Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Raadplegen pakketgegevens

Alle softwarepakketten > Raadplegen pakketgegevens

Datum bijgewerkt 12-01-2023
Pakket Dashboard
Omschrijving All-in-one CRM-platform voor ondernemer en accountant
Leverancier Dashboard
Detailinformatie leverancier...
Website Dashboard
Prijsmodel
Taal pakket NL/FR/ENG
Waardering pakket Positief Negatief Geef als eerste uw mening over dit pakket...
 
Besturings systemen Macintosh os
Microsoft Windows
Pakketsoorten - Management dashboards
- Practice management software
Branches
 
Voor bedrijfsgrootte  
Klein (MKB) (1-5 gebruikers)
Midden (MKB) (5-50 gebruikers)
Groot (>50 gebruikers)
Internationaal
 
Installatiemodel  
Lokaal uitleg
SAAS uitleg
Via terminal server uitleg
Webbased uitleg

Profiel pakket
Dashboard geeft je een heldere kijk op je administratie. Super mooie offertes opmaken, facturen maken, digitale werkbonnen gebruiken en betalingen opvolgen. Heel eenvoudig, in de Cloud en op elk toestel, smartphone, tablet, PC en Mac. We koppelen ook de boekhouder en de webshop zodat alles naadloos geïntegreerd is!

Berichten met [ Dashboard ]

Visionplanner transportdashboard: vertaalt complexe financiële cijfers in heldere strategische inzichten (20-03-2024)
Het transportdashboard van Visionplanner vertaalt complexe financiële cijfers in heldere strategische inzichten. Die zijn gericht op kosten, bescherming van marges en compliance. De widgets van Visionplanner snijden door de complexiteit van de transportsector heen, met aanpasbare oplossingen voor jouw uitdagingen.
Bron: Visionplanner

SAP introduceert data-innovaties voor het AI-tijdperk (10-03-2024)
SAP SE introduceert nieuwe oplossingen die klanten in staat stellen om hun data optimaal te gebruiken voor betere inzichten, snellere groei en meer efficiëntie in het AI-tijdperk. Nieuwe functies in SAP Datasphere, waaronder generatieve AI, maken bedrijfsplanning gemakkelijker door het datalandschap te vereenvoudigen en de interactie met data intuïtiever te maken.
Bron: SAP

Deel wordt marktleider in global payroll met overname PaySpace (05-03-2024)
Deel, het alles-in-één HR- en Payroll platform, kondigt vandaag de overname aan van PaySpace. Dit is een van de grotere overnames van Deel tot nu toe. PaySpace beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in payroll-technologie en levert payroll-systemen en HR-diensten aan meer dan 14.000 klanten in 44 landen in Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.
Bron: Deel

Advice2You: Visma eAccounting levert ons en onze klanten enorm veel tijdsbesparing en gemak op (01-03-2024)
Advice2You is een administratie- en fiscaal adviesbureau. Het kantoor werkt met Visma eAccounting Accountancy en biedt de boekhoudsoftware ook aan hun klanten. Mede-eigenaar Ton van Dooren vertelt: 'In eAccounting kun je veel handmatige werkzaamheden minimaliseren, zeker in de samenwerking met klanten. Dit levert niet alleen tijdsbesparing op voor onze klanten, maar ook voor ons bij onze dagelijkse werkzaamheden.'
Bron: Visma eAccounting voor Accountants

Qics doet overname in de Project & Project Management (PPM) markt met overname van Fortes (01-03-2024)
Qics kondigt met trots de overname van Fortes aan, een toonaangevende softwarespecialist op het gebied van Project & Portfolio Management (PPM). Dit is voor Qics de tweede uitbreiding sinds de start van de samenwerking met Main Capital Partners twee jaar geleden.
Bron: Main Capital Partners, Qics en Fortes

Software voor externe verslaggeving, audit en interne rapportage (01-02-2024)
Dit rapport geeft inzicht in standaard software voor externe verslaggeving, audit en interne rapportage. Bij externe rapportages gaat het om de jaarrekening, aangifte IB en VPB, kredietrapportage en o.a. duurzaamheidsrapportage. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de auditfunctie in het rapport. Bij Interne rapportage komen oplossingen m.b.t. Business Intelligence (BI) en Corporate Performance Management (CPM) aan de orde.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

Crowe Peak kiest voor Hix Login, Docs én Signing (29-01-2024)
Net voor de jaarwisseling tekende Crowe Peak bij Hix als klant. Zij beginnen dit jaar met Hix Login, Docs én Signing! Crowe Peak is óók het dertigste grote accountantskantoor in Nederland dat koos voor Hix. Onze software wordt dus gebruikt door 60% van de top 50 accountantskantoren in ons land.
Bron: Hix

MINOX Webinar: Wat is RGS en wat kan ik ermee, 8 februari 2024 om 14.00 uur (29-01-2024)
In een tijd waarin boekhouden steeds verder wordt geautomatiseerd, worden koppelingen tussen onderdelen van de totale boekhoudstraat en de daarbij behorende analyse-mogelijkheden steeds belangrijker. Uitwisseling van gegevens gaat via de API (door de lucht) op basis van RGS. Geen AuditFile exports en brugstaten meer. Realtime rapportage en inzicht door het gebruik van RGS.
Bron: MINOX

Power BI templates voor PSA365: voor accountantskantoren en IT-bedrijven (24-01-2024)
speciaal voor PSA365 leveren we Power BI templates. Deze templates sluiten aan op de rapportagebehoeftes van dienstverlenende organisaties en zijn naar wens aan te passen. En om het nog mooier te maken, leveren we het achterliggende datamodel mee.
Bron: GAC Business Solutions

Update Visionplanner: jaarrekeningmodule Compilation, dashboards Insights en digitale assistent VAIA (16-01-2024)
Visionplanner onthult een reeks innovaties in haar rapportagesoftware met de Winter Boost-update. Als toonaangevende leverancier voor de accountancybranche, biedt Visionplanner vernieuwingen en verbeteringen in functies, design en gebruiksgemak. Deze update omvat aanpassingen aan de jaarrekeningmodule Compilation, de dashboards in Insights en de nieuwe digitale assistent VAIA.
Bron: Visionplanner

