Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl juni 2024: Boekhoudsoftware compleet of niet, AI in het nieuws

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief

Uitgave juni 2024

Actueel

Boekhoudsoftware met functies voor btw: compleet of incompleet
Veel leveranciers van boekhoudsoftware zullen de vraag "is 100% automatisch btw berekenen en aangifte mogelijk" met "Ja" beantwoorden. De aanvullende vraag is of dat geldt voor de meest voorkomende btw-regelingen. Zo is de EU-regeling btw e-commerce, met btw-afstandsverkopen geen uitzondering meer. Bevat jouw boekhoudpakket een standaard btw-tabel EU, gevuld met de btw-percentages per aangesloten EU-land, onderverdeeld naar standaard tarief, verlaagd tarief en super verlaagd tarief. Of laat de leverancier van je boekhoudpakket je deze gegevens allemaal handmatig invullen?

En wat te denken van het berekenen van btw-aftrek bij belaste en vrijgestelde omzet. Wie kent een boekhoudpakket dat dit automatisch ondersteunt zonder handmatige berekening voor de uiteindelijke btw-aangifte?

Wij hebben een 9-tal vragen geformuleerd, in de reeks "Doet uw boekhoudsoftware dat ook", waarmee een gebruiker kan bepalen in hoeverre btw-functies binnen een boekhoudpakket compleet zijn.
Naar "Doet uw boekhoudpakket dat ook: 100% automatisch btw berekenen en aangifte".


Onderzoek en artikelen

Op woensdag 29 mei 2024 heeft in Expo Hoevelaken het Seminar "Software voor rapportages, BI en AI" plaatsgevonden. Enthousiaste sprekers hebben hun kennis gedeeld met zo'n 90 aanwezigen. Presentaties van meerdere sprekers zijn online beschikbaar. Evenals het voorstel "Open Data en Administratie (ODA)" en het voorstel  "RGS MKB boekingsdimensies".
Meer informatie en opvragen presentaties.

Meer actueel onderzoek.


Blogs en white papers

 • Leg het werk daar waar het hoort met Hix Questions
  Ruim 600 accountants- en administratiekantoren werken momenteel met de oplossingen van Hix. Wanneer we met deze kantoren en ook de vele kantoren spreken die graag gebruik van ons willen maken, horen we vaak dezelfde frustraties. Veel van deze frustratie zit in het gedrag van klanten en dan met name de gebrekkige aanlevering van documenten. Of het nu gaat om vergeten facturen of de documenten t.b.v. een IB-aangifte of Jaarrekening, er gaat veel tijd verloren in de opvoeding en het najagen van klanten.
  Lees paper.

 • Omdat we altijd bij zijn kost het geen tijd om mensen te voorzien van een prognose of tussentijdse cijfers
  Ten Donkelaar Administraties en Advies is gevestigd in Helmond en biedt hun klanten, zzp’ers en mkb’ers, een volledig pakket aan financiële dienstverlening  om hen zo veel mogelijk te ontzorgen. Het kantoor werkt met Visma eAccounting Accountancy.

  Pierre Claassen, mede-directeur van Ten Donkelaar Administraties en Advies vertelt: 'We zijn met onze ruim 700 klanten overgestapt naar Visma eAccounting, omdat we alles in de cloud wilden hebben.' Ten Donkelaar kan daardoor nog beter samenwerken met zijn klanten en ze op een betere en snellere manier informeren over de administratie. 
  Lees paper.

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

Woensdag 9 oktober 2024
Seminar Robotic accounting
Geïnteresseerden inzicht bieden in visie, ontwikkeling en oplossingen op het gebied van Robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen c.q. innovaties. Met speciaal aandacht voor Open banking.
Programma en inschrijving volgt.

Woensdag 4 december 2024
Praktijkdag Practice management software

Geïnteresseerden inzicht bieden in visie, ontwikkeling en oplossingen gericht op "Practive management", oftewel de back-office processen van een praktijk c.q. kantoor. Met functies als relatiebeheer, dossierbeheer, document management, urenregistratie, declareren c.q. factureren, procesbeheer (met workflow), planning & control, correspondentie, dossiers en documenten. En dat allemaal in de cloud.
Programma en inschrijving volgt.


