Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl oktober 2020: BI, CPM, RPA en Low-code

Uitgave oktober 2020

Actueel

Rapport: software voor Financial Planning and Analysis (FP&A): BI & CPM
In de afgelopen jaren is Corporate Performance Management (CPM) geëvolueerd naar wat bekend staat als Financial Planning and Analysis (FP&A). FP&A duidt het geheel aan van verleden, heden en toekomst als het gaat om financiële informatie. FP&A omvat zowel de functies die genoemd worden onder Business Intelligence (BI) als CPM.

Het nieuwe rapport geeft uitleg over FP&A onderwerpen en gehanteerde begrippen. Gerelateerde onderwerpen als Externe verslaggeving, RGS, Process mining en API's komen aan de orde. Functionaliteit en eigenschappen van softwaresystemen voor FP&A worden benoemd. Via een Softwarematrix worden softwaresystemen in beeld gebracht. Dienstverleners c.q. implementatiepartners komen aan bod en tot slot zijn er kennisbijdragen van derden opgenomen.
Meer informatie en opvragen FP&A rapport.


Onderzoek en artikelen

RPA en robotic accounting zijn niet hetzelfde: beide nader verklaard
Robotic process automation (RPA) en robotic accounting worden in de praktijk soms door elkaar gebruikt. Beide begrippen hebben echter een andere betekenis met wel het zelfde doel, te weten: het overnemen van handmatige administratieve taken door de computer.
lees verder.

De opmars van low-code
Tijdens de NBA Accounttech sessies werd het begrip veelvuldig genoemd, maar toch belandde hij niet op het technologielandschap 2020: ‘low-code’. Een gemis, aldus Reindert Doorn van DOCCO, die ziet dat de opmars van low-code software dit jaar al is begonnen in bij accountantskantoren. Met low-code software kunnen kantoren data uitwisselen en processen automatiseren. Het is een soort’ haarlemmerolie’ en fungeert ten dienste van veel andere technologische trends.

Low-code is een trend waarbij applicaties en procesautomatisering ontworpen kunnen worden aan de hand van een eenvoudige grafische interface (schermen). Er is vaak zeer beperkte technische kennis nodig. Je waant je even programmeur. Een uitkomst voor toepassingen wanneer je een automatiseringsstap wilt toevoegen, waar je bestaande applicatielandschap niet in voorziet.
Lees verder en naar complete voorbeelden.

Keurmerk betrouwbaar boekhouden toegekend aan:
Minox Online
en Asperion inBalance.
Het is even stil geweest rondom het keurmerk "Betrouwbaar boekhouden". Achter de schermen is afgelopen maanden hard gewerkt aan de beoordeling van weer 2 boekhoudpakketten.


Het Keurmerk betrouwbaar boekhouden is afgelopen maand toegekend aan zowel Minox Online als Asperion inBalance. Beide online boekhoudpakketten zijn de afgelopen maanden uitvoerig getest en akkoord bevonden op alle onderdelen uit ons normenkader. En mogen daardoor het “Keurmerk Betrouwbaar boekhouden” voeren, overeenkomstig de voorwaarden die daarvoor zijn gesteld. Zowel het normenkader als de complete testrapporten van beide pakketten zijn gratis op te vragen via www.betrouwbaarboekhouden.nl.

Verwacht

  • Rapport: Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (okt 2020).
    Inzicht in alle oplossingen op het gebied van scannen en herkennen van boekingsdocumenten, al dan niet aangevuld met functionaliteit op het gebied van elektronische factuurverwerking.

  • Gids salaris- en HRM-software (okt 2020).
    Met de "Gids Salaris- en HRM-software" wordt inzicht in het complete spectrum van toepassingen op het gebied van salaris- en HRM-software. Ook wordt aandacht besteed aan cloud computing, elektronische gegevensuitwisseling, data-analyse en Beveiliging van persoonsgegevens en de AVG.

  • De complete gids elektronisch factureren (najaar 2020).
    Dit rapport heeft als belangrijkste doel het aanbod van software en diensten op het gebied van elektronisch factureren zo volledig mogelijk in beeld te brengen. Om deze software op de juiste manier te kunnen positioneren wordt ook inzicht gegeven in het 'elektronisch factureren landschap' in Nederland.

Meer actueel onderzoek...


Blogs en white papers

Actueel

Power BI Financieel Dashboard met drilldown naar PDF-factuur
Power BI staat de laatste tijd enorm in de belangstelling. Het is een laagdrempelige tool om zelf dashboards mee te maken. Dat geeft veel vrijheid om je eigen inzichten te creëren. Door de Office look-and-feel maken veel mensen de overstap van Excel naar Power BI.

Ook vanuit de accountantskantoren en administratiekantoren is er steeds meer interesse in de mogelijkheden die Power BI biedt. Het biedt veel meer dan de standaard dashboards in een financieel pakket. Tegelijk is het voor veel kantoren nog een zoektocht hoe Power BI op een eenduidige manier bij hun klanten ingezet kan worden.
Lees verder.

Zelfroosteren: durf te veranderen
Onze samenleving is 24 uur per dag in beweging. Wat wij vandaag bestellen, willen we morgen in huis hebben. Als Nederland slaapt is Azië wakker; ook dan doen we zaken met elkaar. Kapitaalintensieve organisaties kunnen alleen bestaan bij een bedrijfstijd van 7×24 uur. Wij willen 24 uur per dag een beroep kunnen doen op de gezondheidszorg, enzovoorts.
Lees verder.

