Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Raadplegen pakketgegevens

Alle softwarepakketten > Raadplegen pakketgegevens

Datum bijgewerkt 17-01-2023
Pakket VISI
Omschrijving Software die de samenwerking in projecten verbetert door alle projectinformatie en formele communicatie digitaal vast te leggen volgens de VISI-standaard.
Leverancier Bakker&Spees
Detailinformatie leverancier...
Website VISI
Prijsmodel
Taal pakket NL
Waardering pakket Positief Negatief Geef als eerste uw mening over dit pakket...
 
Besturings systemen
Pakketsoorten - Projectmanagementsoftware
Branches Bouw > Algemeen (bouw- en installatiebranche)
 
Voor bedrijfsgrootte  
Klein (MKB) (1-5 gebruikers)
Midden (MKB) (5-50 gebruikers)
Groot (>50 gebruikers)
Internationaal
 
Installatiemodel  
Lokaal uitleg
SAAS uitleg
Via terminal server uitleg
Webbased uitleg
 
Branchegericht

Modules pakket

Bakker&Spees heeft drie applicaties ontwikkeld om je de ultieme ervaring te bieden in het werken met de Nederlandse VISI-standaard. Onze applicaties kunnen onderling worden afgewisseld en maken direct verbinding met je VISI-project. Zo kun je bijvoorbeeld op kantoor, in de bouwkeet, op de bouwplaats, onderweg of thuis op ieder moment gebruik maken van VISI.

- VISI Windows;
- VISI Web;
- VISI Touch.

Profiel pakket
VISI verbetert de samenwerking tussen jou en je contractpartners door alle projectinformatie en communicatie digitaal vast te leggen volgens de VISI-standaard. In VISI wordt alle besluitvorming inclusief documenten definitief vastgelegd. Deze informatie kan dus nooit eenzijdig worden aangepast of verwijderd, wat vervelende discussies voorkomt.

VISI kan van al die informatie waardevolle managementrapportages maken. Zo heb je op ieder moment een realtime overzicht van de status van je project, zonder dat je daarbij afhankelijk bent van de systemen van je contractpartners. VISI levert je winst, niet alleen voor de kwaliteit en efficiency van je projecten, maar ook qua looptijd, kosten en procesbeheersing.

Daarnaast bouw je automatisch een digitaal archief op van alle projectcommunicatie. VISI zorgt voor ketenintegratie binnen het bouwproces, en laat de ICT-systemen van alle bouwpartijen naadloos op elkaar aansluiten.

Berichten met [ VISI ]

Visionplanner transportdashboard: vertaalt complexe financiële cijfers in heldere strategische inzichten (20-03-2024)
Het transportdashboard van Visionplanner vertaalt complexe financiële cijfers in heldere strategische inzichten. Die zijn gericht op kosten, bescherming van marges en compliance. De widgets van Visionplanner snijden door de complexiteit van de transportsector heen, met aanpasbare oplossingen voor jouw uitdagingen.
Bron: Visionplanner

Accountancy Benchmark Report 2024 Q1 (09-03-2024)
Simplicate, software scale-up van CRM software heeft het "Accountancy Benchmark Report 2024 Q1" uitgebracht. Het rapport geeft inzicht in drie KPI’s, die kantoren inzichten geeft om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Daarnaast toont het rapport de resultaten van de top 20% kantoren uit de markt (5 tot 100 fte).
Bron: Simplicate

Qics doet overname in de Project & Project Management (PPM) markt met overname van Fortes (01-03-2024)
Qics kondigt met trots de overname van Fortes aan, een toonaangevende softwarespecialist op het gebied van Project & Portfolio Management (PPM). Dit is voor Qics de tweede uitbreiding sinds de start van de samenwerking met Main Capital Partners twee jaar geleden.
Bron: Main Capital Partners, Qics en Fortes

Yuki: Ontdek de gloednieuwe Automatiseringsmonitor (28-02-2024)
Een monitor die niet alleen inzicht, maar ook concrete verbeterpunten biedt om je boekhouding te automatiseren - en dat zónder verlies van controle? Daar staat Yuki’s Automatiseringsmonitor voor. We zijn als uitdager in de accountancysector dan ook enorm trots om onze monitor te introduceren als eerste boekhoudsoftware.
Bron: Yuki

Yuki met nieuwe bankkoppelingen o.b.v. Open Banking platform Ponto (23-02-2024)
Ponto, een Open Banking platform dat onderdeel is van de Isabel Group, en Yuki slaan de handen in elkaar. En die samenwerking stoppen we niet onder stoelen of banken, want hierdoor zijn er nu tientallen nieuwe bankkoppelingen beschikbaar. Met een bankkoppeling komen banktransacties automatisch in de Yuki administratie terecht. Voor zowel accountant als de ondernemer een enorme efficiëntieslag.
Bron: Yuki en Ponto

SAP versterkt focus op Business AI met nieuw bedrijfsonderdeel (19-02-2024)
SAP SE lanceert een compleet nieuwe businessunit gericht op kunstmatige intelligentie (AI). De nieuwe unit houdt toezicht op de volledige waardeketen voor SAP Business AI, van productontwikkeling en onderzoek tot implementatie bij klanten.
Bron: SAP

Software voor externe verslaggeving, audit en interne rapportage (01-02-2024)
Dit rapport geeft inzicht in standaard software voor externe verslaggeving, audit en interne rapportage. Bij externe rapportages gaat het om de jaarrekening, aangifte IB en VPB, kredietrapportage en o.a. duurzaamheidsrapportage. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de auditfunctie in het rapport. Bij Interne rapportage komen oplossingen m.b.t. Business Intelligence (BI) en Corporate Performance Management (CPM) aan de orde.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

Visma: in het vierde kwartaal van 2023 zeven overnames gerealiseerd (25-01-2024)
Visma heeft in het vierde kwartaal van 2023 in totaal zeven overnames gerealiseerd. In Denemarken heeft Visma zijn intrede gemaakt op de juridische technologiemarkt met de overname van iVision, een leverancier van administratiesoftware voor advocatenkantoren.
Bron: Visma

