Softwarepakketten.nl
Urios
Centralservices

Softwareselectie

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
 

Laatste blogs
De verborgen kosten van On Premise software (20-10-2019)
Eigenlijk zijn On Premise en cloud niet met elkaar te vergelijken. In een cloud omgeving zijn allerlei extra diensten opgenomen waarvan het prijskaartje subjectief is. Wat is back-up en redundantie je waard, of schaalbaarheid? Het cloud model is veel flexibeler en je bent er veel meer door ontzorgd. Daarover schreef mij collega Kwok-Ho van Focudis onlangs al een blog.
Software-onderhoud in IT-contracten: topprioriteit (08-10-2018)
Naar archief blogs...

Ons belangrijkste advies luidt: Eerst proberen dan beslissen

Voor de daadwerkelijke aanschaf is het volgens ons beter een softwarepakket eerst uit te proberen.

Andere tips:

Informeer eens bij uw branche organisatie naar ervaring met softwarepakketten.

Referenties. Ga niet alleen af op de documentatie en presentaties van de leveranciers. Breng eens een bezoek aan een referentie adres, zo mogelijk zelfs meerdere. Dan krijgt u informatie uit de praktijk.
Meer tips voor referentie navraag...

Laat u vooraf informeren over de implementatiekosten. Met name bij de grotere ERP pakketten bedragen de implementatiekosten vaak vele malen de kosten van aanschaf van een pakket.

Leg in de selectiefase de nadruk op het verschil tussen harde eisen en 'nice to have'. Eisen die baten opleveren zijn belangrijk.

Probeer via 'knock out criteria' vanuit een longlist te komen tot een shortlist van uiteindelijk zo'n 3 mogelijke leveranciers. Laat vervolgens een door u opgestelde casus deel uitmaken van de uiteindelijke keuze in de vorm van uitgebreide demonstraties of workshops.


Ondersteuning bij selectie van software
Er zijn organisaties die zich hebben gespecialiseerd in de selectie van softwarepakketten. Het gaat dan om organisaties die zelf GEEN softwarepakketten verkopen en ook geen financiële binding hebben met softwareleveranciers.

In onze rubriek Diensten zoeken vindt u Adviseurs bij aanschaf pakketten.

Certificeren van software
Voor het certificeren van software is een apart onderdeel opgenomen op deze website.
Meer informatie over certificeren...


Laatste artikelen
Boekhoudsoftware: ontwikkeling en innovatie 2021 (18-06-2021)
Deze uitgave beschrijft de ontwikkeling en innovatie van boekhoudsoftware, gezien vanuit de bril van softwareleveranciers. Wat is er het afgelopen jaar allemaal ontwikkeld en wat hebben deze leveranciers nog in petto voor ons.
Gids boekhoudsoftware 2021: alle standaard boekhoudsoftware en hun functionaliteit (18-06-2021)
Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming: BIO Thema-uitwerking Softwarepakketten (11-04-2021)
Software voor externe verslaggeving (18-03-2021)
De complete gids Elektronisch factureren 2021 (27-02-2021)
Naar archief artikelen...

Betrouwbaar boekhouden

WIKI's

De volgende WIKI's zijn aanwezig op deze website:

 • WIKI Selectie van standaard software; welke leveranciergegevens zijn relevant, welke aspecten zijn opgenomen in een softwarecontract, wat is de doelgroep van het softwarepakket en hoe is de implementatie en support geregeld? Deze en andere aspecten komen aan de orde.
  Naar WIKI Selectie van standaard software...
     
 • WIKI Boekhoudsoftware; omvat meer dan 400 eigenschappen (onderverdeeld in categoriën) aangaande de selectie en werking van standaard boekhoudsoftware. Elke eigenschap is toegelicht. Een handig hulpmiddel voor ook uw selectie van boekhoudsoftware.
  Naar WIKI Boekhoudsoftware...
     
 • WIKI ERP- en Logistieke software; gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners. Bedoeld als hulpmiddel voor de selectie van standaard ERP- en logistieke softwaresystemen. Onderverdeeld naar: Artikel- en assortimentsbeheer, ERP en groothandel (inkoop, voorraadbeheer, productie, verkoop en service) en Logistiek (warehouse-, transport- en Forwarding management). 
  Naar Wiki ERP- en Logistieke software...  
     
 • WIKI Salaris- en HRM-software; met vele functies en eigenschappen toegelicht op het gebied van salaris- en HRM-software. Met ook aandacht voor aparte onderwerpen, zoals: gegevensuitwisseling, data-analyse auditfuncties, zelfroosteren toegelicht, Employee selfservice (ESS), AVG en privacy.
  Naar Wiki Salaris- en HRM-software...
     
 • WIKI UBL; Welke UBL versies zijn relevant? Wat zijn de betrokken organisaties en hun standaarden? Wat zijn de algemene kenmerken en elementen van een UBL-factuur? Welke factuurscenario's zijn uitgewerkt in UBL? Denk bij dit laatste aan BTW-regelingen, betalingskorting, toeslagen en kortingen, afrondingsverschillen, Export, creditnota en G-rekening.
  Naar WIKI UBL...
     
Links
Capterra
Internationaal bedrijfssoftware selecteren.
Raadpleeg alle links...


Onerzoeksbureau GBNED