Softwarepakketten.nl

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl mei 2022: salaris- en hrm software. e-factureren en RGS

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief

Uitgave mei 2022

Actueel

Woensdag 11 mei 2022
Praktijkdag "Practice management- en portaalsoftware"

Met functies voor relatiebeheer, dossierbeheer, document management, urenregistratie, declareren c.q. factureren, procesbeheer (met workflow), planning & control, correspondentie, zoekfunctionaliteit naar relaties, dossiers en documenten en managementrapportage. En dat allemaal in de cloud.

Met specifiek aandacht voor afhankelijkheden software, gebruikerservaring, de vormen van digitaal ondertekenen en leren van elkaar.

Een belangrijk aandachtspunt zijn afhankelijkheden. Practice management betekent niet per definitie dat een oplossing alle gewenste modules bevat. Zo kan het zijn dat urenregistratie en declaraties niet aanwezig zijn in de oplossing zelf of bijvoorbeeld documentbeheer. Een aantal afhankelijkheden zijn in kaart gebracht en komen tijdens de praktijkdag aan de orde.  

Hoe efficiënt  zijn de oplossingen vandaag de dag in de praktijk? Welke functionaliteit wordt geboden? Welke kantoren gingen je voor en met welke ervaring en adviezen. Wat zijn eventuele valkuilen en wat kun je van elkaar leren?

In relatie tot portaalsoftware komt o.a. de digitale handtekening aan de orde met onderscheid tussen 1) de normale digitale handtekening 2) de geavanceerde elektronische handtekening en 3) de gekwalificeerde elektronische handtekening. De mate van ondersteuning is in kaart gebracht en komt uitgebreid aan de orde tijdens de praktijkdag.

Maak op de informatiemarkt kennis met: Acuity, PSOhub, Simplicate, Mijn Kantoor, Sultan CRM, SecureLogin, AdminPulse, Pink Web Applications, CreAim, Radar 365 en Visma Accountancy software.

Meer informatie en aanmelden voor deze praktijkdag op 11 mei 2022.


Wiki Salaris- en HRM-software uitgebreid
Komend najaar verschijnt een update van de gids "Salaris- en HRM-software". Met het actuele aanbod van betreffende software, aangevuld met functies en eigenschappen per pakket. Alvast vooruitlopend op de nieuwe gids is de "Wiki Salaris- en HRM-software" uitgebreid met onder andere:

  • Duurzaamheidsregistratie; in eerste instantie gericht op registratie van CO2-uitstoot in het verkeer van werknemers.
  • Declaraties door medewerkers; het registreren, beoordelen en afhandelen van zakelijke uitgaven door medewerkers. ook wel aangeduid als Expense management.
  • HR On boarding software; bedoeld om zo efficiënt mogelijk nieuwe medewerkers in te werken en te begeleiden.
  • Digitaal ondertekenen; zodat medewerkers documenten digitaal kunnen ondertekenen. Denk aan een arbeidsovereenkomst of een beoordelingsverslag. 

Naar Wiki Salaris- en HRM-software.


Onderzoek en artikelen

Snel aan de slag met elektronisch factureren: checklist voor gebruikers
Elektronisch factureren in Nederland is toe aan een massale adoptie van zowel uitgaand elektronisch factureren als inkomend elektronische factuurverwerking. Doet u ook mee? Deze gids is bedoeld als handvat voor de gebruiker. Met onder andere: een eenvoudig stappenplan, uitleg over formaat en verzendkanaal en selectiecriteria E-factureren voor factuur-, boekhoud- en ERP-software.
Lees verder en opvragen gids.

70 openstaande punten RGS: oproep aan de staande SBR/RGS organisatie om orde op zaken te stellen
In navolging op 2021 is in het voorjaar van 2022 opnieuw een samenvatting gemaakt van de bij ons bekende openstaande punten aangaande het Referentie Grootboekschema (RGS). Het gaat dan zowel om onvolkomenheden in het RGS-schema als onduidelijkheden en vragen over de implementatie van het schema. Maart 2022 was sprake van 70 openstaande punten, een aantal dat inmiddels verder is gegroeid.
Lees verder.

