Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl februari 2020: cybersecurity, RPA en Practice management

Uitgave februari 2020

Actueel

4 maart 2020
Praktijkdag Practice management

Microsoft Dynamcs, Sharepoint en Teams, Office 365 en Salesforce. Namen die pas een paar jaar geleden of nog recenter hun intrede hebben gedaan in de accountancy. Tel daarbij op realtime gegevensuitwisseling op basis van API-techniek met andere toepassingen. En dat natuurlijk allemaal in de cloud.

Hoe efficiënt wil je als accountants- en administratiekantoren werken? Welke kantoren gingen je voor en met welke ervaring en adviezen. En wat kun je van elkaar leren? Met op het programma onder andere:

 • De selectie van een DMS als onderdeel van Practice management; door Sigurd Felix van CROP accountants & adviseurs.
 • Practice management in de praktijk; door Pierre Claassen van Ten Donkelaar administraties en advies, Maartje van Lieshout van WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs, Frank Kolijn van accountantskantoor frank en Martin de Bie van 216 Accountants.
 • Rapportbespreking; Practice managemement software voor de accountancy, Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's en Portaal software voor de accountancy (2020).

Ontmoet op de informatiemarkt Simplicate, CreAim, Visma, Qics, Wolters Kluwer, RADAR software, Pink Web Applications, MyEmma, Ctrl en Sultan CRM.
Meer informatie en aanmelden...

8 april 2020
Seminar RPA en robotic accounting

Voor het vierde jaar op rij wordt op woensdag 8 april 2020 het "Seminar RPA en robotic accounting" georganiseerd. Om geïnteresseerden inzicht te bieden in visie en oplossingen op het gebied van Robotic Process Automation (RPA), Robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen. Met op het programma onder andere:

 • Robotic Process Automation (RPA) uitgelegd en toegepast; door Jeroen Veldhuis, Senior Manager Technology, BDO advisory.
 • Data storytelling met Business Intellince (BI) en Artificial Intelligence (AI); door Tim Bosman, Expert in BI, Toucan Toco.
 • RPA en factuurverwerking in een Purchase to pay omgeving; door Wim Vriend, Expert bij E-ProQure, kenniscentrum voor inkoopprofessionals.
 • PSD2: de laatste stand van zaken; door Max Geerling, expert digitaal betalingsverkeer, Betaalvereniging Nederland.
 • Praat met het CBS (ontwikkeling Voice assistent); door Piet van Dosselaar, Product Owner Information Dialogue, CBS.
 • Blockchain: een oplossing voor btw-fraude; door Lucas Mul, Communication Officer, Summitto.
 • Ontwikkelingen bij onze zuiderburen; door Christophe Meesters, founder of Fiscotax.
 • Wanneer is factuur- en boekhoudsoftware robotic proof, door Gerard Bottemanne, GBNED, en leveranciers van factuur- en boekhoudsoftware.

Ontmoet op de informatiemarkt Asperion, Dizzydata, Exact Software, Go2UBL, Minox, MUIS Software, SnelStart en Yuki.
Meer informatie en aanmelden...


Onderzoek en artikelen

Rapport: Cybersecurity met authenticatie- en autorisatiemiddelen (met ondertekenen, wachtwoordmanagers, single sign-on en beveiligd berichtenverkeer)
Dit rapport is primair gericht op authenticatie- en autorisatiemiddelen voor de eindgebruiker in zowel het bedrijfsleven, bij de overheid als binnen de accountancysector. Naast inzicht in gehanteerde begrippen is het rapport opgebouwd rondom de volgende 3 thema’s:

 1. Ondertekenen van documenten;
 2. Wachtwoordmanagers en Single sign-on tools;
 3. Beveiligd (email)berichtenverkeer; voorkomen dat een document gelezen wordt door iemand voor wie het document niet bestemd is.

Deze uitgave is bedoeld om uitleg te geven van gehanteerde begrippen en om een globaal overzicht te bieden van tools op het gebied van authenticatie- en autorisatiemiddelen voor de eindgebruiker. 
Naar aanvragen gratis rapport Cybersecurity met authenticatie- en autorisatiemiddelen...

