Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl juli 2020: digitaal ondertekenen, 5 juridische topics in ICT

Uitgave juli 2020

Softwarepakket kopen? Dit zijn de 5 juridische topics in ICT
Deze uitgebreide uitgave van Advocatenkantoor Legalz behandelt de volgende topics:
1) Valkuilen in IT-contracten;
2) Veilig in de cloud;
3) AVG & software;
4) De rol van onderhoud;
5) Internationaal contracteren.
Lees verder en download complete rapport.


Onderzoek en artikelen

Gids digitaal ondertekenen
Adviesbureau DOCCO heeft een gids uitgebracht rondom digitaal ondertekenen. Het thema is, zeker nu met werken op afstand, erg actueel in de branche. Het rapport bevat een uitgebreide toelichting op de juridische en organisatorische aspecten, een zeer complete begrippenlijst en een toepassingsscenario voor administratie- en accountantskantoren. Aan het rapport is een index gehecht met een vergelijkingsoverzicht waar ruim 20 ondertekenoplossingen aan hebben meegewerkt.
Lees verder en aanvragen gids.

Gevraagd: ervaring loonverdeelstaat en/of werkkostenregeling op basis van RGS
Welke administrateurs en/of leveranciers van salarissoftware hebben ervaring met een koppeling tussen salaris- en boekhoudsoftware voor wat betreft journaalposten en loonverdeelstaat en/of de werkkostenregeling met behulp van RGS? Reacties en/of meer informatie over dit onderwerp graag melden aan rgs@gbned.nl.

Software voor Internal reporting, planning en control: BI & CPM, uitvraag voor aanbieders 
Onderzoeksbureau GBNED is bezig met het samenstellen van het nieuwe rapport "Software voor Internal reporting, planning en control: BI & CPM". Dit rapport is gepland dit najaar te verschijnen. De bedoeling is dat het rapport ook inzage geeft in softwaretoepassingen voor BI (Business Intelligence) en/of CPM (Corporate Performance Management). Leveranciers wordt gevraagd hun oplossingen te melden voor gratis opname in het rapport.
Lees verder...

Verwacht

 • Rapport: Management reports, BI en CPM (sep 2020).
  Op dit moment zijn er twee aparte rapporten, te weten: 1) Managementreports en Business Intelligence (BI) en 2) Marktanalyse CPM software. Beide rapporten worden in 2020 samengevoegd tot één uitgave met functionaliteit als: budgettering, planning, forecasting, consolidatie, BI, management)reports, kostprijscalculatie en balanced scorecards.

 • Rapport: Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (okt 2020).
  Inzicht in alle oplossingen op het gebied van scannen en herkennen van boekingsdocumenten, al dan niet aangevuld met functionaliteit op het gebied van elektronische factuurverwerking.

 • Gids salaris- en HRM-software (okt 2020).
  Met de "Gids Salaris- en HRM-software" wordt inzicht in het complete spectrum van toepassingen op het gebied van salaris- en HRM-software. Ook wordt aandacht besteed aan cloud computing, elektronische gegevensuitwisseling, data-analyse en Beveiliging van persoonsgegevens en de AVG.

 • De complete gids elektronisch factureren (sep 2020).
  Dit rapport heeft als belangrijkste doel het aanbod van software en diensten op het gebied van elektronisch factureren zo volledig mogelijk in beeld te brengen. Om deze software op de juiste manier te kunnen positioneren wordt ook inzicht gegeven in het 'elektronisch factureren landschap' in Nederland.

  Recent is al verschenen het document "Elektronisch factureren 2.0: met UBL, PEPPOL en voorstel voor retourberichten".

Meer actueel onderzoek...


