Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
HIX
Exact Software
VISMA eAccounting Accountancy

Laatste nieuws
Crowe Peak kiest voor Hix Login, Docs én Signing (29-01-2024)
Net voor de jaarwisseling tekende Crowe Peak bij Hix als klant. Zij beginnen dit jaar met Hix Login, Docs én Signing! Crowe Peak is óók het dertigste grote accountantskantoor in Nederland dat koos voor Hix. Onze software wordt dus gebruikt door 60% van de top 50 accountantskantoren in ons land.
Raadpleeg nieuwsarchief...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
 

Rapport: Practice management software voor de accountancy

Het rapport "Practice management software voor de accountancy" besteed aandacht aan software met portaalfunctionaliteit. En verder functionaliteit op het gebied van relatiebeheer, adresbeheer, compliance en klantacceptatie, digitaal dossierbeheer, document management, urenregistratie, factureren, procesbeheer, planning & control, correspondentie, digitaal ondertekenen, managementrapportage en koppelingen.
Naar gratis opvragen rapport: practice management voor de accountancy.
   

Definitie portaalsysteem

Een portaalsysteem is een internettoepassing waarmee met name gecommuniceerd kan worden met bijvoorbeeld cliënten en medewerkers. Ingeval van cliënten hebben we het dan over een ‘extranet’. De tegenhanger van een extranet is een ‘intranet’, waarmee met behulp van internet gecommuniceerd wordt binnen de organisaties. Voor dit laatste wordt bijvoorbeeld Microsoft Sharepoint en Microsoft Teams ingezet.

Een portaal wordt ook beschouwd als een verlengstuk van bestaande administratieve toepassingen, zoals een boekhoudpakket, salarisadministratie, rapportagesysteem of bijvoorbeeld fiscale aangiftesoftware.

Een portaalsysteem kan een zelfstandig systeem zijn (waarop dit rapport grotendeels is gebaseerd). Daartegenover wordt steeds vaker portaalfunctionaliteit geïntegreerd in bestaande (on-line) boekhoud-, salaris/HRM- en fiscale aangiftesoftware.

Bij salarissoftware wordt gesproken over Employee Self Services (ESS) die via internet beschikbaar worden gesteld.
   

Accountancy

Functionaliteit
De doelgroep van een portaal is bepalend voor de geboden functionaliteit.
Naar functionaliteit portaalsysteem (voor de accountancy).
    

Communiceren

Vanuit een portaal kan bijvoorbeeld gecommuniceerd worden met:

Cliënten;
U kunt uw cliënten een online archieffunctie bieden voor documenten, zoals aangiftes van voorbije periodes, rapportages en personeelsinformatie. Ook kunt u een online accorderingsfunctie bieden aan uw cliënten. Bijvoorbeeld het goedkeuren van aangiftes, voordat deze elektronisch worden verzonden aan de Belastingdienst.

Uitvragende partijen;
Hier moet u denken aan het elektronisch uitwisselen van gegevens, zoals een aangifte BTW aan de Belastingdienst of een kredietrapportage aan de bank. Als we inzoomen op gegevensuitwisseling met de Belastingdienst zult u in de praktijk gebruik maken van Digipoort. Dat kan vanuit een boekhoudsysteem voor de BTW aangifte en/of de ICP opgave. Digipoort wordt ook gebruikt worden voor elektronische gegevensuitwisseling met de Kamers van Koophandel en het CBS. Daarnaast bieden de banken de mogelijkheid om elektronisch kredietrapportage aan te leveren via de BIV (Bancaire Infrastructurele Voorziening). Als u werkt met loon- en salarissoftware dan komt daar nog gegevensuitwisseling met pensioenuitvoerders bij. Elektronisch uitwisselen van gegevens met arbodiensten is trouwens ook mogelijk. Elektronische gegevensuitwisseling zal steeds verder uitgebreid worden en neemt een steeds belangrijker plaats in binnen uw kantoorpraktijk.

Uw kantoormedewerkers;
Een portaalsysteem kan ook geschikt zijn voor uw kantoormedewerkers. Zo kunt u denken aan employee self service (iets wat trouwens ook kan gelden voor medewerkers van uw cliënten), maar ook aan het registreren van uren.

 


Software opvragen
Portaaltoepassingen
Portaaltoepassingen accountancy
Laatste artikelen
Rapport: Practice management software voor de accountancy (26-01-2024)
Dit rapport is gericht op Practice management software voor de accountancy. Bij de selectie van dergelijke systemen staat voorop dat deze in ruime mate afgestemd zijn op de werkwijze binnen een accountantskantoor. Ook is aandacht voor aparte oplossingen m.b.t. “Compliance en cliëntacceptatie” en "Portaalsystemen". Dit laatste met name gericht op cliëntportalen.
Presentaties praktijkdag Practice management- en portaalsoftware beschikbaar (13-05-2022)
Terugblik en presentaties Praktijkdag Practice management 2020 (07-03-2020)
Naar archief artikelen...
Laatste white papers
Visma Security Program ook ingezet bij Pinkweb: de Security Index meet hoe goed je als organisatie je cyberveiligheid op orde hebt (15-03-2022)
Cyber security is voor softwareontwikkelaars één van de belangrijkste speerpunten. Zeker wanneer gevoelige informatie wordt verwerkt. Dat geldt ook voor PinkWeb. We doen er alles aan om onze oplossingen zo veilig mogelijk te maken. Onze developers hebben hierin een grote verantwoordelijkheid. In dit interview vertelt technisch directeur Gerbald van Ommeren wat development doet aan informatiebeveiliging én meer over het Visma Security Program.
De elf pijlers waarop Het Accountancy Dashboard van Minox is gebaseerd (11-11-2020)
Naar archief white papers...
Links
Cloudbewust.nl
Initiatief van het ministerie van Economische Zaken, MKB-Nederland en platform voor de informatiesamenleving ECP. Legt uit wat de voor- en nadelen van cloud computing zijn en geeft tips voor het gebruik.
Cloudtools
Overzicht van Cloud oplossingen met tevens nieuws en tests van cloudoplossingen.
EuroCloud Nederland
Stichting EuroCloud Nederland is de snel groeiende community van bedrijven, instellingen en individuen met belangstelling voor of belangen in Cloud Computing en SaaS. EuroCloud NL is het Nederlandse chapter van EuroCloud, de Europese federatie van regionale EuroClouds.
Het nieuwe werken
Platform over Het nieuwe werken. Met vele artikelen.
Raadpleeg alle links...

Aanbevolen

- Practice management
 

Acuity

AFAS Software

Exact Software


KING Software

 

Mijn kantoor


Visma | PinkWeb


Qwoater

Acuity / TESS


Hyarchis

Caseware 

Creaim

GAC

HIX


KING Software

 

Pro Management

SultanCRM

Visma E-accounting Accountancy 

Alure


Onerzoeksbureau GBNED