Nieuw thema Robotic Process Automation (RPA)
Naast Robotic accounting is nu het thema Robotic Process Automation (RPA) opgenomen op onze website.
Bij Robotic process automation (RPA) gaat het om administratieve bedrijfsprocessen, waarbij de workforce (arbeidscapaciteit) van repeterende en voorspelbare bedrijfsprocessen vervangen wordt door automatisering. Er wordt ook wel gesproken over "workforce emulate", oftewel het imiteren/nabootsen van menselijke handelingen (die repeterend en voorspelbaar zijn).

Bij RPA gaat het om een softwareoplossing die terugkerende taken van mensen over kan nemen die náást bestaande (legacy) software draait. Bij RPA gaat het, in tegenstelling tot Robotic accounting, dus altijd om afzonderlijke softwaresystemen.
Naar thema Robotic Process Automation...

Verwacht

 • Rapport: RGS: uniform rekeningschema voor bedrijven (2020).
  Het Referentie grootboekschema (RGS) is een omvangrijk uniform (grootboek)rekeningschema dat als belangrijkste functie heeft rapportages vanuit de boekhouding te vereenvoudigen. Dit laatste wordt in de praktijk bereikt door enerzijds bestaande (grootboek)rekeningschema's te koppelen aan RGS. En anderzijds door rapportages te ontlenen aan RGS. In 2020 staat alweer de 6e versie gepland van dit omvangrijke rapport.

  De publicatiedatum is mede afhankelijk van antwoord door de RGS organisatie op een aantal openstaande punten rondom de implementatie van RGS.

 • Rapport: Management reports, BI en CPM (2020).
  Op dit moment zijn er twee aparte rapporten, te weten: 1) Managementreports en Business Intelligence (BI) en 2) Marktanalyse CPM software. Beide rapporten worden in 2020 samengevoegd tot één uitgave met functionaliteit als: budgettering, planning, forecasting, consolidatie, BI, management)reports, kostprijscalculatie en balanced scorecards.

 • Rapporten: Practice managemement, digitaal dossierbeheer en portaalsoftware (4 maart 2020).
  Specifiek gericht op de accountancy sector zijn nieuwe versies van de volgende rapporten gepland:
  - Practice managemement software voor de accountancy;
  - Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's;
  - Portaal software voor de accountancy.

Meer actueel onderzoek...


Blogs en white papers

Rekeningnummer Lonen en salarissen 4100 of RGS-code WPerLesLon
Inmiddels hebben we RGS. Uitgangspunt voor RGS bleek niet het vertrouwde decimale rekeningstelsel, maar een rekeningcodering bestaande uit letters. In plaats van de vertrouwende rekening 1000 wordt binnen RGS de rekeningcode “BLimKasKas” gebruikt. Voor 1300 kwam “BVorDebHad” in de plaats en voor 4100 werd “WPerLesLon” geïntroduceerd.
Lees blog...

5 manieren waarop business intelligence gaat veranderen in 2020
In 2020 wordt elke seconde bijna 1,7 MB aan data gegenereerd. Het potentieel van deze data is oneindig. Toucan Toco, specialist in data storytelling, ziet 5 manieren waarop business intelligence, oftewel het verzamelen, analyseren en presenteren van data om daarmee betere beslissingen te kunnen nemen, in 2020 gaat veranderen.
Lees blog...

Tijdens het Seminar "RPA en robotic accounting" op woensdag 8 april 2020 kunt u de presentatie "Data storytelling met Business Intellince (BI) en Artificial Intelligence (AI)" bijwonen.

4 belangrijke trends in informatiemanagement voor 2020
Doculayer.ai, leverancier van een intelligent contentplatform op basis van artificial intelligence en machine learning, voorziet in de komende jaren 4 belangrijke trends op het gebied van informatiemanagement.
Lees blog...

