Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl november 2022: grote verschillen ondersteuning robotic accounting

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief

Uitgave november 2022

Actueel

Boekhoudsoftware middelgroot: aanzienlijke verschillen in standaard ondersteuning robotic accounting
Vandaag de dag is “robotic accounting” het belangrijkste selectiecriterium als het gaat om boekhoudsoftware. Robotic accounting functies beschouwen we als de motor van boekhoudsoftware om deze efficiënt te laten werken. Boekhoudsoftware gericht op het segment “klein MKB” loopt voorop als het gaat om robotic accounting. Ditmaal hebben we echter onderzoek gedaan naar de mate waarin boekhoudsoftware voor ondernemingen in het segment “middelgroot” robotic accounting functionaliteit ondersteunt. 

De ondersteuning van 49 robotic accounting functies hebben we op een rij gezet voor AFAS Profit, Exact Globe+, KING Finance, Microsoft Dynamics 365 Business Central, Oracle NetSuite, Twinfield en Visma.Net. 

AFAS Profit (met de hoogste score), KING Finance en Visma.net scoren volgens ons onderzoek het hoogst als het gaat om standaard aanwezige functies op het gebied van robotic accounting, zoals door ons benoemd.
Bij Microsoft Dynamics 365 Business Central (BC) en Oracle NetSuite ben je volgens ons op dit moment het meest aangewezen op partnerfunctionaliteit van een externe partij voor robotic accounting.

Boekhoudsoftware: robotic accounting

Via het rapport “Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting” kan de lezer zelf nagaan welke functies voor robotic accounting van belang zijn en hoe het zit met de ondersteuning daarvan in de geboden oplossingen.
Meer informatie en aanvragen gratis rapport.


Onderzoek en artikelen

Terugblik en presentaties Seminar RPA en Robotic accounting op 12 oktober 2022
Op woensdag 12 oktober j.l. heeft voor de 5e maal het druk bezochte "Seminar RPA en robotic accounting" plaatsgevonden te Hoevelaken. Met op het programma:

 • Open banking en PSD2; vanuit Rabobank.
 • Embedded Lending samenwerking tussen Bizcuit en Rabobank.
 • De roadmap binnen Peppol op het gebied van e-facturatie; vanuit OpenPeppol en de Nederlandse Peppolautoriteit.
 • Live demo werking van "Invoice Response" (factuur retourberichten); vanuit eVerbinding en Zenvoices.
 • Robotic process Automation (RPA) en de samenhang met Artificial Intelligence (AI), toegelicht met praktijkvoorbeelden; vanuit Flow Robotics.
 • Moneybird: Eerste boekhoudpakket met volledig geïntegreerde betaalrekening en betaalpas.
 • Evaluatie boekhoudsoftware voor (middel)grote bedrijven gericht op robotic accounting; vanuit Onderzoeksbureau GBNED.
 • Blockchain omarmd in relatie tot boekhoudsoftware; vanuit Visma | Yuki.
 • Het referentie grootboekschema (RGS); vanuit Harold Kinds (geestelijk vader van RGS).
 • RGS breed omarmd binnen een accountantspraktijk; vanuit 216 accountants.

Naar terugblik en opvragen presentaties Seminar RPA en Robotic accounting.

Verwacht

 • Gids Salaris- en HRM-software (najaar 2022)
  Deze gids biedt inzicht in het complete spectrum van toepassingen op het gebied van salaris- en HRM-software. Met inzicht in: zelfstandige salarissoftware, zelfstandige HRM-software, geïntegreerde salaris- en HRM-software en toepassingen gericht op slechts een of enkele aspecten.

 • Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (winter 2022)
  Deze gids Gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners". Doelstelling van deze gids is potentiële gebruikers van ERP & Logistieke softwaresystemen een handvat te bieden bij de selectie van dergelijke software, inzicht te bieden relevante ontwikkelingen en visie.

Meer actueel onderzoek.


Blogs en white papers

30 kengetallen beschikbaar op basis van RGS met formules voor iedere boekhouding
Hoe kun je de accountancysector en financials in het bedrijfsleven stimuleren gebruik te maken van het Referentie grootboekschema (RGS). Het antwoord is simpel: "Zorgen dat RGS van toegevoegde waarde is voor de beoogde doelgroep". Inmiddels wordt door GBNED gewerkt aan meerdere initiatieven om het gebruik van RGS in de praktijk te stimuleren. Een van deze initiatieven is RGS kengetallen.

RGS kengetallen is nu gestart met een set van 30 ratio’s, voorzien van formules en de onderliggende RGS-codes. De bedoeling is hiermee goed inzicht te geven in de afzonderlijke (RGS) elelementen waaruit een kengetal is opgebouwd. Het staat een ieder vrij de opbnouw desgewenst aan te passen naar eigen inzicht. 

