Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Branche - JuridischBoekhoudsoftware

Laatste nieuws
Samenwerking tussen MultiSafepay en Informer: sneller online betalingen ontvangen (16-07-2024)
Gebruikers van Informer kunnen nu eenvoudig en veilig betalingen ontvangen via MultiSafepay. De nieuwe koppeling maakt het mogelijk om direct de factuur te voldoen met de keuze uit vele verschillende lokale en internationale betaalmethoden zoals iDEAL, Visa, Mastercard, Bancontact, en vele andere (42+!). De betalingen worden meteen verwerkt in je boekhouding. Dit bespaart ondernemers veel tijd en vermindert de administratieve handelingen aanzienlijk.
Visma Software slaat handen ineen met Mollie (16-07-2024)
Nieuwe samenwerking Volksbank met Bizcuit: automatische boekhoudkoppeling (04-07-2024)
Exact lanceert Exact Assistant: AI gedreven tool om ondernemers efficiënter te laten werken (19-06-2024)
Uitbreidingen in Blue10: 3 nieuwe functies voor elektronische facturen (30-05-2024)
Raadpleeg nieuwsarchief...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
 

Laatste blogs
Kies ik voor een commerciële bankkoppeling of een PSD2 koppeling? (23-06-2024)
Een belangrijk onderdeel van (Open) banking voor boekhoudsoftware is de "Automatische bankkoppeling". We maken hier onderscheid tussen de Commerciële bankkoppeling en een PSD2-koppeling.
Accountants- en administratiekantoor als digitale hub voor klanten (19-06-2024)
Doet uw boekhoudpakket dat ook: 100% automatisch btw berekenen en aangifte (31-05-2024)
Naar archief blogs...

Gratis onderzoeksrapporten

Gids boekhoudsoftware
De Gids boekhoudsoftware geeft inzicht in boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar:
1.ZZP'ers en klein MKB;
2.Middelgrote bedrijven (MKB);
3.Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals).
Naar opvragen gratis Gids boekhoudsoftware...

Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting
Met dit onderzoek richten we ons op boekhoudsoftware middelgroot en de mate waarin functionaliteit op het gebied van robotic accounting aanwezig is. Het gaat om functionaliteit als: Standaarden (ter bevordering van Robotic accounting), Elektronisch factureren, Scannen en herkennen van boekingsdocumenten, Open banking met elektronisch bankieren (incl. PSD2), Externe rapportages, Audits en Koppelingen, zoals KVK adresgegevens, IBAN naam-nummer en BTW-nummer (EU VIES).
Naar opvragen gratis rapport over boekhoudsoftware middelgroot en robotic accounting.

Boekhoudsoftware: ontwikkeling en innovatie (2024)
Deze extra uitgave beschrijft de ontwikkeling en innovatie van boekhoudsoftware (2024), gezien vanuit de bril van softwareleveranciers. Wat is er allemaal ontwikkeld en wat hebben deze leveranciers nog in petto voor ons.
Naar opvragen gratis uitgave over ontwikkeling en innovatie...
  

Software op de testbank: beoordelen boekhoudsoftware

Onder de noemer "boekhoudsoftware op de testbank" beoordeelt Onderzoeksbureau GBNED boekhoudsoftware. Deze software wordt dan inhoudelijk beoordeeld op met name functionaliteit en de resultaten worden samengevat in een testrapport, voorzien van de behaalde scores. Bij een positief resultaat mag het "Keurmerk betrouwbaar boekhouden" gevoerd worden.
Naar Betrouwbaar boekhouden...

Betrouwbaar boekhouden

Selectie boekhoudsoftware ZZP en klein MKB

Vandaag de dag is ‘online boekhouden’ de norm en zorgt ‘robotic accounting’ (met elektronisch factureren op basis van UBL) dat een belangrijk deel van uw boekhouding automatisch verloopt. Want handmatig overtypen van cijfers wordt niemand wijzer van en verhoogt ook nog eens de kans op fouten. Dat laatste komt de betrouwbaarheid van uw boekhouding niet ten goede. Lang niet alle boekhoudpakketten bieden echter optimale ondersteuning bij ‘robotic accounting’ en sommige pakketten hebben meer weg van een veredelde Excel-oplossing dan van modern en efficiënt werkende boekhoudsoftware. Om u op weg te helpen hebben we selectiecriteria op een rij gezet voor de keuze van een boekhoudpakket voor de bedrijfscategorie ZZP en klein MKB.
Naar selectie online boekhoudsoftware voor ZZP en klein MKB...
  

