Softwarepakketten.nl

Raadplegen pakketgegevens uitgebreid

Leveranciersindex > Leverancier [ Bemet International BV ] > Raadplegen pakketgegevens uitgebreid

Datum bijgewerkt 24-07-2018
Pakket Plan-de-CAMpagne
Omschrijving Productiebesturingssoftware
Leverancier Bemet International BV
Website leverancier https://www.bemet.nl/nl/oplossingen/plan-de-campagne-in-de-praktijk/
Producent pakket Bemet International BV NED
Versie pakket 5.4
Multi-user
Voor bedrijfsgrootte Klein (MKB) | Midden (MKB) | Groot | Internationaal
Voor lokaal gebruik
Via SAAS model
Terminal Server Emulatie
Webbased toepassing
Prijsindicatie Op aanvraag
Onderhoudskosten
Minimale contractduur
Opzegtermijn
Taal pakket Diverse
Taal handleiding Diverse
Escrow overeenkomst
Demoversie
OpenSource
Gebruikersgroep
 
In Nederland sinds 1990
Aantal klanten binnenland 1000
In Buitenland sinds 2000
Aantal klanten buitenland 200
Branchegericht
Via dealers
 
Besturingssystemen Microsoft Windows
Databases
Pakketsoorten - BPM (Business Process Management), - ERP-systemen, - Productieadministratie, - Relatiebeheer (CRM), - Urenadministratie, - Voorraad, artikel-, assortimentsbeheer
Branches Bouw > Interieurbouw, Industrie > Automotive, Industrie > Betonprefab, Industrie > Grafisch, Industrie > Hout- en meubelen, Industrie > Kleding/textiel/schoenen, Industrie > Kunststof en rubber, Industrie > Machine- en apparatenbouw, Industrie > Metaal, Industrie > Papier en kartonnage, Industrie > Plaatverwerkend, Industrie > (Semi) Procesindustrie, Industrie > Scheepsbouw, Industrie > Verpakkingen
Pakket getest door IPL (certiceren) [2e kw 2008]