Mollie en Billie lanceren B2B Buy Now, Pay Later-oplossing voor de zakelijke markt (09-01-2024)
Mollie, een van de snelst groeiende financiële dienstverleners van Europa, en Billie, vooraanstaande aanbieder van Buy Now, Pay Later (BNPL)-oplossingen voor de zakelijke markt, lanceren vandaag hun BNPL-oplossing voor zakelijk Nederland.
Bron: Mollie en Billie

Blinqx voegt BI-specialist HippoLine toe aan portfolio (09-01-2024)
Blinqx, aanbieder van softwareoplossingen voor MKBs, corporates en dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag aan dat HippoLine onderdeel wordt van de Blinqx organisatie. HippoLine biedt data- en business intelligence (BI) voor de hypotheek- en verzekeringsmarkt, het MKB, maatschappelijke organisaties en publieke sector.
Bron: Blinqx en HippoLine

CROP accountants en adviseurs samen met ibanXS aan de slag met Open Banking / PSD2 (20-12-2023)
Het gerenommeerde accountantskantoor CROP, wat sinds 1965 al ondernemers ondersteunt zodat zij tijd en energie overhouden om te ondernemen, gaat Open Banking/ PSD2 bankconnecties inzetten om hun dienstverlening nog efficiënter en op een nog hoger peil te brengen. CROP gaat de bankconnecties van ibanXS inzetten voor de wettelijke controle opdrachten.
Bron: CROP accountants en ibanXS

Een slimme manier van werken - Visma eAccounting Accountancy (15-12-2023)
Visma eAccounting Accountancy is geavanceerde boekhoud­­software voor accountants- en administratie­­kantoren. Software die jou helpt je dagelijkse werkzaam­heden zo efficiënt mogelijk uit te voeren en waarmee je online kan samenwerken met je klanten.
Bron: Visma

Visionplanner kondigt 2 nieuwe producten aan: controlesoftware in de cloud en een AI-assistent (07-12-2023)
Visionplanner, leverancier van rapportagesoftware voor de accountancybranche en ondernemers kondigt tijdens het jaarlijkse klantenevenement Visionplanner Inspire twee nieuwe producten aan. De geavanceerde AI-assistent VAIA helpt accountants in de samenstelpraktijk. Visionplanner Audit is de eerste Nederlandse cloudoplossing die controlepraktijken ondersteunt bij de wettelijke controles. Beide toepassingen faciliteren efficiencyverbetering binnen de accountancybranche.
Bron: Visionplanner

Hoe Nmbrs frustraties van HR oplost met software (25-10-2023)
Je kent het vast wel, het eindeloos overzetten van medewerkersgegevens van het ene systeem naar de andere. En voor je het weet zit er een fout in de berekening en moet je overnieuw beginnen. Het gebeurt gelukkig weinig maar het is wel enorm frustrerend áls het gebeurt. In deze blog nemen we je mee in 3 veelvoorkomende frustraties in het HR vak en de oplossing van Nmbrs in de software.
Bron: Nmbrs

Gids boekhoudsoftware 2023: alle standaard boekhoudsoftware en hun functionaliteit (10-10-2023)
De Gids boekhoudsoftware geeft inzicht in nagenoeg ALLE standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar: ZZP'ers en klein MKB, Middelgrote bedrijven (MKB) en Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals). Compleet met eigenschappen per pakket. De Gids is gratis beschikbaar in PDF-formaat.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

Gids Salaris- en HRM-software 2023/2024 (04-10-2023)
Met de "Gids Salaris- en HRM-software" biedt Onderzoeksbureau GBNED inzicht in het complete spectrum van toepassingen op het gebied van salaris- en HRM-software. Ook deeloplossingen als personeelsplanning en zelfroosteren. In de gids zijn zo'n 50 toepassingen in kaart gebracht. Ook wordt aandacht besteed aan cloud computing, elektronische gegevensuitwisseling, data-analyse en Beveiliging van persoonsgegevens en de AVG.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

DNA Services, Fresh IT Services en Progent bieden managementinformatie door datavisualisatie met Power BI (03-07-2023)
De Nederlandse softwarebedrijven DNA Services B.V., Fresh IT Services B.V. en Progent B.V. zijn trots om een nieuwe samenwerking aan te kondigen die zorgt voor nog meer toegevoegde waarde. Het partnership richt zich op datavisualisatie met behulp van Microsoft Power BI waarbij concrete managementinformatie getoond wordt in dashboards.
Bron: DNA Services, Fresh IT Services en Progent

Minox zet met realtime automatisch bank verwerken de nieuwe standaard (15-06-2023)
Boekhoudpakket Minox lanceert vandaag realtime automatisch bank verwerken en zet daarmee de nieuwe standaard voor het verwerken van banktransacties in de boekhouding. Met de lancering zet Minox een belangrijke stap richting haar doel van 100% realtime automatisch boekhouden.
Bron: Minox

BI en RPA: presentaties beschikbaar van 10 sprekers (02-06-2023)
Op woensdag 31 mei 2023 heeft in Expo Hoevelaken de praktijkdag "BI en RPA voor de accountancy" plaatsgevonden. Maar liefst 10 enthousiaste sprekers hebben hun kennis gedeeld met zo'n 130 aanwezige deelnemers. Presentaties van sprekers zijn nu online beschikbaar.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

Het einde van papierwerk: hoe automatische factuurverwerking het verschil maakt (16-05-2023)
Als accountant wil je efficiënt werken en je klanten goed ondersteunen. Handmatige factuurverwerking kost echter veel tijd, vooral als je meerdere facturen van verschillende klanten ontvangt. Gelukkig is er een oplossing: Factuur2KING. Hiermee kunnen klanten snel facturen aanleveren en word je volledig ontzorgd in de verwerking. De scan- en herkenoplossing zet facturen direct om naar een boekingsvoorstel, ongeacht het originele bestandstype.
Bron: KING Software

