Softwarepakketten.nl

PakketsoortenRelatie- en dossierbeheer Accountancy

Laatste nieuws
BDO Belastingadvies kiest voor M-Files geleverd door GeONE (06-11-2018)
BDO Belastingadvies heeft gekozen voor M-Files als centrale oplossing voor het document- en informatiebeheer. Met M-Files kunnen medewerkers tijdswinst boeken, wordt dossiervorming geoptimaliseerd en is BDO Belastingadvies in staat haar klanten beter en sneller te bedienen. BDO voert de implementatie samen uit met M-Files premium partner GeONE.
YMF.io presenteert: MyEmma het documentenportaal voor boekhouders- en administratiekantoren (30-08-2018)
Hyarchis laat klanten snel en veilig documenten uitwisselen via nieuwe app (30-08-2018)
Integratie Hyarchis met Simplicate maakt volledig werken in cloud voor accountants mogelijk (25-08-2018)
Raadpleeg nieuwsarchief...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Rapport: CRM voor de accountancy
Het rapport "CRM voor de accountancy" is gratis beschikbaar met aandacht voor software met functionaliteit op het gebied van relatiebeheer, adresbeheer, digitaal dossierbeheer, document management, urenregistratie, factureren, procesbeheer, planning & control, correspondentie, zoekfunctionaliteit naar relaties, dossiers en documenten, rechten en rollen, portaalfunctionaliteit en managementrapportage.
Naar gratis opvragen rapport: CRM voor de accountancy.

Rapport: digitaal dossierbeheer en werkprogramma's
Het complete rapport "Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's" is gratis beschikbaar met aandacht voor (modellen voor) werkprogramma’s die beschikbaar gesteld worden door de verschillende (kantoor- en branche)organisaties en anderzijds software voor samenstel-, controlewerkzaamheden en digitaal dossierbeheer.
Naar gratis opvragen rapport: digitaal dossierbeheer en werkprogramma's.


Relatie- en digitaal dossierbeheer accountancy kent ook een relatie naar: 

Data Analyse kan ondersteunend werken bij auditactiviteiten. Het gaat dan om software waarmee gegevensgerichte analyses uitgevoerd worden. Zoals toegepast binnen de audit-activiteiten door accountants- en administratiekantoren. Software voor data-analyse (auditsoftware) is apart in beeld gebracht.

Gratis rapport "Data-analyse voor de auditfunctie"
Data-analyse wordt voor audit doeleinden gebruikt binnen de accountancy/auditpraktijk. Zowel door interne auditors als externe accountants en auditors. Het rapport "Data-analyse voor de auditfunctie" geeft inzicht in het landschap van data-analyse, beschikbare software voor data-analyse, ervaring met data-analyse in de praktijk en selectiecriteria data-analysetools.
Opvragen rapport "Data-analyse voor de auditfunctie"...

Portaaltoepassingen (intranet en extranet)
Digitaal dossierbeheer leent zich er ook voor om informatie via internet te ontsluiten via portaaltoepassingen. Het kan dan gaan om informatie voor eigen medewerkers (intranet) of voor derden (extranet), zoals klanten en bijvoorbeeld de Belastingdienst en de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Portals kunnen ook ingezet worden voor online diensten, zoals online aangiftebeheer.  

Documentbeheer
Dossiers bevatten veelal digitale documenten. Daarom kan tevens gesproken worden over digitaal documentbeheer. Er zijn ook afzonderlijke geavanceerde systemen voor documentbeheer op de markt.


Software opvragen
Relatie- en dossierbeheer Accountancy
Laatste artikelen
Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking op basis van robotic accounting (18-09-2018)
Dit rapport, gericht op de accountancy, geeft inzicht in toepassingen voor "scannen en herkennen van boekingsdocumenten, aangevuld met elektronische factuurverwerking en robotic accounting. Met ook aandacht voor machine learning.
De complete gids Elektronisch factureren 2018 (24-04-2018)
Terugblik en presentatie praktijkdag digitaal dossierbeheer en data-analyse in het teken van RGS (14-3-2018) (15-03-2018)
Gratis rapport: digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2018 (13-03-2018)
Terugblik en presentaties praktijkdag CRM, digitaal dossierbeheer en data-analyse 15 maart 2017 (16-03-2017)
Naar archief artikelen...
Laatste white papers
Klantencase: significante verbetering in elektronische distributie van de uitgaande documenten (16-12-2016)
Uitdaging: Documenten, waaronder de notas, nota overzichten en aanvoerdocumenten, op een flexibele, snelle en effectieve wijze elektronisch kunnen versturen en archiveren. Daarnaast dient de oplossing Advanced-Forms aan te kunnen sluiten op een IBM Power omgeving en eenvoudig in gebruik te zijn, zodat men de oplossing zelf in beheer kan nemen.
Digitale Factuurverwerking Trifact365 (25-09-2016)
Compleet en betaalbaar ICT- en kwaliteitsplatform voor de MKB-accountant (19-12-2014)
Naar archief white papers...