Modules pakket
PdC basis
Plan-de-CAMpagne basis is het werkvoorbereidingsysteem waarmee voor- en nacalculaties en offertes snel en efficient kunnen worden uitgevoerd. Op eenvoudige wijze worden routes en tijdcalculaties gemaakt. De globale bezetting per machine, eventueel per tijdseenheid, geeft een goed overzicht om een snelle planning mee te doen. Daarnaast kan op een eenvoudige manier “onderhanden werk” en uitstaande offertes of orders bekeken worden. Eerder gemaakte documenten kunnen eenvoudig worden teruggevonden.
CNC programmabeheer
De module “CNC-programmabeheer” doet eigenlijk precies wat de naam al zegt: CNC-programma’s beheren in Plan-de-CAMpagne. Met deze module kunt u uw CNC-programma’s - gerepresenteerd door tekst of snelkoppelingen naar andere bestanden - in de Plan-de-CAMpagne database opslaan. Ook biedt de module u de mogelijkheid om uw CNC- programma’s te “koppelen” aan calculaties en standaardartikelen die u in Plan-de-CAMpagne gedefinieerd heeft. Deze module kunt u zowel met als zonder de Basismodule gebruiken.
Werkplaatsregistratie (online tijdregistratie)
De tijdsregistratie module is bedoeld om middels een PC ordertijd en/of aan- en afwezigheid te klokken. Hierdoor is het mogelijk om een goed inzicht te krijgen in de daadwerkelijke ordertijden, waardoor een betrouwbare nacalculatie tot stand komt. De ordertijdregistratie kan gebeuren door een barcode scanner. Hierdoor neemt de kans op fouten verder af.
Productregistratie
Met de module “Productregistratie” kunt u afwijkingen, fouten en andere meldingen registreren en naar aanleiding hiervan actie te ondernemen. Deze meldingen kunnen zowel betrekking hebben op productieregels (bewerkingen), productieorders als op meldingen van klanten.
PdC relatiebeheer
Is een uitbreiding op het standaard relatiebeheer in de basis module. Met deze uitbreiding kunt u op eenvoudige wijze brieven sturen, mailingen doen enz..
Op een eenvoudige manier gespreknotities vastleggen en actie sturen naar collega’s.
Locatiemanagement en materiaal certificaat
Is bedoeld om per (voorraad) artikel/materiaal certificaten te beheren. Hiermee kan altijd teruggevonden worden welk materiaal met welk certificaat bij welke order hoort. Daarnaast kan het systeem ook rekening houden met de kosten van de materiaalcertificaten.
Internationaal
Stelt de gebruiker instaat om per artikel/materiaal meerdere productomschrijvingen vast te leggen. Deze worden gekoppeld aan een taalcode. Indien u bijvoorbeeld naar Engeland een brief stuurt kan het systeem automatisch de Engelse omschrijving gebruiken. Daarnaast kan per landcode ook een aparte verkoopprijs ingegeven worden. Indien u buiten de Euro-landen moet offeren en leveren houd het systeem ook de dagkoersen vast ten tijden van het offeren.
Handel
Plan-de-CAMpagne biedt met de Handelsmodule een mogelijkheid om op een eenvoudige en snelle wijze producten te leveren. Door deze eenvoudige snelle wijze van orderafhandeling sluit deze module perfect aan bij de veelal korte logistieke processen die zich binnen productiebedrijven voltrekken: een stukje materiaal leveren met of zonder baliefactuur.
Prijsafspraken
Met de module “Prijsafspraken” legt u prijsafspraken met klanten op een correcte manier vast.
Termijnfacturatie
Wanneer een calculatie of project wordt gemaakt is het soms nodig om vooraf, of tijdens het proces, een (deel) factuur te kunnen sturen naar de klant. De module “Termijnfacturatie” is een extra aanvulling op het “normale” factureringsproces binnen Plan-de-CAMpagne. De essentie van de termijnfacturatie is dat u op basis van een verdeelsleutel de facturering aanstuurt door middel van de procesvoortgang. Daarnaast kunt u door middel van termijnfacturatie een totaalbedrag over een project factureren
Financiële koppeling
Deze wordt gebruikt om een ‘automatische’ koppeling of ‘integratie’ met een bestaand boekhoudpakket te bewerkstelligen. Hiervoor is het noodzakelijk dat uw huidige boekhoudpakket beschikt over de mogelijkheid om te kunnen importeren/exporteren. Er lopen al diverse koppelingen, o.a. met Accountview, Exact, King, Cash, FinnPack.
Service en onderhoud
De “Service en onderhoud” module is speciaal bedoeld voor alle (maak)bedrijven die service/onderhoud verrichten op machines en installaties. Ook als u zelf onderhoud pleegt op machines uit uw eigen machinepark, is deze module ideaal. In beide gevallen kunt u eenvoudig en overzichtelijk informatie van al uw service objecten vastleggen en snel terugvinden in één systeem. Het service object kunt u desgewenst koppelen aan een calculatie, artikel of inkooporder.
PdC (CAD) koppeling