Visionplanner presenteert software-innovaties in de Visionplanner Lente Boost (09-05-2023)
Visionplanner bundelt innovaties en verbeteringen in de dashboards en rapportagesoftware vanaf dit jaar elk kwartaal. Dit doet de softwareleverancier voor de accountancysector om klanten beter te informeren over de innovaties en verbeteringen. Nieuw is onder meer een scenario-functie in Insights.
Bron: Visionplanner

Complete RGS gids: ontstaan, invloed SBR programma en RGS MKB (07-05-2023)
De “Complete RGS gids: ontstaan, invloed SBR en RGS MKB” geeft goed inzicht in ruim 10 jaar bestaan van RGS en de huidige stand van zaken. De gids richt zich nadrukkelijk op RGS MKB, dat aansluit bij de oorspronkelijke uitgangspunten van het Referentie grootboekschema (RGS) uit 2012 en waarbij de focus primair op het MKB segment ligt.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED / Boekhoudplaza.nl

Adviseren op basis van real-time accounting: laat de tools voor je werken (06-05-2023)
Elke organisatie is gebaat bij inzicht in de cijfers en een goed begrip daarvan. Als accountant of financieel adviseur heb je hier een belangrijke adviesrol in. Het voeren van klantadministraties, het controleren van data, het opstellen van financiële rapportages en jaarrekeningen - het is de basis van elk kantoor.
Bron: Visma

SAP integreert AI-functies in oplossingen voor maakindustrie (12-04-2023)
SAP kondigt nieuwe functionaliteit aan voor zijn supplychainoplossingen. Hiermee profiteren bedrijven in de maakindustrie van datagedreven inzichten voor een weerbaardere supplychain. Het gaat onder andere om AI-functionaliteit voor SAP Digital Manufacturing, visuele inspectieprocessen, en naleving van duurzame verpakkingsrichtlijnen in SAP Responsible Design and Production.
Bron: SAP

Ondersteun je klanten optimaal door online samenwerking (19-03-2023)
Wie werkt er tegenwoordig niet in de cloud? In de afgelopen jaren is de manier waarop bedrijven met klanten omgaan ingrijpend veranderd. De opkomst van de digitale revolutie heeft ervoor gezorgd dat bedrijven in staat zijn om klanten beter te bedienen dan ooit tevoren. Bij veel kantoren zijn de voordelen van deze nieuwe manier van werken al bekend.
Bron: Visma

Speedbooks.com: 6 tips voor een stressloze jaarrekeningperiode (19-02-2023)
De jaarrekening staat weer voor de deur. Dit kan veel stress veroorzaken. Daarom hebben wij de 6 tips, zodat jij gerust deze periode door kan komen.
Bron: Speedbooks.com

Visionplanner Compilation haalt middelgrote jaarrekening naar de cloud (14-02-2023)
Visma | visionplanner kondigt vandaag een belangrijke update aan in Visionplanner Compilation. Het is nu ook mogelijk om een jaarrekening voor de bedrijfsklasse middelgroot op te stellen en te deponeren. Dit is een belangrijke stap in de visie van Visionplanner dat dit nieuwe softwarepakket geschikt moet zijn voor klanten in alle soorten en maten. Kantoren kunnen daardoor hun hele klantenkring met één cloudoplossing voor de jaarrekening bedienen.
Bron: Visionplanner

Nieuwe add-on van KING Software maakt bestandsuitwisseling tussen accountant en klant eenvoudiger (01-02-2023)
Een nieuwe add-on voor accountants, maakt het mogelijk om razendsnel bestanden te delen met de klant. Deze worden vervolgens opgeslagen op één centrale plek, zodat je nooit een bestand hoeft te zoeken óf verliest
Bron: KING Software

Nieuw: Power BI Connector voor Loket (11-01-2023)
Davista breidt haar koppelingsplatform uit met de nieuwe Power BI Connector voor Loket! Met deze connector importeer je op een eenvoudige en veilige manier de gegevens uit Loket in Power BI.
Bron: Davista

Top 25 rapport over de financieel best presterende SaaS-bedrijven (06-01-2023)
ZorgDomein komt als beste naar voren uit de top 25 financieel best presterende SaaS-bedrijven. In deze top 25 is onder andere gekeken naar de brutowinst en de EBITDA per medewerker. Dit top-25 brancherapport is samengesteld door het IST-brancheteam van Aeternus Corporate Finance en geeft inzicht in de financiële prestaties van Nederlandse SaaS-bedrijven, die aan de hand van de door Aeternus gedefinieerde financiële prestatie-indicatoren zijn gerangschikt.
Bron: Aeternus

Technologische ontwikkelingen in relatie tot het Power Platform van Microsoft (17-12-2022)
Als je over een Microsoft 365-licentie beschikt, heb je in de meeste gevallen al direct toegang tot de tools van het Microsoft Power Platform. Het Microsoft Power Platform bestaat o.a. uit Power BI, Power Automate (ook wel bekend als Flow) en Power Apps. Je kunt kennismaken met deze tools, zonder direct kosten te maken. Maar waarvoor gebruik je deze tools nu en welke technologieën bevatten de tools? In deze blog gaan we daar verder op in.
Bron: DOCCO

Universiteit Maastricht implementeert ‘SAP in the cloud’ (29-11-2022)
Digitalisering heeft een grote impact op de organisatie van het universitair onderwijs. Medewerkers van universiteiten verwachten bijvoorbeeld ook ‘op het werk’ de online experience die ze thuis gewend zijn. Verlof aanvragen of een factuur verwerken? Met een paar muisklikken moet het allemaal te regelen zijn. Met SAP S/4HANA Cloud, SAP SuccessFactors en SAP Ariba-oplossingen zet de Universiteit Maastricht stappen richting een digitale universiteit.
Bron: SAP

LemonForce: transacties uit Mollie automatisch overzetten naar Twinfield (17-10-2022)
Transacties uit Mollie automatisch overzetten naar Twinfield. Dit gaat perfect met de Mollie Twinfield koppeling van LemonForce. Uniek aan deze koppeling: het werkt real time. Dus altijd een actueel overzicht van je financiële administratie. Straks ook voor meerdere betaalproviders!
Bron: Lemonforce

