Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl: RPA, Robotic accounting, BI en AI

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief


Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Robotic accounting, Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.

Doelgroep
Financials, accountants-, administratiekantoren en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de mogelijkheden van RPA, Robotic accounting, E-factureren, BI en AI. 

Programma
Dagvullend programma vanaf 10.30 uur (wijzigingen voorbehouden):

 • Robotic Process automation (RPA): een andere benadering tot automatiseren
  Sam van der Wagen is mede oprichter van Viona en specialist op het gebied van procesoptimalisatie met inzet van robotic process automation (RPA).

  Sam geeft uitleg over RPA, dat een heel andere benadering is tot automatiseren. In plaats van databases te koppelen om gegevens uit systemen te krijgen bootst RPA het gedrag van de gebruiker na, waardoor hele processen van A tot Z geautomatiseerd kunnen worden. bovendien is het op bijna elk systeem toe te passen. Zo gaat Sam in op onder andere “On boarding van nieuwe medewerkers” en hoe RPA daarbij kan ondersteunen.

 • Het ontsluiten van data als basis voor analyses en rapportages in BI
  Pieter van der Zijpp is BI specialist bij The Big Data Chef. Pieter heeft uitgebreide ervaring met het leiden van BI projecten, voornamelijk met Power BI, voor zowel het bedrijfsleven als de accountancy.

  Pieter gaat in op het ontsluiten van data uit verschillende softwaresystemen als basis voor analyses en rapportages, denk hierbij aan AFAS, Nmbrs en Exact. Er zal worden stilgestaan bij een aantal manieren om dit mogelijk te maken, van ad hoc koppelingen tot data warehouse oplossingen en het Microsoft Dataverse, een native koppeling waarmee data uit Microsoft producten makkelijk ontsloten kan worden.

  Daarnaast zal Pieter uitgebreid vertellen over verschillende typen dienstverlening: maatwerk, self service, templates of een combinatie van deze. Door middel van een breed scala aan demo rapporten kunnen veel mogelijke visualisaties live getoond en besproken worden.

 • Duurzaamheidsrapportage geïntegreerd in boekhoudsoftware
  Op Europees niveau kennen we de CSRD die steeds meer organisaties zal verplichten tot duurzaamheidsrapportages. Een actueel onderwerp waar menig financial mee te maken krijgt.

  Yuki en SmartTrackers, beide ondernemingen onder de Visma vlag, lanceerden in mei 2023 de Duurzaamheidsmonitor, waarmee op basis van financiële data een onderneming direct inzicht krijgt in haar CO2-voetafdruk. Yuki is de eerste boekhoudsoftware die, in samenwerking met SmartTrackers, een geïntegreerde duurzaamheidsmonitor biedt. SmartTrackers adviseert organisaties bij onder andere de CSRD en levert ondersteunende software om een CO2-voetafdruk te berekenen en te sturen op verbetering.

  Leo Smit, oprichter en directeur van SmartTrackers, geeft een inleiding over duurzaamheidsrapportages en CSRD. Dewi Vermeulen, directeur strategische projecten bij Yuki, geeft vervolgens een demo en toelichting van de Duurzaamheidsmonitor in de boekhoudsoftware.

 • Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties
  Met Dynamics 365 Copilot introduceerde Microsoft eerder dit jaar 's werelds eerste AI-copilot die native is ingebouwd in zowel CRM- als ERP-applicaties.

  Mignon Coenen is specialist op het gebied van Dynamics 365 Business Central en Project Operations en werkzaam bij GAC Business Solutions. Met een achtergrond in de accountancy en de RA-titel achter haar naam maakt Mignon de vertaalslag van IT naar Business.

  Mignon geeft een presentatie over de mogelijkheden die AI vandaag de dag biedt om business applicaties te ondersteunen. Op basis van een live demo toont Mignon de deelnemers een kijkje in de keuken van de AI-functionaliteit binnen Business Central.

 • AI-chatbot die HR- en salarisvragen beantwoordt
  Nmbrs heeft de Knowledge Assistant ontwikkeld, een AI-chatbot die HR- en salaris vragen van klanten beantwoordt. De Knowledge Assistant maakt gebruik van Artificial Intelligence (AI) met als bron het Handboek Loonheffingen.

  Thijmen Alkema en Zeeger van Dedem, IT-specialisten bij Nmbrs, nemen de deelnemers mee in de huidige mogelijkheden van AI en vertellen wat de toekomst nog meer in petto heeft.

 • Verplichte registratie van CO2-uitstoot in het verkeer van werknemers
  Heeft een organisatie meer dan 100 werknemers? Dan is het verplicht per 2024 te rapporteren over de CO2-uitstoot van het zakelijke verkeer en woon-werkverkeer van alle werknemers. Zo wordt gerapporteerd het totaal aantal kilometers dat werknemers in een kalenderjaar hebben afgelegd voor zakelijk en woon-werkverkeer. En het jaartotaal aan kilometers, verdeeld in soort vervoermiddel en brandstoftype. Tijdens het seminar komen enkele aandachtspunten aan de orde en wordt ervaring met de voorbereiding van de registratie en rapportage door aanwezige deelnemers uitgewisseld.

 • Ontwikkelingen rondom elektronisch factureren
  Juli 2023 heeft de Europese Commissie een nieuwe versie van "eInvoicing Country Factsheets" uitgebracht. Deze Factsheet biedt uitgebreide informatie over het beleid en de voortgang op het gebied van e-facturering van alle 27 EU-lidstaten en 4 andere landen van de Europese Economische Ruimte (EER) na de implementatie van de richtlijn. Ook wordt aandacht besteed aan "VAT in the Digital Age" om het EU-stelsel van BTW te moderniseren en fraudebestendiger te maken. Landen als Portugal en Italië lopen hierbij voorop.

  In Nederland zien we steeds meer softwareleveranciers die Peppol omarmen en ondernemers ontzorgen om efficiënt gebruik te maken van E-factureren. In deze sessie worden de deelnemers bijgepraat over recente ontwikkelingen op het gebied van E-facturen door Erwin Wulterkens, expert E-factureren en betrokken bij OpenPeppol.

 • Gids boekhoudsoftware 2023
  Toelichting op de dan verschenen uitgave van de Gids boekhoudsoftware 2023. Met een onderverdeling van boekhoudsoftware voor het MKB, MKB+ en grote organisaties.

  Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED gaat in op het aanbod van boekhoudsoftware en de mate waarop relevante ontwikkelingen zijn opgenomen in de software, zoals elektronisch factureren op basis van Peppol, RGS en OpenApi. Ook worden aangegeven innovaties door softwareleveranciers aangestipt.

Kosten
De kosten voor het bijwonen van de praktijkdag bedragen 225 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een lunch, excl. BTW.

Locatie
Congres- en vergadercentrum EXPO Hoevelaken
Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein en bereikbaar per trein op loopafstand).

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN
Online informatie over de praktijkdag en inschrijven...


Reguliere nieuwsbrief
Begin oktober 2023 ontvangt u onze reguliere nieuwsbrief met onder meer laatste nieuws en blogs.


Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Een on-line versie van deze nieuwsbrief vindt u op www.softwarepakketten.nl onder de rubriek 'Nieuwsbrieven'

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy reglement.

 


Onerzoeksbureau GBNED