-line versie van deze nieuwsbrief vindt u op www.softwarepakketten.nl onder de rubriek 'Nieuwsbrieven'

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy reglement.


Onerzoeksbureau GBNED