Update Visionplanner: jaarrekeningmodule Compilation, dashboards Insights en digitale assistent VAIA (16-01-2024)
Visionplanner onthult een reeks innovaties in haar rapportagesoftware met de Winter Boost-update. Als toonaangevende leverancier voor de accountancybranche, biedt Visionplanner vernieuwingen en verbeteringen in functies, design en gebruiksgemak. Deze update omvat aanpassingen aan de jaarrekeningmodule Compilation, de dashboards in Insights en de nieuwe digitale assistent VAIA.
Bron: Visionplanner

Visionplanner kondigt 2 nieuwe producten aan: controlesoftware in de cloud en een AI-assistent (07-12-2023)
Visionplanner, leverancier van rapportagesoftware voor de accountancybranche en ondernemers kondigt tijdens het jaarlijkse klantenevenement Visionplanner Inspire twee nieuwe producten aan. De geavanceerde AI-assistent VAIA helpt accountants in de samenstelpraktijk. Visionplanner Audit is de eerste Nederlandse cloudoplossing die controlepraktijken ondersteunt bij de wettelijke controles. Beide toepassingen faciliteren efficiencyverbetering binnen de accountancybranche.
Bron: Visionplanner

Artificial Intelligence (AI) in salarisadministratie: Loket.nl ziet kansen (30-11-2023)
In een recent interview met Ronnie Overgoor, deelt Marc van Gaal, directeur van Loket.nl, zijn kijk op de komst van AI in HR en salarisadministratie. Loket.nl zet met de introductie van de digitale assistent Robin een grote stap in de richting. Volgens van Gaal hoeven salarisprofessionals AI niet als een bedreiging te zien, maar juist als een kans die de efficiëntie kan verhogen.
Bron: Loket.nl

BouwInfosys brengt Robaws naar de Nederlandse markt (16-11-2023)
Tijdens de Digigo conferentie onthult ouwInfosys,toonaangevend op het gebied van ERP-systemen voor de bouwsector, een grensverleggende toevoeging aan hun softwareportfolio: Robaws. Deze cloudsoftware is ontworpen om projectmanagement te stroomlijnen en is rechtstreeks toegankelijk via een webbrowser.
Bron: BouwInfosys

Van bon tot balans: de relatie tussen boekhouding, jaarrekening en winstaangifte 100% automatiseren (28-10-2023)
We richten ons met dit onderzoek op accountants- en administratiekantoren die de jaarrekening en de fiscale-aangifte (IB en VPB) samenstellen voor klanten. De vraag is nu welke kantoren het proces van boekingen aan de bron t/m genoemde rapportages (van record to report) 100% geautomatiseerd willen inrichten. En welke softwareleveranciers dat mogelijk gaan maken.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

Samenwerking WhiteVision en Acto helpt installatiebedrijven tijd besparen (16-10-2023)
Installatiebedrijven gaan nog meer tijd besparen dankzij de koppeling tussen de software van Acto en WhiteVision. De integratie zorgt voor een snellere afhandeling van de financiële administratie. Dankzij de koppeling is het overtypen van inkoopfacturen verleden tijd en zijn de facturen direct verwerkt in de ERP-software van Acto.
Bron: WhiteVision en Acto

Combinatie van generatieve AI en Machine Learning levert efficiëntere supply chain planning (09-09-2023)
Logility, Inc., een leider in oplossingen voor supply chain planning, neemt het Belgische Garvis over. Garvis is een visionaire SaaS-startup die grote taalmodellen (ChatGPT) combineert met AI-native demand forecasting. Logility, Inc. zal dankzij de overname een nieuw supply chain planningskader mogelijk maken dat beter en sneller dan met conventionele methoden vraag en voorraad op elkaar afstemt.
Bron: Logility en Garvis

Knowledge Assistant van Nmbrs: de nieuwe AI-chatbot voor accountants die vragen van hun klanten beantwoordt (22-08-2023)
De Knowledge Assistant is de AI-chatbot van Nmbrs die HR- en salarisvragen beantwoordt van klanten van accountants. Deskundig, betrouwbaar, veilig en uit naam van het accountancykantoor. De Knowledge Assistant maakt tijd vrij die accountants kunnen gebruiken om strategisch advies te geven en zo hun kantoor weer te laten groeien.
Bron: Nmbrs

Easy2audit transformeert IT-audits door efficientie en gebruiksgemak (16-08-2023)
Easy2audit introduceert tijdbesparende IT-auditsoftware die zonder technische kennis ingezet kan worden. Het handmatig uitvoeren van een IT-audit duurt tot 8 uur per systeem, met Easy2audit duurt dit minder dan 5 minuten. De software is ontworpen volgens hoge standaarden en zal de normen in de IT-auditingbranche herdefiniëren met efficiëntie, effectiviteit en eenvoud in het auditproces.
Bron: Easy2audit

USoft low-code platform ingezet voor ERP binnen VanDrie Group (13-07-2023)
VanDrie Group, actief op het gebied van kalfsvlees, kalvervoeders en kalfsvellen, start een strategische samenwerking met USoft. De keuze om af te stappen van standaardsoftware voor het bedrijfskritische ERP-systeem was geen gemakkelijke, maar wel een heel bewuste. VanDrie kiest bewust voor de flexibiliteit om naar eigen inzicht aanpassingen te doen in de software.
Bron: USoft

Bizcuit en Hix (voorheen bekend als SecureLogin) zijn een partnership aangegaan (04-07-2023)
Het partnership tussen Bizcuit en Hix (voorheen bekend als SecureLogin) maakt het leven van ondernemers en accountants makkelijker. Accountants krijgen via de Bizcuit app alles digitaal aangeleverd en stellen vanuit Hix eenvoudig een vraag die de ondernemer direct beantwoordt vanuit de ondernemersapp. De accountant krijgt het antwoord en ontbrekende stukken op de juiste plaats aangeleverd in de boekhouding.
Bron: Bizcuit en Hix

Visionplanner introduceert benchmarksoftware voor accountants- en administratiekantoren (16-06-2023)
Visionplanner lanceert haar nieuwe benchmarksoftware. Deze innovatieve functie is een uitbreiding op de module Visionplanner Insights. Accountants- en administratiekantoren kunnen met de benchmarktool de prestaties van hun klanten vergelijken met branchegenoten en gedetailleerde inzichten verkrijgen voor besluitvorming.
Bron: Visma | Visionplanner

