Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl: seminar RPA en robotic accounting op 8 april 2020


Woensdag 8 april 2020

Seminar RPA en ROBOTIC ACCOUNTING 2020

Onderzoeksbureau GBNED organiseert op woensdag 8 april 2020 voor het vierde jaar op rij, het "Seminar RPA en robotic accounting 2020".

Doel
Geïnteresseerden inzicht bieden in visie en oplossingen op het gebied van RPA, robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren en -factuurverwerking, PSD2 en Blockchain.

Doelgroep
Financials, accountants, softwareleveranciers en andere geïnteresseerden die goed geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen op ICT gebied die van invloed zullen zijn op administratieve bedrijfsprocessen en in het bijzonder RPA en Robotic accounting.

Programma
Op het programma staan de o.a. volgende onderwerpen en sprekers (onder voorbehoud):

 • Robotic Process Automation (RPA) uitgelegd en toegepast
  Jeroen Veldhuis, Senior Manager Technology BDO advisory, met als focus robotica, geeft u uitleg over RPA (Robotic Process Automation), zowel over de definities als de toepassing van RPA in de praktijk. Jeroen vertelt wat RPA niet is en wat voor soort taken met RPA uitgevoerd kunnen worden? Ook gaat Jeroen in op de criteria die gebruikt worden om te bepalen wanneer een proces geschikt is voor RPA. RPA voorbeelden en BDO use cases komen aan de orde. En tot slot lessons learned met de  voorbereiding die nodig is om te starten met RPA. BDO heeft een unieke en gefaseerde aanpak ontwikkeld om proces -optimalisering en vervolgens -automatsering voor een organisatie uit te voeren.

 • Data storytelling met Business Intellince (BI) en Artificial Intelligence (AI)
  Data analyseren is één ding, data interpreteren en er lering uit trekken is een tweede. Juist die interpretatie en inzichten uit data vormen de leidraad voor besluitvorming in het Business Intelligence-proces. In de datagedreven wereld wordt data storytelling daarom steeds belangrijker. Storytelling voegt context toe aan statistieken en biedt het verhaal dat nodig is om inzichten om te zetten in daden. Tim Bosman, Expert in BI bij Toucan Toco, neemt u mee in de wereld van BI met ontwikkelingen als AI, Data Quality Management, Data discovery en Data storytelling.

 • RPA en factuurverwerking in een Purchase to pay omgeving
  Op basis van interviews met gebruikers en leveranciers van RPA oplossingen voor factuurverwerking heeft Wim Vriend van E-ProQure, kenniscentrum voor inkoopprofessionals, onderzoek gedaan naar de kosten en implementatie daarvan. De onderzochte gebruikers geven zonder uitzondering aan dat efficiëntie de belangrijkste reden is om het proces van factuurverwerking te ondersteunen met RPA’s. Hiermee wordt gedoeld op geautomatiseerd boeken van facturen. Wim geeft een toelichting op de resultaten van zijn onderzoek en gaat hierbij ook in op de meer geavanceerde situaties waar RPA’s gecombineerd worden met Business Intelligence en elektronische formulieren binnen een aPAAS (application platform as a service) omgeving.

 • Praat met het CBS
  Ons zoekgedrag op internet wordt steeds intensiever. De tijd dat we vragen alleen intypten in zoekmachines, is meer en meer voorbij. We willen feitelijke en actuele info, zeker in een tijdperk van nepnieuws. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zet als innovatieve kennisorganisatie, voortdurend nieuwe technologieën in om steeds beter en sneller te voorzien in onze informatiebehoefte. Zo heeft het CBS onder de noemer “Praat met het CBS” op basis van Google Assistant een voice assistent in ontwikkeling waar diverse informatie mee opgevraagd kan worden. De data wordt onder andere ondersteund met contextuele tabellen, grafieken en links naar artikelen met meer informatie. Piet van Dosselaar, Product Owner Information Dialogue, CBS, neemt u mee in de huidige en toekomstige ontwikkeling van deze voice assistant en de strategie daarachter.

