Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl feb 2023: ICT Accountancy Softwaregids: ontwikkeling en innovatie

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief

Uitgave februari 2023

Actueel

15 februari 2023
Praktijkdag scan, herken en factuurverwerking 2023
Belangrijke aanbieders geven een presentatie en zijn aanwezig op de informatiemarkt, te weten:

 • Banqup (Unifiedpost),
 • Basecone,
 • Bizcuit en Klippa,
 • Blue10,
 • eConnect (v.h. eVerbinding),
 • Lucom,
 • Lyanthe,
 • Zenvoices.

Met verder praktijkervaring door Corné de Bruin van De Bruin Consultancy en Isolde Goulooze van Finance Anders. Beide hebben ervaring met meerdere toepassingen.
En er is ook aandacht voor elektronisch factureren op basis van Peppol.
Meer informatie en aanmelden praktijkdag "Scan, herken en factuurverwerking" op 15-2-2023.


Onderzoek en artikelen

ICT Accountancy Softwaregids: productontwikkeling en innovatie
Wist u dat er meer dan 110 aanbieders zijn met een of meer softwaretoepassingen voor accountants- en administratiekantoren?

De ICT Accountancy softwaregids geeft jaarlijks een zo compleet en actueel mogelijk inzicht in beschikbare standaard software voor de accountancysector. Nu ook met aandacht voor productontwikkeling en innovatie. Zo is er in de gids aandacht voor standaarden als UBL, RGS en PSD2. En ontwikkelingen als robotic accounting, elektronisch factureren, open banking, api en RPA. Ook geven verscheidene softwareleveranciers antwoord op de vraag naar recente productontwikkeling het afgelopen jaar en geplande ontwikkeling het nieuwe jaar.

En hoewel primair bedoeld voor de accountancy is deze gids ook bruikbaar voor andere financials.

De volledige ICT Accountancy softwaregids: productontwikkeling en innovatie 2023 is hier gratis beschikbaar.

Verwacht

 • Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (15-2-2023)
  Inzicht in alle oplossingen op het gebied van scannen en herkennen van boekingsdocumenten, al dan niet aangevuld met functionaliteit op het gebied van elektronische factuurverwerking.

  Wordt mondeling toegelicht tijdens de "Praktijkdag scan, herken en factuurverwerking" op woensdag 15 februari 2023.

 • Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (voorjaar 2023)
  Deze gids is gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners. Doelstelling van deze gids is potentiële gebruikers van ERP & Logistieke softwaresystemen een handvat te bieden bij de selectie van dergelijke software, inzicht te bieden relevante ontwikkelingen en visie.

 • Cybersecurity met authenticatie- en autorisatiemiddelen (1-4-2023)
  Gericht op authenticatie- en autorisatiemiddelen voor de eindgebruiker in zowel het bedrijfsleven, bij de overheid als binnen de accountancysector. Met digitaal ondertekenen, wachtwoordmanagers, single sign-on en beveiligd berichtenverkeer.

 • Externe verslaggeving, audits en adviesrapportages (1-5-2023)
  Dit nieuwe rapport is gericht op software voor externe verslaggeving, met name de jaarrekening, kredietrapportages en aangiftes IB en VPB. Gericht op software voor de samenstel- en auditpraktijk met dossierbeheer en werkprogramma's. En tot slot op de adviespraktijk.

Meer actueel onderzoek.


Blogs en white papers

Een practice management systeem: digitaal platform als fundering voor digitale transitie
Een platform heeft het doel een dienst te leveren aan gebruikers. Dit gebeurt door verschillende databronnen, systemen en mensen met elkaar te verbinden. Een digitaal platform vormt zo ook een stevige fundering voor de digitale transitie van accountantskantoren. Het is de basis waarop je digitale diensten kunt bouwen en bestaande processen kunt digitaliseren.
Lees verder.

KING Software: hoe je klanten gerichter bijstaat tijdens een consolidatie
De samenwerking tussen ondernemers en accountants is niet beperkt tot het opstellen van een jaarrekening of het indienen van fiscale aangiften. Zeker tijdens een consolidatie heb je als accountant een belangrijke rol in het proces. Omdat consolideren veel handmatig werk vergt en veel tijd kost, is de vraag hoe je je klant zo gericht mogelijk kunt adviseren tijdens dit proces.
Lees verder.

Ponto for Representatives: accountants veilig toegang tot bankrekeningen van klant
Eenvoudig en veilig je bankrekening koppelen, dat is altijd de missie van Ibanity geweest. Ibanity heeft de manier waarop onze klanten toegang hebben tot hun bankgegevens getransformeerd. Inmiddels is Ponto verbonden met meer dan 1800 banken in heel Europa en maken meer dan 150 partners gebruik van onze uniforme rekeninginformatie en betaalinitiatie APIs.
Lees verder.