Minox zet met realtime automatisch bank verwerken de nieuwe standaard (15-06-2023)
Boekhoudpakket Minox lanceert vandaag realtime automatisch bank verwerken en zet daarmee de nieuwe standaard voor het verwerken van banktransacties in de boekhouding. Met de lancering zet Minox een belangrijke stap richting haar doel van 100% realtime automatisch boekhouden.
Bron: Minox

BI en RPA: presentaties beschikbaar van 10 sprekers (02-06-2023)
Op woensdag 31 mei 2023 heeft in Expo Hoevelaken de praktijkdag "BI en RPA voor de accountancy" plaatsgevonden. Maar liefst 10 enthousiaste sprekers hebben hun kennis gedeeld met zo'n 130 aanwezige deelnemers. Presentaties van sprekers zijn nu online beschikbaar.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

De Accountant als Copiloot: Optimaal Gebruik van Toegevoegde Waarde (30-05-2023)
Als accountant fungeer je steeds meer als copiloot voor je cliënten, als strategische partner die helpt hun bedrijf vooruit te stuwen. Maar wat is precies jouw toegevoegde waarde als copiloot?
Bron: Visma

Nieuwste editie Cyber Security Perspectives van KPN Security (30-05-2023)
De nieuwste editie van Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Dit jaarlijkse magazine, uitgegeven door KPN, bevat analyses van en interviews met toonaangevende securityexperts. Zij geven hun visie op de belangrijkste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied.
Bron: KPN Security

Silverfin en PKIsigning ontwikkelen software integratie voor accountants (25-05-2023)
Het cloudplatform voor accountants en geautomatiseerde reporting (Silverfin) krijgt een directe aansluiting op het cloudplatform voor digitaal ondertekenen (PKIsigning).
Bron: Silverfin en PKIsigning

Accountants en duurzaamheid: hoe jouw rol van belang is bij het verduurzamen van het mkb (10-05-2023)
De rol van de accountant verschuift. Het wordt steeds belangrijker om vooruit te kunnen kijken en ondernemers gericht te adviseren. Patrick de Veer, oprichter van Greenaumatic, ziet juist op dit gebied een belangrijke taak voor accountants: het ondersteunen van ondernemers bij het verduurzamen van hun bedrijf. Daarvoor zijn niet alleen ESG-rapportages nodig in de reis naar een duurzamere economie, maar vooral de interpretatie van beschikbare data in relatie tot duurzaamheid.
Bron: KING Software

Visionplanner presenteert software-innovaties in de Visionplanner Lente Boost (09-05-2023)
Visionplanner bundelt innovaties en verbeteringen in de dashboards en rapportagesoftware vanaf dit jaar elk kwartaal. Dit doet de softwareleverancier voor de accountancysector om klanten beter te informeren over de innovaties en verbeteringen. Nieuw is onder meer een scenario-functie in Insights.
Bron: Visionplanner

Adviseren op basis van real-time accounting: laat de tools voor je werken (06-05-2023)
Elke organisatie is gebaat bij inzicht in de cijfers en een goed begrip daarvan. Als accountant of financieel adviseur heb je hier een belangrijke adviesrol in. Het voeren van klantadministraties, het controleren van data, het opstellen van financiële rapportages en jaarrekeningen - het is de basis van elk kantoor.
Bron: Visma

Gemeente Edam-Volendam kiest voor ERPx van Unit4 (02-05-2023)
Gemeente Edam-Volendam heeft na een aanbesteding voor ERPx van Unit4 gekozen. Dankzij deze samenwerking kan de gemeente haar financiële processen compleet herdefiniëren en is zo klaar voor alle uitdagingen op de (middel)lange termijn. Met ERPx heeft de gemeente een flexibele, gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige SaaS-oplossing.
Bron: Unit4

CRMHub: realtime synchronisatie van CRM-gegevens (02-05-2023)
Maak kennis met de CRMHub: dé verbinding tussen CRM-systemen en alle andere software die je als accountant gebruikt. Met dit Visma-product werk je efficiënter, veiliger en ben je super flexibel. De CRMHub komt voort uit de Visma Connected Experience voor Accountants en is beschikbaar voor gebruikers van PinkWeb, Visionplanner en binnenkort Yuki.
Bron: Visma | PinkWeb

Hegeman Bouw & Infra kiest voor software van AFAS (05-04-2023)
Hegeman Bouw & Infra stapt per 1 januari 2024 over op de ERP-software van AFAS met geïntegreerde functionaliteit voor de bouw. Daarmee kiest het bouwbedrijf voor onder andere projectbewaking, orderverwerking en de financiële administratie in één softwarepakket. “De duidelijke visie en heldere communicatie van AFAS gaven de doorslag.”
Bron: AFAS

eConnect helpt UWV bij een automatische administratie (04-04-2023)
eConnect helpt UWV de komende jaren bij een veilige en automatische verwerking van e-facturen en inkooporders. UWV heeft na een aanbesteding de aanbieding van eConnect als beste beoordeeld en hen definitief de opdracht gegund.
Bron: eConnect

BrainSys grote winnaar tijdens de 35e editie van de Exact Partner van het Jaar event (31-03-2023)
Tijdens de 35e editie van het Partner van het Jaar event heeft Exact haar partners bekroond met verschillende onderscheidingen. De (grote) winnaar van de avond, BrainSys, ontving van Chief Commercial Officer Wiegert de Vos de Partner van het Jaar award. De Exact Online Partner van het Jaar award werd uitgereikt aan RedAnt door Chief Customer Success Officer Marcel van de Sandt.
Bron: Exact

Ondersteun je klanten optimaal door online samenwerking (19-03-2023)
Wie werkt er tegenwoordig niet in de cloud? In de afgelopen jaren is de manier waarop bedrijven met klanten omgaan ingrijpend veranderd. De opkomst van de digitale revolutie heeft ervoor gezorgd dat bedrijven in staat zijn om klanten beter te bedienen dan ooit tevoren. Bij veel kantoren zijn de voordelen van deze nieuwe manier van werken al bekend.
Bron: Visma