Verhogen productiviteit, genereren van advieskansen en het faciliteren van beter digitaal samenwerken (08-07-2022)
De medewerkers van Wolters Kluwer Tax & Accounting, zo’n 2300 mensen in Europa, hebben maar 1 doel voor ogen: zij willen de belangrijkste partner zijn van accountants, administrateurs en fiscalisten. Een partner, die haar klant ondersteunt met relevante (vaktechnische) informatie én slimme softwareoplossingen.
Bron: Wolters Kluwer Tax & Accounting

HRTech bedrijf Deel lanceert Global Payroll: service om internationale personeelsbestand te managen (28-06-2022)
Deel, de HRTech startup die middels haar platform alle administratieve en juridische zaken omtrent het aannemen van remote personeel vergemakkelijkt, lanceert vandaag een volledig beheerd Global Payroll platform.
Bron: Deel

Oamkb, netwerk van 90 samenwerkende administratiekantoren, en Speedbooks gaan samenwerken (20-06-2022)
Oamkb, het netwerk van 90 samenwerkende administratiekantoren, bedrijfsadviseurs en accountancy specialisten heeft de keuze gemaakt voor Speedbooks®. De online rapportagesoftware voor accountants- en administratiekantoren.
Bron: Oamkb

Loginex Carbon Intelligence: software voor logistieke sector om CO2 te meten (02-06-2022)
Visma Connect en UC Group introduceren Loginex Carbon Intelligence, cloudsoftware waarmee logistieke bedrijven CO2 emissies kunnen analyseren, toewijzen en reduceren. Dit doen ze samen met launching customer Jan de Rijk Logistics.
Bron: Visma Connect en UC Group

De visie van KING Software over veilig werken in tijdperk van digitalisering binnen de accountancy (01-06-2022)
De trend van digitalisering binnen de accountancy staat al ruim 10 jaar op de agenda, maar de grootste stappen op dit gebied zijn voor de meeste kantoren, door de pandemie, in de afgelopen twee jaar gezet. Hierdoor krijgt ook het onderwerp (data)veiligheid steeds meer aandacht.
Bron: KING Software

Financiele dashboards die de klant wel gebruikt (01-06-2022)
Wil je als accountants- of administratiekantoor serieus genomen worden, dan moet je je klanten financiële dashboards kunnen bieden. Dat is de gedachte waarmee veel kantoren besluiten om een dashboard-tool in te zetten.
Bron: Davista

De toegevoegde waarde van het boekhoudpakket AFAS SB+ (30-04-2022)
AFAS SB+ is een boekhoudpakket voor ondernemers en zzp’ers. Dat zit al in de naam: SB staat voor Small Business. Kleine bedrijven kunnen lezen en schrijven met deze software. Samen met hun accountant, want SB+ is ideaal voor accountantskantoren die de boekhouding doen voor mkb-bedrijven. En dan vooral in goede samenwerking.
Bron: AFAS

Verstraten & Bergkamp: nog gerichter adviseren met KING (09-04-2022)
Vanwege hun jarenlange ervaring in het begeleiden en adviseren van klanten op het gebied van administratieve dienstverlening, loonadministraties en belastingadviezen is advieskantoor Verstraten & Bergkamp een onmisbare sparringpartner voor hun klanten. Erik Verstraten en Bas Bergkamp stellen het belang van de klant met behulp van slimme automatisering altijd centraal.
Bron: KING Software

Partnership van Spacewell O-Prognose met Ultimo levert totaaloplossing voor meerjarenonderhoudsplanning (01-03-2022)
Enterprise Asset Management-softwareleverancier Ultimo en O-Prognose, onderdeel van Spacewell, zijn een partnership aangegaan om meerjarenonderhoudsplanningen (MJOP) voor gebouwen te optimaliseren. Voor klanten van Ultimo is Spacewell O-Prognose vanaf nu preferred partner op dit gebied.
Bron: Ultimo en O-Prognose

Het verzamelen van duurzaamheidsdata en het maken van duurzaamheidsrapportages (26-02-2022)
We staan voor een ongeëvenaarde crisis. De Experts zijn er nog niet over uit wat precies de grootste bedreiging is voor de mensheid: ontbossing, klimaatverandering, milieuvervuiling of het verlies aan biodiversiteit. Het is in feite ook niet belangrijk want we zullen al deze problemen moeten oplossen en we kunnen niet veel langer meer wachten om daarmee te beginnen.
Bron: Visma Connect

Bij robotic accounting staat de mens centraal (10-02-2022)
Veel kantoren hebben stappen gezet in de richting van gerobotiseerd boekhouden, maar ervaren niet altijd de efficiëntie en meerwaarde die beoogd is. Verrassend genoeg is de mens doorgaans de sleutel tot het succes van gerobotiseerd boekhouden.
Bron: Minox

Technologische ontwikkelingen raken het fiscale speelveld: waarom Tax Tech ook voor jouw kantoor van groot belang is (29-01-2022)
Het is een feit dat technologische ontwikkelingen het fiscale speelveld raken. Ook in de accountancy-en belastingadvieswereld wordt steeds meer gesproken over Tax Technology, maar wat is het belang van Tax Technology voor jouw kantoor? Deze blog behandelt de 5 belangrijkste redenen om juist nú met Tax Tech aan de slag te gaan en benoemt de voordelen van innoveren voor jouw adviespraktijk.
Bron: Sdu

KING: robotic accounting en het slimme Accountancy dashboard (19-01-2022)
Robotic accounting is hot en nu de rust terugkeert in de kantoren na de feestdagen, is het tijd om te bepalen hoe je dit jaar wil werken. De thema’s automatisering en digitalisering zijn bijvoorbeeld actueler dan ooit; een uitkomst voor accountantskantoren met ambitie. Juist voor hen valt er met Robotic accounting op meerdere manieren winst te behalen. Tijd is immers geld, of is het nu juist andersom?
Bron: KING Software