Zowel traditionele kengetallen, denk aan current- en quick ratio, als een eerste aanzet voor financiële kengetallen op het gebied van duurzaamheid, zijn opgenomen. Voor dit laatste is voor zover ik weet nog geen standaard set beschikbaar. 
Lees verder...

Elvy: in 4 stappen naar een digitaal en geautomatiseerd declaratieproces [ 23-10-2022 ]
Het indienen en verwerken van declaraties is een proces waar de meeste organisaties mee te maken krijgen, maar het wordt vaak niet als eerste aangepakt bij optimalisering van de bedrijfsprocessen. Het draagt tenslotte niet direct bij aan de bedrijfsdoelstellingen.
Lees verder...

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

14-12-2022
Seminar Sustainability Reporting

Inzicht wordt gegeven in de mogelijkheden op het gebied van Sustainability Reporting en de ondersteuning daarvan door software. Ook wordt ingegaan op de visie en ontwikkeling van Sustainability Reporting door softwareleveranciers. In hoeverre zijn deze laatste pro-actief bezig en wat mag u daarvan verwachten. Dit seminae vindt plaats op woensdag 14 december a.s.
Meer informatie en aanmelden.


Referentie Grootboekschema
We besteden speciaal aandacht aan RGS MKB (Referentie Grootboekschema voor het MKB).
Daarvoor is dit onderdeel in deze nieuwsbrief opgenomen.

Boekingsvoorbeelden
Ditmaal aandacht voor de volgende boekingsvoorbeelden:

Zie alle boekingsvoorbeelden.

En aandacht voor het volgende openstaande punt:

 • RGS nummer bevat fouten in de opbouw
  Het RGS referentienummer is bedoeld om het RGS-schema weer te geven op volgorde van een decimaal rekeningschema. Binnen de codering zijn daartoe de nodige fouten aanwezig. Dit oplossen door het RGS-nummer dan maar te verwijderen (voorstel RGS beheergroep) is niet de oplossing. Dat er fouten aanwezig zijn is al een paar jaar bekend. Het oplossen laat nog op zich wachten vanuit het SBR/RGS programma.
  Lees verder.  

Zie alle openstaande punten.


Nieuws uit de markt

Nieuwe release Exact draagt bij aan verdere automatisering en digitalisering in het MKB [ 04-10-2022 ]
Exact introduceert vandaag de Autumn’22 Release. Met de nieuwe oplossingen en features kunnen mkb’ers hun organisatie verder digitaliseren en automatiseren. Er is meer werk te verrichten met minder werknemers - vanwege de krapte op de arbeidsmarkt en ziekteverzuim - en in minder tijd. Automatisering maakt organisaties minder afhankelijk van de omvang van hun personeelsbestand, en zorgt er bovendien voor dat mensen steeds kwalitatiever werk kunnen leveren.
Lees verder...

Unit4 gaat samenwerking met eConnect aan [ 04-10-2022 ]
Unit4, leider in zakelijke cloudapplicaties voor dienstverlenende organisaties, maakt vandaag bekend te gaan samenwerken met eConnect International, een Nederlandse marktleider in multi-channel factuur- en orderverwerking via Peppol.
Lees verder...

Door slimme software in te zetten trek je nieuw personeel aan, zonder dat er andere beloftes nodig zijn [ 04-10-2022 ]
Voor het personeel wat je al hebt is het overigens ook een uitkomst. De automatisering van terugkerende werkprocessen zorgt voor een betere verdeling tussen tijd en taken. Het gevolg? Een verminderde werkdruk en minder handmatige controles. Als we naar de huidige situatie kijken, is dat precies waar voor veel (assistent) accountants de schoen wringt.
Lees verder...

CapsNobel winnaar tiende editie van de Exact Cloud Award 2022 [ 09-10-2022 ]
CapsNobel is er tijdens de tiende editie van de Exact Cloud Award vandoor gegaan met dé Cloud Award 2022. Naast deze terechte winnaar vielen er nog drie andere kantoren in de prijzen tijdens deze bijzondere jubileumeditie. De winnaars worden bepaald aan de hand van een onderzoek onder 45.000 ondernemers om tot een groep genomineerden te komen.
Lees verder...

Yuki introduceert Sustainability Award [ 11-10-2022 ]
Yuki voegt een nieuwe award toe waar in 2023 voor het eerst om gestreden kan worden. In een video legt Dewi Vermeulen, Strategic Project Director bij Visma | Yuki, uit waarom deze Sustainability Award geïntroduceerd wordt en hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen.
Lees verder...

