Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

ASP - Application Service Provider

Mede door internet zijn er voor de installatie van software nieuwe implementatie-modellen ontstaan in de praktijk met ieder hun eigen voordelen en aandachtspunten. Zo kunt u kiezen voor het model waarbij alles is ondergebracht op een (web)server bij de aanbieders van de toepassing. We spreken dan over het SAAS model, waarbij SAAS staat voor ‘Software as a Service’. U kunt ook kiezen voor het model waarbij toepassingen op uw eigen (web)server staan, al dan niet ondergebracht, via outsourcing, bij een derde partij, aangeduid als ASP (Application Service Provider), of ook wel hostingpartij genoemd.

 
B2B

Business to Business (bedrijven die aan andere bedrijven leveren).

 
B2C

Business to Consumer (bedrijven die aan consumenten leveren).

 
B2G

Business to Government (bedrijven die aan de overheid leveren).

 
CMS

De inhoud van websites (zowel op het gebied van internet, intranet als extranet) wordt steeds meer een aparte discipline die losstaat van het ontwerp en de bouw van websites. Er komen steeds meer softwaresystemen op de markt om de content (inhoud) van een website te kunnen onderhouden, zonder dat de gebruiker kennis van bijvoorbeeld 'html' hoeft te hebben. Dergelijke systemen duiden we aan als Contentmanagementsystemen (CMS). 

 
ECMS

Een Enterprise Content Management Systeem is een combinatie van een CMS (Contentmanagementsysteem) voor publicatie van documenten en een bedrijfsdocumentenbeheersysteem voor opslag, archivering en opzoeken van documenten. Een ECMS is ook bruikbaar voor het opslaan en beheren van allerlei andere data-objecten. Voorbeelden daarvan zijn mail, informatie uit erp-systemen en gescande documenten. Softwaresystemen voor ECMS zijn ondergebracht bij Documentbeheer.

 
eCommerce

Het begrip eCommerce staat voor 'Electronic Commerce' en wordt soms gebruikt als synoniem voor eBusiness of B2C. Feitelijk komt eCommerce het best in de buurt van B2C. eCommerce is feitelijk de overall benaming voor commercie via het internet. Natuurlijk staat dit voor een belangrijk deel in relatie tot klanten, vandaar ook vaak de aanduiding B2C.

 
Ideal

iDEAL is op dit moment het meest voorkomende online betaalmiddel op de Nederlandse markt, waarmee consumenten (en bedrijven) kunnen betalen via hun eigen bank. Er wordt betaald via de mobiel bankieren app of de internetbankieromgeving van je eigen bank. iDEAL is namelijk een directe online overboeking van je bankrekening naar de bankrekening van een ondernemer.

Meer uitleg over Ideal
 
Payment Service Provider: PISP, AISP en PSP betaalform

In zijn algemeenheid kunnen we stellen dat een Payment service provider (PSP) diensten verleent op het gebied van (online)betalingsverkeer.

Meer uitleg over Payment Service Provider: PISP, AISP en PSP betaalform
 

Onerzoeksbureau GBNED