Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl maart 2022: Hoever is de markt met PSD2 en andere standaarden?

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief

Uitgave maart 2022

Actueel

Woensdag 30 maart 2022
Hands on seminar: Boekhoudsoftware, standaarden en koppelingen

Open banking, E-factureren, Online betalingen, RGS, XML Auditfiles, BI en rapportages. 

Hoever is de markt met PSD2 en andere standaarden? Naast voorlichting gaan gebruikers samen met softwareleveranciers aan de slag tijdens dit "hands on seminar". 

Huidige boekhoudkoppelingen met banken worden vervangen. Zo liet de Rabobank recent aan al haar klanten weten dat Rabo Business Banking stopt per 1 juli 2022. En schrijft "Je boekhoudpakket-leverancier, relatiebeheerder of accountant neem vóór 1 juli 2022 contact met je op om de alternatieven te bespreken". En ben je bekend met de rol van Account Information Service Providers (AISP's).

Er zijn zelfstandigen die zelf aangifte Inkomstenbelasting doen via de website van de Belastingdienst. Deze laatste biedt nu de mogelijkheid voor die groep om de cijfers geautomatiseerd over te nemen uit de boekhouding. 

Het aanleveren van de CBS productie jaarstatistieken gaat tegenwoordig direct op basis van RGS via cijfers uit de boekhouding. En wist je dat RGS ook is opgenomen in de XML Auditfile financieel (XAF) en dat die laatste een nieuwe ontwikkeling kent?

Online betalingen zijn steeds meer gemeengoed; met betaalvormen als iDEAL, PayPal, Afterpay, Creditcards, SEPA overboeking en incasso's. Tot stand komend via betaalplatformen als Buckaroo, Mollie en MultiSafepay. Al dan niet aangevuld met speciale conversietools voor boekhoudsoftware.

Dit is slechts een greep uit de ontwikkelingen rondom boekhoudsoftware die de revue passeren tijdens het hands on seminar op 30 maart 2022.

Doelgroep seminar
Financials, accountants-, administratiekantoren, softwareleveranciers en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken op het gebied van "boekhoudsoftware: standaarden en koppelingen".

Aanmelden
Neem deel aan dit eerste "Hands on seminar: Boekhoudsoftware, standaarden en koppelingen" op woensdag 30 maart 2022.
Meer informatie en aanmelden.


Onderzoek en artikelen

ERP en EDI: e-factuur en e-procurement berichtstandaarden en netwerken
Dit onderzoek is bedoeld om inzicht te geven in EDI e-factuur en e-procurement standaarden die in Nederland op de markt zijn. Standaarden die aan de orde komen zijn: UBL, CII, NLCIUS, Peppol BIS V3, Dico, EDI4STEEL, SCSN, SETU, SI-UBL, Energie eFactuur, UBL-OHNL, AgroConnect en Edibulb.
Dit rapport wordt mondeling toegelicht tijdens het Heliview Factuurcongres 2022 op 7 april a.s.
Meer informatie en opvragen gratis rapport.

Gids Salaris en HRM software
Er is een tussentijdse update uitgebracht van de "Gids Salaris en HRM software". Dit i.v.m. het actualiseren van het aanbod van HRM software. Met functionaliteiten als: personeelsdossier, werving en selectie, employee benefits, competentiemanagement, functieprofilering en matching, uren-, verzuim- en verlofregistratie, personeelsplanning, zelfroosteren, wagenparkbeheer, subsidieregelingen, workflow en dashboard.  

Salaris- en HRM-software (ook deeloplossingen!) in één rapport van softwareleveranciers die transparant willen zijn met hun aanbod.
Meer informatie en opvragen gratis rapport.

ICT Accountancy softwaregids 2022
Overzicht van standaard software van meer dan 100 leveranciers gericht op de accountancy.
Deze gids biedt een uitgebreid overzicht van (nagenoeg alle) softwarepakketten die verkrijgbaar zijn voor de accountancybranche. Het gaat om meer dan 120 standaard softwarepakketten, variërend van boekhoud- en salarissoftware tot jaarrekening rapportagesoftware en management dashboards.
Meer informatie en opvragen gratis rapport.

Verwacht

  • Rapport "Boekhoudsoftware: welke standaarden en koppelingen zorgen voor een optimaal gebruik" (30 maart 2022)
    Moderne boekhoudsoftware ondersteunt steeds meer standaarden en kent tal van (automatische koppelingen). Dat laatste betekent meer gebruiksgemak en voorkomt fouten bij het handmatig moeten overnemen van gegevens in de keten van "record to report". Dit rapport brengt standaarden in beeld, koppelingen en gaat in op het vraagstuk hoe een wildgroei aan (veelal 1 op 1) koppelingen voorkomen kan worden. Dit rapport wordt mondeling toegelicht tijdens het Hands on seminar: Boekhoudsoftware, standaarden en koppelingen op 30 maart a.s.

  • Rapport "Portaalsoftware voor de accountancy" (1 april 2022)
    Met online document management voor klanten.
    Dit rapport wordt mondeling toegelicht tijdens de Praktijkdag Practice management software opnieuw uitgevonden op 11 mei a.s.

Meer actueel onderzoek.


