Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl november 2019: PSD2, RGS Ready en Quality Intelligence

Uitgave november 2019

Actueel

Gids Salaris- en HRM-software 2019/2020
Met de "Gids Salaris- en HRM-software" biedt Onderzoeksbureau GBNED inzicht in het complete spectrum van toepassingen op het gebied van salaris- en HRM-software. In de gids zijn zo'n 50 toepassingen in kaart gebracht. Ook wordt aandacht besteed aan cloud computing, elektronische gegevensuitwisseling, data-analyse en Beveiliging van persoonsgegevens en de AVG.
Meer informatie en aanvragen gratis Gids Salaris- en HRM-software.

Terugblik kennisevent met: PSD2, Contracten cloud/saas, AVG-proof, UBL, RGS en APIs
Op woensdag 9 oktober 2019 organiseerde Onderzoeksbureau GBNED het 2e "Kennisevent administratieve software" te Hoevelaken. Met aandacht voor PSD2 in relatie tot administratieve software, contracten voor Saas/cloud, AVG-proof zijn, RGS Ready, Elektronisch factureren: UBL in relatie tot de Europee standaard EN16931 en API's.
Lees verder...


Onderzoek en artikelen

Reeleezee is de tiende leverancier op rij wiens boekhoudsoftware RGS Ready is bevonden
Het Referentiegrootboekschema (RGS) is een omvangrijk uniform grootboek(rekening)schema dat als belangrijkste functie heeft rapportages vanuit de boekhouding te vereenvoudigen. Er kan een vertaalslag gemaakt worden vanuit een intern grootboekschema naar het RGS als uniform rekeningschema. Ook zijn er organisaties die er nadrukkelijk voor kiezen het interne grootboekschema 1 op 1 te baseren op de RGS-codering. Dit laatste is dan vergelijkbaar met het gebruik van een standaard grootboekschema in andere landen, zoals België, Noorwegen en Portugal. De voordelen van een gestandaardiseerd grootboekschema moge duidelijk zijn. Inmiddels is Reeleezee de 10e leverancier van boekhoudsoftware die RGS Ready is bevonden en dat aantal zal deze maand verder oplopen.
Lees verder...

ICT Accountancy softwaregids 2020: overzicht van standaard software van meer dan 120 leveranciers gericht op de accountancy
De "ICT Accountancy softwaregids 2020" biedt een uitgebreid overzicht van (nagenoeg alle) softwarepakketten die verkrijgbaar zijn voor de accountancybranche. De ervaring leert dat er toch elk jaar weer nieuwe softwarepakketten op de markt verschijnen en bestaande software regelmatig wordt aangepast met nieuwe functies of van de markt verdwijnt. Het aanbod van softwarepakketten in de gids is onderverdeeld volgens het ICT Accountancy software landschap: Administratiefabriek, Externe verslaggeving, Auditpraktijk, Adviespraktijk, Governance, Riks en Compliance (GRC) en Practice management.
Meer informatie en aanvragen gratis ICT Accountancy softwaregids 2020.

ICT Accountancy award 2019: in het teken van mobiel werken met Bizcuit als winnaar
We zijn steeds meer onderweg en met behulp van een Smartphone of tablet-PC staat 'mobiel werken', als onderdeel van cloud computing, volop in de belangstelling. Ook in de accountancy wordt mobiel werken toegepast, al dan niet samen met cliënten. Reden om de ICT Accountancy award 2019 volledig in het teken te stellen van Mobiel werken.
Lees verder...

Terugblik en presentaties ICT Accountancy jaarcongres 2019: mobiel werken, PSD2, data-analyse en vele andere onderwerpen
Op woensdag 30 oktober 2019 is voor het 18e jaar op rij het ICT Accountancy Jaarcongres gehouden met als thema dit jaar "Mobiel werken". Hier vindt u een terugblik met onderwerpen en een aantal beschikbare presentaties.
Lees verder...

Verwacht

  • Rapport: RGS: uniform rekeningschema voor bedrijven (najaar 2019).
    Het Referentie grootboekschema (RGS) is een omvangrijk uniform (grootboek)rekeningschema dat als belangrijkste functie heeft rapportages vanuit de boekhouding te vereenvoudigen. Dit laatste wordt in de praktijk bereikt door enerzijds bestaande (grootboek)rekeningschema's te koppelen aan RGS. En anderzijds door rapportages te ontlenen aan RGS. In het najaar van 2019 staat alweer de 6e versie gepland van dit omvangrijke rapport.

  • Rapport: Management reports, BI en CPM (winter 2019/2020).
    Op dit moment zijn er twee aparte rapporten, te weten: 1) Managementreports en Business Intelligence (BI) en 2) Marktanalyse CPM software. Beide rapporten worden eind 2019 samengevoegd tot één uitgave met functionaliteit als: budgettering, planning, forecasting, consolidatie, BI, management)reports, kostprijscalculatie en balanced scorecards.

Meer actueel onderzoek...