RGS MKB

Ook in 2024 besteden we speciaal aandacht aan RGS MKB (Referentie Grootboekschema voor het MKB). Daarvoor is dit onderdeel in deze nieuwsbrief opgenomen met:

Openstaand
Aan de voorzitters van de RGS expertgroep en de RGS beheergroep is gevraagd naar de status van openstaande fouten en andere openstaande punten in het standaard RGS schema. De volgende nieuwsbrief besteden we daar uitgebreid aandacht aan.

Alles over RGS
Complete RGS gids: ontstaan, invloed SBR programma en RGS MKB.
Aanvragen gratis gids.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

Nieuws over Artificial Intelligence (AI):

Toekomstbestendige accountancy: AI en efficiëntie met PSA365 [ 03-05-2024 ]
Ontdek hoe Artificial Intelligence (AI) en digitalisering de toekomst van accountancy kunnen transformeren op dit exclusieve event, georganiseerd door GAC Business Solutions op dinsdag 11 juni 2024 van 13:00 tot 16:30 uur.
Lees verder...

AI-platform Tekst.com gaat voor Europese groei [ 03-05-2024 ]
De Gentse start-up Tekst.com ontwikkelt een AI-platform dat ongestructureerde tekst accuraat omzet in bruikbare data, wat grote ondernemingen eindelijk toelaat om zelfs de meest complexe back-office te automatiseren. Met een positieve impact op productiviteit en medewerkerstevredenheid tot gevolg. Tekst.com haalde al verscheidene grote klanten binnen waaronder de Amerikaanse wereldspeler in medisch materiaal Becton Dickinson en zuivelgigant Milcobel.
Lees verder...

AI-startup Watermelon implementeert GPT-4o: vloeiender gesprek met klantenservice chatbot [ 16-05-2024 ]
AI-startup Watermelon implementeert vandaag GPT-4o in hun chatbots. Met deze update verbetert het taalbegrip en worden de reacties van klantenservice chatbots beter afgestemd op de context van het gesprek. De nieuwe versie van ChatGPT is afgelopen dinsdag aangekondigd door OpenAI.
Lees verder...

SAP en AWS maken RISE with SAP nog krachtiger met generatieve AI [ 30-05-2024 ]
SAP gaat samen met Amazon Web Services (AWS) de ERP-ervaring verbeteren met behulp van generatieve AI (genAI). Daarnaast willen de bedrijven het voor klanten makkelijker maken om de RISE with SAP-oplossing op AWS te gebruiken. Dankzij de hechtere samenwerking kunnen SAP-gebruikers de prestaties en efficiëntie van workloads in de cloud verbeteren en genAI integreren in hun cruciale bedrijfsapplicaties.
Lees verder...

Overig nieuws

Caseware: waarom ESG-rapportage zo belangrijk is voor ondernemingen [ 05-05-2024 ]
In de zakelijke wereld gaat het maken van een ESG-rapportage (de beoordeling van milieu, sociaal, en governance factoren) een grote rol spelen. Deze vorm van rapportage gaat verder dan alleen het voldoen aan de eisen van regelgeving; het vormt de basis van een transparante, verantwoorde en duurzame bedrijfsstrategie. Waarom is ESG-rapportage zo belangrijk voor ondernemingen?
Lees verder...

Pantein Zorggroep kiest voor de toekomstgerichte Zorg ERP-oplossing van Axians [ 06-05-2024 ]
Axians en de Pantein Zorggroep hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst inzake de ERP-oplossing voor de zorg: Zorg ERP. Pantein kiest daarmee voor een verlenging van de samenwerking met Axians.
Lees verder...

Deel, HR- en Payroll platform, gaat samenwerking aan met Carta, platform voor aandelenbeheer [ 15-05-2024 ]
Deel, het alles-in-één HR- en Payroll platform, kondigt haar strategische samenwerking aan met Carta, het vertrouwde platform voor aandelenbeheer. Door deze samenwerking kunnen organisaties het proces van het uitoefenen van aandelenopties voor wereldwijde werknemers stroomlijnen door het automatisch inhouden van belastingen op aandelen en het waarborgen van naleving van verschillende belastingregelingen.
Lees verder...

Gemeente Haarlemmermeer kiest ERPx van Unit4 [ 15-05-2024 ]
Unit4, leider in cloud bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag aan dat gemeente Haarlemmermeer gekozen heeft voor Unit4 ERPx. Hiermee kan de gemeente haar ambitie om de informatievoorziening te professionaliseren verder verwezenlijken. ERPx kenmerkt zich namelijk als moderne, innovatieve SaaS-oplossing, waarbij de functionaliteiten doorlopend ontwikkeld worden.
Lees verder...

