Softwarepakketten.nl

Doet uw boekhoudpakket dat ook

Pakketsoort - Boekhoudsoftware > Doet uw boekhoudpakket dat ook

"Vlak voordat ik bij een klant naar binnen stap krijg ik daar voor de deur een signaal op mijn “smartphone” met inzicht in een onbetaalde factuur die keurig op mijn scherm wordt getoond. Mijn slimme boekhoudpakket werkt natuurlijk optimaal samen met de navigatie op mijn smartphone en weet precies bij welke klant ik voor de deur sta. Dat kan ik mooi direct even aankaarten. Mijn klant belooft de betaling direct in orde te laten maken en doet dat waar ik bij sta. Voordat ik de deur uitstap controleer ik dat laatste nog even, lang leve PSD2 en Instant payments, waar mijn boekhoudpakket optimaal gebruik van maakt. Doet uw boekhoudpakket dat ook?"

Bovenstaande is bij ons nog even toekomstmuziek en puur illustratief. Maar we willen duidelijk maken dat er vandaag de dag zoveel meer mogelijk is dan waar we gebruik van maken als het gaat om boekhoudsoftware.

Daarom wordt in deze rubriek, onder de slogan "Doet uw boekhoudpakket dat ook", aandacht besteed aan functionaliteit van boekhoudpakketten die in de praktijk niet of nauwelijks gebruikt wordt, maar het de financial en accountant wel makkelijker kunnen maken.

Doet uw boekhoudpakket dat ook: vaste activa van aanschaf tot fiscale aangifte
De aanschaf van een investeringsmiddel vanaf € 450 wordt geactiveerd, gevolgd door een jaarlijkse afschrijving. Een vaste activastaat maakt onderdeel uit van interne rapportages, maar bijvoorbeeld ook van externe rapportages, zoals een VPB-aangifte of een (winst)aangifte inkomstenbelasting. Maar vreemd genoeg bevatten niet alle boekhoudpakketten een volwaardige vaste activa module. En als die er wel is worden de gegevens niet automatisch uitgewisseld met rapportage- en fiscale aangiftesoftware. Ik begrijp dat niet.
Lees complete blog en reageer...

Doet uw boekhoudpakket dat ook: verplichtingen registreren met 10 voordelen
Verplichtingen kunnen starten met registratie van een individuele inkooporder die later, zoveel mogelijk automatisch, wordt afgestemd met een ontvangen inkoopfactuur. Onder aangegane verplichtingen (veelal over een langere periode) vallen ook huurcontracten, leaseverplichtingen en abonnementen. Het bijhouden van een verplichtingenregistratie als onderdeel van standaard boekhoudsoftware biedt 10 voordelen.
Lees complete blog en reageer...

Volgende keer
Doet uw boekhoudpakket dat ook: van bonnetje tot fiscale winstaangifte

Zelf een bijdrage leveren aan deze rubriek?
Neem eens contact op met onze redactie.

WIKI boekhoudsoftware

Onze WIKI boekhoudsoftware bevat meer dan 400 eigenschappen (onderverdeeld in categoriën) aangaande de selectie en werking van standaard boekhoudsoftware. Elke eigenschap is toegelicht. Een handig hulpmiddel voor ook uw selectie van boekhoudsoftware.
WIKI boekhoudsoftware...

Gids boekhoudsoftware

De Gids Boekhoudsoftware geeft inzicht in nagenoeg ALLE standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar: ZZP'ers en klein MKB, Middelgrote bedrijven (MKB) en Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals). De Gids is gratis beschikbaar in PDF-formaat.
Gids Boekhoudsoftware...


Onerzoeksbureau GBNED