Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Agenda

Seminar Robotic accounting 2024

Datum 09-10-2024
Duur 13:15 - 18:00 uur
Plaats Hoevelaken
Locatie Expo Hoevelaken


Op woensdag 9 oktober 2024 organiseert Onderzoeksbureau GBNED voor het zevende jaar, het "Seminar Robotic accounting".

Begripsvorming

Robotic accounting

Robotic process automation (RPA) is gericht op bedrijfsprocessen, waarbij de workforce (arbeidscapaciteit) van (hoog volume) processen vervangen wordt door automatisering. Dit laatste in de regel zonder veranderingen of aanpassingen aan de applicatie zelf. Er wordt ook wel gesproken over "workforce emulate", oftewel het imiteren/nabootsen van menselijke handelingen (die repeterend en voorspelbaar zijn).

Robotic accounting richt zich met name op administratieve processen en heeft ook betrekking op het aanpassen van bestaande softwaresystemen zelf om de workforce te verminderen. 

Artificial intelligence (AI), oftewel Kunstmatige intelligentie, wordt toegepast om machines (computers) in staat te stellen om taken op een 'slimme' (smart) manier uit te voeren. Zo maakt, in relatie tot de accountancy, machine learning onderdeel uit van AI dat beoogt de boekhouding en audit daarvan verregaand te automatiseren. AI en machine learning gaan feitelijk hand in hand als het gaat om technologische ontwikkeling met RPA en robotic accounting.

Andere onderwerpen die, mede in relatie tot deze begrippen, tijdens het seminar aan bod komen zijn Open Banking, Business Intelligence (BI) en Duurzaamheid.   

Doel en doelgroep

Doel
Geïnteresseerden inzicht bieden in visie en oplossingen op het gebied van Robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen c.q. innovaties. 

Doelgroep
Financials, accountants, adviseurs en andere geïnteresseerden die goed geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen op ICT gebied die van invloed zullen zijn op administratieve bedrijfsprocessen en in het bijzonder Robotic accounting.

Programma (onderhanden en onder voorbehoud)

Ontvangst vanaf 12:45 uur met koffie.

 • 13:15 uur
  1e deel programma.   
 • 15:00 uur
  Pauze met koffie, thee en netwerken.

 • 15:30 uur
  2e deel programma.
    
 • 16:30 uur
  Pauze met koffie, thee, warme snack en netwerken..
    
 • 17:00 uur
  3e deel programma.

 • 17:30 uur
  Gids boekhoudsoftware 2024
  Toelichting op de dan verschenen uitgave van de Gids boekhoudsoftware 2024. Met een onderverdeling van boekhoudsoftware voor het MKB, MKB+ en grote organisaties. Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED gaat in op het aanbod van boekhoudsoftware en de mate waarop relevante ontwikkelingen zijn opgenomen in de software, zoals elektronisch factureren op basis van Peppol, RGS en OpenApi. Ook worden aangegeven innovaties door softwareleveranciers aangestipt.

 • 18:00 uur 
  Vragen uit de zaal en afsluiten bijeenkomst. 

Locatie

Congres- en vergadercentrum EXPO Hoevelaken
Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein en bereikbaar per trein op loopafstand).

Deelnemen

De kosten voor het bijwonen van het congres bedragen 225 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een warme snack, excl. BTW.

Direct inschrijven 
Naar inschrijven...

Organisator Onderzoeksbureau GBNED
E-mail gerard@gbned.nl


Onerzoeksbureau GBNED