Blogs en white papers

Controle NOW en andere corona gerelateerde subsidies m.b.v. Auditfiles en RGS: de bal ligt bij accountants
Straks moeten accountants- en wellicht administratiekantoren controles uitvoeren over uitgekeerde subsidies in het kader van de Corona crisis. En daar zoveel mogelijk al op anticiperen. Zoals controle op de NOW-regelingen. Ik denk, in het kader van deze controles, een goede mogelijkheid om de meerwaarde van de Auditfiles (Financieel - XAF, Salaris - XAS en Afrekensystemen - XAA) te onderzoeken in combinatie met het ReferentieGrootboekSchema (RGS).
Lees verder.

Excel is prima formaat voor RGS, waarom dan een ingewikkelde RGS Taxonomie in XBRL?
Excel is een prima formaat voor het ReferentieGrootboekSchema (RGS) blijkt in de praktijk. Waarom dan toch een ingewikkelde RGS Taxonomie in XBRL? In de RGS Taxonomie in XBRL ontbreken simpelweg velden die wel in de Excel zitten. Dus heb je er niet veel aan volgens mij.
Lees (nieuwsbericht en) blog.

Ondernemers moeten zich richten op waar ze goed in zijn: ondernemen. De boeken kunnen ze beter aan financiele experts overlaten
"We horen het al jaren: de robots komen eraan en de ondernemer kan online prima zelf zijn boekhouding doen. Kortom: de dagen van de accountant en boekhouder zijn geteld”, aldus Willem Visser, mede-eigenaar van Slimmeboekhouding. “Wij geloven hier niet in. Ondernemers moeten zich richten op waar ze goed in zijn: ondernemen. De boeken kunnen ze beter aan financiële experts overlaten.”
Lees blog.

Slim online, moderne offertes maken met Offorte
"Geen saaie opdrachtbevestigingen meer zoals je die van accountants gewend bent. Met Offorte maken we snel en efficiënt duidelijke opdrachtbevestigingen die bij onze online werkwijze passen. Geen gedoe meer met het heen en weer sturen van pakken papier. Gewoon lekker vlot een opdrachtbevestiging maken en die dezelfde dag getekend retour ontvangen. Zo kunnen we snel voor onze klanten aan de slag."
Lees white paper.

Video: Visionplanner en RGS
Visionplanner gebruikt bij diverse administratiepakketten de RGS labels om saldi van grootboekrekeningen te rubriceren. Of een administratie RGS labels bevat, wordt bij die pakketten automatisch herkend. De applicatie zal dan direct zorgen dat saldi op de juist plek in het dashboard en de jaarrekening terecht komen.
Naar video.

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

(Nieuwe datum volgt)
Seminar RPA en robotic accounting

Voor het vierde jaar op rij wordt het "Seminar RPA en robotic accounting" georganiseerd. Met Robotic Process Automation (RPA), Robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI) met machine learning, Business Intelligence (BI) en data-analyse, Elektronisch factureren, PSD2, Blockchain en Voice Bots.
Meer informatie...

(Nieuwe datum volgt)
Cybersecurity toegepast op uw kantoor
Cybersecurity is een breed terrein. Speciaal voor accountants- en administratiekantoren, maar ook andere geïnteresseerden, hebben wij een programma samengesteld dat toegespitst is op onder andere 1) Landschap veiligheid (web)applicaties; met standaarden en de AVG en 2) Authenticatie en autorisatie; met digitaal ondertekenen, wachtwoordbeheer en beveiligd berichtenverkeer.
Meer informatie...


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

Boekhoudplaza.nl: nieuw platform voor toepassingen en praktijkvoorbeelden van het ReferentieGrootboekSchema (RGS) [ 23-06-2020 ]
Steeds meer accountants- en administratiekantoren koppelen hun (grootboek)rekeningschema aan RGS. Als rekeningschema’s eenmaal gekoppeld zijn aan RGS is een belangrijke vraag wat je er vervolgens aan hebt. Nog niet alle leveranciers van rapportagesoftware gebruiken RGS als standaard koppelschema, maar het gebruik van RGS neemt als zodanig en op andere gebieden wel toe. En inzicht geven in dat laatste is één van de doelstellingen van het nieuwe initiatief Boekhoudplaza.nl.

