Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl november 2021: duurzaamheid en koppelingen boekhoudsoftware

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief

Uitgave november 2021

Actueel

Duurzaamheid (Sustainability) is opgenomen als nieuw thema op de website. Met de eerste software voor duurzaamheidsrapportages. Verwacht wordt dat de inhoud van het thema "duurzaamheid" in 2022 verder zal toenemen. Suggesties zijn altijd welkom, zie onze contactgegevens.
Naar thema Duurzaamheid.

Boekhoudsoftware: hoeveel standaarden en koppelingen ondersteunt je boekhoudpakket?
Stel je schaft een nieuw boekhoudpakket aan en dan blijkt dat je inkoopfacturen nog steeds, al dan niet deels, met de hand moet boeken. Je BTW-aangifte met de hand indienen via de website van de belastingdienst. Een jaarrekening overtypen in rapportagesoftware of via de website van de KVK. En de winstaangifte Inkomsten- of Vennootschapsbelasting (IB/CPB) overtypen via fiscale aangiftesoftware of via de website van de Belastingdienst. 

En wat te denken van een kredietrapportage voor de bank? Komt die met één druk op de knop tot stand uit je zojuist aangeschafte boekhoudpakket. En dan val je ook nog eens in een steekproef van het CBS die je vraagt om een productie-jaarstatisiek aan te leveren met de nodige cijfers. 

Gelukkig is dat allemaal niet nodig als je boekhoudpakket de juiste standaarden en koppelingen ondersteunt. 
Lees artikel over boekhoudsoftware, standaarden en koppelingen.
(Zie ook de reacties op LinkedIN en reageer zelf.)

Hoeveel koppelingen telt jouw boekhoudpakket?

15 december 2021
Seminar Boekhoudsoftware: standaarden, koppelingen en innovatie
Tijdens deze bijeenkomst word je geïnformeerd over de markt van standaard boekhoudsoftware met standaarden, koppelingen en innovaties. Zo komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Functionaliteit boekhoudsoftware; met de aandachtspunten die van toepassing zijn.
 • Standaarden die toegepast kunnen worden.
 • De betekenis en rol van:
  - Billing serviceproviders;
  - Payment serviceproviders;
  - Account Information- en Payment Initiation serviceproviders.
 • Koppelingen; met onder andere:
  - de aandachtspunten;
  - beveiliging van gegevens.
 • Exitstrategie; met de aandachtspunten.
 • Het aanbod van boekhoudsoftware.
 • Innovaties vanuit de leveranciers van boekhoudsoftware bezien.
 • Ervaring vanuit de accountancypraktijk met boekhoudsoftware, het gebruik van standaarden en koppelingen.
 • De betekenis en rol van STIPAC voor standaardisatie in de accountancy- en accountingsector.

Vroegboektarief
Bij aanmelden uiterlijk 5 november 2021 bedraagt het deelnametarief 160 euro per persoon (excl. btw).
Meer informatie en aanmelden voor de fysieke bijeenkomst op 15 december 2021.


Onderzoek en artikelen

Gids Salaris- en HRM-software 2021/2022
Met de "Gids Salaris- en HRM-software" biedt Onderzoeksbureau GBNED het meest complete inzicht in het spectrum van toepassingen op het gebied van salaris- en HRM-software, te weten:

 • Zelfstandige salarissoftware;
 • Geïntegreerde salaris- en HRM-software;
 • Zelfstandige HRM-software;
 • Toepassingen die zich richten op slechts een of enkele aspecten, zoals verzuimregistratie of competentiemanagement.

Met per toepassing inzicht in ondersteuning van:

 • Verschillende salarisberekeningen;
 • Verschillende belastingregelingen;
 • Geboden HRM-functionaliteit; zoals personeelsdossier, werving en selectie, employee benefits, competentiemanagement, carrière en loopbaanplanning, uren, verzuim en verlof, personeelsplanning en zelfroosteren.
 • Employee Self Service.

De gids besteed ook aandacht aan gerelateerde onderwerpen, te weten:

 • Cloud computing; met uitleg van de belangrijkste begrippen.
 • Elektronische gegevensuitwisseling; zoals de loonaangifteketen, UPA , HR Open Standards, SETU, iDEAL, RGS en API's.
 • Data-analyse voor de auditfunctie; onder meer gericht op de XML Auditfile Salaris.
 • Beveiliging van persoonsgegevens en de AVG.

Opvragen gratis gids
De complete “Gids Salaris- en HRM-software 2021/2022” telt ruim 300 pagina’s en is GRATIS op te vragen in PDF formaat.
Meer informatie en opvragen gids Salaris- en HRM-software.

