Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Raadplegen pakketgegevens uitgebreid

Datum bijgewerkt 20-11-2023
Pakket Twinfield
Omschrijving Online boekhouden
Leverancier Wolters Kluwer (Twinfield) Tax & Accounting
Website leverancier https://wolterskluwer.com/nl-nl/solutions/tax-accounting-software
Voor bedrijfsgrootte Midden (MKB) | Internationaal
Voor lokaal gebruik
Via SAAS model
Terminal Server Emulatie
Webbased toepassing
Prijsmodel
Taal pakket DIV
 
Besturingssystemen Browser (webbased)
Pakketsoorten - Boekhoudsoftware
Branches DETAILHANDEL > Algemeen (food & non food)
Dienstverlening > Algemeen
- Accountants- en adm.kantoren
Pakket getest door BDO Nederland [18-07-2012]
HOEVELAKEN, 18 juli – Twinfield, marktleider in online boekhouden, heeft voor het vierde jaar op rij het certificaat van BDO IT Auditors & Consultants ontvangen. Dit betekent dat Twinfield voldoet aan de gestelde eisen van de audit, waarbij is getest op diverse aspecten zoals integriteit, veiligheid, toegankelijkheid, design en ontwerp. Het certificaat wordt pas toegewezen als een bedrijf vier kwartalen opeen de audit heeft doorstaan. Met het behalen van de certificaat garandeert Twinfield de k

Modules pakket
Twinfield Analysis
Twinfield Analysis is het gereedschap voor de professional om flexibele rapportages te maken. Via de beveiligde verbinding kunt u snel en eenvoudig uw gegevens via uw login in MS-Excel spreadsheet ophalen.
Twinfield Facturatie
Met de mogelijkheid tot factureren vanuit uw administratie maakt Twinfield het u een stuk gemakkelijker. Waarom zou u twee handelingen verrichten als het ook met een handeling kan?


Het aanmaken van de factuur begint bij de invoer van de gegevens in uw administratie. De factuur wordt volledig automatisch aangemaakt en kan uiteraard geprint worden.

Daarna worden de gegevens financieel gemaakt. Uw administratie is direct bijgewerkt!
Twinfield Reporting
Twinfield Reporting vormt een bijna onmisbaar onderdeel van uw administratie. Met deze speciaal door Twinfield ontwikkelde software bent u in staat om in mum van tijd uw bedrijfsgegevens op een professionele manier te presenteren.



De rapporten zijn zo opgebouwd dat ze makkelijk op te vragen zijn, overzichtelijk zijn ingedeeld voor uw beeldscherm en zijn uiteraard geschikt zijn voor de financiele verslaggeving van uw bedrijf.


Twinfield Projecten
Twinfield Projecten is een complete applicatie voor urenregistratie waardoor uw organisatie direct en real-time inzicht krijgt in de "onderhanden werk positie". Net als alle andere producten van Twinfield kunt u Uren&Onkosten invoeren via het internet.


Twinfield kent mogelijkheden voor gebruik van verschillende tarieven, hoeveelheden, declareren per tijdsperiode en u heeft zelfs "gedelegeerde invoer" Twinfield, de oplossing voor Uren&Onkosten.


Twinfield Salarissen
Twinfield Salarissen is ideaal voor de communicatie tussen uw 'in huis' salaris systeem en uw klant. Twinfield maakt het mogelijk om via het internet de salarismutaties van uw klanten te ontvangen/registreren. Waarna uw de gegevens kunt importeren in uw lokale systeem. Daarna kunt u allerlei bestanden (loonstroken, aangiftes, etc.) uploaden naar Twinfield salarissen, zodat uw klant deze weer kan printen, raadplegen etc.
Twinfield Boekhouden
Twinfield levert real-time administraties: zolang u beschikt over een computer met een verbinding tot het internet kunt u vanaf elke gewenste plaats uw administratie bijwerken en bekijken.



Stelt u zich eens voor: invoeren en opvragen van gegevens, een complete urenregistratie, facturatie en rapportage met de cijfers tot op de minuut bijgewerkt.





Profiel pakket
Twinfield is marktleider in Europa top het gebied van real-time administratie oplossingen, met name online boekhouden. Voor organisaties van klein tot groot zijn modellen beschikbaar om direct gebruik te kunnen maken van diverse boekhoudkundige mogelijkheden, uren-, project- en onkostenregistraties, facturatie, rapportage en workflow.Gebruikers kunnen op afstand en in werkgroepen met elkaar samenwerken aan een administratie. Naast interne medewerkers kunnen ook uw accountant en vaste leveranciers een bijdrage leveren aan uw administratie.Twinfield levert een betrouwbare en bewezen oplossing, die vanaf elke plaats op een absoluut veilige manier gebruikt kan worden. Vanaf thuis, kantoor, in het buitenland of onderweg. Voor meer informatie bezoekt u www.twinfield.com.