MUIS Software is RGS Ready: wat betekent dat
MUIS Software start het nieuwe jaar goed met de ontvangst van het RGS Ready certificaat. Dit certificaat toont aan dat het boekhoudpakket iMUIS Online RGS volledig ondersteunt. Voor ondernemers en accountants die met RGS werken betekent dit een vereenvoudiging en efficiencyverbetering van het financiële rapportageproces.
Lees blog...

Exact Go; makkelijk factureren voor zzper, automatisch verwerken voor boekhouder
Exact Go is een nieuw gratis programma waarmee zzp’ers en kleine bedrijven kunnen factureren en hun kosten en klanten bijhouden. Hun boekhouder ontvangt de bonnen en facturen desgewenst automatisch voor verwerking in de ‘No hands’ administratie van Exact. Dit is mogelijk dankzij de integratie met Exact voor Accountancy
Lees blog...

8 belangrijke vragen als het gaat om voorraadbeheer bij een ERP-systeem
Een voorraadbeheersysteem heeft een belangrijke functie binnen ERP software voor handelsbedrijven. Zonder voorraad kan immers geen order worden uitgeleverd. Wil je gebruik maken van automatische besteladviezen, dan dient de voorraadstatus te kloppen. Een negatieve voorraad, wat vaak ontstaat door onjuist afboeken, helpt zeker niet mee. Wat is nu belangrijk als het gaat om voorraadbeheer bij een ERP-systeem?
Lees blog...

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

4 maart 2020
Praktijkdag Practice management

Voor het eerst wordt op woensdag 4 maart 2020 de "praktijkdag Practice management" voor het accountants- en administratiekantoor georganiseerd. Met naast practice management ook aandacht voor digitaal dossierbeheer en portaalsoftware. 
Meer informatie...

8 april 2020
Seminar RPA en robotic accounting

Voor het vierde jaar op rij wordt op woensdag 8 april 2020 het "Seminar RPA en robotic accounting" georganiseerd. Met Robotic Process Automation (RPA), Robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI) met machine learning, Business Intelligence (BI) en data-analyse, Elektronisch factureren, PSD2, Blockchain en Voice Bots.
Meer informatie...

13 mei 2020
Cybersecurity toegepast op uw kantoor
Cybersecurity is een breed terrein. Speciaal voor accountants- en administratiekantoren, maar ook andere geïnteresseerden, hebben wij een programma samengesteld dat toegespitst is op onder andere 1) Landschap veiligheid (web)applicaties; met standaarden en de AVG en 2) Authenticatie en autorisatie; met digitaal ondertekenen, wachtwoordbeheer en beveiligd berichtenverkeer.
Meer informatie...


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

Visma neemt Circle Software over - toonaangevende leverancier van casemanagement-oplossingen voor de publieke sector [ 16-01-2020 ]

Nieuwsberichten

go2UBL publiceert jaarrekening 2019 in de eerste week van 2020 [ 06-01-2020 ]
Power BI Dashboard Templates [ 08-01-2020 ]
Asperion heeft rekenhulp Belastingdienst ingebouwd in haar boekhoudsoftware [ 16-01-2020 ]
Facturen betalen met Zenvoices nu beschikbaar [ 16-01-2020 ]
Overal gratis factureren met de Spitsfactuur App [ 20-01-2020 ]
HB Capital kiest voor Fit4RealEstate-oplossing van Ctac [ 21-01-2020 ]
IT-partner myBrand migreert SAP-omgeving naar de AWS Cloud van Amazon [ 24-01-2020 ]
Nieuw rapport Cybersecurity met authenticatie- en autorisatiemiddelen [ 29-01-2020 ]

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2019)
- De complete gids Elektronisch factureren (2019)
- ICT Accountancy softwaregids (2020)
- Gids Salaris- en HRM-software (2019/2020)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- APIs en administratieve software: het nieuwe ERP (2019)
- Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) (2020)

Meer rapporten en onderzoek op onze website...


MUIS Software

Cash Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

VISMA

Twinfield

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Twinfield

SnelStart

   

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.


Onerzoeksbureau GBNED