Cybersecurity toegepast op uw kantoor: presentaties beschikbaar
Op woensdag 13 oktober 2021 heeft de bijeenkomst "Cybersecurity toegepast op uw kantoor", georganiseerd door DOCCO en GBNED, plaatsgevonden te Expo Hoevelaken. Presentaties van sprekers zijn beschikbaar. 
Meer informatie en opvragen presentaties.

Meer actueel onderzoek.


Blogs en white papers

Help! Steeds meer xml-standaarden
Er is vooral in Nederland veel geïnvesteerd in standaarden voor specifieke branches. eVerbinding erkent de enorme meerwaarde van deze standaarden voor het uitwisselen van documenten binnen de branche, maar buiten de branche werkt dit niet.
Lees verder...

U heeft een valse factuur betaald: moet u de echte dan ook nog betalen?
Factuurfraude is een veelvoorkomend probleem. Stel u betaalt een valse factuur, terwijl u oprecht overtuigd bent een ‘echte’ te betalen. Moet u de ‘echte’ factuur dan alsnog betalen? De Hoge Raad gaf onlangs een oordeel in een zaak over een valse factuur verzonden vanuit een vertrouwd e-mailadres.
Lees verder...

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

Diverse data
Maak kennis met Visma eAccounting Accountancy: Ervaar de software zelf en stel direct uw vragen

Visma eAccounting Accountancy is speciaal ontworpen om in de eigen behoeften van kantoren te voorzien en biedt daarnaast uitgebreide mogelijkheden voor samenwerking met cliënten. Doordat u uw cliënten eenvoudig verschillende softwarediensten aan kunt bieden, transformeert uw kantoor al snel naar een high-level-servicekantoor. Bovendien breidt u de software makkelijk uit met apps, extra modules en diverse online oplossingen.
Meer informatie...

16 en 17-11-2021
Experience 4U-evenement

Unit4, leverancier van cloud bedrijfssoftware voor middelgrote en mensgerichte organisaties, maakt bekend dat zij op 16 en 17 november 2021 een tweede editie organiseert van het wereldwijde virtuele evenement Experience4U (X4U). Tijdens X4U worden nieuwe producten en functionaliteit onthuld. Daarnaast vertellen klanten uit diverse sectoren over de successen die zij met de oplossingen van Unit4 hebben geboekt.
Meer informatie...

17-11-2021
Webinar: hoe start ik met e-facturatie?
 
eVerbinding organiseert op woensdag 17 november 2021 het webinar: hoe start ik met e-facturatie? Dit kun je verwachten: wat is e-facturatie en wat zijn de voordelen, hoe starten met e-facturatie en gastsprekers met interessante & actuele voorbeelden uit de praktijk.
Meer informatie...

15-12-2021
Seminar Boekhoudsoftware: standaarden, koppelingen en innovatie
Boekhoudsoftware staat al lang niet meer op zichzelf en gaat verder dan het registreren van mutaties en het uitdraaien van een kolommenbalans. Boekhoudsoftware is vandaag de dag de spil in het proces "van record to report". Mutaties komen voor 95% automatisch tot stand door geavanceerde koppelingen met andere systemen. En bij gegevensuitwisseling voor externe rapportages komt geen handwerk meer aan te pas. Mits je boekhoudpakket de juiste standaarden en koppelingen ondersteunt.
Meer informatie...


Nieuws uit de markt

Decos Technology Group breidt uit met overname Doclogic [ 01-10-2021 ]
Per 1 oktober 2021 is Doclogic B.V. uit Meppel onderdeel van de Decos Technology Group. Doclogic levert innovatieve oplossingen voor digitaal werken en is een belangrijke reseller van Decos. Het bedrijf is een bekende naam in de zorgbranche, bij onderwijsinstellingen en ZBO’s.
Lees verder...

Zenvoices toonde Peppol factuur retourberichten tijdens het seminar RPA en robotic accounting [ 07-10-2021 ]
In deze editie van het seminar RPA en robotic accounting op 29 september 2021 was er bijzondere aandacht voor o.a. Peppol, in het bijzonder voor het verzenden en ontvangen van statusberichten bij facturen die via Peppol worden uitgewisseld. Zenvoices toonde met de andere deelnemers van de ‘kopgroep e-retour’ de live werking van e-factureren en retourberichten.
Lees verder...

