Softwarepakketten.nl

PakketsoortenPortaaltoepassingen

Laatste nieuws
Ook AVG-proof salarisdocumenten delen? (08-02-2019)
Sinds de nieuwe privacywet AVG in mei 2018 van kracht is, zijn organisaties verantwoordelijk voor het veilig bewaren en verwerken van documenten met persoonlijke informatie. Vanuit LogiSal is het mogelijk om de documenten direct op te slaan in het Cloud Dossier.
Raadpleeg nieuwsarchief...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Laatste blogs
De belangrijkste veranderingen in reporting in 2019 (09-01-2019)
De markt voor reporting verandert snel, doordat er steeds meer innovatieve leveranciers en technologieën zijn. Met de ervaring die Toucan Toco wereldwijd heeft opgedaan in meer dan 270 projecten, heeft het bedrijf de zes belangrijkste trends en ontwikkelingen beschreven die dit jaar bepalend zijn in reporting.
De voordelen van een moderne rapportagetool voor accountants (22-11-2018)
Tips voor de accountant als: Superheld van Morgen (02-11-2018)
Naar archief blogs...

Portaaltoepassingen hebben betrekking op software die het mogelijk maakt alle informatie voor een bepaalde doelgroep op internet te ontsluiten. Een portal kan ook afgestemd zijn op gebruikersprofielen van bezoekers.

Bij portaalsoftware wordt onderscheidt gemaakt tussen:
- Consumer Portals
- Enterprise Portals
- Dunne Portals (met weinig tot geen eigen functionaliteit)
- Dikke Portals (met eigen functionaliteit)

Accountancy portaalsoftware
Heeft specifiek betrekking op online (samen)werken door accountants-, administratiekantoren en hun cliënten. 
Meer informatie...

E-Community software
Duidt op toepassingen die het mogelijk maken een gemeenschap te vormen op internet die onderling kennis uitwisselt. Denk hierbij aan geïnteresseerden in een bepaald vakgebied.

Internet Portaaltoepassingen hebben relaties en overeenkomsten met andere internettoepassingen. 

CMS
Content Management Systemen hebben als belangrijkste kenmerk de scheiding tussen 'content' (inhoud) en opmaak. Ook speelt autorisatie een belangrijke rol bij deze systemen. Een CMS kan ingezet worden als basis voor een portaaltoepassing.
Meer over CMS...

Autorisatie
Zowel Portaaltoepassingen als eCommunitytoepassingen hebben vaak autorisatiemogelijkheden, afgestemd op de doelgroep. Ook speelt beveiliging een belangrijke rol.
Meer over autorisatie (en beveiliging)...


Software opvragen
Portaaltoepassingen
E-Community software
Laatste white papers
In gesprek met Hanny Vermij van Stolp+KAB adviseurs en accountants, gebruiker van Pinkweb portaaltoepassing (05-02-2016)
Stolp Accountants en Adviseurs was een middelgrote organisatie en sinds 1 januari 2016 zijn zij gefuseerd met Kab Accountants Voorburg. De organisatie heeft nu circa 90 medewerkers en is gevestigd in Roelofarendsveen en Voorburg. Wij zijn een no-nonsense kantoor met persoonlijke aandacht voor onze cliënten en proberen de drempel voor onze cliënten om bij ons te komen, zo laag mogelijk te houden.
Naar archief white papers...
Relevante begrippen
Portaalsysteem

Is software die het mogelijk maakt alle informatie voor een bepaalde doelgroep op internet te ontsluiten. Een portal kan ook afgestemd zijn op gebruikersprofielen van bezoekers. In de accountancy zijn het veelal systeem waarbinnen kantoren hun cliënten informatie beschikbaar stellen, al dan niet aangevuld met functies als het beoordelen van documenten en het doorgeven van bepaalde mutaties. 

eCommunity

Duidt op toepassingen die het mogelijk maken een gemeenschap te vormen op internet die onderling kennis uitwisselt. 

Single sign-on

Techniek waarbij de gebruiker, na éénmaal in te loggen, kan werken in meerdere systemen.

Autorisatie

Personen die binnen of namens een organisatie bevoegd en/of gemachtigd zijn bepaalde handelingen (of transacties) te verrichten.

Meer uitleg over Autorisatie
Cloud computing

Bij Cloud computing gaat het om het via internet beschikbaar stellen van hardware, softwaretoepassingen en gegevens. Veelal wordt onderscheid gemaakt tussen:
1. software as a service (SaaS);
2. platform as a service (PaaS);
3. infrastructure as a service (IaaS).

Alle begrippen...


Onerzoeksbureau GBNED