 • PSD2: de laatste stand van zaken
  Met het verstrijken van de deadline van 14 september 2019 zijn PSD2 en de bijbehorende Regulatory Technical Standards (RTS) volledig van toepassing. De invoering van (PSD2) is inmiddels in volle gang door marktpartijen. Zo hebben enkele leveranciers van boekhoudsoftware inmiddels zelf een PSD2 vergunning (al dan niet in aanvraag) om hun klanten te faciliteren met de voordelen van PSD2. Max Geerling, expert digitaal betalingsverkeer, Betaalvereniging Nederland, brengt u op de hoogte van de laatste stand van PSD2. Max gaat onder andere in op de mogelijkheden en de verplichtingen voor dienstverleners om toegang te krijgen tot de rekeningen van rekeninghouders. 

 • Blockchain: factuurfinanciering
  Er lopen op dit moment meerdere initiatieven waarbij Blockchain technologie wordt ingezet. Eén van deze initiatieven is een platform voor factuurfinanciering door Finturi. Het platform van Finturi is gebouwd op blockchain (technologie). Informatie die eenmaal ingevoerd is, kan niet meer verwijderd worden, terwijl deze informatie alleen voor de directe betrokkenen in te zien is. Onder meer met behulp van Smart-contracts worden processen zo volledig mogelijk geautomatiseerd. Feitelijk hebben we het hier dan ook over Robotic accounting. Erich Schnoeckel, expert Blockchain & FinTech-ontwikkelingen, neemt u mee in de wereld van de blockchain.

 • Blockchain: een oplossing voor btw-fraude
  Summitto ontwikkelt een factuur registratiesysteem gebaseerd op blockchain technologie om btw-fraude tegen te gaan, een probleem dat overheden door de gehele EU jaarlijks 50 miljard euro kost. Het zal niet langer mogelijk zijn om btw-fraude te plegen zonder dat de Belastingdienst dit detecteert. Tegelijkertijd wordt de confidentialiteit van bedrijven volledig gewaarborgd. Summitto werkt samen met het Nederlandse Ministerie van Financiën en presenteerde het systeem o.a. bij de Europese Commissie. Lucas Mul neemt u mee in de wereld van blockchain en btw-fraude.

 • Ontwikkelingen bij onze zuiderburen
  In België is net als in Nederland een transformatie en digitalisering gaande binnen de accounting sector. Christophe Meesters, founder of Fiscotax, neemt u mee in enkele relevante ontwikkelingen. Tijdens de presentatie van Christophe passeren initiatieven als:
  1) RPA voor het automatisch ophalen van overheidsdocumenten naar de eigen server, 
  2) Chatbots toegepast in de praktijk, waarbij de klant vragen kan stellen over eigen dossiers en 
  3) BilltoBox om via de bank gratis PSD2 bestanden op te halen. 

 • Wanneer is factuur- en boekhoudsoftware robotic proof
  Op basis van de nieuwe "Gids RPA en Robotic accounting" worden de Robotic proof eigenschappen van factuur- en boekhoudsoftware doorgenomen. Met aanwezige leveranciers wordt ingegaan op de wijze waarop zij hun software robotic proof hebben gemaakt.

  Onderwerpen als AI, Machine learning, Cloud computing, eFactureren, PEPPOL fIrst, PSD2, RGS en API's passeren hierbij de revu. Met uitleg, discussie, toekomst en mogelijkheid tot stellen van vragen.

Kosten
De kosten voor het bijwonen van deze dag bedragen 175 euro per persoon (excl. BTW), inclusief koffie/thee en een broodjesmaaltijd. Genoemde tarieven zijn excl. BTW. 

Vroegboektarief
Bij aanmelden uiterlijk 29 februari 2020 bedraagt het deelnametarief altijd 150 euro per persoon (excl. BTW).

Locatie
EXPO Hoevelaken

Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein)

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN
Online informatie over het seminar en inschrijven...

Contact
Voor meer informatie over dit seminar kunt u contact opnemen met:
Onderzoeksbureau GBNED, Gerard Bottemanne, email gerard@gbned.nl, mob 06 10069402.


Reguliere nieuwsbrief
Begin maart ontvangt u onze reguliere nieuwsbrief met onder meer:

 • RPA en robotic accounting;
 • Stand van zaken RGS openstaande punten.

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Een on-line versie van deze nieuwsbrief vindt u op www.softwarepakketten.nl onder de rubriek 'Nieuwsbrieven'

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy reglement.


Onerzoeksbureau GBNED