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

9-2-2023
Visma Webinar: trends and best practices while building integrations

Op 9 februari 2023 organiseert Visma vab 09:00 - 10:00 uur het webinar "Trends and best practices while building integrations". Bedoeld voor professionals die zich bezighouden met integraties die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends en best practices op het gebied van integraties.
Lees verder...

15-2-2023
Praktijkdag scan, herken en factuurverwerking

Laat je informeren over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van scannen & herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking. En welke kansen biedt eFactureren en Peppol. Kortom: welke toepassingen zijn voorbereid op de toekomst van morgen.
Meer informatie en aanmelden.


Referentie Grootboekschema
We besteden speciaal aandacht aan RGS MKB (Referentie Grootboekschema voor het MKB).
Daarvoor is dit onderdeel in deze nieuwsbrief opgenomen.

RGS MKB afgestemd op RGS 3.5 
GBNED heeft in samenwerking met NOAB eind 2022 een inventarisatie gemaakt van RGS codes waarvan het zinvol wordt geacht deze op te nemen op RGS niveau 4. Dit vanuit de filosofie dat RGS niveau 5 is bedoeld voor mutaties en RGS MKB alleen gebruik maakt van RGS niveau 4. Ook meerdere boekhoudpakketten ondersteunen RGS alleen t/m niveau 4. Zo blijft RGS beheersbaar.

Als voorbeeld enkele benodige rekeningen in relatie tot de BTW:
De voorgestelde rekening "BTW afdracht", die al meer dan 3 jaar op het verlanglijstje stond, is inmiddels opgenomen in RGS 3.5 (eerder deze maand verschenen). Maar aparte rekeningen op niveau 4 in relatie tot BTW-verlegd zijn niet gehonoreerd door het SBR programma waaronder RGS valt. Zonder inhoudelijke terugkoppeling. Zie ook uitgebreide RGS MKB documentatie over BTW verlegd.

Lees verder en opvragen uitgewerkt Excel-bestand (met inventarisatie van betreffende RGS codes, aangevraagd vanuit RGS MKB, die wel/niet zijn opgenomen in RGS 3.5).

Boekingsvoorbeelden
Ditmaal aandacht voor de volgende boekingsvoorbeelden:

Zie alle boekingsvoorbeelden en alle openstaande punten.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

De Utrechtse fintech SurePay introduceert de IBAN-Naam Check Portal [ 25-01-2023 ]
De Utrechtse fintech SurePay introduceert vandaag de IBAN-Naam Check Portal. Via de Portal kunnen bedrijven snel, efficiënt en 24 uur per dag controleren of ze de juiste betaalgegevens van een klant, leverancier of medewerker hebben. Daarmee helpt SurePay fraude op te sporen en vergissingen te voorkomen.
Lees verder...

Overig nieuw

DAPAS is per 1-januari 2023 officieel onderdeel van Hyarchis [ 09-01-2023 ]
Deze overname van DAPAS door Hyarchis maakt het voor ons mogelijk om essentiële technologieën te combineren, waardoor we de eerste complete compliance-oplossing voor de accountancymarkt kunnen gaan lanceren.
Lees verder...

Twee op de drie managers stelt dat real-time informatievoorziening aankomende jaren een grotere rol krijgt [ 10-01-2023 ]
Zeker twee op de drie (67%) managers stelt dat real-time informatievoorziening de aankomende jaren een grotere rol krijgt binnen organisaties. Dit blijkt uit onderzoek van low-code specialist voor bedrijfskritische software USoft. In de logistieke en transportsector ligt dit percentage zelfs nog hoger: hier verwacht maar liefst 82 procent van de managers een toenemend gebruik van real-time informatievoorziening.
Lees verder...

VDL Enabling Technologies Group kiest Infor voor modernisering ERP [ 11-01-2023 ]
Infor, de industry cloud company, kondigt aan dat VDL Enabling Technologies Group (ETG) uit Eindhoven de Infor CloudSuite Industrial Enterprise inzet voor de modernisering van haar Baan ERP-oplossing. Infor ondersteunt VDL ETG met deze stap naar de cloud en de realisatie van hun ‘digitale fabriek’ visie.
Lees verder...

Nieuw: Power BI Connector voor Loket [ 11-01-2023 ]
Davista breidt haar koppelingsplatform uit met de nieuwe Power BI Connector voor Loket! Met deze connector importeer je op een eenvoudige en veilige manier de gegevens uit Loket in Power BI.
Lees verder...

Softwareleverancier AllSolutions heeft zich aangesloten bij DIAS Group [ 16-01-2023 ]
Softwareleverancier AllSolutions heeft zich aangesloten bij DIAS Group. Hiermee zet de organisatie de volgende stap in haar groeistrategie. AllSolutions helpt projectgestuurde organisaties succesvol te worden door met online bedrijfssoftware grip te bieden op bedrijfsprocessen. AllSolutions biedt een modern schaalbaar ERP-systeem in de cloud voor ondernemingen die al hun bedrijfsprocessen vanuit één applicatie willen beheren.
Lees verder...