Blogs en white papers

eHerkenning, ketenmachtiging en PKIoverheid certificaten
eHerkenning is de manier van inloggen voor ondernemers bij beveiligde websites. Nu nog voornamelijk van de overheid, straks ook bij steeds meer b2b websites. Met één inlogmiddel logt u op één manier veilig in bij alle aangesloten websites. Bij de aanvraag van een inlogmiddel wordt iemands identiteit grondig gecheckt (in bepaalde gevallen ook fysieke identificatie). Met eHerkenning kunnen medewerkers gemachtigd worden om namens hun organisatie specifieke diensten te regelen. Dit zorgt ervoor dat meer zekerheid wordt verkregen over de online identiteit van een inlogger. Dit voorkomt fouten en fraude.
Lees blog...

De verborgen kosten van On Premise software
Eigenlijk zijn On Premise en cloud niet met elkaar te vergelijken. In een cloud omgeving zijn allerlei extra diensten opgenomen waarvan het prijskaartje subjectief is. Wat is back-up en redundantie je waard, of schaalbaarheid? Het cloud model is veel flexibeler en je bent er veel meer door ontzorgd. 
Lees blog...

Quality Intelligence: why automation makes you work smarter
Quality Intelligence is the name we give to Quality Management at its very best. In an earlier blog, we discussed how Quality Management needs to respond to the challenges of Industry 4.0. Answer? By being as good at Quality Management as it is is possible to be right now. Big Data, the Internet of Things, Artificial Intelligence and hyper-connectivity are happening, but it’s too easy to get fixated by developments we can’t predict. Chances are that you can implement radical change to your Quality Management using technologies that are already out there.
Lees blog...

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

Wolters Kluwer Tax & Accounting heeft PSD2-licentie ontvangen van De Nederlandsche Bank [ 05-11-2019 ]

Nieuwsberichten

Easy Systems BV wint aanbesteding voor e-facturatie van Schiphol Real Estate [ 01-10-2019 ]
SBR op weg naar 2020: laatste herijking roadmap [ 01-10-2019 ]
Reeleezee vernieuwt: nieuwe app en meer eenvoud in abonnementen [ 02-10-2019 ]
Veiligheidsregio Haaglanden zet digitale stappen met BCT [ 02-10-2019 ]
Nieuwe versie rapport: APIs en administratieve software: het nieuwe ERP [ 03-10-2019 ]
Nieuw rapport scannen, herkennen en elektronisch factureren: meer dan 120 softwareleveranciers hebben hun softwaresystemen gereed gemaakt voor eFactureren op basis van UBL, desondanks blijft factureren in PDF de overhand houden [ 04-10-2019 ]
Nieuw IKUU-platform brengt data samen en slaat brug tussen marketing en sales [ 04-10-2019 ]
Ctac behaalt tweede plaats in internationale SAP Analytics Designer Hackathon [ 08-10-2019 ]
Reeleezee is de tiende leverancier op rij wiens boekhoudsoftware RGS Ready is bevonden [ 08-10-2019 ]
Huisman gaat wereldwijd projecten managen met Isah Business Software [ 08-10-2019 ]
RAI Amsterdam kiest voor M-Files en GeONE [ 10-10-2019 ]
go2UBL helpt klanten in accountancy en ondernemers met voorbereiding op eventuele Brexit [ 11-10-2019 ]
VanMeijel organiseert Next 2019: digitaal bouwen met de nieuwe generatie [ 15-10-2019 ]
Managementboek van het Jaar 2019 - Alles Transactie - nu ook beschikbaar in het Engels: over de toekomst van digitale transacties [ 16-10-2019 ]
Koppeling QicsMilestones en Mijn Kantoor [ 17-10-2019 ]
King neemt Factuur2King en Excel2King over [ 17-10-2019 ]
CBS: ICT, kennis en economie 2019 [ 19-10-2019 ]
Veilig digitaal ondertekenen met Digidentity en ctrl [ 20-10-2019 ]
Nieuwe gids Salaris- en HRM-software 2019/2020: met ook aandacht voor de WW-premiesystematiek door de Wet arbeidsmarkt in balans -WAB - per 2020 [ 21-10-2019 ]
Loket.nl viert mijlpaal: de miljoenste medewerker in de applicatie is een feit! [ 24-10-2019 ]
Lightspeed introduceert Point of Sale-app Retail 3.0 [ 24-10-2019 ]
Gerechtsdeurwaarders verlengen YouSign [ 24-10-2019 ]
Zenvoices beschikbaar voor alle UBL Ready boekhoudpakketten [ 25-10-2019 ]
Rijksuniversiteit Groningen verbetert 4 jaar op rij digitale bedrijfsvoering [ 28-10-2019 ]
Bizcuit ondernemersapp wint ICT Accountancy Award 2019 [ 30-10-2019 ]
Humanwave, leverancier van HR- en salarissoftware, lanceert deze nieuwe dienstverlening bovenop haar software [ 01-11-2019 ]
Visma wordt marktleider in verzuimmanagement door overname VerzuimSignaal [ 05-11-2019 ]

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2019)
- De complete gids Elektronisch factureren (2019)
- ICT Accountancy softwaregids (2020)
- Gids Salaris- en HRM-software (2019/2020)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- APIs en administratieve software: het nieuwe ERP (2019)
- Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) (2018)

Meer rapporten en onderzoek op onze website...


MUIS Software

Asperion

Exact Software

 
VISMA Twinfield Informer e-Boekhouden.nl Minox  
  AFAS  

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.


Onerzoeksbureau GBNED