Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl februari 2021: online betalingen en Payment service providers

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief

Uitgave februari 2022

Actueel

Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers
De doelstelling van dit rapport is overzicht bieden in oplossingen voor online betalen in relatie tot boekhoudsoftware. Oftewel: “hoe komen online betalingen zo efficiënt mogelijk in de boekhouding terecht?”.

Online betaalmethoden als iDeal, AfterPay, PayPal en Creditcards zijn vandaag de dag meer regel dan uitzondering. Afrekenen vindt dan vaak plaats via een Betaalplatform van een Payment service provider (PSP), zoals Adyen, Buckaroo, Mollie en MultiSafepay. Bij het verwerken van online betalingen in de boekhouding via een betaalplatform speelt het volgende:

  1. Betalingen van klanten die door een PSP zijn ontvangen; rekening houdend met transactiekosten.
  2. De uitbetaling door de PSP;
  3. De banktransactie van de eigen bank met de uitbetaling onder 2.
  4. De factuur achteraf van de PSP met transactiekosten.

Schakels
Er zijn de nodige (software)toepassingen betrokken bij online betalingen. In onderstaande afbeelding is de keten van webwinkelverkoop t/m een online betaling weergegeven.

Factuurverwerking o.b.v. e-mail versus Peppol: wat is de verhouding op dit moment

Ook rekening houdend met Non-collecting betaalmethoden en Refunds.
En soms nog met een extra schakel (tool) tussen de PSP en de boekhouding.
Meer informatie en opvragen complete rapport.


Onderzoek en artikelen

ICT Accountancy QuickScan productontwikkeling en innovatie
Bedoeld voor accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren, maar beslist ook interessant voor andere organisaties, die op de hoogte willen blijven van (actuele) ontwikkeling en innovatie op ICT-gebied. Enkele steekwoorden zijn: Digitaal ondertekenen, Cybersecurity & AVG, Robotic accounting, Open banking, Robotic auditing, Cloud computer, AI & Machine learning, Realtime accountancy, APIs en RPA.

Met opnieuw aandacht voor eerder verschenen blogs, zoals:
Digitaal ondertekenen: weet al u van de hoed en de rand? Tom van Bolhuis, PKIsigning.
Waarom elk accountantskantoor een security- en privacyraamwerk nodig heeft, Reindert Doorn, DOCCO.
Open standaarden is het sleutelwoord: oproep aan softwareleveranciers, Gerard Bottemanne, GBNED.

En interessante bijdragen van softwareleveranciers, met onder andere: naadloos samenwerken met de klant; Pensioen- en adviesberekeningen robotiseren; Integrated Accounting voor controle en inzicht over alle processen; Financiële dashboards die de klant wél gebruikt; Automatisch ingevulde WinstAangifte (AWA) voor ZZP’ers; Nieuwe API koppeling gaat nog voorbij PSD2; Chatten met je boekhouding via WhatsApp; Veilig werken; Online betalingen geïntegreerd in het boekhoudpakket; Meer rendement uit je belastingadviespraktijk; Repeterend werk elimineren met RPA en met een actueel fiscaal dossier altijd je antwoord paraat!
Meer informatie en gratis opvragen rapport.

Verwacht

  • Rapport "Boekhoudsoftware: welke standaarden en koppelingen zorgen voor een optimaal gebruik" (maart 2022)
    Moderne boekhoudsoftware ondersteunt steeds meer standaarden en kent tal van (automatische koppelingen). Dat laatste betekent meer gebruiksgemak en voorkomt fouten bij het handmatig moeten overnemen van gegevens in de keten van "record to report". Dit rapport brengt standaarden in beeld, koppelingen en gaat in op het vraagstuk hoe een wildgroei aan (veelal 1 op 1) koppelingen voorkomen kan worden.

    Lees ook alvast ons "Pleidooi voor meer standaardisatie" en zie de bijeenkomst "Boekhoudsoftware: standaarden, koppelingen en innovatie" op 30 maart 2022.

Meer actueel onderzoek.


