Softwarepakketten.nl
Exact Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
 

Definitie portaalsysteem

Een portaalsysteem is een internettoepassing waarmee met name gecommuniceerd kan worden met bijvoorbeeld cliënten en medewerkers. Ingeval van cliënten hebben we het dan over een ‘extranet’. De tegenhanger van een extranet is een ‘intranet’, waarmee met behulp van internet gecommuniceerd wordt binnen de organisaties. Voor dit laatste wordt bijvoorbeeld Microsoft Sharepoint en Microsoft Teams ingezet.

Een portaal wordt ook beschouwd als een verlengstuk van bestaande administratieve toepassingen, zoals een boekhoudpakket, salarisadministratie, rapportagesysteem of bijvoorbeeld fiscale aangiftesoftware.

Een portaalsysteem kan een zelfstandig systeem zijn (waarop dit rapport grotendeels is gebaseerd). Daartegenover wordt steeds vaker portaalfunctionaliteit geïntegreerd in bestaande (on-line) boekhoud-, salaris/HRM- en fiscale aangiftesoftware.

Bij salarissoftware wordt gesproken over Employee Self Services (ESS) die via internet beschikbaar worden gesteld.
   

Accountancy

Functionaliteit
De doelgroep van een portaal is bepalend voor de geboden functionaliteit.
Naar functionaliteit portaalsysteem (voor de accountancy).
    

Rapport Portaalsoftware voor de accountancy

Het rapport "Portaalsoftware voor de accountancy" geeft inzicht in de functionaliteit en beschikbare portaalsoftware voor accountants- en administratiekantoren.
Meer informatie en aanvragen gratis rapport.
    

Communiceren

Vanuit een portaal kan bijvoorbeeld gecommuniceerd worden met:

Cliënten;
U kunt uw cliënten een online archieffunctie bieden voor documenten, zoals aangiftes van voorbije periodes, rapportages en personeelsinformatie. Ook kunt u een online accorderingsfunctie bieden aan uw cliënten. Bijvoorbeeld het goedkeuren van aangiftes, voordat deze elektronisch worden verzonden aan de Belastingdienst.

Uitvragende partijen;
Hier moet u denken aan het elektronisch uitwisselen van gegevens, zoals een aangifte BTW aan de Belastingdienst of een kredietrapportage aan de bank. Als we inzoomen op gegevensuitwisseling met de Belastingdienst zult u in de praktijk gebruik maken van Digipoort. Dat kan vanuit een boekhoudsysteem voor de BTW aangifte en/of de ICP opgave. Digipoort wordt ook gebruikt worden voor elektronische gegevensuitwisseling met de Kamers van Koophandel en het CBS. Daarnaast bieden de banken de mogelijkheid om elektronisch kredietrapportage aan te leveren via de BIV (Bancaire Infrastructurele Voorziening). Als u werkt met loon- en salarissoftware dan komt daar nog gegevensuitwisseling met pensioenuitvoerders bij. Elektronisch uitwisselen van gegevens met arbodiensten is trouwens ook mogelijk. Elektronische gegevensuitwisseling zal steeds verder uitgebreid worden en neemt een steeds belangrijker plaats in binnen uw kantoorpraktijk.

Uw kantoormedewerkers;
Een portaalsysteem kan ook geschikt zijn voor uw kantoormedewerkers. Zo kunt u denken aan employee self service (iets wat trouwens ook kan gelden voor medewerkers van uw cliënten), maar ook aan het registreren van uren.

 


Software opvragen
Portaaltoepassingen
Portaaltoepassingen accountancy
Laatste artikelen
Terugblik en presentaties Praktijkdag Practice management 2020 (07-03-2020)
De (eerste) "Praktijkdag Practice management in een nieuw tijdperk" vond plaats op woensdag 4 maart 2020 te Hoevelaken. Een overzicht van behandelde onderwerpen, sprekers en beschikbare presentaties. Alsmede beschikbare rapporten in relatie tot behandelde onderwerpen.
Portaalsoftware voor de accountancy (27-02-2020)
Naar archief artikelen...
Laatste blogs
Waarom een (publieke) API de belangrijkste eis is bij softwarekeuzes (11-05-2021)
Binnen de administratieve dienstverlening en de accountancy wordt het organiseren van een geolied en efficiënt primair proces steeds essentiëler. Niet enkel vanuit concurrentieperspectief vanwege uitwisselbaarheid van standaard diensten, maar temeer vanuit het leveren van onderscheidende diensten en adequate adviesverlening. Data is hierbij het sleutelwoord.
Robotiseren: juist voor pensioenberekeningen en andere adviesberekeningen (08-02-2021)
Drie tools om je klanten scherper te kunnen adviseren (17-10-2020)
Naar archief blogs...
Laatste white papers
De elf pijlers waarop Het Accountancy Dashboard van Minox is gebaseerd (11-11-2020)
Eerder dit jaar lanceerde Minox het Accountancy Dashboard voor alle Minox administratie- en accountantskantoren. Inmiddels heeft een groot aantal kantoren hand-on ervaring opgedaan met het dashboard en zijn er op basis van klantfeedback alweer vele verbeteringen doorgevoerd. Het Accountancy Dashboard is gebaseerd op elf pijlers die jou als kantoor helpen om het administratieve proces verder te automatiseren.
The accountancy practice of the future (26-02-2019)
Naar archief white papers...
Links
Applicatieserver startpagina
Links naar websites over onder meer ASP.
Assuring the Cloud
Methode van Deloitte op basis waarvan op continue basis zekerheid wordt gegeven over de locatie van data in de cloud. Deloitte signaleert wanneer data zich buiten de vertrouwde zone zou kunnen bevinden.
Cloudbewust.nl
Initiatief van het ministerie van Economische Zaken, MKB-Nederland en platform voor de informatiesamenleving ECP. Legt uit wat de voor- en nadelen van cloud computing zijn en geeft tips voor het gebruik.
Cloudtools
Overzicht van Cloud oplossingen met tevens nieuws en tests van cloudoplossingen.
Raadpleeg alle links...

Aanbevolen

- Practice management
 


AFAS Software

CaseWare Nederland

 


KING Software

 

Onerzoeksbureau GBNED