Amsterdam UMC kiest voor ERP-platform van Infor en Apex Systems [ 08-10-2021 ]
Infor, de industry cloud company, levert samen met systeemintegrator Apex Systems een ERP-platform aan Amsterdam UMC. De Infor Cloudsuite Healthcare is een moderne industrie specifieke cloudoplossing die met name is ingericht voor operationele processen en integratiebehoeften van zorgorganisaties. De oplossing kan worden ingezet voor de financiële administratie en de inkoop en logistiek van het ziekenhuis.
Lees verder...

Je krijg van ons gratis hulp bij je e-facturen aan de Rijksoverheid [ 12-10-2021 ]
Bij de Helpdesk e-factureren beantwoordt een gespecialiseerd team dagelijks vragen van ondernemers die een e-factuur aan de Rijksoverheid willen sturen. Davina Wielandt is hier als senior beleidsmedewerker bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nauw bij betrokken. "Had ik jullie maar eerder gebeld, horen wij vaak van ondernemers die we helpen", vertelt zij.
Lees verder...

Exact integreert nieuwe PSD2-bankkoppeling met Triodos en bunq in Exact Online [ 14-10-2021 ]
Exact Online ondersteunt met de nieuwe PSD2-bankkoppeling voortaan automatische verwerking van banktransacties vanuit Triodos en bunq-accounts, waardoor gebruikers meer real-time inzicht hebben in hun cijfers. Dat maakt Exact bekend in de Autumn ’21 Release.
Lees verder...

Zenvoices beschikbaar voor SAP Business One [ 19-10-2021 ]
Ook voor gebruikers van SAP Business One is Zenvoices nu beschikbaar. Zenvoices heeft het voor SAP Business One gebruikers mogelijk gemaakt om factuurverwerking te automatiseren, een digitaal goedkeuringsproces in te richten en de controle in het purchase to pay proces van de factuur met ontvangsten en inkooporders te automatiseren.
Lees verder...

Nieuw: Power BI Connector voor Nmbrs [ 20-10-2021 ]
Davista breidt haar koppelingsplatform uit met de nieuwe Power BI Connector voor Nmbrs! Met deze connector importeer je op een eenvoudige en veilige manier de gegevens uit Nmbrs in Power BI.
Lees verder...

BouwTag neemt aandeel in Gereedschapbeheer.nl [ 20-10-2021 ]
BouwTag heeft een belang verworven in Gereedschapbeheer.nl. Daarmee bundelen beide ondernemingen hun krachten als aanbieders van oplossingen voor het online beheer van materieel, machines en gereedschappen.
Lees verder...

YVI Family en Technosoft maken samenwerking bekend [ 21-10-2021 ]
Softwarebedrijf YVI Family heeft de handen ineengeslagen met Technosoft. Al bijna 45 jaar is Technosoft actief met constructieve rekensoftware en bekend als marktleider met software voor de constructeur. Met deze samenwerking worden constructeurs nog optimaler bediend en daar waar Technosoft hen helpt bij de berekeningen en het ontwikkelen van maatwerksoftware, helpt YVI Family hen met de administratieve taken.
Lees verder...

Conclusion neemt de Microsoft Dynamics-activiteiten over van KPMG Nederland [ 27-10-2021 ]
Conclusion neemt de Microsoft Dynamics-activiteiten over van KPMG Nederland. De Microsoft Dynamics dienstverlening voerde KPMG onder de vlag KPMG Crimsonwing. Dit bedrijf gaat verder als Conclusion MBS (Microsoft Business Solutions).
Lees verder...

Zweedse e-assessmentspecialist Assessio versterkt Nederlandse positie met overname Eelloo [ 28-10-2021 ]
De Assessio Group, Zweedse marktleider op het gebied van HR en recruitmenttechnologie, zet een nieuwe stap zet richting Europees marktleiderschap. Assessio, dat wordt gesteund door software-investeerder Main Capital Partners, kondigt haar tweede overname in Nederland in twee jaar aan met de aankoop van Eelloo, een e-assessmentbedrijf dat gespecialiseerd is in platformoplossingen voor werving en ontwikkeling van werknemers.
Lees verder...

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2021)
- De complete gids Elektronisch factureren (2021)
- Gids Salaris- en HRM-software (2021/2022)
- Gids RPA en robotic accounting (2020)
- Software voor Financial Planning and Analysis (FP&A): BI & CPM (2020)
- ICT Accountancy softwaregids (2021)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (2021)
- Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) (2020)
- Cybersecurity met authenticatie- en autorisatiemiddelen (2020)
- RGS uniform rekeningschema voor bedrijven (2020)

Meer rapporten en onderzoek op onze website.


KING Software

Cash Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

VISMA

Twinfield

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Twinfield

SnelStart

Kleisteen Storecove    

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.


Onerzoeksbureau GBNED