RGS en hoe om te gaan met branche specifieke rekeningen
In de Excel versie van RGS zijn branche specifieke rekeningen opgenomen op basis van filters. In de RGS taxonomie (in XBRL) ontbreken dergelijke filters geheel heb ik begrepen. En lang niet alle leveranciers van boekhoudsoftware maken optimaal gebruik van de aanwezige filters die ook de loop van de tijd zijn uitgebreid of aangepast. Er is nu een voorstel dat beoogt een werkbare oplossing aan te dragen. Reacties zijn welkom.
Lees verder (op Boekhoudplaza.nl).

Verwacht

  • Gids boekhoudsoftware 2022 (juni 2022)
    De Gids Boekhoudsoftware geeft inzicht in nagenoeg alle standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar: ZZP'ers en klein MKB, Middelgrote bedrijven (MKB) en Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals). Met natuurlijk ook weer aandacht voor nieuwe functionaliteit.

  • Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (september 2022)
    Deze gids Gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners". Doelstelling van deze gids is potentiële gebruikers van ERP & Logistieke softwaresystemen een handvat te bieden bij de selectie van dergelijke software, inzicht te bieden relevante ontwikkelingen en visie.

Meer actueel onderzoek.


Blogs en white papers

Overheid en grote ondernemingen laten het MKB onvoldoende meeprofiteren van elektronisch factureren
Er zijn overheden en ondernemingen die leveranciers verplichten om facturen via Peppol aan te leveren, maar dat op hun beurt zelf niet doen. Deze partijen blijven gewoon Facturen per email verzenden als bijlage in PDF of in het ergste geval facturen sturen per post.
Lees blog.

Gratis Auditfiles Viewer
Het is weer zover
De jaarlijkse belastingaangifte en/of accountantscontrole levert altijd weer de nodige spanningen en hoofdbrekens op. Klopt het allemaal, is er niets vergeten, zijn er geen fouten gemaakt?
Een goede kans dat de Auditfiles Analyser & Reporter van Easy2Analyse u kan helpen deze vragen te beantwoorden. Geheel gratis!
Lees paper.

De toegevoegde waarde van het boekhoudpakket AFAS SB+
AFAS SB+ is een boekhoudpakket voor ondernemers en zzp’ers. Dat zit al in de naam: SB staat voor Small Business. Kleine bedrijven kunnen lezen en schrijven met deze software. Samen met hun accountant, want SB+ is ideaal voor accountantskantoren die de boekhouding doen voor mkb-bedrijven. En dan vooral in goede samenwerking.
Lees paper.

Portaalsoftware en het ondersteunen van Digitaal ondertekenen
Naast het accorderen van documenten, bijvoorbeeld door het zetten van een vinkje door een geautoriseerde gebruiker, vindt ook het digitaal ondertekenen van documenten door cliënten steeds meer plaats. Digitaal ondertekenen wordt daarom genoemd als functie van portaalsoftware.
Lees blog.

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

11-5-2022
Praktijkdag Practice management software opnieuw uitgevonden

Hoe efficiënt wil je als accountants- en administratiekantoren werken? Welke kantoren gingen je voor en met welke ervaring en adviezen. En wat kun je van elkaar leren? Met naast practice management ook aandacht voor portaalsoftware. 
Meer informatie en aanmelden.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

IBAN-Naam Check van SurePay nu ook beschikbaar voor Buckaroo klanten [ 13-04-2022 ]
Buckaroo biedt een nieuwe service aan: de IBAN-Naam Check van SurePay. Deze validatiecheck is met name interessant voor Buckaroo klanten met veel incasso’s, ook wel SEPA Direct Debit betalingen genoemd. Met de IBAN-Naam Check worden betaalgegevens van nieuwe klanten, leveranciers of medewerkers gecontroleerd op juistheid. Hiermee worden fraude en fouten voorkomen.
Lees verder...