Bizcuit en Rabobank introduceren samen financiering in een minuut [ 17-10-2022 ]
Bizcuit en Rabobank bieden ondernemers vanaf vandaag geïntegreerde financiering aan. Dit wordt ook wel ‘embedded lending’ genoemd. Ondernemers kunnen direct zien hoeveel financiering ze kunnen krijgen en deze eenvoudig binnen één minuut aanvragen, zonder daarvoor de Bizcuit ondernemersapp te hoeven verlaten. Rabobank biedt als eerste bank in Europa deze mogelijkheid en Bizcuit heeft als eerste partner de primeur.
Lees verder...

LemonForce: transacties uit Mollie automatisch overzetten naar Twinfield [ 17-10-2022 ]
Transacties uit Mollie automatisch overzetten naar Twinfield. Dit gaat perfect met de Mollie Twinfield koppeling van LemonForce. Uniek aan deze koppeling: het werkt real time. Dus altijd een actueel overzicht van je financiële administratie. Straks ook voor meerdere betaalproviders!
Lees verder...

Keurmerk betrouwbaar boekhoud met succes drie jaar verlengd voor e-Boekhouden.nl [ 17-10-2022 ]
Het "Keurmerk betrouwbaar boekhouden" is met drie jaar verlengd voor het online boekhoudpakket e-Boekhouden.nl van de gelijknamige softwareleverancier. Verlenging heeft plaatsgevonden op basis van het meest recente normenkader (2022).
Lees verder...

Easy1 introduceert purchase to pay software die toegankelijk is voor het MKB [ 17-10-2022 ]
Easy1, een telg van Easy Systems, introduceert purchase to pay software die toegankelijk is voor het MKB. Met een uniek prijsmodel, het hele platform is al vanaf €0,- te gebruiken, maakt Easy1 het mogelijk om het proces van inkoop tot betaling te automatiseren op een manier die sterk lijkt op hoe ‘de grote jongens’ het doen.
Lees verder...

BCS breidt marketpositie uit met de overnames van Nederlandse softwarebedrijven MediSoft en Tasper [ 18-10-2022 ]
HRM & Salarisadministratie softwareleverancier BCS HR Group (“BCS”) heeft met steun van software investeerder Main Capital Partners twee Nederlandse softwarebedrijven, Tasper en MediSoft, overgenomen. Dit zijn de tweede en derde add-on acquisities sinds de investering van Main Capital Partners in april 2022. Door de twee bedrijven over te nemen breidt BCS hun marktpositie binnen de Benelux regio uit.
Lees verder...

IPL Advies publiceert onderzoek naar ERP-systemen voor Productie en Groothandel 2023 [ 23-10-2022 ]
Sinds 1992 voert IPL Advies een periodiek onderzoek uit naar ERP Systemen. In 2022 is dit voor de 23e keer uitgevoerd. In de periode april 2022 – september 2022 hebben de adviseurs van IPL, 36 ERP-systemen geëvalueerd aan de hand van een diepgaande vragenlijst.
Lees verder...

Visionplanner en MLE lanceren Visionplanner Compilation [ 24-10-2022 ]
Visma | visionplanner en Visma | MLE lanceren vandaag een nieuwe cloud oplossing voor de jaarrekening: Visionplanner Compilation. De softwarepartijen, die in november 2020 besloten te gaan samenwerken, hebben de sterke punten van beide oplossingen gecombineerd. Het resultaat is een flexibele en schaalbare cloudoplossing, waarmee accountants hun volledige klantportfolio kunnen bedienen.
Lees verder...

Visma neemt OutSmart over met field service management software [ 25-10-2022 ]
Visma, Europees leider in cloudsoftware, neemt OutSmart over. OutSmart is een SaaS scale-up die field service management software ontwikkelt voor kleine en middelgrote bedrijven. OutSmart is opgericht in Nederland en daarnaast actief in België, Duitsland en Portugal. Door aansluiting bij Visma kan OutSmart de groeiambities versnellen.
Lees verder...

vidaXL met SAP voorbereid op verdere expansie [ 31-10-2022 ]
Als het aan vidaXL ligt, kleurt de hele wereld paars. De online retailer is vastberaden om wereldwijd marktleider te worden in slow moving consumer goods. Bij die ambitie hoort een solide platform voor warehousemanagement. Voor het bedrijf uit Venlo reden om te migreren naar SAP S/4HANA Extended Warehouse Management (EWM), in de Google Cloud.
Lees verder...

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2022)
- Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting (2022)
- De complete gids Elektronisch factureren (2021)
- Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (2021/2022)
- Gids Salaris- en HRM-software (2021/2022)
- Software voor Financial Planning and Analysis (FP&A): BI & CPM (2020)
- ICT Accountancy softwaregids (2022)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (2021)
- RGS uniform rekeningschema voor bedrijven (2020)

Meer rapporten en onderzoek op onze website.


KING Software

Cash Software

Radar Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

VISMA

Twinfield

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Twinfield

SnelStart

Kleisteen  

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.


Onerzoeksbureau GBNED