UBL Ketentest

Cashmanagement

Cashmanagement wordt vaak aangeduid als financiële logistiek. Deze logistiek heeft betrekking op het beheren van inkomende- en uitgaande kasstromen van een organisatie. Goed cashmanagement zorgt ervoor dat geldstromen onder controle zijn. 

Meer uitleg over Cashmanagement
 
Treasury management

Bij treasury management - waar cash management een onderdeel van uitmaakt - gaat het om het beheren van de financiële positie van de onderneming in bredere zin.

Meer uitleg over Treasury management
 
Blockchain

Een blockchain is een online register waarin transacties worden geregistreerd. Er wordt ook wel gesproken over een digitaal gedecentraliseerd grootboek. Iedereen die deelneemt heeft een kopie van het grootboek op zijn computer staan. Iedere transactie, een block, wordt als het ware door alle gebruikers geverifieerd. Eenmaal geverifieerd door alle gebruikers wordt de transactie aan het register toegevoegd. Het goedkeuren door meerdere gebruikers betekent dat frauderen heel moeilijk wordt. Op dit systeem is onder andere de virtuele munt bitcoin gebaseerd.

 
Cryptocurrencies

Het uitgebreide (Engelstalige) rapport van INNOPAY over Cryptocurrencies, zoals de Bitcoin, geeft inzicht in de ontwikkeling en het aanbod van crytocurrencies en een visie over de toekomst. Begrippen als mining en block chain ontbreken uiteraard niet in dit rapport.
Meer informatie over Cryptocurrencies...

 
Payment Service Provider: PISP, AISP en PSP betaalform

In zijn algemeenheid kunnen we stellen dat een Payment service provider (PSP) diensten verleent op het gebied van (online)betalingsverkeer.

Meer uitleg over Payment Service Provider: PISP, AISP en PSP betaalform
 

Onerzoeksbureau GBNED