Tevens kunnen door de Com en activeX-mogelijkheden op een relatief eenvoudige manier (automatische) koppelingen tot stand gebracht worden met externe Windows applicaties. Hierdoor kunnen twee applicaties ‘geintegreerd’ werken. Voorbeelden van Windows applicaties zijn Excel, Access, CAD of CAM applicaties. Daarnaast is er de mogelijkheid van een standaard import/export (CAD) koppeling.
IDE (Scripts maken)
De module is een open Plan-de-CAMpagne scripting omgeving. Hiermee is het mogelijk om scripts, macro e.d. te maken. Hierbij valt te denken aan lasersnijtijden berekening, normtijden, verspaningstabellen etc.
Met deze module kan ook een complete productconfigurator gemaakt worden. Met een productconfigurator worden door het invullen van een aantal parameters complete calculaties, orders, offertes gegenereerd.
De technologiemodule is gebaseerd op Microsoft Visual Basic scripting language.
PdC Logistiek
Is een uitbreiding op het basispakket. Hiermee wordt het inkoop- en voorraadbeheer verzorgd. Als een offerte een order wordt en vervolgens wordt vrijgegeven voor productie, worden automatisch inkoopregels gegenereerd, voorraden bijgewerkt en kunnen bestellingen geplaatst worden. Tevens houdt het systeem rekening met minimum voorraden. Bestel- en pakbonnen kunnen worden geprint, evenals facturen. Het is mogelijk om koppelingen te maken met diverse boekhoudkundige programma's.
Alternatieve leveranciers
Het gebruik van staffels in Plan-de-CAMpagne is een handige manier om inkoopprijsafspraken met leveranciers vast te leggen. Dit is mogelijk voor materialen en uitbestedingen. U kunt bijvoorbeeld voor een materiaal de hoeveelheid vastleggen en de daarbij behorende prijs. Plan-de-CAMpagne zal dan bij het gebruik van dit materiaal de juiste prijs opzoeken wanneer de desbetreffende leverancier is gekozen.
Inkoopaanvragen
Plan-de-CAMpagne biedt uitgebreide mogelijkheden om bestellingen te plaatsen, materialen binnen te boeken en eventuele keuringen daarop uit te voeren. In het totale traject van inkoop kan een selectie vooraf plaatsvinden. Met de module “Inkoopaanvragen” wil Plan-de-CAMpagne daarbij de benodigde ondersteuning bieden.
PdC Stuklijst
Is een module die speciaal bedoeld is voor het opzetten van complexe samenstellingen.
PdC Planning
Is een uitbreiding op het basispakket. Hiermee worden detailplanningen gemaakt voor de productie. Het systeem gaat uit van de startdatum of van de leverdatum. Indien de planning niet gehaald wordt zal het systeem hiervoor waarschuwen. Tijdens het offertestadium kan de planning al gecontroleerd worden.
Projectoverzicht
Het Projectoverzicht is een grafische weergave van de planning van één of meerdere projecten of calculaties met onderliggende bewerkingen en materialen. Het Projectoverzicht is een opzichzelfstaand scherm dat u kunt openen vanuit het hoofdmenu. Het overzicht geeft alle geopende, nieuw aangemaakte en handmatig toegevoegde projecten en calculaties weer.
Telefoniemodule
Naast de normale functionaliteiten voor het voeren van telefoongesprekken, heeft u met de Telefoniemodule een aantal extra functionaliteiten tot uw beschikking.
PdC Online E-business
Internet is een belangrijk medium om te communiceren met uw doelgroep. Bedrijven maken steeds vaker gebruik van internet om offertes aan te vragen of bestellingen te plaatsen. Met de Plan-de-CAMpagne webshop is uw bedrijf 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor uw (potentiële) klanten. PdC-Online E-business is een module om producten aan te bieden via uw webshop. Uw (potentiële) klanten kunnen zo via internet:
- Actuele prijzen opvragen - Offertes aanvragen - Orders plaatsen
Web Management Cockpit
De Web Management Cockpit is bedoeld voor de moderne manager die via internet, tablet of smartphone snel en overzichtelijk inzicht wil hebben in de verschillende aspecten van de organisatie en het functioneren van het bedrijf als geheel.
Web relatiebeheer (App)
De App is bedoeld voor iedereen die via internet, tablet of smartphone snel en plaatsonafhankelijk toegang wil hebben tot Plan-de-CAMpagne. U kunt relevante gegevens van Plan-de-CAMpagne op elk moment van de dag raadplegen en gebruiken. Alles wordt direct opgeslagen. Er vindt geen dubbele invoer plaats en de toevoeging of wijziging is gelijk voor anderen zichtbaar. Dit draagt bij aan efficiënt en makkelijk produceren.
Koppeling APM+
Met de koppeling tussen Plan-de-CAMpagne (PdC) en APM+ komt de productinformatie met alle bewerkingen uit PdC automatisch beschikbaar in APM+. Eventuele wijzigingen in PdC worden doorgevoerd in APM+. Hierdoor heeft u in APM+ altijd de juiste en meest recente productinformatie tot uw beschikking.