Nieuwe integratie PinkWeb en AdminPulse (14-03-2023)
PinkWeb presenteert een nieuwe integratie met de CRM cloudsoftware van AdminPulse (by Visma Syneton). Met deze integratie kunnen administratie- en accountantskantoren hun klantgegevens vastleggen in AdminPulse en synchroniseren deze gegevens tegelijkertijd naadloos met PinkWeb. Snel, makkelijk en veilig.
Bron: Visma | PinkWeb

TimePlan en Timegrip bundelen krachten met steun van Main Capital (04-03-2023)
Het Deense TimePlan, gesteund door Main Capital Partners, zit middenin een groeitraject om leidende Europese Workforce Management provider te worden. De overname van Timegrip is een eerste stap in de buy-and-build-strategie van TimePlan sinds de start van de samenwerking met Main in november 2022.
Bron: Main Capital Partners, Timeplan en Timegrip

Terugblik en presentaties praktijkdag: scan, herken en elektronische factuurverwerking 2023 (17-02-2023)
Op woensdag 15 februari 2023 heeft in Expo Hoevelaken de praktijkdag "scan, herken en elektronische factuurverwerking" plaatsgevonden. Aanbieders hebben hun oplossingen getoond aan de deelnemers en vanuit de praktijk is ervaring gedeeld met toepassingen op het gebied van scan- en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking. Ook het gelijknamige rapport is op deze dag gepubliceerd en mondeling toegelicht.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED / ICT Accountancy

Visionplanner Compilation haalt middelgrote jaarrekening naar de cloud (14-02-2023)
Visma | visionplanner kondigt vandaag een belangrijke update aan in Visionplanner Compilation. Het is nu ook mogelijk om een jaarrekening voor de bedrijfsklasse middelgroot op te stellen en te deponeren. Dit is een belangrijke stap in de visie van Visionplanner dat dit nieuwe softwarepakket geschikt moet zijn voor klanten in alle soorten en maten. Kantoren kunnen daardoor hun hele klantenkring met één cloudoplossing voor de jaarrekening bedienen.
Bron: Visionplanner

eVerbinding, marktleider op het gebied van e-facturatie in Nederland, gaat verder als eConnect (18-01-2023)
eVerbinding, marktleider op het gebied van e-facturatie in Nederland, gaat vanaf vandaag verder als eConnect. Samen met de vernieuwde uitstraling moet de naam zorgen voor meer uniformiteit en een duidelijkere positionering van het bedrijf in binnen- en buitenland.
Bron: eConnect

DSM’s duurzame procurement-transformatie: 5 lessons learned (18-01-2023)
DSM heeft met behulp van het SAP Business Network en SAP Ariba zijn wereldwijde indirecte procurement verduurzaamd. De 5 lessen die daaruit voortvloeiden zijn waardevol voor iedereen die zijn inkooporganisatie duurzaam wil transformeren.
Bron: SAP

Softwareleverancier AllSolutions heeft zich aangesloten bij DIAS Group (16-01-2023)
Softwareleverancier AllSolutions heeft zich aangesloten bij DIAS Group. Hiermee zet de organisatie de volgende stap in haar groeistrategie. AllSolutions helpt projectgestuurde organisaties succesvol te worden door met online bedrijfssoftware grip te bieden op bedrijfsprocessen. AllSolutions biedt een modern schaalbaar ERP-systeem in de cloud voor ondernemingen die al hun bedrijfsprocessen vanuit één applicatie willen beheren.
Bron: DIAS Group / AllSolutions

VDL Enabling Technologies Group kiest Infor voor modernisering ERP (11-01-2023)
Infor, de industry cloud company, kondigt aan dat VDL Enabling Technologies Group (ETG) uit Eindhoven de Infor CloudSuite Industrial Enterprise inzet voor de modernisering van haar Baan ERP-oplossing. Infor ondersteunt VDL ETG met deze stap naar de cloud en de realisatie van hun ‘digitale fabriek’ visie.
Bron: Infor

RGS MKB heeft door samenwerking GBNED en NOAB een volgende fase bereikt (31-12-2022)
GBNED heeft in samenwerking met NOAB een inventarisatie gemaakt van RGS codes waarvan het zinvol wordt geacht deze op te nemen op RGS niveau 4. Dit vanuit de filosofie dat RGS niveau 5 is bedoeld voor mutaties en RGS MKB alleen gebruik maakt van RGS niveau 4. Ook meerdere boekhoudpakketten ondersteunen RGS alleen t/m niveau 4. Zo blijft RGS beheersbaar.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED / Boekhoudplaza.nl

YUKI: Efficienter en veiliger boekhouden dankzij e-facturatie via Peppol (09-12-2022)
Dankzij elektronische facturatie via Peppol verstuur en ontvang je elektronische facturen efficiënt, slim én veilig. Dit altijd conform de factuureisen van de Belastingdienst en overheidsinstellingen. Met e-facturatie via Peppol kunnen facturen automatisch verstuurd én verwerkt worden in Yuki. Zo bespaar jij tijd en heb je onmiddellijk inzicht in de status van je verzonden facturen en die van je klanten.
Bron: Yuki

Visionplanner en MLE lanceren Visionplanner Compilation (24-10-2022)
Visma | visionplanner en Visma | MLE lanceren vandaag een nieuwe cloud oplossing voor de jaarrekening: Visionplanner Compilation. De softwarepartijen, die in november 2020 besloten te gaan samenwerken, hebben de sterke punten van beide oplossingen gecombineerd. Het resultaat is een flexibele en schaalbare cloudoplossing, waarmee accountants hun volledige klantportfolio kunnen bedienen.
Bron: Visma | visionplanner en Visma | MLE

Terugblik en presentaties Seminar RPA en Robotic accounting op 12 oktober 2022 (12-10-2022)
Op woensdag 12 oktober 2022 heeft voor de 5e maal het "Seminar RPA en robotic accounting" plaatsgevonden te Hoevelaken. Met als centraal thema "Boekhoudsoftware middelgroot en de ondersteuning van robotic accounting". In hoeverre ondersteunen AFAS Profit, Exact Globe+, KING Finance, Microsoft Dynamics 365 Business Central, Oracle NetSuite, Twinfield en Visma.Net Robotic accounting.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