Partnership Minox en Speedbooks: sneller rapporteren en dashboards maken (04-01-2022)
Het partnership tussen Minox en Speedbooks® maakt het voor zowel ondernemers, accountants- en administratiekantoren makkelijker om periodieke rapporten te genereren en financiële dashboards op te maken. Doordat de boekhoudsoftware van Minox het gebruik van het Referentie Grootboekschema ondersteunt, is het eenvoudig om de gegevens uit de bronadministratie te halen en deze te koppelen aan de software van Speedbooks®.
Bron: Minox en Speedbooks

Van Nifterik bouwt met het Microsoft platform door aan een succesvolle toekomst (24-12-2021)
Flexibliteit van de Business Central ERP-applicatie in combinatie met onderdelen Microsoft Power Platform bepaalde de keuze.
Bron: XPERIT

RGS succesfactoren en valkuilen: is het na 10 jaar tijd voor een RGS-feestje? (17-11-2021)
De markt is volgens mij positief gestemd over een ontwikkeling als het Referentie Grootboekschema (RGS), maar ook erg terughoudend over het in gebruik nemen van het huidige RGS. Bij leveranciers van boekhoudsoftware is RGS ook niet onopgemerkt gebleven. 15 softwareleveranciers zijn RGS-ready en dat aantal lijkt alleen maar toe te nemen. Leveranciers van fiscale aangiftesoftware gebruiken RGS voor het automatisch inlezen van cijfers voor de winstaangifte IB en VPB.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED / Boekhoudplaza.nl

Van Duijnen Groep stroomlijnt bedrijfs- en serviceprocessen met SAP (15-11-2021)
Het vervangen van een volledige ERP-omgeving is een ingrijpende operatie. Van Duijnen Groep had vanwege sterke veroudering van de oplossing en vertrekkende IT’ers echter weinig keuze. Samen met SAP-partner JIS Nederland implementeerde het in nog geen half jaar een nieuwe, moderne backoffice op basis van SAP Business One, aangevuld met SAP Field Service Management (FSM).
Bron: SAP

Nieuw: Power BI Connector voor Nmbrs (20-10-2021)
Davista breidt haar koppelingsplatform uit met de nieuwe Power BI Connector voor Nmbrs! Met deze connector importeer je op een eenvoudige en veilige manier de gegevens uit Nmbrs in Power BI.
Bron: Davista

Zorgvernieuwer SDB Groep onthult drie nieuwe softwareovernames (16-09-2021)
Zorgvernieuwer SDB Groep verwerft, met steun van software-investeerder Main Capital Partners, drie Nederlandse softwarebedrijven. Dankzij de overnames van CPM4Care en Infent, die in juli en september werden getekend, neemt SDB Groep een leidende positie in als aanbieder van Business Intelligence (BI)-oplossingen voor de zorg.
Bron: Main Capital Partners

Nieuwe partnerschap tussen Informer en Speedbooks (09-09-2021)
Informer en Speedbooks Online zijn sinds deze week een partnerschap gestart. De samenwerking houdt in dat de klanten van Informer hun boekhouding eenvoudig kunnen koppelen met de rapportagesoftware van Speedbooks. Doordat Speedbooks op een slimme manier de open API van Informer heeft gebruikt kunnen ondernemers op elk moment een realtime rapportage opvragen in Speedbooks met hun data uit Informer.
Bron: Informer

EasyKas koppelt nu ook met Accountancy- en Software Gemak (03-09-2021)
Met één druk op de knop zijn de kastransacties met de nieuwe api-koppeling nu ook direct verwerkt in Accountancy- en Software Gemak. De koppeling is beschikbaar voor zowel de eigen administratie als de online klantadministraties van accountants en boekhouders. Ondernemers kunnen de koppeling leggen met zowel Boekhoud Gemak als Multivers.
Bron: EasyKas

Doculayer 2.0 met nieuwe functies voor het intelligent verwerken en analyseren van documentstromen (02-09-2021)
De nieuwe versie van het platform biedt onder andere geavanceerde tabelextractie, documentclassificatie op basis van autoML en uitgebreide functionaliteit voor anonimiseren en pseudonimiseren. Met de nieuwe update helpt Doculayer.ai organisaties in recordsnelheid ongekende waarde uit hun documenten te halen.
Bron: Doculayer

Acknowledge en ITs Teamwork werken samen voor versnelde digitale transformatie (09-08-2021)
Acknowledge en IT’s Teamwork slaan de handen ineen om organisaties te helpen bij hun digitale transformatie. De branche-experts van Acknowledge gebruiken de BusinessITScan®, ontwikkeld door IT’s Teamwork, om de kansen en knelpunten op het gebied van ICT-voorzieningen en bedrijfsvoering in kaart te brengen.
Bron: Acknowledge en IT’s Teamwork

Starten met HR analytics in Loket.nl (28-07-2021)
Belangrijke HR data omzetten in waarde: dat kan met HR analytics. Data begrijpen geeft inzicht en overzicht én de mogelijkheid om data gedreven keuzes te maken. HR op een hoger niveau dus! Loket.nl, de grootste online HR- en salarissoftware aanbieder voor het MKB, biedt gebruikers nu flexibiliteit in rapportages en daarmee laagdrempelig inzicht én overzicht.
Bron: Loket.nl

Nieuw: Power BI Connector voor Multivers Online en Boekhoud Gemak (07-07-2021)
Davista breidt haar koppelingsplatform uit met een nieuwe Power BI Connector voor Multivers Online en Boekhoud Gemak! Met deze connector importeer je op een eenvoudige en veilige manier de gegevens uit Multivers Online of Boekhoud Gemak in Power BI.
Bron: Davista

AFAS lanceert SB+ (23-06-2021)
AFAS wil dat accountants snel kunnen schakelen en optimaal kunnen samenwerken met ondernemers. Daarbij past geen overbodig werk, zoals het scannen en overtikken van gegevens die klanten toch al zelf invoeren. Als dat niet nodig is, ontstaat ruimte voor een focus op het regisseren van processen en adviseren van ondernemers. Die bovendien altijd real-time inzicht hebben in hoe het met hun bedrijf gaat.
Bron: AFAS