Hoe wordt de tijd in de belangrijkste software van een kantoor gespendeerd? Wij weten het
ClockAssist Insights is een innovatieve toepassing van het gelijknamige ClockAssist die geanonimiseerd, over meerdere administraties heen, inzicht geeft in de tijdsbesteding aan bepaalde activiteiten. Zoals hiernaast afgebeeld de functies binnen een boekhoudpakket.

We werden direct getriggerd toen de afbeelding met percentages vorige week op LinkedIN voorbij kwam. Met als belangrijke uitschieters 35% voor het samenstellen van rapportages en 29% voor het verwerken van bankafschriften. Beide aan de hoge kant volgens ons.
Lees verder.

ClockAssist: tijdsbesteding aan functies binnen boekhoudsoftware

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

Vanwege Corona hebben we besloten fysieke bijeenkomsten door te schuiven naar 2021.
We rekenen op uw begrip hiervoor.

(Nieuwe datum volgt in 2021)
Seminar RPA en robotic accounting

Voor het vierde jaar op rij wordt het "Seminar RPA en robotic accounting" georganiseerd. Met Robotic Process Automation (RPA), Robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI) met machine learning, Business Intelligence (BI) en data-analyse, Elektronisch factureren, PSD2, Blockchain en Voice Bots.
Meer informatie.

(Nieuwe datum volgt in 2021)
Cybersecurity toegepast op uw kantoor
Cybersecurity is een breed terrein. Speciaal voor accountants- en administratiekantoren, maar ook andere geïnteresseerden, hebben wij een programma samengesteld dat toegespitst is op onder andere 1) Landschap veiligheid (web)applicaties; met standaarden en de AVG en 2) Authenticatie en autorisatie; met digitaal ondertekenen, wachtwoordbeheer en beveiligd berichtenverkeer.
Meer informatie.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

NMBF roept staatssecretaris op e-facturatie te stimuleren [ 17-09-2020 ]
De leden van het Nationaal Multi-belanghebbenden Forum e-Procurement (NMBF) hebben staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vandaag in een open brief opgeroepen e-facturatie in Nederland verder te stimuleren. De NMBF-leden concluderen dat de aanzienlijke voordelen van e-factureren in Nederland nog grotendeels onbenut blijven. Om hierin verandering te brengen doen zij vier aanbevelingen aan de staatssecretaris.
Lees verder.

Overig nieuws

Lancering gratis Auditfiles Viewer [ 01-09-2020 ]
Easy Systems lanceert One version Interface Dynamics 365 Finance & Operations [ 01-09-2020 ]
Versie 4 gelanceerd van Informer Online, het boekhoudpakket voor MKB-ers en ZZP-ers [ 01-09-2020 ]
Logius neemt nieuw accesspoint op PEPPOL in gebruik [ 01-09-2020 ]
Finturi is 2 jaar oud! [ 05-09-2020 ]
Gekko lanceert een real-time PSD2 bankkoppeling in haar administratie pakket [ 09-09-2020 ]
Visma neemt Cash Software over [ 09-09-2020 ]
82% van de accountants denkt dat zijn diensten straks weggeautomatiseerd zijn [ 10-09-2020 ]
Loket.nl en BDO: 15 jaar samen groeien [ 13-09-2020 ]
Storecove is nu ISO 27001 gecertificeerd [ 13-09-2020 ]
Het documentbeheer van vijf woningcorporaties wordt geoptimaliseerd [ 14-09-2020 ]
Loket.nl lanceert iDEAL betaling loonaangifte [ 15-09-2020 ]
Exact kondigt overname Unit4 Bedrijfssoftware aan [ 16-09-2020 ]
Hogeschool Leiden, Transform Data International en Neota Logic slaan handen ineen voor Legal Tech onderwijs [ 17-09-2020 ]
Online Orderportaal voor King ERP [ 17-09-2020 ]
Eteck laat medewerkers sneller, betere beslissingen nemen met data storytelling van Toucan Toco [ 17-09-2020 ]
Sales Hub Enterprise, de sales-CRM van groeiplatform HubSpot, is aanzienlijk verbeterd [ 23-09-2020 ]
Met ThoughtSpot Cloud kan iedere medewerker vragen stellen, inzichten krijgen en actie ondernemen op basis van cloud-data [ 23-09-2020 ]
Veel boekhouders weten nog altijd niet wat UBL is [ 23-09-2020 ]
Macaw kiest Unit4 ERP [ 23-09-2020 ]
Asperion ontvangt keurmerk betrouwbaar boekhouden [ 24-09-2020 ]
Exact neemt HR-cloudsoftwareleverancier Officient over [ 24-09-2020 ]
DLM Finance, een Nederlandse financiele dienstverlener, heeft low-code gebruikt om Trade Manager te ontwikkelen [ 24-09-2020 ]
Intus levert geavanceerde planning- en roostertool aan Luchtverkeersleiding Nederland [ 25-09-2020 ]
Oracle versterkt toonaangevende cloud ERP [ 29-09-2020 ]
Oracle helpt HR-teams te voldoen aan nieuwe eisen werkomgeving [ 29-09-2020 ]

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2020)
- De complete gids Elektronisch factureren (2019)
- Gids RPA en robotic accounting (2020)
- ICT Accountancy softwaregids (2020)
- Gids Salaris- en HRM-software (2019/2020)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- APIs en administratieve software: het nieuwe ERP (2019)
- Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) (2020)
- Cybersecurity met authenticatie- en autorisatiemiddelen (2020)
- RGS uniform rekeningschema voor bedrijven (2020)

Meer rapporten en onderzoek op onze website...


MUIS Software

Cash Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

VISMA

Twinfield

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Twinfield

SnelStart

   

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl, voorzien van de melding "opzeggen" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.


Onerzoeksbureau GBNED