Software als onderdeel van succes bij Van de Ven Accountants en Adviseurs (20-09-2022)
Met honderden klanten heeft ieder accountantskantoor een flinke uitdaging. Geen klant is óf werkt hetzelfde. Flexibiliteit is cruciaal voor een succesvolle praktijk. Waar de ene klant de administratie zoveel mogelijk uitbesteedt, wil de andere klant dit zo veel mogelijk zelf in hand houden. Hoe houd je dan grip op al die verschillende administraties? Voor Van de Ven Accountants | Adviseurs is er één oplossing: de inzet van accountancy software.
Bron: KING Software

Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud (24-08-2022)
Caseware Nederland maakt het mogelijk om vanaf 1 september een middelgrote jaarrekening op te stellen in de cloud. De SAMENSTEL+ app is naast de micro en kleine jaarrekening uitgebreid met de middelgrote jaarrekening. Dit biedt accountants en financieel professionals meer flexibiliteit en mogelijkheden bij het werken in de Cloud.
Bron: Caseware Nederland

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD): richtlijn en normen (15-07-2022)
De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht organisaties te rapporteren over de milieu impact en de sociale impact van hun bedrijfsactiviteiten. Wat betekent dit nu precies, voor welke bedrijven geldt dit en welke gevolgen heeft dit voor accountants en ondernemers?
Bron: Wolters Kluwer Tax & Accounting

Oamkb, netwerk van 90 samenwerkende administratiekantoren, en Speedbooks gaan samenwerken (20-06-2022)
Oamkb, het netwerk van 90 samenwerkende administratiekantoren, bedrijfsadviseurs en accountancy specialisten heeft de keuze gemaakt voor Speedbooks®. De online rapportagesoftware voor accountants- en administratiekantoren.
Bron: Oamkb

De visie van KING Software over veilig werken in tijdperk van digitalisering binnen de accountancy (01-06-2022)
De trend van digitalisering binnen de accountancy staat al ruim 10 jaar op de agenda, maar de grootste stappen op dit gebied zijn voor de meeste kantoren, door de pandemie, in de afgelopen twee jaar gezet. Hierdoor krijgt ook het onderwerp (data)veiligheid steeds meer aandacht.
Bron: KING Software

Nieuwe App launch Gekko Hours 4.0 (21-04-2022)
Gekko lanceert vandaag de nieuwe Gekko Uren 4.0 versie app voor mobiel. Met deze grote update kan iedere Gekko gebruiker de eigen agenda synchroniseren met de urenadministratie in Gekko. De nieuwste versie van de app is nu beschikbaar in de Google Play Store and Apple store. En is per direct beschikbaar voor de ruim 120.000 Gekko gebruikers in Nederland, België en Spanje.
Bron: Gekko

KING Software CEO Mattijs Wilms: software maken is een creatief proces (10-03-2022)
In de maand februari 2022 besteedde KING Software tijdens haar eigen ‘Maand van de Innovatie’ aandacht aan innovaties in het bedrijfsleven. Met een interactief webinar op 16 februari 2022 i.s.m IB-Vision, nodigde de softwareontwikkelaar ondernemend Nederland uit om kennis te maken met 360° virtuele showrooms als vernieuwing voor webshops.
Bron: KING Software

Partnership van Spacewell O-Prognose met Ultimo levert totaaloplossing voor meerjarenonderhoudsplanning (01-03-2022)
Enterprise Asset Management-softwareleverancier Ultimo en O-Prognose, onderdeel van Spacewell, zijn een partnership aangegaan om meerjarenonderhoudsplanningen (MJOP) voor gebouwen te optimaliseren. Voor klanten van Ultimo is Spacewell O-Prognose vanaf nu preferred partner op dit gebied.
Bron: Ultimo en O-Prognose

Praktijkvoorbeelden op Data & RPA congres voor accountants op 21 april 2022 (16-02-2022)
Data lijkt het nieuwe goud voor accountantskantoren. Proces-robotisering stuwt die ontwikkeling en helpt kantoren méér te doen met minder handen. Tot zover de vergezichten, of…misschien al de realiteit? Op de tweede editie van het online ‘Data & RPA congres voor accountants’ worden praktijkvoorbeelden getoond van kantoren die hun eerste stappen al hebben gezet. Daarnaast worden deelnemers door 12 break-out sessies uitgedaagd direct de handen uit de mouwen te steken. Ben jij erbij?
Bron: Powerplatform voor accountants

Visma | Visionplanner, inclusief de labels, Infine, MLE, Comandi en Radar, op 1 maart 2022 onder nieuwe leiding (16-02-2022)
Visma | visionplanner krijgt nieuw leiderschap. Het fintech bedrijf dat zich specialiseert in cloud software voor accountants en administratiekantoren groeide de afgelopen 17 jaar uit tot een cruciale speler in de accountancy sector. Op 1 maart 2022 draagt Gert Kwetters als Managing Director al zijn operationele verantwoordelijkheden over aan Joris Joppe. Vanaf die datum zal hij Visionplanner inclusief de labels, Infine, MLE, Comandi en Radar gaan leiden.
Bron: Visma | Visionplanner

Bij robotic accounting staat de mens centraal (10-02-2022)
Veel kantoren hebben stappen gezet in de richting van gerobotiseerd boekhouden, maar ervaren niet altijd de efficiëntie en meerwaarde die beoogd is. Verrassend genoeg is de mens doorgaans de sleutel tot het succes van gerobotiseerd boekhouden.
Bron: Minox

Visma Verzuim lanceert online vitaliteitsplatform (01-02-2022)
Visma Verzuim, onderdeel van Visma, lanceert een online vitaliteitsplatform ter voorkoming van ziekteverzuim. Visma Gezondeboel bevat 80 online vitaliteitsprogramma’s die werknemers begeleiden in het vroegtijdig herkennen van signalen die kunnen leiden tot ziekteverzuim.
Bron: Visma

16 februari Innovation Day: Interactief webinar toont het nieuwe winkelen (29-01-2022)
Voor veel bedrijven staat innovatie iedere dag opnieuw op de agenda. Slimme oplossingen met het oog op vernieuwing, zorgen in diverse branches voor meer efficiëntie, groei en gemak. Jaarlijks wordt op 16 februari dan ook aandacht besteedt aan innovatie binnen het bedrijfsleven, tijdens de van oorsprong Amerikaanse ‘Innovation Day’ oftewel: ‘Dag van de Innovatie’.
Bron: KING Software