KING Software: de nieuwe naam voor MUIS Software, ctrl en King Business Software [ 01-07-2020 ]
KING Software is per direct de nieuwe handelsnaam voor online boekhoudpakket MUIS Software, accountancy platform ctrl en ERP-oplossing King Business Software. Deze aankondiging is een logische stap, nadat vorig jaar de krachten al werden gebundeld onder begeleiding van investeringsmaatschappij Main Capital. Het doel is om de software oplossingen in de toekomst tot één ERP-platform te smeden, voor met name bedrijven in het mkb-segment.

Overig nieuws

GreenCommerce sluit externe partners aan om de ideale AGF software te creeren [ 02-06-2020 ]
Unit4 Bedrijfssoftware gaat samenwerking aan met integratiepartners VCSW en Softbrick [ 08-06-2020 ]
Bespaar tijd bij het verzamelen, versturen en verwerken van Vraagposten [ 09-06-2020 ]
Software voor Internal reporting, planning en control: BI & CPM, uitvraag voor aanbieders [ 10-06-2020 ]
Silverfin: nieuwe kapitaalronde met de toonaangevende Europese tech-investeerder Hg [ 10-06-2020 ]
Integratie van Microsoft Dynamics met Semansys [ 10-06-2020 ]
De Menken Keuken kiest Infor M3 ERP-oplossing om groei en toekomstige doelen te realiseren [ 10-06-2020 ]
Compensatieregeling kosten eHerkenning [ 14-06-2020 ]
Adviesbureau DOCCO publiceert Gids digitaal ondertekenen in de accountantspraktijk [ 16-06-2020 ]
PinkWeb en Auxilium bundelen de krachten [ 16-06-2020 ]
Volledig geautomatiseerd coronacheck- en afsprakenplatform Plannen.nl per direct live [ 16-06-2020 ]
Lightspeed breidt eCommerce product uit met multi-channelmogelijkheden [ 16-06-2020 ]
Koppeling tussen ClockAssist en QicsMilestones [ 16-06-2020 ]
SAP introduceert vier innovaties voor de supplychain [ 17-06-2020 ]
Exact kondigt sterke uitbreiding van zijn accountancysoftware aan [ 17-06-2020 ]
Excel is prima formaat voor RGS, waarom dan een ingewikkelde RGS Taxonomie in XBRL? [ 22-06-2020 ]
Samenwerking BCT en DataMask: documenten anonimiseren door middel van Artificial Intelligence [ 22-06-2020 ]
Samenwerking tussen IBM en SAP gaat nieuwe fase in [ 24-06-2020 ]
PKIsigning lanceert integratie AFAS om documenten gekwalificeerd te kunnen ondertekenen [ 24-06-2020 ]
Rabobank en e-Boekhouden.nl slaan handen ineen voor betaalverzoeken [ 24-06-2020 ]
Europa's grootste retail bloemenleverancier moderniseert ERP-omgeving om de concurrentie voor te blijven [ 25-06-2020 ]
Infor CloudSuite Financials & Supply Management nu beschikbaar in de Benelux [ 29-06-2020 ]
Aankondiging: Liveforms voor digitaal ondertekenen [ 29-06-2020 ]

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2020)
- De complete gids Elektronisch factureren (2019)
- Gids RPA en robotic accounting (2020)
- ICT Accountancy softwaregids (2020)
- Gids Salaris- en HRM-software (2019/2020)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- APIs en administratieve software: het nieuwe ERP (2019)
- Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) (2020)
- Cybersecurity met authenticatie- en autorisatiemiddelen (2020)
- RGS uniform rekeningschema voor bedrijven (2020)

Meer rapporten en onderzoek op onze website...


MUIS Software

Cash Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

VISMA

Twinfield

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Twinfield

SnelStart

   

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.


Onerzoeksbureau GBNED