Blogs en white papers

E-facturen: nog veel winst te behalen
Blog door Martin de Boer, Business consultant Solmate Group.
Alles gaat steeds sneller, beter en met minder menselijke handelingen. Een goede ontwikkeling, vind ik. In de 20 jaar dat ik als consultant werk in de wereld van de financiële systemen staat ook de automatisering van financiële processen niet stil. Processen kunnen met de jaren steeds een versnelling hoger en we zijn beter in control. Waar veel processen in de financiële wereld een volwassen snelheid hebben behaald, blijft facturering op dit vlak nog in de kinderschoenen staan.
Lees blog.

Doculayer.ai: de zes belangrijkste trends voor intelligente documentverwerking in 2022
Doculayer.ai, een leverancier van Intelligente Document Processing (IDP) software voor het analyseren en geautomatiseerd verwerken van documentstromen op basis van AI-technologie, ziet in 2022 zes belangrijke trends die dominant zijn op het gebied van intelligente documentverwerking,
Lees blog.

Technologische ontwikkelingen raken het fiscale speelveld: waarom Tax Tech ook voor jouw kantoor van groot belang is
Blog door Janine Heemskerk (Innovative productmanager Sdu), Steven Schouten (Business Development & Sales Manager Intelligent Automation, Visma Connect) aangevuld met praktijkervaringen van Ron Meijer (Blauwe Vrijdag).
Het is een feit dat technologische ontwikkelingen het fiscale speelveld raken. Ook in de accountancy- en belastingadvieswereld wordt steeds meer gesproken over Tax Technology, maar wat is het belang van Tax Technology voor  jouw kantoor? Deze blog behandelt de 5 belangrijkste redenen om juist nú met Tax Tech aan de slag te gaan en benoemt de voordelen van innoveren voor jouw adviespraktijk.
Lees blog.

RGS journaal: alle boekingen automatisch in de boekhouding
Blog door Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED.
Je kent het wel: de periodieke loonjournaalpost, webwinkelverkopen, kassaverkopen, uren factureren, projecten, etc. Hoe vaak neem jij nog boekingen handmatig over in de boekhouding? Niet alleen is dat zonde van de tijd, maar geeft dat ook kans op fouten. En als je boekingen automatisch kunt aanleveren aan je boekhoudpakket hoe weet je dan welke rekeningen je moet opgeven? Is dat laatste aanwezig in de aanleverende administratie en stemt dat dan overeen met de rekeningen in je boekhouding?
Lees blog.

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

30-3-2022
Seminar Boekhoudsoftware: standaarden, koppelingen en innovatie

Mutaties komen voor 95% automatisch tot stand door geavanceerde koppelingen met andere systemen. En bij gegevensuitwisseling voor externe rapportages komt geen handwerk meer aan te pas. Mits je boekhoudpakket de juiste standaarden en koppelingen ondersteunt.
Meer informatie en aanmelden.

13-4-2022
Praktijkdag scan, herken en factuurverwerking 2022
Deze praktijkdag bevat onder andere de volgende onderdelen:
- Toelichting "Scan-, herken en e-factureren landschap".
- Presentaties/toelichting uit de (gebruikers)praktijk met scan/herken en factuurverwerking.
- Live test met aanwezige softwareleveranciers. 
- Hoe zien we de toekomst.
Meer informatie en aanmelden.

11-5-2022
Praktijkdag Practice management software opnieuw uitgevonden

Hoe efficiënt wil je als accountants- en administratiekantoren werken? Welke kantoren gingen je voor en met welke ervaring en adviezen. En wat kun je van elkaar leren? Met naast practice management ook aandacht voor digitaal dossierbeheer met werkprogramma's, documentbeheer en portaalsoftware. 
Meer informatie en aanmelden.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

16 februari Innovation Day: Interactief webinar toont het nieuwe winkelen [ 29-01-2022 ]
Voor veel bedrijven staat innovatie iedere dag opnieuw op de agenda. Slimme oplossingen met het oog op vernieuwing, zorgen in diverse branches voor meer efficiëntie, groei en gemak. Jaarlijks wordt op 16 februari dan ook aandacht besteedt aan innovatie binnen het bedrijfsleven, tijdens de van oorsprong Amerikaanse ‘Innovation Day’ oftewel: ‘Dag van de Innovatie’.
Lees verder...