Online boekhouden (SAAS, Cloud computing)

Geen software lokaal, maar online via internet. En online samenwerken met de accountant.
Lees verder over cloud computing...

Robotic accounting

Robotic accounting, oftewel robot boekhouden, wordt, in relatie tot boekhoudsoftware, beschouwd als functionaliteit om onder meer de ondernemer te ont-zorgen. Want niemand zit natuurlijk te wachten op het onnodig handmatig overtypen van cijfers. Dat is niet alleen zonde van de tijd, maar levert ook nog eens een kans op fouten. Door een goede inzet van robotic accounting worden handmatige taken (denk aan het inboeken van facturen of bankafschriften) overgenomen door de computer. Bij elektronisch factureren speelt de standaard UBL een belangrijke rol.
Met gratis checklist "Robotic proof" voor boekhoudsoftware.
Lees verder over Robotic accounting...

Bewaarplicht

Elke ondernemer is wettelijk verplicht zijn administratie zeven jaar te bewaren. Ook als u overgaat naar een nieuw softwarepakket moet u daar rekening mee houden. Wij hebben een aantal aandachtspunten voor u op een rij gezet.
Lees verder over bewaarplicht...

Uitwisselen van financiële gegevens

Auditfiles
Een ontwikkeling door de Belastingdienst. Is een standaard export van onder andere de grootboekadministratie met alle individuele mutaties. Is bedoeld bij controle door de Belastingdienst van de boekhouding, maar wordt ook ingezet door Accountants bij controle van de administratie. Nagenoeg alle boekhoudsoftware (voor ZZP en MKB) bevat standaard de Auditfile Financieel.

Elektronisch factureren
Van aanmaken tot ontvangen en verwerken van elektronische facturen. Naast facturen aanmaken en verzenden in PDF bevat steeds meer boekhoudsoftware de mogelijkheid van elektronisch factureren (op basis van de standaard UBL). Het gaat hierbij ook om het ontvangen en automatisch boeken van dergelijke facturen. Boekhouden wordt hiermee eenvoudiger. Controleer direct welke boekhoudpakketten elektronisch factureren ondersteunt.
   


Software opvragen
Online boekhoudsoftware ZZP/klein MKB
Online boekhoudsoftware middelgroot (MKB)
Online boekhoudsoftware alle
Lokale boekhoudsoftware alle
Boekhoudpakketten voor accountants- en administratiekantoren

Aanwezigheid innovaties boekhoudsoftware

Naar aanwezigheid alle innovaties.

Laatste artikelen
Boekhoudsoftware: ontwikkeling en innovatie 2024 (28-06-2024)
Deze uitgave beschrijft de ontwikkeling en innovatie van boekhoudsoftware, gezien vanuit de bril van softwareleveranciers. Wat is er het afgelopen jaar allemaal ontwikkeld en wat hebben deze leveranciers nog in petto voor ons.
E-factureren, scan herken van boekingsdocumenten en AI: terugblik seminar 27-3-2024 (02-04-2024)
Gids Elektronisch factureren en scan herken van boekingsdocumenten (26-03-2024)
Software voor externe verslaggeving, audit en interne rapportage (01-02-2024)
Afnemer online boekhouden in gebreke: van wanbetaler tot aan faillissement met een curator (15-01-2024)
Naar archief artikelen...
Laatste white papers
Omdat we altijd bij zijn kost het geen tijd om mensen te voorzien van een prognose of tussentijdse cijfers (31-05-2024)
Ten Donkelaar maakt binnen Visma eAccounting gebruik van de Online Samenstel-assistent. Met deze functionaliteit kan op simpele wijze financiële gegevens uit eAccounting maar ook uit andere boekhoudsoftware gecontroleerd worden op volledigheid en juistheid. Met de Online Samenstel-assistent heb je altijd inzicht in wat wie precies gedaan heeft in het controleproces van de administratie als voorbereiding op het samenstellen van de jaarrekening.
Schaap & van Dijk: eAccounting biedt onze klanten vooral veel gemak (17-04-2024)
Easy2Analyse: analyse XML Auditfiles nu met Excel buddy (06-04-2024)
Naar archief white papers...

Kleisteen

WIKI boekhoudsoftware

Onze WIKI boekhoudsoftware bevat meer dan 400 eigenschappen (onderverdeeld in categoriën) aangaande de selectie en werking van standaard boekhoudsoftware. Elke eigenschap is toegelicht. Een handig hulpmiddel voor ook uw selectie van boekhoudsoftware.
WIKI boekhoudsoftware...
 