De cloud business solutions van ISPnext zijn vanaf nu gemakkelijk aan te sluiten op Microsoft Dynamics 365 Business Central (26-01-2022)
De connector voor het ERP systeem van Microsoft is vanaf nu te downloaden in de MS App Source van Microsoft. De standaard, uitgebreide en geavanceerde interface is plug-and-play aan te sluiten voor Business Central gebruikers.
Bron: ISPnext

Samenwerking Koenen en Co en RedTeam Cyber Security (25-01-2022)
Cyber Security verdient continue aandacht waarin door veel organisaties nog grote stappen te zetten zijn. Met de samenwerking tussen Koenen en Co en RedTeam Cyber Security willen wij onze slagkracht vergroten en kunnen (potentiële) klanten nog beter bediend worden. Na een eerste kennismaking in 2020 merkten we meteen dat er een goede klik was tussen onze teams.
Bron: KOENEN EN CO Audit & Assurance B.V.

Online betalingen: de vele schakels en de rol van boekhoudsoftware (14-01-2022)
Online betalingsverkeer met banken biedt door SEPA steeds meer standaardisatie. Instant Payments, dat ook onder SEPA valt, heeft gezorgd dat interbancair betalen en ontvangen binnen 10 seconden is geregeld. En PSD2 heeft gezorgd voor betaalinitiatie- en rekeninginformatiediensten door Payment service providers. Online betalen via iDEAL of (internationaal) via PayPal is vandaag de dag de gewoonste zaak van de wereld.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

Blue10 neemt snelgroeiende FinTech startup Spense over (08-01-2022)
Met de toevoeging van de Contract Management software van Spense kunnen klanten van Blue10 nu ook (inkoop)contracten koppelen aan binnenkomende facturen. Daarmee wordt het verwerkingsproces van facturen efficiënter en krijgen organisaties meer controle over het inkoopproces én de daarbij horende uitgaven.
Bron: Blue10

Onventis heeft de Zweedse spend analytics specialist Spendency overgenomen (23-11-2021)
Onventis heeft de Zweedse spend analytics specialist Spendency overgenomen. Hiermee breidt de All-In-One procurement provider haar productportfolio flink uit. De managementteams van Spendency en Onventis delen de gemeenschappelijke visie om gezamenlijk een leidende Europese softwaregroep te worden. En de inkoop- en financewereld te transformeren door middel van één digitaal spend management ecosysteem.
Bron: Onventis

Noors bedrijf Unicus neemt belang in sociale onderneming Specialisterren (30-09-2021)
Sociale onderneming en IT-dienstverlener Specialisterren, gespecialiseerd in software testen en Robotic Process Automation(RPA), gaat intensief samenwerken met het Noorse Unicus, dat zich richt op Data Science, Software Development en Quality assurance/Testing. Unicus neemt een belang in Specialisterren.
Bron: Specialisterren, Unicus en DOEN Participaties

Zorgvernieuwer SDB Groep onthult drie nieuwe softwareovernames (16-09-2021)
Zorgvernieuwer SDB Groep verwerft, met steun van software-investeerder Main Capital Partners, drie Nederlandse softwarebedrijven. Dankzij de overnames van CPM4Care en Infent, die in juli en september werden getekend, neemt SDB Groep een leidende positie in als aanbieder van Business Intelligence (BI)-oplossingen voor de zorg.
Bron: Main Capital Partners

Finovion kiest voor cloudplatform van Visionplanner (11-06-2021)
Finovion, het netwerk van 50+ samenwerkende administratiekantoren, bedrijfsadviseurs en accountancy specialisten heeft de keuze gemaakt voor Visionplanner, het cloudplatform voor de accountancy waarmee kantoren hun tussentijdse werkzaamheden, jaarrekening en binnenkort fiscale aangiften kunnen maken.
Bron: Visionplanner

SAP introduceert grootste zakelijke netwerk ter wereld (03-06-2021)
SAP heeft tijdens zijn wereldwijde SAPPHIRE NOW-conferentie het SAP Business Network aangekondigd. Het SAP Business Network brengt het SAP Ariba Network, SAP Logistics Business Network en SAP Asset Intelligence Network samen. Zo ontstaat een community van ruim 5,5 miljoen organisaties.
Bron: SAP

Nieuwe administratieve app van Gekko (22-04-2021)
Gekko lanceert vandaag de nieuwe Gekko Administratie app, voor mobiel en desktop. In deze nieuwe app komen alle administratieve functies die Gekko biedt samen in één gemakkelijk te gebruiken applicatie. De nieuwe app is beschikbaar op mobiel voor iOS en Android en op de desktop voor PC en Mac. De app is direct gratis beschikbaar.
Bron: Gekko

Visma presenteert vandaag de rebranding van vijf van haar bedrijven (13-04-2021)
Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, presenteert vandaag de rebranding van vijf van haar bedrijven. Deze bedrijven gaan vanaf vandaag verder als Visma | Comandi, Visma | DizzyData, Visma | Nmbrs, Visma | Pinkweb en Visma | Yuki. Ook in product branding zullen zij nog meer familiariteit uitstralen.
Bron: Visma

Onderzoek naar de synergie tussen het Referentie GrootboekSchema en elektronisch factureren (11-04-2021)
Onderzoek in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in hoeverre e-factureren en RGS elkaar kunnen versterken. Samengevat onder de noemer “Synergie RGS en e-facturatie”.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED in opdracht Ministerie BZK

Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming: BIO Thema-uitwerking Softwarepakketten (11-04-2021)
Deze BIO Thema-uitwerking is door CIP opgesteld om overheidsorganisaties een beeld te geven van de meest relevante onderwerpen, met name voor de verwerving van standaard software. Daarmee wordt bestaande software bedoeld, die als product op de markt is gebracht om binnen een groot aantal organisaties te kunnen worden gebruikt.
Bron: Centrum Informatiebeveiliging & Privacybescherming