Overig nieuws

Partnership Minox en Speedbooks: sneller rapporteren en dashboards maken [ 04-01-2022 ]
Het partnership tussen Minox en Speedbooks® maakt het voor zowel ondernemers, accountants- en administratiekantoren makkelijker om periodieke rapporten te genereren en financiële dashboards op te maken. Doordat de boekhoudsoftware van Minox het gebruik van het Referentie Grootboekschema ondersteunt, is het eenvoudig om de gegevens uit de bronadministratie te halen en deze te koppelen aan de software van Speedbooks®.
Lees verder...

KING Software noemt 3 voorspellingen voor 2022: Meer groei, meer automatisering [ 06-01-2022 ]
Met de komst van een nieuw jaar waarin we nog vrij ver van het ‘oude normaal’ zitten, is het aan de ondernemer zelf om hoopvol naar de toekomst te blijven kijken. Om te blijven denken in oplossingen, zelfs tijdens uitdagingen. Ons advies? Durf strategische stappen te zetten en zet meer in op de automatisering van je terugkerende bedrijfsprocessen.
Lees verder...

Blue10 neemt snelgroeiende FinTech startup Spense over [ 08-01-2022 ]
Met de toevoeging van de Contract Management software van Spense kunnen klanten van Blue10 nu ook (inkoop)contracten koppelen aan binnenkomende facturen. Daarmee wordt het verwerkingsproces van facturen efficiënter en krijgen organisaties meer controle over het inkoopproces én de daarbij horende uitgaven.
Lees verder...

Broad Horizon versterkt dienstverlening met uitbreiding GAC Business Solutions [ 10-01-2022 ]
ICT-bedrijf Broad Horizon Groep (‘Broad Horizon’) zet de volgende stap in de ambitie om marktleider te worden op het gebied van Microsoft Dynamics dienstverlening in Noord-Europa. Dit doet de organisatie door het in juli 2021 overgenomen GAC Business Solutions (GAC) uit te breiden met een deel van de IT-organisatie Broad Horizon Solutions (BHS) en door het oprichten van een nieuw bedrijf: Focus Enterprise Solutions.
Lees verder...

e-Boekhouden.nl lanceert nieuwe koppelingen [ 16-01-2022 ]
Met onder andere Stella: de app voor ZZP en kleinbedrijf in de bouw. Maak offertes aan, plan klussen in en verstuur facturen allemaal vanaf uw telefoon. Koppel Stella aan uw e-Boekhouden.nl account, zodat de facturen direct in uw boekhouding worden verwerkt.
Lees verder...

Visma neem Rompslomp over, leverancier van boekhoudsoftware voor freelancers en zzp-segment [ 17-01-2022 ]
Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, neemt Rompslomp.nl over, bedenker en maker van online boekhoudsoftware voor freelancers en zzp’ers. Met deze strategische overname creëert Visma het meest complete aanbod van financiële software en keuzevrijheid voor elk type organisatie, van zzp tot mkb en van grootzakelijk tot (grote) accountantskantoren.
Lees verder...

AFAS: door digitalisering personeelstekort in bouw terugdringen [ 19-01-2022 ]
84 procent van de mensen die werkzaam zijn in de bouwsector geeft aan dat digitalisering (zeer) belangrijk is. Respondenten geven aan dat het grote personeelstekort, waar de sector mee kampt, daar de belangrijkste reden voor is. Dat blijkt uit een onderzoek van AFAS Software en Markteffect onder meer dan vijfhonderd professionals werkzaam in de bouwsector.
Lees verder...