EasyKas koppelt lanceert accountants-dashboard en webversie (01-06-2021)
Accountants en boekhouders kunnen nu eenvoudig hun klanten beheren via de EasyKas partneromgeving. De partneromgeving is een overzichtelijk dashboard waar je jouw klanten koppelt, de laatste mutaties bekijkt en direct inlogt in het kasboek van jouw klant. Door de koppeling met Exact Online of SnelStart wordt het kasboek automatisch bijgewerkt in de boekhouding.
Bron: EasyKas

Andere insteek Gids boekhoudsoftware 2021: ontwikkeling vanuit de leveranciers (14-04-2021)
Al jaar en dag verschijnt de Gids boekhoudsoftware en voorlopers daarvan. Met elk jaar nieuwe eigenschappen waarvan leveranciers aangeven in hoeverre hun software daar ondersteuning aan geeft. Denk aan UBL, RGS, Dashboards, liquiditeitsplanning, etc. We slaan ditmaal nieuwe eigenschappen een keer over. Niet omdat ze er niet zijn, want we hebben Peppol, e-retour, RGS-brugstaat en het RGS-journaal om maar wat te noemen.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

Toucan Toco introduceert realtime data-analyse voor franchiseformules (10-04-2021)
Toucan Toco, specialist in data storytelling, introduceert een bewezen effectieve analyse-oplossing voor franchise-ondernemingen nu ook in Nederland. De interactieve tool omvat een dashboard dat allerlei data voor franchiseformules visualiseert en daarmee belangrijke inzichten geeft om hun marktaandeel en klanttevredenheid te verbeteren en hun omzet te verhogen.
Bron: Toucan Toco

Visma bedrijven Comandi en Visionplanner bundelen krachten (25-03-2021)
Visionplanner en Comandi bundelen vanaf 1 april a.s. hun krachten en gaan intensief samenwerken. Gecombineerd vormen zij vanuit Visma het powerhouse van data-to-insights voor ondernemers en accountants in de Benelux.
Bron: Visma

GreenCommerce Purchase App beschikbaar (09-03-2021)
Naast de Sales App, is softwarebedrijf JEM-id nu gestart met de ontwikkelingen van de Purchase App waardoor inkoop functionaliteiten ook beschikbaar worden binnen GreenCommerce Apps.
Bron: JEM-id

Toucan Toco introduceert embedded analytics voor naadloze integratie van realtime data-analyse in SaaS-producten (08-03-2021)
Toucan Toco, specialist in data storytelling, breidt de dienstverlening in Nederland uit met white label embedded analytics voor SaaS-aanbieders. Het platform maakt het mogelijk om realtime data-analyse en datavisualisatie te integreren in hun software of bedrijfsapplicatie, zodat zij zelf niet hoeven te investeren in een dashboarding module.
Bron: Toucan Toco

EasyKas koppelt nu ook met Snelstart (27-01-2021)
Met één druk op de knop zijn de kastransacties met de nieuwe api-koppeling nu ook direct verwerkt in Snelstart. De koppeling is beschikbaar voor zowel de eigen administratie als de online klantadministraties van accountants. Ondernemers kunnen de koppeling leggen voor de Snelstart pakketten inKaart, inBalans, inZicht en inControle.
Bron: EasyKas

Unit4 Bedrijfssoftware en Multegra introduceren BI-dashboard voor betere managementinformatie voor accountantskantoren (21-01-2021)
Unit4 Bedrijfssoftware, leverancier van verrassend slimme oplossingen voor accountancy, introduceert in samenwerking met Multegra Automatisering de Kantoor Gemak-module Kantoor BI. Kantoor BI geeft accountantskantoren een managementdashboard waarmee zij altijd realtime up-to-date inzicht en overzicht hebben in hoe het bedrijf ervoor staat.
Bron: Unit4 Bedrijfssoftware

Als de locatie ertoe doet: API-techniek maakt veel open data beschikbaar voor financiële- en ERP-systemen (17-01-2021)
Open data is met behulp van Geografische intelligentie en API’s real-time beschikbaar voor de gebruiker. Het is mogelijk om inhoudelijk data vanuit financiën, HR, processen en ERP data te combineren met diverse open beschikbare databronnen. Hierdoor kunnen andere inzichten ontstaan. Daarbij is het visualiseren van deze data op de kaart een goede wijze om informatie inzichtelijk te maken. Een ultieme vorm van een dashboard. Zo kun je snel causale verbanden leggen en ook diverse analyses uitvoeren.
Bron: NieuwlandGeo

Informer lanceert vernieuwde app InformerOnline (07-01-2021)
Informer heeft een geheel vernieuwde versie van de InformerOnline app gelanceerd. In deze vernieuwde app hebben gebruikers nu nóg sneller een overzichtelijke weergave van hun boekhouding. De vertrouwde omgeving van de app blijft gelijk dus zowel bestaande als nieuwe gebruikers kunnen alle zaken makkelijk terugvinden.
Bron: Informer

Nieuw: Power BI Connector voor SnelStart (30-11-2020)
Davista breidt haar koppelingsplatform uit met een nieuwe Power BI Connector voor SnelStart. Met deze connector importeer je op een eenvoudige en veilige manier de gegevens uit SnelStart in Power BI.
Bron: Davista en SnelStart

Planalyse voegt data storytelling van Toucan Toco toe aan portfolio (26-11-2020)
Planalyse, leverancier van oplossingen voor financiële planning en analytics, heeft een samenwerking gesloten met Toucan Toco, specialist in data storytelling. Door data storytelling van Toucan Toco aan het portfolio toe te voegen kunnen klanten van Planalyse nog meer waarde halen uit hun tools voor financiële planning en rapportage om organisatiebreed meer datagedreven beslissingen te kunnen nemen.
Bron: Toucan Toco en Plananalyse

Klantspecifieke dashboards maken met de Minox RGS Analyzer (20-11-2020)
De toegevoegde waarde van de accountant zit niet in het voeren van de boekhouding. Boekingen goed in het boekhoudpakket krijgen is een middel – het doel is om inzichten uit de boekhouding te krijgen en daar acties op te ondernemen die waarde toevoegen.
Bron: Minox

