Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Cloud computing (SAAS) > Relevante begrippen > Web enabled

In dit geval worden toepassingen (veelal toepassingen die lokaal draaien onder Windows) via een hulpmiddel (Terminal Server Emulatie) aangeboden via internet. We spreken dan meestal over een VPN toepassing, waarbij VPN staat voor Virtueel Private Network. Er zijn hostingbedrijven die gespecialiseerd zijn op dit gebied. 

Nadere toelichting:

De technologie van Citrix is bekend op dit gebied.Het zijn meestal Internet Service Providers (ISP's) die optreden als Application Service Provider en software van derden beschikbaar stellen via dit model. In het laatste geval wordt dan gesproken over "Applicatie hosting", waarbij u zelf als het ware uw applicaties onderbrengt bij een gespecialiseerd hostingbedrijf. 

WIKI's over [ Web enabled ]
Cloud computing volgens SAAS, software as a service

Steeds meer toepassingen worden via internet aangeboden via het cloud model en daarbinnen SAAS (Software as a Service). 
Voor toepassingen die via internet draaien volgens het SAAS model zijn aanvullend op het geen al genoemd is in deze WIKI enkele  specifieke aspecten opgenomen die hierna toegelicht worden.

Softwareselectie installatie, implementatie en support

Als een softwarepakket eenmaal is aangeschaft begint het traject van installatie, implementatie en support. Installatie speelt met name bij toepassingen die lokaal geïnstalleerd worden (al dan niet via een externe hostingpartij). Implementatie betekent het inregelen van de software aan de eisen en wensen van de onderneming en gebruikers opleiden om het het softwarepakket aan de slag te kunnen. En support betekent ondersteuning nadat het pakket in gebruik is genomen met als belangrijke aspect de helpdeskfaciliteiten door de leverancier.. 

Steeds meer toepassingen worden via internet aangeboden via het cloud model met de variant SAAS (Software as a Service). Vandaar dat daar nog even apart aandacht aan wordt besteed. Voor meer algemene informatie over Cloud computing en SAAS verwijzen we naar het thema "Cloud (SAAS)" op deze website.

Onderstaand volgen de criteria voor respectievelijk installatie, implementatie, support, updates en Cloud (SAAS):
  


Onerzoeksbureau GBNED