Integratie plug-in Belastingdienst door Tellow stelt ZZPer in staat om IB aangifte automatisch in te dienen [ 19-01-2022 ]
Zzp’ers ervaren problemen met de aangifte van hun inkomstenbelasting. Ze vinden fiscaliteit een moeilijk onderwerp en ze zijn er vaak uren mee bezig. De Belastingdienst onderkent deze uitdaging en heeft daarom de module Automatische ingevulde Winstaangifte (AWA) ontwikkeld. Tellow implementeert deze als een van de eerste in haar boekhoudsoftware.
Lees verder...

KING: robotic accounting en het slimme Accountancy dashboard [ 19-01-2022 ]
Robotic accounting is hot en nu de rust terugkeert in de kantoren na de feestdagen, is het tijd om te bepalen hoe je dit jaar wil werken. De thema’s automatisering en digitalisering zijn bijvoorbeeld actueler dan ooit; een uitkomst voor accountantskantoren met ambitie. Juist voor hen valt er met Robotic accounting op meerdere manieren winst te behalen. Tijd is immers geld, of is het nu juist andersom?
Lees verder...

Moneybird lanceert boekhoudpakket met geïntegreerde betaalmethodes [ 24-01-2022 ]
Als eerste boekhoudpakket in Nederland lanceert Moneybird een feature waarin alle bekende betaalmethodes volledig geïntegreerd zijn in het boekhoudpakket. Met Moneybird Payments zet het softwarebedrijf steeds verdere stappen in het volledig automatiseren van de boekhouding.
Lees verder...

Samenwerking Koenen en Co en RedTeam Cyber Security [ 25-01-2022 ]
Cyber Security verdient continue aandacht waarin door veel organisaties nog grote stappen te zetten zijn. Met de samenwerking tussen Koenen en Co en RedTeam Cyber Security willen wij onze slagkracht vergroten en kunnen (potentiële) klanten nog beter bediend worden. Na een eerste kennismaking in 2020 merkten we meteen dat er een goede klik was tussen onze teams.
Lees verder...

Ultimo Essentials voor maintenance management nu beschikbaar in Microsoft AppSource [ 25-01-2022 ]
Ultimo is de leverancier van het Enterprise Asset Management-cloudplatform (EAM) Ultimo. Deze oplossing kent verschillende productedities, geschikt voor verschillende soorten organisaties. De Ultimo Essentials editie is geschikt voor alle organisaties die de eerste stap willen zetten in het digitaliseren van maintenance management, het stroomlijnen van processen en het implementeren van verbeteringen binnen de organisatie.
Lees verder...

Informer vult nu automatisch winstdeel IB-aangifte in voor ZZPers [ 25-01-2022 ]
Na een traject van drie jaar heeft Informer vandaag in samenwerking met de Belastingdienst de nieuwe open innovatie ‘Automatisch ingevulde WinstAangifte’ (AWA) geïntroduceerd. Door middel van deze AWA wordt het doen van het winstdeel van de IB-aangifte een stuk gemakkelijker voor zzp’ers omdat zij automatisch het winstdeel kunnen invullen.
Lees verder...

De cloud business solutions van ISPnext zijn vanaf nu gemakkelijk aan te sluiten op Microsoft Dynamics 365 Business Central [ 26-01-2022 ]
De connector voor het ERP systeem van Microsoft is vanaf nu te downloaden in de MS App Source van Microsoft. De standaard, uitgebreide en geavanceerde interface is plug-and-play aan te sluiten voor Business Central gebruikers.
Lees verder...

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2021)
- De complete gids Elektronisch factureren (2021)
- Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (2021/2022)
- Gids Salaris- en HRM-software (2021/2022)
- Gids RPA en robotic accounting (2020)
- Software voor Financial Planning and Analysis (FP&A): BI & CPM (2020)
- ICT Accountancy softwaregids (2021)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (2021)
- Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) (2020)
- Cybersecurity met authenticatie- en autorisatiemiddelen (2020)
- RGS uniform rekeningschema voor bedrijven (2020)

Meer rapporten en onderzoek op onze website.


KING Software

Cash Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

VISMA

Twinfield

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Twinfield

SnelStart

Kleisteen Storecove

Radar Software

 

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.


Onerzoeksbureau GBNED