Softwarepakketten.nl

Branche - Horeca > Relevante begrippen

HACCP

Sinds 1995 moeten voedselverwerkende en -verstrekkende bedrijven een HACCP-systeem onderhouden, of een per branche goedgekeurde hygiënecode gebruiken. In een HACCP-systeem wordt ieder aspect vastgelegd dat bepalend is voor de voedselveiligheid en zijn passende veiligheidsprocedures gedefinieerd. In een aantal softwarepakketten is een module aanwezig voor HACCP. 

 
GFL

Sinds 1 januari 2005 moeten levensmiddelen in alle stadia van de productie traceerbaar  zijn (traceability) volgens de Europese General Food Law (GFL). Alle schakels moeten vastleggen waar grondstoffen vandaan komen en waar het eindproduct heen gaat. Ook voor de traceerbaarheid is het van belang dat softwarepakketten daarop aangepast zijn.

 
Traceability

Voedselverwerkende en -verstrekkende bedrijven moeten een HACCP-systeem onderhouden, of een per branche goedgekeurde hygiënecode gebruiken. Levensmiddelen moeten in alle stadia van de productie traceerbaar zijn (traceability) volgens de Europese General Food Law (GFL). 

 
XAA

XML Auditfile Afrekensystemen (XAA) is de eerste subset, van auditfiles voor logistieke systemen, die sinds januari 2009 gereed is en heeft betrekking op het uitwisselen van kassatransacties. De Belastingdienst zal XAA gebruiken bij het geautomatiseerd controleren van de winkeladministratie van detaillisten. Meer...

 

Onerzoeksbureau GBNED