Summit Datagedreven Workforce voor optimale medewerker betrokkenheid: online 15 april 2021 (30-03-2021)
Tevreden en betrokken medewerkers ‘maken het bedrijf’ en veel organisaties hebben duurzame inzetbaarheid hoog in de bedrijfsdoelstelling. Zeker in deze tijd. Hoe vertaal je deze doelstelling naar concrete acties in de dagelijkse operatie en met welke oplossingen kunnen de medewerker betrokkenheid vergroten? Schrijf je in voor deze online Summit waarin ORTEC haar visie en oplossingen rondom Datagedreven Workforce neerzet.
Bron: ORTEC

Visma bedrijven Comandi en Visionplanner bundelen krachten (25-03-2021)
Visionplanner en Comandi bundelen vanaf 1 april a.s. hun krachten en gaan intensief samenwerken. Gecombineerd vormen zij vanuit Visma het powerhouse van data-to-insights voor ondernemers en accountants in de Benelux.
Bron: Visma

Unit4 kondigt overname door private equity-bedrijf TA Associates (22-03-2021)
Unit4, wereldwijd leider in zakelijke cloud-software voor mensgerichte organisaties, maakt bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor een meerderheidsinvestering door het toonaangevende private equity-bedrijf TA Associates. Partners Group, een vooraanstaand wereldwijde investeerder in private markten, zal namens zijn cliënten eveneens een investering in Unit4 doen.
Bron: Unit4

Otherside gaat met DiVitaal voor meer zelfregie en duurzame inzetbaarheid (08-03-2021)
In de afgelopen heeft softwarebedrijf Otherside At Work diverse partnerships gesloten met onder meer LDC, SKB, Webcamconsult en Johan. Aan dit rijtje kunnen zij nu ook DiVitaal toevoegen als partner van Otherside At Work. DiVitaal is een organisatie in de vitaliteitsbranche die duurzame inzetbaarheid en zelfregie meer naar de praktijk wil brengen.
Bron: Otherside At Work

Basisondersteuning voor Microsoft Dynamics NAV 2016 eindigt per april 2021 (08-02-2021)
Hoewel Microsoft Dynamics NAV al enige tijd niet meer verkrijgbaar is voor nieuwe gebruikers, zijn er nog verouderde versies voorzien van basisondersteuning voor huidige gebruikers. Deze basisondersteuning is niet oneindig, dus is het van belang om deze data goed in de gaten te houden. Zo eindigt de basisondersteuning voor Microsoft Dynamics NAV 2016 per 13 april 2021.
Bron: Bluace

Nouryon implementeert in recordtijd SAP Ariba voor nieuw inkoopplatform (07-12-2020)
Als zelfstandige wereldwijde speler in de essentiële chemie had Nouryon op korte termijn behoefte aan een nieuw inkoopplatform. De keuze viel op het SAP Ariba-platform. In een hechte samenwerking met SAP-partner McCoy & Partners slaagde Nouryon erin om in zes maanden tijd een minimum viable product uit te rollen in twintig landen. Daarmee was Nouryon in staat om de inkoopprocessen te standaardiseren en te automatiseren.
Bron: SAP

Stahl beheert wereldwijde hr-processen met SAP SuccessFactors (02-12-2020)
Het Nederlandse Stahl heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het stroomlijnen van zijn wereldwijde hr-processen, zodat medewerkers de best mogelijke ‘experience’ hebben. Voor de ondersteuning van die processen implementeerde Stahl samen met SAP-partner SOA People meerdere onderdelen van de Human Capital Management (HCM)-suite SAP SuccessFactors.
Bron: SAP

Klantspecifieke dashboards maken met de Minox RGS Analyzer (20-11-2020)
De toegevoegde waarde van de accountant zit niet in het voeren van de boekhouding. Boekingen goed in het boekhoudpakket krijgen is een middel – het doel is om inzichten uit de boekhouding te krijgen en daar acties op te ondernemen die waarde toevoegen.
Bron: Minox

Omedi maakt gebruik van het eigentijdse HR-systeem van Humanwave (17-11-2020)
Bij het uitrollen van een nieuwe bedrijfstak is Omedi een partnerschap aangegaan met Humanwave uit Delft: hun eigentijdse HR-systeem voor het mkb, sluit naadloos aan op de nieuwe diensten van Omedi.
Bron: Humanwave

Visionplanner, onderdeel van de Visma Group, neemt MLE over (06-11-2020)
Met deze strategische overname van de leverancier van geavanceerde software voor het samenstellen en controleren van jaarrekeningen breidt Visionplanner haar portfolio verder uit. Door de overname biedt Visionplanner kantoren nu ook een oplossing voor beoordelings- en controle opdrachten.
Bron: Visma

Loket.nl en Avans Academie gaan samenwerken (13-10-2020)
De opleiding Human Resource Management van Avans Academie en Loket.nl tekenden gisteren een overeenkomst om te gaan samenwerken. Loket.nl is marktleider in Nederland op het gebied van online human resource- en salarissoftware. Ruim één miljoen medewerkers in Nederland ontvangen maandelijks hun loonstrook via Loket.nl.
Bron: Loket.nl

Visma daagt de status quo in accountancy uit (08-10-2020)
Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, presenteert vandaag de Visma Connected Experience voor accountants. De afgelopen jaren is Visma’s portfolio voor de Nederlandse accountancy- en ERP-markt dankzij een aantal strategische overnames sterk gegroeid.
Bron: Visma

Exact neemt HR-cloudsoftwareleverancier Officient over (24-09-2020)
Exact lijft de Belgische HR-cloudsoftwareleverancier Officient in. Door de overname - die volgt op de toonaangevende acquisitie van Unit4 Bedrijfssoftware van vorige week - kan Exact een breder en geïntegreerd software-aanbod leveren en geautomatiseerde HR-procesondersteuning bieden.
Bron: Exact Software

Eteck laat medewerkers sneller, betere beslissingen nemen met data storytelling van Toucan Toco (17-09-2020)
Eteck, leverancier van duurzame energie, heeft gekozen voor data storytelling-software van Toucan Toco. Het bedrijf wil data storytelling inzetten om data op een visuele manier inzichtelijk te maken zodat medewerkers sneller, betere beslissingen kunnen nemen.
Bron: Toucan Toco

