Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
HIX
Exact Software
VISMA eAccounting Accountancy

Horizontaal toezicht > Relevante begrippen

Auditfiles

Met behulp van auditfiles is het mogelijk om gegevens uit administratieve systemen uit te kunnen wisselen via standaard formaten. Er is sprake van open standaards die voor iedereen beschikbaar zijn gesteld. Het bekendste voorbeeld is de XML Auditfile Financieel die betrekking heeft op gegevens uit boekhoudsystemen.

 
Bewaarplicht

Elke ondernemer is wettelijk verplicht zijn administratie zeven jaar te bewaren
Art. 52 AWR bevat de algemene voorschriften en het algemene kader waaraan de administratie van ondernemers moet voldoen. Deze bepalingen gelden eveneens voor de ondernemer voorzover deze de administratie in elektronische vorm voert 
Naar bewaarplicht.....

 
Data-analyse

Data-analyse (Analyses) is het ontsluiten, ontkoppelen, onderzoeken en inzichtelijk maken van gegevensbestanden. Data-analyse wordt toegepast op vele terreinen, zoals marketing, accountancy en auditing en medische analyses.

Meer uitleg over Data-analyse
 
GRC

GRC staat voor “Governance, Risk en Compliance”. GRC wordt in hoofdlijnen onderverdeeld naar:
- Financial GRC; gericht op de financiële processen.
- IT GRC; gericht in de informatietechnologie.
- Legal GRC; gericht op de juridische aspecten.
Meer uitleg en segmentatie van GRC is te vinden op Wikipedia.

 
AO

Administratieve organisatie. Er is speciale software voor procesanalyse- en ontwerp, waarbij het onder andere gaat om software om de AO (Administratieve organisatie) en IC Interne Controle) in kaart te brengen. Meer...

 
BPM

Business Process Management (BPM) heeft betrekking op het optimaliseren van processen met als doel het verbeteren van bedrijfsprestaties. Processen overspannen hierbij organisatorische grenzen (afdelingen). BPM heeft een relatie met WFM wat betreft uit te voeren activiteiten, en de volgorde daarvan, binnen een bedrijfsproces. Het analyseren en modelleren van bedrijfsprocessen (Procesanalyse- en ontwerp) is een belangrijk onderdeel van BPM.

Meer uitleg over BPM
 

Onerzoeksbureau GBNED