Unit4 lanceert Unit4 Marketplace [ 18-01-2023 ]
Unit4, leider in zakelijke cloudapplicaties voor mensgerichte organisaties, kondigt vandaag de lancering van de Unit4 Marketplace aan. Dit nieuwe platform biedt zijn ISV-, reseller- en servicepartners de mogelijkheid om innovatieve applicaties voor verticale markten aan te bieden met een kant-en-klare integratie met de ERP-oplossingen van Unit4.
Lees verder...

eVerbinding, marktleider op het gebied van e-facturatie in Nederland, gaat verder als eConnect [ 18-01-2023 ]
eVerbinding, marktleider op het gebied van e-facturatie in Nederland, gaat vanaf vandaag verder als eConnect. Samen met de vernieuwde uitstraling moet de naam zorgen voor meer uniformiteit en een duidelijkere positionering van het bedrijf in binnen- en buitenland.
Lees verder...

INNOPAY voorspelt dat de Europese embedded lending-markt tegen 2030 zal groeien tot € 10 miljard per jaar [ 18-01-2023 ]
Hoewel de markt voor embedded finance nog in de kinderschoenen staat, gaat het snel. Gedreven door digitalisering en stijgende verwachtingen neemt de vraag toe bij zowel klanten als potentiële distributeurs. Ondertussen werken financiële instellingen aan de aanbodkant met strategische partners aan relevante proposities om op te schalen.
Lees verder...

Alfa Accountants en Adviseurs viert livegang DigiOffice [ 20-01-2023 ]
Een feestelijk moment met taart om de livegang van DigiOffice samen te vieren. Voor Alfa Accountants en Adviseurs is het de afsluiting van een succesvolle implementatie van een nieuwe applicatie voor de circa 1.000 medewerkers.
Lees verder...

Main verstevigt positie in softwaremarkt voor banken met overname pdv en van den Berg [ 20-01-2023 ]
Main Capital Partners (“Main”) kondigt de platformovername aan van pdv Financial Software GmbH, een Duitse marktleider in software voor kapitaalmarkten. pdv en Main kondigen ook de overname aan van van den Berg GmbH en van den Berg Service AG, toonaangevende leverancier van betalingsverwerkingsoplossingen in Duitsland die ook uitbreidt naar de DACH-regio en andere Europese landen.
Lees verder...

PKIsigning: BTW-aangifte versturen via Digipoort en betalen via iDEAL [ 24-01-2023 ]
PKIsigning heeft deze week een belangrijke update uitgebracht die accountantskantoren helpt bij het proces voor de aangifte van omzetbelasting. Ondernemers geven eenvoudig hun goedkeuring op het XBRL-bestand en kunnen direct via iDEAL hun betaling regelen. Hiermee faciliteren accountantskantoren hun klanten en wordt betaalverzuim voorkomen.
Lees verder...

RUNNR.ai gaat gastervaring verbeteren met conversationele AI [ 24-01-2023 ]
RUNNR.ai, een Nederlandse start-up (ex-Booking.com, Catawiki & EY), is verheugd om de lancering van haar oplossing voor de hospitality markt aan te kondigen welke helpt om de gastbeleving te verbeteren door conversational AI te gebruiken op WhatsApp.
Lees verder...

Exact Software: juist nu elektronisch factureren met Peppol [ 27-01-2023 ]
Met Peppol kun je sneller, betrouwbaarder en goedkoper factureren. Via dit internationale netwerk is het namelijk mogelijk om elektronische facturen (digitale facturen) eenvoudig en veilig uit te wisselen. Dit wordt ook wel e-factureren (of e-invoicing) genoemd.
Lees verder...

Main verwerft een meerderheidsbelang in WeFact [ 31-01-2023 ]
Main Capital Partners (“Main”) kondigt vandaag de samenwerking aan met de Nederlandse facturatiesoftwarespecialist WeFact. Deze strategische samenwerking is gevormd om gezamenlijk de nationale en internationale groei van WeFact te versnellen.
Lees verder...

Nieuwe add-on van KING Software maakt bestandsuitwisseling tussen accountant en klant eenvoudiger [ 31-01-2023 ]
Een nieuwe add-on voor accountants, maakt het mogelijk om razendsnel bestanden te delen met de klant. Deze worden vervolgens opgeslagen op één centrale plek, zodat je nooit een bestand hoeft te zoeken óf verliest
Lees verder...

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2022)
- Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting (2022)
- Gids Salaris- en HRM-software (2023)
- De complete gids Elektronisch factureren (2021)
- Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (2022)
- Software voor Financial Planning and Analysis (FP&A): BI & CPM (2020)
- ICT Accountancy softwaregids (2023)
- Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (2018)
- Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (2021).

Meer rapporten en onderzoek op onze website.


KING Software

Cash Software

Radar Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

VISMA

Twinfield

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Twinfield

SnelStart

Kleisteen  

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.

 


Onerzoeksbureau GBNED