De elf pijlers waarop Het Accountancy Dashboard van Minox is gebaseerd (11-11-2020)
Eerder dit jaar lanceerde Minox het Accountancy Dashboard voor alle Minox administratie- en accountantskantoren. Inmiddels heeft een groot aantal kantoren hand-on ervaring opgedaan met het dashboard en zijn er op basis van klantfeedback alweer vele verbeteringen doorgevoerd. Het Accountancy Dashboard is gebaseerd op elf pijlers die jou als kantoor helpen om het administratieve proces verder te automatiseren.
Bron: Minox

Kant-en-klare Power BI templates (26-10-2020)
Voor de financiële professional is Power BI dé tool om mee aan de slag te gaan. Power BI wordt het ‘nieuwe Excel’, te gebruiken om rapportages en dashboards op een visuele manier te presenteren.
Bron: Davista

Unit4 breidt Financial Planning and Analysis oplossing uit met nieuwe mogelijkheden op basis van AI (22-10-2020)
Unit4, leverancier van zakelijke software in de cloud voor dienstverlenende organisaties, kondigt de nieuwste versie aan van Unit4 Financial Planning & Analysis (FP&A). Deze nieuwe versie bevat mogelijkheden op basis van kunstmatige intelligentie (AI) waarmee financiële teams intelligenter kunnen prognosticeren en plannen, zodat hun organisaties sneller en effectiever beslissingen kunnen nemen.
Bron: Unit4

Power BI Financieel Dashboard met drilldown naar PDF-factuur (24-09-2020)
Power BI staat de laatste tijd enorm in de belangstelling. Het is een laagdrempelige tool om zelf dashboards mee te maken. Dat geeft veel vrijheid om je eigen inzichten te creëren. Door de Office look-and-feel maken veel mensen de overstap van Excel naar Power BI.
Bron: Davista

Eteck laat medewerkers sneller, betere beslissingen nemen met data storytelling van Toucan Toco (17-09-2020)
Eteck, leverancier van duurzame energie, heeft gekozen voor data storytelling-software van Toucan Toco. Het bedrijf wil data storytelling inzetten om data op een visuele manier inzichtelijk te maken zodat medewerkers sneller, betere beslissingen kunnen nemen.
Bron: Toucan Toco

82% van de accountants denkt dat zijn diensten straks weggeautomatiseerd zijn (10-09-2020)
82% van de accountantskantoren denkt dat hun eigen dienstverlening op termijn grotendeels zal worden geautomatiseerd. De toegevoegde waarde van deze kantoren voor ondernemend België zal in de toekomst nog meer liggen op het adviesvlak.
Bron: Unit4

Versie 4 gelanceerd van Informer Online, het boekhoudpakket voor MKB-ers en ZZP-ers (01-09-2020)
Informer Online, hét boekhoudpakket voor MKB-ers en ZZP-ers, trekt het doek van hun nieuwste update. Versie 4 van Informer Online lanceert met maar liefst twee primeurs die het leven van ondernemers makkelijker moeten maken. Vanaf nu kun je gemakkelijk WhatsApp gebruiken om direct met je boekhouding te communiceren. Bij twijfel of je iets goed invoert, kun je daarnaast direct boekhoudkundige hulp krijgen vanuit Belastingdienst ín het pakket, zodat je nooit meer onnodige fouten maakt.
Bron: Informer

Nieuw: Power BI Connector voor AFAS (31-08-2020)
Davista breidt haar koppelingsplatform uit met de nieuwe Power BI Connector voor AFAS! Met deze connector importeer je op een eenvoudige en veilige manier de gegevens uit AFAS in Power BI.
Bron: Davista

Zendesk introduceert geavanceerde realtime analytics-oplossing (26-08-2020)
Zendesk kondigt vandaag Explore Enterprise aan. Dit is de nieuwste oplossing binnen zijn service-first CRM-platform waarmee bedrijven realtime data kunnen analyseren om inzicht te krijgen in veranderende klantbehoeften. Nu het wereldwijde ticketvolume recordhoogtes bereikt, kunnen customer service managers Explore Enterprise gebruiken om relevante inzichten direct met andere teams en afdelingen te delen.
Bron: Zendesk

ERP Direct van AFAS kreeg consultancybureau Medicine for Business als klant (25-07-2020)
Oprichter en CEO Elo Bosma van Medicine for Business kende de software van AFAS – net als die van concurrerende aanbieders – van zijn consultancywerkzaamheden in de gezondheidszorg. Hij was al langer op zoek naar goede bedrijfssoftware die past bij de groeiambitie van zijn bedrijf. Een ERP-pakket ziet hij wat dat betreft als 'een vereiste voor een volwassen bedrijfsvoering'.
Bron: AFAS

Appian kondigt no-code-integratie aan met het RPA-platform van Automation (23-07-2020)
Appian (NASDAQ: APPN) kondigt vandaag de integratie aan van Automation Anywhere, Inc.'s intelligent automation enterprise platform via Appian's Robotic Workforce Manager-oplossing. De no-code integratie stelt het Center of Excellence (COE) van een Appian-klant in staat om schaalbaarheid, zichtbaarheid, governance en controle te leveren over de robotic process automation (RPA) digitale workforce geboden door Automation Anywhere™.
Bron: Appian

Aviko innoveert magazijnbeheer met SAP EWM (22-07-2020)
Aviko moderniseert zijn magazijnbeheer met SAP Extended Warehouse Management (EWM). De aardappelverwerker zet hiermee de stap richting één softwaresysteem voor het beheer van alle goederenbewegingen en voorraden in zijn magazijnen. Daarmee reduceert Aviko de beheerlast en de kosten voor magazijnbeheer.
Bron: SAP