Functionaliteit software

CRM voor de accountancy
Relatiebeheer gaat (veel) verder dan louter klantbeheer en het daarbij registreren van de klantgegevens. Leveranciers, partners en uitvoeringsinstanties zijn ook voorbeelden die vallen onder relatiebeheer. En wat te denken van relaties van kantoorcliënten, zoals kantoor belastingdienst, notaris en bankrelatie. Dit alles met de mogelijkheid om afzonderlijke contactgegevens te registreren.

Software voor CRM binnen de accountancy kent de volgende functionaliteit: relatiebeheer, adresbeheer, digitaal dossierbeheer, document management, urenregistratie, factureren, procesbeheer, planning & control, correspondentie, zoekfunctionaliteit naar relaties, dossiers en documenten, rechten en rollen, portaalfunctionaliteit en managementrapportage.
Ontleend aan gratis rapport: CRM voor de accountancy

Functionaliteit en eigenschappen
Een aantal functionaliteiten en eigenschappen van CRM software voor de accountancy  zijn op een rij gezet.
Naar functionaliteit CRM software voor de accountancy...

Digitaal dossierbeheer voor de accountancy
Binnen de accountancy heeft digitaal dossierbeheer betrekking op (veelal samenstel- en controle)opdrachten. Het gaat daarbij met name om registratie van relatiegegevens (het permanente dossier) en een digitale verantwoording van uitgevoerde werkzaamheden en onderliggende stukken per opdracht. Met name de WTA (Wet Toezicht Accountantsorganisaties) is van betekenis, voor accountantskantoren met een vergunning, als het gaat om digitaal dossierbeheer. 

Software voor digitaal dossierbeheer kent binnen de accountancy de volgende functionaliteit: relatiegegevens, algemene dossier-/opdrachtgegevens en ondersteuning dossiersoorten, de uitvoering van opdrachten, beveiliging, planning & voortgang, faciliteiten rondom werkprogramma's, auditfuncties, correspondentie, rapportages, archivering, documentbeheer, koppelingen met andere systemen en integratie met een office omgeving.
Ontleend aan gratis rapport: digitaal dossierbeheer en werkprogramma's.

Samenstel- en controledossier
Systemen voor digitaal dossierbeheer kennen vaak een nauwe relatie met samenstel- en controlewerkzaamheden voor de jaarrekening van klanten. Vaak zijn functies voor dit laatste geïntegreerd als het gaat om digitaal dossierbeheer. De verantwoording van de uitgevoerde werkzaamheden is dan direct terug te vinden in het digitale dossier.

Cliënt- en opdrachtacceptatie
In het kader van de WTA (Wet Toezicht Accountantsorganisaties) is ook aandacht voor cliënt- en opdrachtacceptatie ). De WTA spreekt van opdrachtaanvaarding en -continuëring). Het gaat erom dat de software functies bevat die cliént- en opdrachtacceptatie ondersteunen. Bijvoorbeeld door het vooraf registreren van het (kantoor)beleid (welke soort klanten worden wel en niet aangenomen) en het toetsen bij de opdrachtaanvaarding. Veelal gaat het hierbij om het aflopen van een checklist, waarbij de resultaten daarvan in het digitale dossier vastgelegd worden. Op deze wijze kan achteraf aangetoond worden op welke wijze acceptatie is getoetst.

Werkprogramma's
Voor het uitvoeren van controles en andere opdrachten beschikken systemen voor digitaal dossierbeheer vaak over de mogelijk om werkprogramma's samen te stellen. Een functie is dan tevens het inlezen van externe werkprogramma's (zoals van NOVAK en SRA). 

Links
Alles over Contentmanagement.nl
Portal over contentmanagement, waaronder document- en recodsmanagement.
Docufacts
Onafhankelijke kennisportal over documentprocessen Met algemene informatie, nieuws, cases, marktonderzoeken, experts, producten en leveranciers.
Document at work
Portaal voor documentmanagement professionals.
Documentmanagement.pagina.nl
Met links naar websites op het gebied van documentmanagement.
Raadpleeg alle links...

Aanbevolen

- Portaaltoepassingen
- CRM (relatiebeheer)


CaseWare NederlandPo Management


Onerzoeksbureau GBNED