Profiel pakket
24/7 inzicht, tijdwinst en verbeterde logistiek
Plan-de-CAMpagne is een door Bemet International ontwikkeld productiebesturingssysteem (ERP) speciaal bedoeld voor maakbedrijven. Met het werkvoorbereidingsysteem Plan-de-CAMpagne worden orderregistratie, product configuratie, inkoop, tijdregistratie, planning, voorraadbeheer en factureren nog sneller en efficiënter uitgevoerd.

Door de integratie tussen de verschillende onderdelen en koppelingen wordt de kans op fouten significant kleiner en worden de verschillende processen inzichtelijker. Hierdoor is het mogelijk om het productieproces nog beter te sturen en efficiënter te maken. Dit, gecombineerd met de lage prijs en de snelheid van werken, zorgt ervoor dat het systeem zich snel terugverdient.

Waarom Plan-de-CAMpagne van Bemet?

- ROI van 1 jaar
- Gebruiksvriendelijk en snel te leren ERP-software
- Kosten- en tijdsbesparend
- Snelle implementatie met een gemiddelde doorlooptijd van 2 maanden
- 1 systeem met bestaande koppelingen naar CAD/CAM-, gereedschap/kwaliteitsbeheer- en boekhoudsystemen
- Plaatsonafhankelijk en 24/7 inzicht vanwege mobiele applicatie

Pakketeigenschappen

CRM > Functies
Adresbeheer
Correspondentie
(brieven e.d. aanmaken)
Digitaal dossier
Workflow / voortgang
Postregistratie en email
Agenda
Rapportage
Overige functies
(zo ja, graag specificeren)
Voorraad > Functies
Artikelbeheer
Samengestelde artikelen
Assortimentsbeheer
Voorraadbeheer
Magazijnbeheer
Emballage
Uitwisseling gegevens
Rapportages
Voorraad > Waardering en methoden
Vaste verrekenprijs (VVP)
Gemiddelde inkoopprijs (GIP)
Kostprijs doorberekening
Doorloop
(opnieuw bestellen wat verkocht)
Last in, first out (LIFO)
First in, first out (FIFO)
Partijen
IJzeren voorraad
Voorraad > Soorten
Aanwezige (technische) voorraad
Economische voorraad
Voorraad verloop in de tijd
Vrije voorraad
Bestellingen
Afroep bij leveranciers
Reserveringen
(verkoop of productie)
Consignatievoorraad
Voorraad > Magazijnbeheer
Meerdere magazijnen
Meerdere locaties per magazijn
Magazijn en locatie toekennen aan artikel
Vrije locatie berekening
Meerdere locaties per artikel
Expeditiefuncties
(zo ja, specificeren)
Douane entrepotbeheer
(fysiek of fictief)

Leveranciersgegevens
 
Leverancier Bemet International BV
Adres Postbus 1040
Postcode en woonplaats 3905 KV Veenendaal
Landcode NED
Contactpersoon G.J. den Besten
Telefoonnumer 0318 495858
Faxnummer
Emailadres info@bemet.nl
Website http://www.bemet.nl
 
Aantal medewerkers 60
Jaar van oprichting 1990
 
Welke helpdeskfaciliteit worden geboden en wat zijn de openingstijden van de helpdesk? Bemet verzorgt de volledige implementatie van procesanalyse tot en met training. U kunt rekenen op onze ondersteuning op het gebied van:

- Procesanalyse
- Implementatie
- Training
- Consultancy
- Helpdesk
- Overige aftersales

Helpdesk openingstijden: 8.30 - 17.00 uur
T 0318 - 495840 | support@bemet.nl (CAD/CAM & APM) | pdc@bemet.nl (PdC)
Is een customerportal aanwezig voor bestaande cliënten? Ja
 
Leverancier informatie CAD/CAM, ERP en APM oplossingen
Leverancier profiel

Omdat elk bedrijf een optimaal proces verdient!

Bemet helpt maakbedrijven inzien dat het optimaliseren van het totale proces ten opzichte van automatisering van deeloplossingen tot meer efficiëntie leidt. Het resultaat? 30% efficiencyverbetering, uw machines staan minder stil en u kunt nieuwe en/of complexere producten produceren tegen een hogere kwaliteit!

Door slimme oplossingen als het ERP-systeem Plan-de-CAMpagne, de kwaliteits- en gereedschapsbeheersoftware APM+ en het CAD/CAM-systeem TopSolid geïntegreerd met elkaar te laten werken, tilt u de productie naar een hoger plan en voorkomt u veel dubbel werk en fouten.
Onerzoeksbureau GBNED