Software voor Internal reporting, planning en control: BI & CPM, uitvraag voor aanbieders (13-07-2020)
Onderzoeksbureau GBNED is bezig met het samenstellen van het nieuwe rapport "Software voor Internal reporting, planning en control: BI & CPM". Dit rapport is gepland deze zomer te verschijnen. De bedoeling is dat het rapport ook inzage geeft in softwaretoepassingen voor BI (Business Intelligence) en/of CPM (Corporate Performance Management). Leveranciers wordt gevraagd hun oplossingen te melden voor gratis opname in het rapport.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

Twinfield Boekhouden werkt nu naadloos samen met de debiteurenbeheersoftware van Payt (05-07-2020)
Samenwerking tussen Wolters Kluwer, Tax & Accounting Nederland en Payt levert een oplossing op voor zowel accountants als ondernemers om de financiële gezondheid van bedrijven te ondersteunen. Centraal in deze samenwerking staat het doel van snellere betaling, een duidelijk overzicht en ruimte voor persoonlijk contact met de debiteur.
Bron: Wolters Kluwer Tax & Accounting

Visma lanceert business-changing cloudplatform voor accountants (02-07-2020)
Visma lanceert een state-of-the-art cloudplatform voor middelgrote en grote accountantskantoren. Deze innovatieve cloudoplossing biedt de meest uitgebreide set aan financiële functionaliteit en zorgt voor een compleet nieuwe manier van samenwerken met cliënten. De software is specifiek ontwikkeld voor kantoren die zich willen onderscheiden en services op maat willen aanbieden aan hun cliënten.
Bron: Visma

Infor CloudSuite Financials & Supply Management nu beschikbaar in de Benelux (29-06-2020)
Infor, leverancier van branchespecifieke cloudsoftware, kondigt aan dat Infor CloudSuite Financials & Supply Management nu leverbaar is in Europa. Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn de eerste Europese landen waar de oplossing beschikbaar is.
Bron: Infor

Boekhoudplaza.nl: nieuw platform voor toepassingen en praktijkvoorbeelden van het ReferentieGrootboekSchema (RGS) (23-06-2020)
Steeds meer accountants- en administratiekantoren koppelen hun (grootboek)rekeningschema aan RGS. Als rekeningschema’s eenmaal gekoppeld zijn aan RGS is een belangrijke vraag wat je er vervolgens aan hebt. Nog niet alle leveranciers van rapportagesoftware gebruiken RGS als standaard koppelschema, maar het gebruik van RGS neemt als zodanig en op andere gebieden wel toe. En inzicht geven in dat laatste is één van de doelstellingen van het nieuwe initiatief Boekhoudplaza.nl.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED / Boekhoudplaza.nl

Bespaar tijd bij het verzamelen, versturen en verwerken van Vraagposten (09-06-2020)
Ieder klant van een accountant of administrateur levert altijd alles perfect aan, toch? Nee, en dat was ook de ervaring van Leo van Winden. “Vraagposten in de administratie zijn hoofdpijn voor de boekhouder en accountant. Ze worden vaak te laat opgelost en blijven dan openstaan totdat de jaarrekening wordt gemaakt.”
Bron: Vraagposten.com

CashController: liquiditeitsplanning op weekbasis (25-05-2020)
Met CashController hebben we een tool ontwikkeld die met een weekprognose aansluit bij de dagelijkse MKB-praktijk. Hiermee komen alle liquiditeit-schommelingen in beeld die bij een maandplanning onzichtbaar blijven.
Bron: CashController

Lightspeed lanceert Omnichannel Loyalty (20-05-2020)
Vandaag lanceert Lightspeed, leverancier van webwinkel- en kassasoftware voor zelfstandige retailers, Omnichannel Loyalty. Daarmee kunnen retailers kun klanten online op dezelfde manier belonen als in de winkel.
Bron: Lightspeed

TIE Kinetix: documentuitwisseling en lead management nog eenvoudiger geworden (30-04-2020)
TIE Kinetix heeft de FLOW Partner Automation Spring Release 2020 gepresenteerd. In deze release worden onder meer de nieuwe gebruikerservaring voor documentuitwisseling en een uitgebreide lead management functionaliteit gelanceerd. Daarnaast komen er optimalisaties aan het platform, verbeterde rapportagemogelijkheden en module specifieke verbeteringen beschikbaar.
Bron: TIE Kinetix

Totaaloplossing Power BI en Exact Online (28-04-2020)
Davista, Boostin Consultancy en BRICC hebben de afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst getekend en bundelen de krachten om accountants en MKB-ers te ondersteunen op het gebied van Power BI. Het doel van de samenwerking is dat gebruikers van diverse boekhoudpakketten (waaronder Exact Online, Twinfield, etc.) gebruik kunnen maken van de directe koppelingen, trainingen (met PE-punten), standaard dashboards en consultancy.
Bron: Davista

Nieuw rapport Portaalsoftware voor de accountancy: door de AVG portaalsoftware opnieuw in de belangstelling (14-04-2020)
Het nieuwe rapport "Portaalsoftware voor de accountancy" is de opvolger van het in 2013 voor het laatst verschenen rapport "Welk portaalsysteem moet ik kiezen?". Na aanvankelijk enkele jaren een dip in het aanbod van portaalsoftware voor accountants- en administratiekantoren is het aanbod van dergelijke software de afgelopen twee jaar weer toegenomen.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

Visionplanner overgenomen door Visma (07-04-2020)
Visionplanner, leverancier van softwaretools voor dashboarding, jaarrekeningen, belastingaangiften en liquiditeitsprognose wordt onderdeel van de Visma Group. Met deze acquisitie breidt Visma zijn portfolio voor accountantskantoren uit en versterkt zijn positie binnen deze sector.
Bron: Visma en Visionplanner

Unit4 Bedrijfssoftware lanceert de Unit4 Fiscaal Gemak overstapweken (31-03-2020)
Gisteren heeft Unit4 Bedrijfssoftware een fiscale software overstapbundel gelanceerd. Veel accountantskantoren ervaren op dit moment veel druk met het behalen van hun deadlines. Door het thuiswerken en werken met flexibele werktijden vanwege het coronavirus hebben fiscalisten het erg druk met het op tijd indienen van aangiften.
Bron: Unit4



Onerzoeksbureau GBNED