Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Branches > Landbouw, tuinbouw en visserij

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Relevante begrippen
MINAS

MINeralen AangifteSysteem. Dit systeem is in 1998 in werking getreden. Het systeem is erop gericht de verliezen naar het milieu, van de mineralen fosfaat en stikstof, in Nederland terug te dringen. Sinds 2001 zijn alle landbouwbedrijven een minas aangifte te doen. Met name binnen branche specifieke software is de MINAS registratie opgenomen. 

HACCP

Sinds 1995 moeten voedselverwerkende en -verstrekkende bedrijven een HACCP-systeem onderhouden, of een per branche goedgekeurde hygiënecode gebruiken. In een HACCP-systeem wordt ieder aspect vastgelegd dat bepalend is voor de voedselveiligheid en zijn passende veiligheidsprocedures gedefinieerd. In een aantal softwarepakketten is een module aanwezig voor HACCP. 

GFL

Sinds 1 januari 2005 moeten levensmiddelen in alle stadia van de productie traceerbaar  zijn (traceability) volgens de Europese General Food Law (GFL). Alle schakels moeten vastleggen waar grondstoffen vandaan komen en waar het eindproduct heen gaat. Ook voor de traceerbaarheid is het van belang dat softwarepakketten daarop aangepast zijn.

Alle begrippen...

Softwarepakketten opvragen
Landbouw, tuinbouw en visserij algemeen
Kwekerijen
Veehouders

Laatste artikelen
Presentaties Seminar: elektronisch factureren in de praktijk 13-12-2017 (14-12-2017)
Op woensdag 13 december 2017 is voor de 2e maal het Seminar: elektronisch factureren in de praktijk georganiseerd te Hoevelaken. Deze dag was volledig gericht op oplossingen voor e-factureren, elektronische factuurverwerking, - mede - op basis van de opvolger van PDF: de ISO-standaard UBL en de Europese standaard EN 16931. Presentaties van sprekers zijn beschikbaar.
Naar archief artikelen...
Laatste white papers
KING Software: het belang van optimaal voorraadbeheer en traceability (21-03-2021)
Voor een groothandel is een complete ERP-oplossing met goed inzicht in verkoop, inkoop en voorraad een noodzaak. Je wilt als groothandel geen nee verkopen, maar tegelijkertijd niet teveel investeren in het op voorraad houden van goederen. En ontvangen (voorraad)artikelen wil je zo efficiënt mogelijk opslaan in je magazijn(en) om deze weer te kunnen uitleveren aan klanten. Daarbij wil je ook de traceerbaarheid (traceability) goed geregeld hebben.
Case study: Lab Servant registreert gevaarlijke stoffen voor Radboud Universiteit (19-09-2017)
Naar archief white papers...
Links
AgriHolland
Informatie voor de agrarische sector. Met ondermeer dossier over het MINeralen AangifteSysteem.
Boerenbusiness
Website voor Agrarische ondernemers. Met onder andere de nodige rekentools.
DR-Loket
Een initiatief van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij om bij de uitvoering van regelingen de dienstverlening en communicatie te verbeteren. Bevat informatie over regelingen per sector.
Raadpleeg alle links...

Aanbevolen

- Kwaliteitszorg


Onerzoeksbureau GBNED