Pakketeigenschappen

Boekhoudsoftware Functies
Grootboek
Debiteuren / crediteuren
BTW aangifte via SBR/Digipoort
ICP opgave via SBR/Digipoort
Scan en herken boekingsdocumenten
Met name het scannen en herkennen van inkoopfacturen, waarbij deze als boekingsvoorstel beschikbaar in de administratie.
Boekingsbonnen via mobiele telefoon
Boekingsbonnen via de mobiele telefoon scannen via een app, waarbij de boekingsbonnen in de boekhouding terecht komen.
(optie)
Via Basecone
Elektronische rekeningafschriften
Automatische bankkoppeling
ING, Rabo, ABN=Amro, KNAB
Facturering
E-factuur uitgaand (UBL)
Elektronische facturen in UBL kunnen aanmaken en versturen.
E-factuur inkomend (UBL)
Elektronische facturen in UBL kunnen ontvangen en automatisch verwerken tot een boekingsvoorstel.
(optie)
Via Basecone
Aangesloten op het Peppol netwerk
Via welke Peppol service provider?
Kostenplaatsen
(en/of andere boekingsdimensies)
Begroting c.q. budgetten
Verplichtingen
Afletteren rekeningen
Herinneringen, aanmaningen
Afschrijvingen (vaste activa)
Referentie Grootboek Schema (RGS)
Liquiditeitsplanning
Jaarrekening (micro en klein) in SBR
Urenregistratie
Kilometerregistratie
Handel (inkoop, voorraad, verkoop)
Projecten (voor-, nacalculatie en ohw)
Boekhoudsoftware XML Auditfile (XAF)
XML Auditfile Financieel
XML Auditfile Financieel export
XML Auditfile Financieel import
Inzoomen op mutaties
(Vanuit de applicatie kunnen inzoomen op de individuele mutaties van de Auditfile)
Compressie en beveiliging voor Belastingdienst
(volgens compressie en beveiligingsapplicatie van de Belastingdienst)
(optie)
Ondersteuning van de meest recente XAF versie
3.1
Boekhoudsoftware RGS
RGS-schema automatisch beschikbaar voor gebruiker
Zodat de gebruiker niet zelf (handmatig) een RGS-schema hoeft te selecteren en te koppelen, maar automatisch beschikt over het RGS-schema in de boekhouding.
Updates RGS-schema automatisch beschikbaar voor gebruiker
Zodat de gebruiker automatisch kan beschikken over de meest recente versie van het RGS-schema in de software en daarbij ook inzicht heeft in de wijzigingen t.o.v. een vorig schema.
Handmatig rekeningschema koppelen aan RGS-schema
Zodat de gebruiker de mogelijkheid heeft om handmatig (grootboek)rekeningen toe te wijzen aan de corresponderende RGS-codes.
Voorstel bestaand rekeningschema automatisch koppelen
Zodat de gebruiker zoveel mogelijk RGS-codes automatisch kan toekennen aan een bestaand rekeningschema op basis van een (koppel)voorstel, waarbij de gebruiker zelf de regie houdt over de daadwerkelijke koppelingen.
(ander pakket)
Via twee partners
Gekoppelde RGS doorzetten naar andere administraties
Zodat bijvoorbeeld fiscaal dienstverleners die voor meerdere klanten de administraties verzorgen na één keer koppelen automatisch beschikken over het RGS-schema in alle betreffende boekhouding. Voormits met overeenkomstig rekeningschema.
RGS-code in XML Auditfile Financieel
Zodat de gebruiker beschikt over een actuele auditfiles financieel (XAF) die tevens is voorzien van RGS-codes.
Gekoppelde rekeningen o.b.v. RGS-codes
Zodat de gebruiker een financieel overzicht heeft op basis van RGS en daarmee ook de juistheid van gekoppelde rekeningen kan bepalen. Waarbij dan door de software rekening wordt gehouden met de sorteercode die geïntroduceerd is vanaf RGS versie 3.0.
RGS-code meegeven koppelvlak
Zodat de gebruiker gestandaardiseerde data kan uitwisselen tussen zijn boekhouding en andere software (rapportage, fiscaal, benchmarking, etc.), zonder opnieuw koppelingen tussen grootboekrekeningen en RGS-codes te hoeven leggen.
RGS Ready
Hiermee is aangetoond dat betreffende software voldoet aan het normenkader van RGS Ready. En dat de leverancier van de software het label RGS Ready mag voeren.