Visionplanner Lente Boost in het teken van werkdrukverlaging voor accountancybranche [ 16-05-2024 ]
Visionplanner, de toonaangevende softwareleverancier voor accountants- en administratiekantoren, presenteert vandaag de Lente Boost. Deze update bevat een reeks innovaties die de werkdruk in kantoren verlagen, internationale samenwerking en advies faciliteren. De vernieuwingen zijn doorgevoerd in de modules Core, Compilation First Edition, Compilation en Insights.
Lees verder...

Visionplanner versterkt inzet voor informatiebeveiliging met behalen van ISO 27001 en ISAE 3402 Type II [ 21-05-2024 ]
Visionplanner, een toonaangevende leverancier van cloudgebaseerde rapportagesoftware, heeft de ISO 27001 certificering en ISAE 3402 Type II audit rapport behaald. Dit bevestigt dat Visionplanner voldoet aan de zeer strenge normen voor informatiebeveiliging.
Lees verder...

Internetconsultatie Cyberbeveiligingswet i.v.m. Europese NIS2-richtlijn [ 21-05-2024 ]
Vandaag - op 21 mei 2024 - is de internetconsultatie van de Cyberbeveiligingswet gestart; iedereen krijgt de gelegenheid om verbetersuggesties aan te dragen voor het wetsvoorstel waarmee de Europese NIS2-richtlijn in Nederlandse wetgeving omgezet wordt.
Lees verder...

BCS HR Software neemt het Belgische CVWarehouse over met ondersteuning van Main Capital Partners [ 22-05-2024 ]
BCS HR Software (BCS), een gerenommeerde software specialist in Human Resource Management (HRM) en Payroll software, kondigt de succesvolle overname aan van CVWarehouse, een vooraanstaand Belgisch softwarebedrijf. Deze strategische stap markeert de tweede overname in België nadat eind vorig jaar epowerhr is overgenomen.
Lees verder...

Beeztees legt basis voor de toekomst met SAP S/4HANA [ 23-05-2024 ]
Beeztees heeft samen met implementatiepartner Ctac de stap gezet van SAP ECC naar SAP S/4HANA. Het 'leukste merk in huisdierbenodigdheden' investeert met een nieuw ERP-systeem in continuïteit, bestendigheid, veiligheid en innovatiekracht.
Lees verder...

DataRotonde integreert Peppol AccessPoint van eConnect [ 27-05-2024 ]
DataRotonde, gevestigd in Veenendaal, heeft het Peppol AccessPoint van eConnect uit Woerden geïntegreerd. Deze integratie maakt het voor klanten van DataRotonde mogelijk om met verhoogde efficiëntie en veiligheid e-facturen en andere e-Procurement berichten uit te wisselen via het internationaal erkende Peppol-netwerk.
Lees verder...

Uitbreidingen in Blue10: 3 nieuwe functies voor elektronische facturen [ 30-05-2024 ]
Op het gebied van elektronische facturen is het een en ander uitgebreid. Waar voorheen enkel inkoopfacturen werden verwerkt, is het vanaf nu ook mogelijk om verkoopfacturen te verwerken. Ook het verwerken van veilingfacturen (Florecom CII-file) van FloraHolland is vanaf heden mogelijk.
Lees verder...

Gratis Sdu Webinar over ESG/CSRD en Demo JES! Workflow [ 31-05-2024 ]
Ontdek alles over CSRD, geavanceerde tools voor duurzaamheidsverslaggeving en efficiënt ESG/CSR compliance management. Met waardevolle inzichten, tips, tricks en een demonstratie van JES! Workflow als efficiënte leidraad voor projectmanagement.
Lees verder...

Uw nieuws
Nieuwsberichten kunnen gemaild worden aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2023)
- Gids Salaris- en HRM-software (2023/2024)
- Gids Elektronisch factureren en scan herken van boekingsdocumenten (2024)
- Software voor externe verslaggeving, audit en interne rapportage (2024)
- ICT Accountancy softwaregids: productontwikkeling en innovatie (2024)
- Practice management software voor de accountancy (2024)
- Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting (2022)

Meer rapporten en onderzoek op onze website.


VISMA

Bjorn Lunden

Cash Software

Radar Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

SnelStart

Kleisteen

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

BCS HR software

 

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.

 


Onerzoeksbureau GBNED