Doet uw boekhoudpakket dat ook

Vandaag de dag is er zoveel meer mogelijk dan waar we daadwerkelijk gebruik van maken als het gaat om boekhoudsoftware. Zowel voor de financial in een organisatie als voor het accountants- en administratiekantoor ter ondersteuning van cliënten. Lang niet alle boekhoudsoftware biedt optimaal ondersteuning van de mogelijkheden die vandaag de dag mogelijk zijn. Een aantal van deze mogelijkheden hebben wij voor u in kaart gebracht.  
Doet uw boekhoudpakket dat ook...
  

Scannen en herkennen van boekingsdocumenten

Handmatig boeken van (inkoop)facturen is nauwelijks meer aan de orde. In de praktijk wordt enerzijds gebruik gemaakt van elektronische factuurverwerking (zie hierna) en anderzijds van het scannen en herkennen van boekingsdocumenten. Het ontvangen van (inkoop)facturen in veelal PDF-formaat heeft dan de rol van het handmatig scannen van documenten overgenomen. Steeds meer boekhoudsoftware biedt een geïntegreerde functie voor het scannen en herkennen van boekingsdocumenten. Vaak gecombineerd met het scannen van boekingsdocumenten, zoals kassabonnen, via een smartphone. Er zijn ook aparte oplossingen voor het scannen en herkennen van boekingsdocumenten die dan een integratie met een of meer boekhoudpakketten kennen.
Meer over oplossingen voor scannen en herkennen van boekingsdocumenten...
   

Elektronisch factureren en elektronische factuurverwerking

Steeds meer boekhoudsoftware kent functies voor elektronisch factureren (uitgaand) en elektronische factuurverwerking (inkomend). We hebben het dan niet over een digitale factuur in PDF, maar over facturen in een gestandaardiseerd formaat als UBL. 
Meer over (Elektronisch) factureren en factuurverwerking...
   

Blockchain en boekhoudsoftware

Blockchain staat in relatie boekhoudsoftware, zo kunnen we afleiden uit onderstaande quotes:
"Blockchain is een digitaal gedecentraliseerd grootboek" en "Triple Entry Accounting is Double-entry + Cryptography op basis van blockchain technologie". 

Staat blockchain technologie straks aan de basis van het nieuwe boekhouden, in combinatie met robotic accounting?
Blockchain en boekhoudsoftware...
 

Relevante begrippen
Cashmanagement

Cashmanagement wordt vaak aangeduid als financiële logistiek. Deze logistiek heeft betrekking op het beheren van inkomende- en uitgaande kasstromen van een organisatie. Goed cashmanagement zorgt ervoor dat geldstromen onder controle zijn. 

Meer uitleg over Cashmanagement
Creditmanagement

In wat eenvoudiger vorm bekend als debiteurenbeheer. Creditmanagement houdt zich in uitgebreide betekenis van het woord bezig met het managen en optimaliseren van de 'pre-quote to cash cycle'. In de praktijk komt dit neer op het managen en (continu) optimaliseren van: het kredietrisico, de cashflow, het quote to cash proces en de klantrelatie.

Jaarrekening software

Voor het samenstellen van een jaarrekening is specifieke software op de markt die veelal door accountants- en administratiekantoren wordt toegepast. Deze software is veelal ook in staat periodieke rapportages op te leveren. Daarnaast is er software die het uitvoeren van de wettelijke controle door accountants ondersteunt. Meer...

Alle begrippen...
Links
Boekhoudplaza: de vindplaats voor RGS MKB
RGS MKB is het standaard decimaal rekeningschema voor het MKB. Met tevens een relatie naar rapportages en modellen voor kengetallen.
XML Auditfiles
Websites met informatie over de standaard Auditfiles, zoals Auditfile Financieel (XAF), Audit Salaris (XAS) en Auditfile Afrekensystemen (XAA).
UBL Ketentest
Vindplaats voor de UBL standaard in Nederland.
Raadpleeg alle links...

Aanbevolen

- FP&A
- Scannen & herkennen
- E-factureren 
- Robotic accounting

Gids boekhoudsoftware
Inzicht in boekhoud-pakketten voor de Nederlandse markt. 
Gids Boekhoudsoftware...


Asperion

Silvasoft

Visma | CASH Software

Kleisteen

Rompslomp
  

Twinfield  

Gekko
  

AFAS Software


e-Boekhouden

Moneybird

Stip-t

Odoo

Visma eAccounting

UNICONTA

EXACT Software

SnelStart

Yuki

Minox

Visma eAccounting Accountancy

Informer Software

Bjorn Lunden
 

Boekhoud gemak


Onerzoeksbureau GBNED