Overig nieuws

Bizcuit koppelt met Twinfield [ 04-04-2022 ]
Koppel nu Bizcuit met je Twinfield boekhouding om automatisch banktransacties af te leveren in Twinfield. Ook kan je in de Bizcuit app je openstaande posten vanuit Twinfield bekijken en direct betalen vanaf je gekoppelde bankrekening. Bonnen en facturen die je ontvangt en goedkeurt in de Bizcuit app worden automatisch via Basecone afgeleverd in Twinfield (PDF + UBL).
Lees verder...

E-factureren met DICO voor bouw- en infrabedrijven via eVerbinding [ 05-04-2022 ]
Sinds 1 januari 2022 is e-factureren binnen bouw- en infrabedrijven verplicht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van DICO (SALES005), een afspraak tussen fabrikanten, groothandels, bouw-, onderhouds- en installatiebedrijven én woningcorporaties over de indeling van de e-factuur. Ook e-factureren via DICO? Via eVerbinding kan het!
Lees verder...

Provincie Noord-Brabant succesvol met e-factureren via Peppol [ 05-04-2022 ]
Samen met partner Avelon regelt eVerbinding dat de e-facturen op de juiste plek terechtkomen binnen de provincie. E-facturen worden verstuurd via het beveiligde e-facturatienetwerk Peppol en zijn ook zichtbaar in het platform van eVerbinding.
Lees verder...

Hoe ga jij om met informatieveiligheid op je werk? Doe de gratis check [ 05-04-2022 ]
De toenemende digitalisering van onze informatie, data en bestanden heeft veel voordelen opgeleverd. Grote archiefkasten zijn verleden tijd en je hebt overal toegang tot je eigen bestanden, waar je ook werkt. De keerzijde is dat de digitaliseringstrend ons ook kwetsbaar heeft gemaakt voor interne en externe risico’s en kan leiden tot onherstelbaar dataverlies.
Lees verder...

Digitaal ondertekenen met Visma | PinkWeb nu nog verder verbeterd [ 09-04-2022 ]
Visma | PinkWeb introduceerde eind vorig jaar een eigen ondertekenoplossing: Connected Signing. Digitaal ondertekenen, maar dan als onderdeel van het volledige digitale proces in plaats van een losstaande handeling. Volledig geïntegreerd, zonder onnodig handwerk en met minder risico op fouten. En Connected Signing is nu nóg verder verbeterd.
Lees verder...

Verstraten & Bergkamp: nog gerichter adviseren met KING [ 09-04-2022 ]
Vanwege hun jarenlange ervaring in het begeleiden en adviseren van klanten op het gebied van administratieve dienstverlening, loonadministraties en belastingadviezen is advieskantoor Verstraten & Bergkamp een onmisbare sparringpartner voor hun klanten. Erik Verstraten en Bas Bergkamp stellen het belang van de klant met behulp van slimme automatisering altijd centraal.
Lees verder...

Gratis webinar: Next Level Productieplanning [ 09-04-2022 ]
Orderacceptatiemodule. Met deze module kan men de impact van een order op de planning simuleren en een betrouwbare leverdatum genereren voordat de order definitief wordt geaccepteerd. Deze feature is uniek in de markt en brengt veel gemak en tijdwinst met zich mee.
Lees verder...

e-Boekhouden.nl en uitbreiding van bankkoppelingen met SNS, ABN AMRO en Rabobank [ 09-04-2022 ]
Rabobank stopt per 1 juli 2022 met de ondersteuning van de huidige bankkoppeling. e-Boekhouden.nl heeft voor u een nieuwe Rabobank Bankkoppeling ontwikkeld. Zo laadt u nog steeds automatisch uw banktransacties in uw boekhouding.
Lees verder...