Het documentbeheer van vijf woningcorporaties wordt geoptimaliseerd (14-09-2020)
SWEMP maakt vandaag bekend een contract te sluiten met DocVisie voor een nieuw documentmanagementsysteem (DMS). SWEMP, een samenwerkingsverband van de woningcorporaties Staedion, Woonbron, Eigen Haard, Mitros en Portaal, zet hiermee een toonaangevende stap in de markt. Samenwerkend op ICT-gebied, heeft SWEMP het doel om hun 250.000 huurders tegen lagere kosten nog beter van dienst te zijn.
Bron: DocVisie

Visma neemt Cash Software over (09-09-2020)
Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, neemt online bedrijfssoftware specialist Cash Software over. Met deze strategische overname, die volgt op de overnames van Visionplanner, Nmbrs en onlangs Yuki, blijft de Visma Group gestaag groeien in de Nederlandse accountancy- en ERP-markt.
Bron: Visma en Cash Software

Nomineer jezelf voor de Exact Cloud Award 2020 (27-08-2020)
Speelt jouw kantoor perfect in op de veranderende markt van nu? Hebben jouw medewerkers net dat stapje extra gezet én waarderen je klanten dat? Dan ben jij een potentiële winnaar van de Exact Cloud Award 2020. Dit is de jaarlijkse verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die voorlopers zijn in de branche.
Bron: Exact Software

Visma neemt het boekhoudplatform Yuki over (04-08-2020)
Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, neemt het all-in-one boekhoudplatform Yuki over. Dit is Visma’s derde strategische overname in korte tijd in de markt voor accountancysoftware. Met de overname van Yuki neemt Visma direct een voorsprong in de markt en biedt het accountants nu het meest innovatieve en complete cloud-ecosysteem.
Bron: Visma en Yuki

HR & payroll-leverancier Nmbrs wordt onderdeel van Visma (12-05-2020)
Nmbrs, een in Amsterdam gevestigde leverancier van HR- en payrollsoftware, heeft zich aangesloten bij de Visma Group. Met deze acquisitie breidt Visma zijn HR- en payroll-portfolio voor bedrijven en accountantskantoren uit en versterkt het zijn leidende positie op dit gebied.
Bron: Visma en Nmbrs

Visionplanner overgenomen door Visma (07-04-2020)
Visionplanner, leverancier van softwaretools voor dashboarding, jaarrekeningen, belastingaangiften en liquiditeitsprognose wordt onderdeel van de Visma Group. Met deze acquisitie breidt Visma zijn portfolio voor accountantskantoren uit en versterkt zijn positie binnen deze sector.
Bron: Visma en Visionplanner

Bizcuit Groep investeert EUR 1.200.000 in snelgroeiende scale-up Klippa ondanks COVID-19 (01-04-2020)
De Nederlandse scale-up Klippa ontvangt vandaag een investering van 1,2 miljoen euro, met de fintech disruptor Bizcuit Groep als hoofdinvesteerder. Klippa zal 1 miljoen euro gebruiken voor internationale expansie en versnelde innovatie en 200.000 euro gaat naar het uitkopen van early-stage angel investors. Het is een opvallende investering in tijden van economische onzekerheid door de COVID-19 uitbraak.
Bron: Bizcuit en Klippa

Hoe werkt OCR? En wat is de toekomst van OCR-software? (31-03-2020)
Je hoort veel over het automatisch herkennen van documenten, maar hoe werkt OCR nu eigenlijk precies? De afkorting 'OCR' staat voor Optical Character Recognition. De term vertegenwoordigt een techniek waarmee de computer letters, cijfers en leestekens van een plaatje afleest. Handig, want zo transformeer je documenten tot digitale versies om ze te kunnen bewerken en archiveren.
Bron: WhiteVision

Inkomende documenten verwerken: wat is de volgende stap? Op naar de toekomst! (27-03-2020)
Repeterend werk en handmatige handelingen wil je zoveel mogelijk beperken. Want daarmee haal je niet het meeste uit jezelf. Bovendien werk je zo ook niet erg efficiënt. Wat als je dit soort taken allemaal kunt automatiseren, zodat je veel meer tijd overhoudt voor werk waarvan je gelukkiger wordt en waarmee je meer waarde toevoegt voor de organisatie?
Bron: WhiteVision

Brabantse ondernemer gaat coronacrisis te lijf met 16 dakpannen (19-03-2020)
In deze coronacrisis loopt het aantal getroffen ondernemers en zzp’ers aardig op. Ronald Kas, zelf eigenaar van een bedrijf van 50 medewerkers, vindt dat het tijd is om hulp aan te bieden aan ondernemers en zzp’ers. Hij is een initiatief gestart waar ondernemers elkaar kunnen helpen.
Bron: Ronald Kas, SkillSource

Wat als auditors een rol gaan spelen bij het temmen van algoritmes? (15-03-2020)
Algoritmes krijgen steeds meer invloed op onze beslissingen. Daarbij gaat het om systemen die, met ‘simpele’ rekenregels op basis van data, beslissingen nemen of adviezen geven, maar ook om complexere lerende en/of voorspellende systemen. Maatschappelijk komt de vraag op of dat allemaal wel goed gaat. En kunnen accountants of auditors een rol spelen als dat van ze wordt gevraagd? En zo ja, welke rol?
Bron: NBA

De Keuken Kampioen Divisie ondertekent volledig digitaal met ValidSign (12-03-2020)
De Coöperatie Eerste Divisie en ValidSign hebben per 11 maart een overeenkomst getekend dat beide partijen (minimaal) tot en met het seizoen 2021-2022 aan elkaar verbindt. Door deze samenwerking zal ValidSign de volledige integratie van digitaal ondertekenen van overeenkomsten bij alle Keuken Kampioen Divisie-clubs voor haar rekening nemen.
Bron: ValidSign

Terugblik en presentaties Praktijkdag Practice management 2020 (07-03-2020)
De (eerste) "Praktijkdag Practice management in een nieuw tijdperk" vond plaats op woensdag 4 maart 2020 te Hoevelaken. Een overzicht van behandelde onderwerpen, sprekers en beschikbare presentaties. Alsmede beschikbare rapporten in relatie tot behandelde onderwerpen.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED



Onerzoeksbureau GBNED