Blogs en white papers

Het verzamelen van duurzaamheidsdata en het maken van duurzaamheidsrapportages
We staan voor een ongeëvenaarde crisis. De Experts zijn er nog niet over uit wat precies de grootste bedreiging is voor de mensheid: ontbossing, klimaatverandering, milieuvervuiling of het verlies aan biodiversiteit. Het is in feite ook niet belangrijk want we zullen al deze problemen moeten oplossen en we kunnen niet veel langer meer wachten om daarmee te beginnen. Al deze problemen hangen ook nog eens allemaal met elkaar samen en ze versterken elkaar. Het goede nieuws is dat we de - technische - mogelijkheden hebben om de klimaatproblemen aan te pakken.
Naar blog.

ionite: figures on the use and growth of Peppol
ionite, specializes in e-invoicing consultancy and services, gives an overview of the number of connections to Peppol. These statistics are based on information provided by the Peppol Directory. Derived numbers include the total number of registered recipients in the Peppol network, the number of recipients that support specific document formats, such as Peppol BIS v3 invoices, and the number of recipients that are reachable by their identifier of specific ISO ICD schemes, such as their VAT number or other national registries.
Naar blog.

Bij robotic accounting staat de mens centraal
Als we spreken over innovatie binnen accountancy en administratiekantoren, dan komen altijd twee belangrijkste drijfveren naar boven: efficiënter data verwerken en meer waarde creëren voor de clientèle. Gelukkig snijdt bij Robotic Accounting het mes aan twee kanten. Verwerking wordt in steeds hogere mate geautomatiseerd, hierdoor zijn administraties vaker actueel en wordt een solide basis voor meerwaarde gecreëerd. Niet alleen omdat klanten tijdig financieel en fiscaal advies krijgen, maar ook omdat additionele diensten operationele efficiëntie bieden.
Naar blog.

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

30-3-2022
Hands on seminar Boekhoudsoftware: standaarden, koppelingen en innovatie

Mutaties komen voor 95% automatisch tot stand door geavanceerde koppelingen met andere systemen. En bij gegevensuitwisseling voor externe rapportages komt geen handwerk meer aan te pas. Mits je boekhoudpakket de juiste standaarden en koppelingen ondersteunt.
Meer informatie en aanmelden.

7-4-2022
Heliview Factuurcongres 2022
Op 7 april gaat het Factuurcongres® eindelijk weer fysiek plaatsvinden in het NBC Congrescentrum, Nieuwegein. Er zijn gratis tickets beschikbaar. Mis het niet en bezoek het volledig verzorgde congres over factuurautomatisering en digitalisering in finance en inkoop!
Meer informatie en aanmelden.

13-4-2022
Praktijkdag scan, herken en factuurverwerking 2022
Deze praktijkdag bevat onder andere de volgende onderdelen:
- Toelichting "Scan-, herken en e-factureren landschap".
- Presentaties/toelichting uit de (gebruikers)praktijk met scan/herken en factuurverwerking.
- Live test met aanwezige softwareleveranciers. 
- Hoe zien we de toekomst.
Meer informatie en aanmelden.

21-4-2022
Online Data & RPA Congres
Na het succesvolle congres van vorig jaar, organiseert DOCCO wederom een (online) congres in samenwerking met Microsoft. Op deze ‘Powerdag’ word je geïnspireerd, nog meer ‘doe’-sessies, nieuwe sprekers, inspirerende voorbeelden en na afloop een digitale toolkit. Nieuw dit jaar is een ‘award-show’.
Meer informatie en aanmelden.

11-5-2022
Praktijkdag Practice management software opnieuw uitgevonden

Hoe efficiënt wil je als accountants- en administratiekantoren werken? Welke kantoren gingen je voor en met welke ervaring en adviezen. En wat kun je van elkaar leren? Met naast practice management ook aandacht voor digitaal dossierbeheer met werkprogramma's, documentbeheer en portaalsoftware. 
Meer informatie en aanmelden.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

UWV start met e-ordering via Peppol [ 01-02-2022 ]

Overig nieuws

Visma Verzuim lanceert online vitaliteitsplatform [ 01-02-2022 ]
Conrad Benelux e-factureert succesvol met eVerbinding – Zweden en Denemarken volgen [ 01-02-2022 ]
Voldoen aan de Wwft-richtlijnen met risico- en compliancemodule in app [ 01-02-2022 ]
Visma deel partnerawards uit [ 10-02-2022 ]
Silverfin faciliteert jaarrekening voor middelgrote bedrijven in de cloud [ 10-02-2022 ]
Live koppeling tussen Urios voor de advocatuur en boekhoudpakket Exact Online nu beschikbaar [ 10-02-2022 ]
Eerste jaar samenwerking Mammoet en myBrand is succesvol [ 14-02-2022 ]
Visma | Visionplanner, inclusief de labels, Infine, MLE, Comandi en Radar, op 1 maart 2022 onder nieuwe leiding [ 16-02-2022 ]
Ketenstandaard neemt beheer en onderhoud over van het Calculatie Uitwissel Formaat [ 16-02-2022 ]
In nog te veel organisaties wordt Excel gebruikt om budgetten bij te houden [ 16-02-2022 ]
Praktijkvoorbeelden op Data & RPA congres voor accountants op 21 april 2022 [ 16-02-2022 ]
ilionx ondersteunt Fonds Gehandicaptensport met Salesforce [ 16-02-2022 ]
Nieuwe koppeling Asperion boekhouden en Speedbooks rapportage [ 17-02-2022 ]
Exact presenteert de Winter 2022 Release [ 17-02-2022 ]
25% tijdbesparing bij Grando Keukens & Bad door e-facturatie [ 24-02-2022 ]

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2021)
- De complete gids Elektronisch factureren (2021)
- Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (2021/2022)
- Gids Salaris- en HRM-software (2021/2022)
- Gids RPA en robotic accounting (2020)
- Software voor Financial Planning and Analysis (FP&A): BI & CPM (2020)
- ICT Accountancy softwaregids (2022)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (2021)
- RGS uniform rekeningschema voor bedrijven (2020)

Meer rapporten en onderzoek op onze website.


KING Software

Cash Software

Radar Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

VISMA

Twinfield

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Twinfield

SnelStart

Kleisteen  

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.


Onerzoeksbureau GBNED