RGS Ready verslag Twinfield
Filterfunctionaliteit
Zodat de gebruiker alleen die rekeningen voorgeschoteld krijgt die ook daadwerkelijk van belang zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld speciale rekening voor de agrosector onderdrukt worden of kan zelfs alleen gekozen worden voor een rekeningschema voor een ZZP’er.
Actief gebruik maken van indicatie debet/credit
Zodat de gebruiker bij een (handmatige) boeking op een rekening, aan de hand van de indicatie debet/credit, een voorstel krijgt voor een debet of creditboeking.
Rekening houden met omslagcode RGS
Zodat bij het samenstellen van rapportages door de gebruiker automatisch rekening wordt gehouden met het feit dat bepaalde (balans) posten debet of credit geboekt worden op basis van hun saldo. Een bekende voorbeeld hiervan is de rekening ‘bank’. Bij een positief saldo is sprake van ‘liquide middelen’ en bij een negatief saldo is sprake van ‘schulden op korte termijn’.
Audittrail mutaties RGS-cdes bij rekeningen
Zo is achteraf inzicht in eerder toegekende RGS-codes bij rekeningen die in de loop van de tijd zijn aangepast.
RGS Brugstaat aanleveren
RGS MKB ondersteunen
Automatisch vooringevulde Winstaangifte (AWA)
Productie jaarstatistiek CBS aanleveren
Boekhoudsoftware Accountancy
On-line samenwerken met client
Uitwerken kolommenbalans
Importeren saldibalans andere pakketten
Vennotenadministratie
Mineralenboekhouding
Jaarrekening conform inrichtingseisen
Jaarrekening publicatiestukken voor de KvK (ander pakket)
Multi client bankafschriften
Boekhoudsoftware Bouw
Koppeling projectenadministratie
G-Rekening en boeking daarop
De aannemer moet een administratie bijhouden van de onderaanneming, betaalde bedragen en bestede uren. Deel storten op G-rekening.
BTW verlegd regeling
Btw moet opgegeven worden door de hoofdaannemer op zijn BTW aangifte. Op factuur onderaannemer staat alleen BTW verlegd.
Direct boeken op projecten
(bijvoorbeeld vanuit het inkoopboek)
Operationeel bij bouwbedrijven
(zo ja, opgave aantal bouwbedrijven)
Branchemodel bouw beschikbaar
(rekeningschema en mogelijk andere basisgegevens)
Peppol integratie
Integratie met het Peppol-netwerk voor onder andere elektronisch factureren en elektronische factuurverwerking.
Aansluiting op Peppol
Biedt de software de mogelijkheid om handelsdocumenten zoals facturen (uitgaand en inkomend) uit te wisselen via het Peppol netwerk.
(optie)
via Basecone en eConnect
Facturen uitgaand (optie)
Facturen inkomend (optie)
Factuur retourberichten
Via factuur retourberichten kan de leverancier de status van facturen volgen bij de afnemer.
Aansluiting voor gebruikers geïntegreerd in de software
Het gaat erom dat voor gebruikers een aansluiting op Peppol volledig vanuit de toepassing (zoals boekhoudpakket) aangestuurd wordt.
Controle afnemer Peppol
Kent het boekhoudpakket een controle op aanwezigheid van een afnemer in Peppol op basis van minimaal het KVK-nummer en OIN-nummer (Overheidsdiensten).
Peppol first
Kent het boekhoudpakket een automatische signalering als een afnemer is aangesloten op Peppol, waarbij Peppol dan als voorkeur wordt voorgesteld om facturen te verzenden? Dit wordt ook wel ‘Peppol-first’ genoemd.
Inkooporders uitgaand
Inkooporders ontvangen
Order retourberichten
softwareleverancier is tevens contractpartner voor Peppol aansluiting
Kosten Peppol (optie)
Basecone en eConnect

Leveranciersgegevens
 
Leverancier Wolters Kluwer (Twinfield) Tax & Accounting
Land NL
Website https://wolterskluwer.com/nl-nl/solutions/tax-accounting-software
 
Leverancier informatie Twinfield: Nr. 1 in online administraties
Leverancier profiel

Twinfield International is marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa en onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting. Wolters Kluwer is wereldwijd marktleider in fiscale, boekhoud- en auditdiensten. Online boekhouden via Twinfield is flexibel boekhouden voor zowel kleine als grote organisaties. Hierbij wordt op een efficiënte, veilige en directe manier een administratie gevoerd en kan informatie gedeeld worden met een administratie- of accountantskantoor. Twinfield wordt geroemd door zowel Gartner als IDC. Online boekhouden van Twinfield is beschikbaar tegen een flexibel abonnementstarief per maand.




Onerzoeksbureau GBNED