Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Uitleg eigenschap

Peppol integratie > Aansluiting voor gebruikers geïntegreerd in de software

Het gaat erom dat voor gebruikers een aansluiting op Peppol volledig vanuit de toepassing (zoals boekhoudpakket) aangestuurd wordt.

Om gebruik te maken van Peppol moeten ontvangers zich aansluiten op Peppol. Dat is te vergelijken met het afsluiten van een abonnement voor telefonie. Aansluiten op Peppol door een organisatie vindt altijd plaats via de eerder genoemde Peppol service provider. Een Nederlandse onderneming sluit zich in de regel aan via het KVK-nummer en een overheidsorganisatie via het Overheids Identificatienummer (OIN). Aansluiten op Peppol kan ook op basis via een BTW-nummer of GLN (zie Elektronic address scheme EAS), dat laten we hier even buiten beschouwing.

Het meest gebruiksvriendelijk en laagdrempelig is als de aansluiting op Peppol volledig geïntegreerd is vanuit het boekhoudpakket. Een gebruiker heeft dan alleen te maken met het boekhoudpakket.

Een andere optie is dat een gebruiker eerst een account moet aanmaken bij een serviceprovider of hun platform. Dit laatste moet daarna gekoppeld worden aan het betreffende boekhoudpakket.    

 


Onerzoeksbureau GBNED