De zvoove Group bundelt de krachten met Pivoton Software, een van de grootste leveranciers van software voor de flexbranche in Nederland [ 11-04-2022 ]
Pivoton wordt onderdeel van de zvoove Group - Versnelde uitbreiding van zvoove's marktleiderschap in de Europese markt voor uitzendsoftware - Uitstekende vooruitzichten voor de klanten en medewerkers van Pivoton.
Lees verder...

De klantreis in één online systeem van Simplicate - ontdek het op de Praktijkdag Practice Management [ 16-04-2022 ]
Binnen de accountancybranche ligt de nadruk steeds meer op advieswerk. Deze ontwikkeling stelt accountants meer dan ooit in staat om in hun kracht te staan. Tegelijkertijd is het voor veel kantoren een uitdaging om extra tijd te vinden voor hun klanten. Simplicate laat tijdens de Praktijkdag zien wat de best practises zijn voor accountants om de klantreis te optimaliseren. Daarmee krijg je centraal inzicht in alle klanten, op ieder gewenst moment. Je ervaart de meest efficiënte flow in jouw accountantskantoor, van eerste klantcontact tot factuur.
Lees verder...

DNA neemt FreshERP software over en richt zich met nieuw bedrijf op de groente- en fruitsector [ 20-04-2022 ]
DNA Services, uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een nieuwe overname afgerond. Het IT-bedrijf uit Zuid-Holland heeft in het afgelopen kwartaal de FreshERP software overgenomen van Coöperatieve Caswell IT Group. Deze coöperatie bestaat uit verschillende groente- en fruitbedrijven die samenwerken op het gebied van automatisering. Het FreshERP softwarepakket is toepasbaar voor bedrijven met enkele tot honderden medewerkers.
Lees verder...

Nieuwe App launch Gekko Hours 4.0 [ 21-04-2022 ]
Gekko lanceert vandaag de nieuwe Gekko Uren 4.0 versie app voor mobiel. Met deze grote update kan iedere Gekko gebruiker de eigen agenda synchroniseren met de urenadministratie in Gekko. De nieuwste versie van de app is nu beschikbaar in de Google Play Store and Apple store. En is per direct beschikbaar voor de ruim 120.000 Gekko gebruikers in Nederland, België en Spanje.
Lees verder...

In 4 stappen jouw contractadministratie optimaliseren [ 26-04-2022 ]
Eerder onderzoek van Elvy wijst uit dat meer dan de helft van de mkb’ers ontevreden is over de manier waarop contractinformatie binnen de organisatie wordt vastgelegd. Dat terwijl organisaties steeds vaker contracten afsluiten voor de afname van een product of dienst en de noodzaak om contracten op een georganiseerde manier vast te leggen toeneemt.
Lees verder...

AdminPulse, de intelligente cloudoplossing voor accountants treedt toe op de Nederlandse markt [ 30-04-2022 ]
AdminPulse, dé intelligente cloudoplossing voor accountants, boekhouders en controleurs, kondigt vandaag de uitbreiding naar Nederland aan. AdminPulse is kantoorbeheer software die met innovatieve functies toevoegt aan de mogelijkheden om processen binnen het accountantskantoor te optimaliseren.
Lees verder...

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2021)
- De complete gids Elektronisch factureren (2021)
- Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (2021/2022)
- Gids Salaris- en HRM-software (2021/2022)
- Gids RPA en robotic accounting (2020)
- Software voor Financial Planning and Analysis (FP&A): BI & CPM (2020)
- ICT Accountancy softwaregids (2022)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (2021)
- RGS uniform rekeningschema voor bedrijven (2020)

Meer rapporten en onderzoek op onze website.


KING Software

Cash Software

Radar Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

VISMA

Twinfield

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Twinfield

SnelStart

Kleisteen  

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.


Onerzoeksbureau GBNED